SSH üzerinden Free BSD kurmak

0
sundance
Yeteri kadar hızlı Internet´i olan, Free BSD´i denemek isteyen arkadaşınıza Depenguinator sayesinde ssh üzerinden uzaktan FreeBSD kurabilirsiniz.

Güzel ve pratik bir teknik olmasıyla birlikte BSD´nin Linux´dan başka rakip tanımam yaklaşımı getirmesi de hoş. (De-penguinator!) Neydi diğer işletim sisteminin ismi ? Doğrama mıydı Kapı mıydı neydi, işte onun adının bile geçmediği makale eminim hoşunuza gidecek.

Öte yandan ´Yaw ben bu BSD´nin bişeyini sevmiyorum ama neyini ?´ diyenleriniz için de güzel bir incelememiz var: Thoughts on Linux vs FreeBSD

Görüşler

0
sametc
yani o en altta verilen link sunumu demek istiyor : debian ile freebsd aynı işi gerceklestirmek icin yaptığı işler arasında fark coktur.. bsd bayağı uğraştırır ama debian bir kac komutla işinizi halleder ... > boylemi demek istiyor ingilizcem kısıtlıdır kusura bakmayın ...
tamam ama benim merak ettiğim diğer noktada acaba hangisi daha performans veriyor belli işlerde ????--- sakın bsd taraftarı olduğumu cıkarmayın.. I LOVE YOU DEBiAN :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeniden okullu olmak isteyen?

anonim

Aranızda benim gibi acemi linux çular olduğuna eminim ve büyük olasılıkla siz de benim gibi nette döküman avına çıkmışsınızdır. Ben safarim sırasında ilginizi çekeceğini düşündüğüm bir adrese rastladım http://www.mandrakecampus.com bu site popüler linux dağıtımı mandrake nin eğitim sitesi... Hayatında ilk defa linux kullanmaya başlayanlar için hazırlanmış, oldukça anlaşılır bir dile sahip olan sitenin adı da konuya cok uymuş :) yeniden okullu olmak isteyenler, bir ziyaret edin bence...

Türkçe ile *NIX'i Barıştırmak

misafir

Diyelim ki, yazıcıdan türkçe bir metin çıkartmanız gerekiyor. Ama yeni kurulmuş bir BSD konsolundasınız; ya da KDE çalışıtırıyorsunuz ama türkçe klavyeniz yok. Ne yapabilirsiniz? Bu yazıda sadece geleneksel *nix araçları kullanarak neler yapabileceğinizi anlatmaya çalışacağım.

E-Lapis Dergisinin Debian Özel Sayısı Çıktı

anonim

E-Lapis dergisinin Debian özel sayısını tamamladık. Alper Orus arkadaşımızın içeriğini hazırladığı bu özel sayımızı umarım zevkle okursunuz. 15 Güne kadar dergimizin 3. sayısını ve Firefox elkitabı isimli tekrar bir özel sayıyı dergimizin internet sitesinden (İndir bölümünden) ücretsiz olarak indirebilirsiniz:

Türk Televizyonlarındaki İlk GNU/Linux Reklamı

namixari

Türkiye'de bilgisayar kullanıcısı Insanların büyük bir kısmı işletim sistemi denen yazılımların farkında değil, daha doğrusu ne olduğunu bilmiyor ve bilgisayar kullanmanın yalnızca MS Windows kullanmak oldugunu sanıyor.

Novell+RedHat+Sun = Masaüstü Linux

yuxel

Gizli haber alma örgütü Slashdot'a göre Novell, Redhat ve Sun, bir Linux masaüstü için güçlerini birleştirmiş. Ancak hangi masaüstü ortamının seçileceği tartışma konusu. Tartışma, Ximian'ı, Gnome'u elinde bulunduran Novell'ın, SuSE'yi de bünyesine kattıktan sonra en büyük sponsorlarından birisi SuSE olan KDE'nin durumu ve SuSE gibi KDE'yi en iyi taşıyan dağıtımlardan birisinin Gnome'a daha fazla ağırlık vermesi ile ilgili.