Mandrake'nin Türk usulü; Turkix

0
aRda_
DistroWatch.com'da yer alan haberle duyurulan Mandrake10.0 tabanlı 2.4 kernelli Türk-Azeri yapımı bir dağıtım Turkix.
Live CD olarak çalışan Turkix, web sitesinde yazdığına göre "size Linux'ü tanıma olanağını kolayca sağlamak üzere tasarlandı."

Görüşler

0
coskung
Sitede, image indirme konusunda bağlantı problemleri yaşadıklarından bahsetmişler.
Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü bünyesindeki yansıya Turkix'de eklendi:

Buradan indirebilirsiniz [godel.cs.bilgi.edu.tr]
0
serkan911
slm
ben turkixi indirdim ancak sifre isitiyor.kullanıcı girisi yapamıyorum.turkix 3.0 surumune 1 ve 2 surumunun sifreleri uymuyor.

bana sifreleri yollarsanız sevinirim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yet Another Open Source

yuxel

News.com'un haberine göre, Novell, SuSe'nin sistem ve servislerini ayarlama uygulması olan YAST(Yet Another Setup Tool)'ın lisansını GPL olarak değiştirmeyi planlıyor. Değişimin yaza doğru çıkması planlanan SuSE Linux Enterprise Server 9 ile birlikte gerçekleşeceği bildiriliyor.

Unilever de GNU/Linux dedi...

FZ

Dünyanın sayılı şirketlerinden Unilever'in Global Bilgi Organizasyon başkan yardımcısı Martin Armitage, şirketin mevcut firewall, web ve posta sunucu sistemlerinin GNU/Linux üzerinde çalıştığını ve bu sayede epey tasarruf yapabildiklerini belirtti.

E-Lapis Dergisinin Debian Özel Sayısı Çıktı

anonim

E-Lapis dergisinin Debian özel sayısını tamamladık. Alper Orus arkadaşımızın içeriğini hazırladığı bu özel sayımızı umarım zevkle okursunuz. 15 Güne kadar dergimizin 3. sayısını ve Firefox elkitabı isimli tekrar bir özel sayıyı dergimizin internet sitesinden (İndir bölümünden) ücretsiz olarak indirebilirsiniz:

İdeal taşınabilir Linux sistem

sundance

Gittiğiniz her yere götürmek istediğiniz bir Linux sisteminiz olsun mu istiyorsunuz? Fakat avuçiçi bilgisayarlar size ara geçiş cihazları gibi mi geliyor? İlla klavyesi olsun mu diyorsunuz?

Son olarak aranızda Sinclair'ın klavyesini özleyenler var mı? İşte huzurlarınızda Sharp Zaurus SL-C3100. 300 gram ağırlığında, harddiski var...

Biz zenginiz ya...

sundance

Newsforge`un haberine göre Scotland Yard, pilot uygulama olarak İngiltere ve İskoçya`da polislerin masaüstü bilgisayarlarında Linux kullanmaya başlanıyor...

3500 masaüstünde yapılacak deneme başarılı olursa bu sistemin 60,000 polisi kapsayacağı ve bundan da İngiliz hükümetinin yılda 1 Milyon pound üzerinde tasarruf sağlayacağı açıklandı. Bilgisayarlar 300 poundluk smart kard okuyuculu terminallerden oluşuyor ve VNC ile ana sunucuya bağlanıyorlar...