SSH üzerinden Free BSD kurmak

0
sundance
Yeteri kadar hızlı Internet´i olan, Free BSD´i denemek isteyen arkadaşınıza Depenguinator sayesinde ssh üzerinden uzaktan FreeBSD kurabilirsiniz.

Güzel ve pratik bir teknik olmasıyla birlikte BSD´nin Linux´dan başka rakip tanımam yaklaşımı getirmesi de hoş. (De-penguinator!) Neydi diğer işletim sisteminin ismi ? Doğrama mıydı Kapı mıydı neydi, işte onun adının bile geçmediği makale eminim hoşunuza gidecek.

Öte yandan ´Yaw ben bu BSD´nin bişeyini sevmiyorum ama neyini ?´ diyenleriniz için de güzel bir incelememiz var: Thoughts on Linux vs FreeBSD

Görüşler

0
sametc
yani o en altta verilen link sunumu demek istiyor : debian ile freebsd aynı işi gerceklestirmek icin yaptığı işler arasında fark coktur.. bsd bayağı uğraştırır ama debian bir kac komutla işinizi halleder ... > boylemi demek istiyor ingilizcem kısıtlıdır kusura bakmayın ...
tamam ama benim merak ettiğim diğer noktada acaba hangisi daha performans veriyor belli işlerde ????--- sakın bsd taraftarı olduğumu cıkarmayın.. I LOVE YOU DEBiAN :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

UMPC segmenti için yeni bir dağıtım: LinPus

anonim

Linpus tamamen küçük ve ucuz bilgisayarlar için üretilmiş bir işletim sistemi. Linpus kullanarak sizde Asus Eee PC benzeri cihazları kendiniz üretebilirsiniz. :)

Linpus Linux Lite

GENTOO Türkçe Belgeler

yilmaz

Kanaatimce en hızlı linux dağıtımı olan Gentoo için Goeksel Togan tarafından hazırlanan belgelere (Başlangıç için Kurulum ve Kullanım rehberi) http://belgeler.gentoo-tr.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Linux belgeseli Türkiye`de

tupac

Serbest Yazılımın 'baba'larını izlemek için bu fırsat kaçmaz! Evet. Linux Belgeseli, 16-19 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Linux Şenliğinde gösterilecek. Ayrıntılar; www.bilisimcumhuriyeti.com/thecode/

UMeet 2002, IRC ile online UNIX konferansları

Maverick

İnternetin belki de en popüler ve yine de en az saygı gören servislerinden birisi IRC`nin doğru kullanımına güzel bir örnek izledim bu sabaha karşı. Saat 03:00 - 05:30 arası irc.uninet.edu ağında #linux kanalında "Introduction to handhelds with GNU/Linux" konulu bir sanal konferans vardı. Bir konuşmacı (Francisco J. Reyna) kanalda sunumunu ingilizce yaparken (web üzerindeki slaytlarla destekliyordu), izleyiciler #qc kanalından yorum veya sorularını yönelttiler. Konuşmacı (yazıcı mı demeliyim yoksa :^) sorulara gerçek zamanlı olarak yanıt vermeyi tercih ettiği için gerçek bir konferanstan çok daha etkili olduğunu eklemeliyim (saat dilimi sorununu görmezden gelirsek). Bu akşam Türkiye saati ile 22:00`de son bir toplantı daha var. Bu daha çok "Kernel 2.5" hakkında bir yuvarlak masa toplantısı olacakmış. Katılımcılar: Dave Jones. Suse Linux; Andrew Morton, Digeo Inc.; Rik van Riel, Conectiva; Ralf Bächle, Linux-MIPS.; Robert Love, maintainer of the kernel-preemption patch. Kaçırdığınız toplantıların listesine ve loglara bu adresden ulaşabilirsiniz. Keşke daha önce haberimiz olasaydı :/ Bu akşam tüm Fazlamesaicileri saat 22:00`de irc.uninet.edu #linux kanalına bekliyorum. Görüşmek üzere...

Grafik Tabanlı Gentoo Installer

ndemir

GNU/Linux dağıtımları arasında, gerek kurulumu gerek paket yönetim sistemiyle Gentoo diğerlerine göre çok farklı bir yerde duruyor. Gentoo Live CDyi alıp, boot edip ardından konsolda komutlar yazarak Gentoo kurmak yakın zamanda yok olacak (gibi) çünkü grafik tabanlı Gentoo Installer geliyor. Ekran görüntüleri de burada.