Kamuda Açık Sistemlere Geçiş Kervanına Brezilya da Katıldı!

0
anonim
İki gündür benzeri bir haber duymamıştım. Tam merak etmeye başlamıştım ki Brezilya'nın da açık sistemler konvoyuna katılma kararını gördüm: İlk bakışta biraz fazla iddialı bir geçiş oranı gibi görünmekle beraber neden olmasın?

Belki yanlış yerde söylüyorum ama gençlere en kısa zamanda LINUX öğrenmelerini öğütlerim. Hem de iyi öğrenmelerini. LINUX bu hızla yaygınlaşmaya devam ederse Micros~1 haklı çıkacak ve LINUX sistemlerin sahip olma maliyetleri sistem yöneticisi maaşları yüzünden çok ama çok artacak.
Rio de Janeiro, 2 June (EFE) The Brazilian government plans to migrate from Windows to Linux 80% of all computers in state institutions and state-owned businesses, informed the daily newspaper "Valor". This will be a gradual migration, that will begin with a pilot project in one ministry and which will be completed over a period of three years, according to official sources cited by the financial daily.

The goal of the migration is to save money by finding alternatives to expensive proprietary licenses. Highlighting the gradual phase-in approach that the Brazilian government has adopted, Sergio Amadeu de Silveira, the president of the National Institute of Information Technology, stated that "We are not just going to do a hasty migration". He proceeded to say that "our main concern is the security and the trust of our citizens. The biggest resistance to any change comes from the existing cultural inertia".


Devamı burada

Editörün Notu: Hazır söz Linux eğitiminden açılmışken, daha ne bekliyoruz? ;-)

Görüşler

0
ebola
Haber olarak girer dedim ama atlandı sanırım. EGO da 400 bilgisayarlik aginda GelecekLinux-OpenOffice'e gecti.
0
lazarus
Bu olayi bizim memlekette yapabimek icin ne tür lobi faliyetleri gerceklestirmemiz gerekir ? ..
M$ yi devletten sokup atmak gerek
0
murat09
Ne zaman kamu sektöründeki OTOMASYON yazılımları LINUX ta çalışır o zaman devletten tümüyle söküp atılır. Oracle'yi Linux harici çalıştırmıyorlar ama iş client'lere gelince illede M$ olacakmış. Ondan sonra git uğraş dur dakka başı çöken windozelerle, senin ana makinan taş gibi çalışsın neye yarar? Şahsi tırmalamalarım (çaba diyemeyeceğim zira M$ ye göbekten bağlanmış programcıların başının etini yiyorum her yakaladığımda) birkaçının beyninde soru işaretleri oluşturdum ama bakalım ne zaman... Aha, windoze platformundada olsa OpenOfficeyi epey bir bilgisayarda kurdum ama, bu da bir başarı belki de kendimce...
Not : Bakınız:-) [uptime.netcraft.com]
0
korhan
olsun hep kendi açımızdan bakmayalım böyle konulara.
simdi linux ,unix,ve diger sistemlere geçiş; daha çok marjinal fikir gibi gorunuyor bana ..
0
korhan
ewet eğitimlere katılın hep beraber.
forever linux :)
0
mysterious
Ben birbaşka bakış açısıyla yaklaşmak istiyorum konuya.
Şimdi bir toplumda yapılan yalnış (bizim için yalnış) düzeltilmesi isteniyorsa bunu o kurum, kuruluş ve/veya toplumum üst kademesinden düzeltmeye başlamak çok zahmetli ve zor olur. Ama teker teker fertleri bu yalnıştan alı koymak biraz daha kolay ve sağlam bir yoldur.
Örn: Bir şirkette 10 kişi çalışıyor ve birde patron ama bu patron free kelimesinden kıl kapan biri, biz burda çalışan elemanları Linux ve özgür yazılama geçirdiğimizde çoğunluğu kurtarmış oluruz ve artık orası doğru ve güvenilir yoldadır.
Zaten çoğumuzun hayatı linux'u etrafımızdakilere anlatmakla, tanıştırmakla geçiyor ve zevk alıyoruz bu işten.
Bence aramızda yüksek (devlet kurumları, büyük firmalar vb.) kademelerle ilişkisi olanların buralara teklifler, çözümler sunması ve diğerlerininde eğer böyle bir girişim varsa ona yardımcı olması.
Mesela hatırlayınız E-devlet'in M$ üzerine kurulması planları vardı. İnanın bana 50 belki de daha fazla mail kendim attım ve birçok (alakasız kişilerde buna dahil) arkadaşıma da attırdım...
Çalışmalarımızı bu yönde yapmak ve gerektiğinde de destek istemek en olumlu ve doğru yoldur diye düşünüyorum..

Sevgi ve saygılarımla...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LINUXnet Dergisini Bulamayanlar Linux34.com´dan Sipariş Verebilir

anonim

Türkiye'nin ilk ve tek Linux Dergisi LinuxNET'i bulamayanlar Linux34.Com adresinden temin edebilir.

Hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Dergimize sahip çıkalım.

http://www.linux34.com/linuxnet/ adresinden geniş bilgi alabilirsiniz.

PlayStation 2 için LINUX Kitleri

polat

Sony’den yapılan açıklamada, yazılım araçlarını içeren ve Linux işletim sistemini PlayStation 2’lere yüklemek için gerekli disklerin satışına yakında başlanacağı belirtildi. Linux kitleri ilk olarak Japonya’da Mayıs ayında piyasada olacak. Kitler, Haziran ayından itibaren ABD ve Avrupa’da da satışa çıkacak. Sony Sözcüsü, Linux hayranlarının bu işletim sistemini PC’lerinin yanı sıra PlayStation oyun konsollarında da görmek istediklerini söyledi. Kitler, Japonya’da 188, ABD ve Avrupa’da ise 215 dolardan satılacak. Söz konusu kitler, 40 GB’lık dahili sabit disk, USB klavye ve fare de içeriyor. Microsoft’un Windows işletim sistemi ile rekabet eden Linux, açık kodlu ücretsiz bir işletim sistemi. Halen tüm dünyadaki bilgisayarların yüzde 90’ından fazlasında Windows işletim sistemleri kullanılıyor. www.reuters.com
www.ntvmsnbc.com

Penguence'nin 3. sayısı çıktı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin elektronik yayını, penguen yaşam biçimi dergisi Penguence'nin 3. sayısı yayınlandı. Bir teknik bilgisayar dergisi olmanın ötesinde özgür yazılımı, açık kaynak felsefesini ve paylaşımı yaşam biçimi olarak algılayan duruşu ile Penguence önemli bir boşluğu dolduruyor.

GNU/LinEx.org, para la Libertad!

FZ

Kamu kurumlarındaki son durumlar, Brezilya, Almanya´daki Münih Belediyesi falan derken İspanyol´ların son hareketi GNU/Linux camiasında bomba gibi patladı!

Yerel Extremadura hükümeti GNOME yüklü 80,000 bilgisayarın okullara kurulumunu tamamladı. Bu durumda iki öğrenciye bir bilgisayar düşüyor.

Geçen yıl başlayan ve kısa bir süre önce tamamlanan bu hareket sonucunda İspanyol çocukları özgür yazılım ile çalışmanın erdemlerini görmeye başlayacaklar. Söz konusu bilgisayarlara GNU/LinEx isimli bir Linux dağıtımı ve GNOME arayüzü kurulu. Bu sayede yaklaşık 18,000,000 € tasarruf gerçekleştirildi.

Slackware 8.0 çıktı

conan

Slackware'in en yeni sürümü dün piyasaya çıktı. Dağıtım XFree86 4.1.0, kernel olarak 2.2.19 ve 2.4.5, KDE 2.1.2, GNOME 1.4, glibc 2.2.3 gibi paketleri içinde barındırıyor.
Detaylı bilgi için:
Slackware sitesi
Linuxtoday