BetterDesktop.org

0
butch
OpenSUSE projesinin bir parçası olan Better Desktop KDE ve GNOME üzerinde bir süredir gerçekleştirilen kullanılabilirlik testleriyle ilgili verileri ve videoları geliştiricilerin kullanımına açıyor.
/.

Görüşler

0
eof
Better Desktop'tan bahsederken Tango Projesini es geçmek olmaz.
0
slay3r
Nedir bu TangoProject? Sitesi açılmadıda...
0
tongucyumruk
KDE ve Gnome masaüstü ortamlarında kullanılabilecek güzel ve standart bir ikon teması yaratmayı amaçlayan bir proje. Bu sayede iki masaüstü ortamı arasında tutarlılık sağlanabilecek.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ipcop 1.3.0 çıktı

raistlinthewiz

Geniş kullanımı olan ve bir smoothwall varyantı olan ipcop'un 1.3.0'ı çıktı. Bir önceki 1.2.0 versiyonu kernel 2.2 ve ipchains içeren ipcop'un bu versiyonunda kullanıcıyı bekleyenler:
- Kernel 2.4
- iptables desteği
- Yeni DSL modemlere destek

Daha fazla bilgi için http://www.ipcop.org

Linux`a IDE-CDWriter Kuruyoruz!!!

sundance

Eğer Kablonet veya DSL`iniz varsa, hiçbir zaman yeteri kadar harddiskiniz olamaz :) Bu düşünceden yola çıkarak bugün gidip kendime bir CD-Writer aldım. Yaklaşık birbuçuk yıldır gururla kullandığım Linux sistemime bu CD-Writerı tanıtabilmek için sekiz saat kadar uğraştıktan sonra başarılı oldum.

\r\r \r\r Sizlerin en azından uğraşmamanız için, Fazlamesai ürünlerine bir yenisini daha ekleyelim dedim ve bu sancılı süreci mümkün olduğu kadar pratikleştirdim. İyi cd basmalar (en iyi p2p MLDonkey, işte o kadar ;)

Novell, SuSe 9.1`i duyurdu

yuxel

Novell, Gnu/Linux 2.6 ile gelen ilk ticari dağıtım olma özelliğine sahip olan SuSe 9.1'i duyurdu. Kişisel sürümü $29.95, profesyonel sürümü ise $89.95 'den satılacak olan 9.1, Gnome 2.4.2 ve KDE 3.2.1 masaüstü ortamlarını içeriyor. Dağıtımda ayrıca Softmaker firmasında üretilen TextMaker(kelime işlemci) ve Planmaker(tablolama) ofis programları da gelmekte.
Slashdot | Newsforge | Eweek | Madpenguin

HP `Halk Tipi´ Notebook Bilgisayarlarında Linux Kullanıyor

FZ

Hewlett-Packard düşük maliyetli, `halk tipi´ notebook PC modellerini Linux yüklü olarak satmaya başladı.

Thai hükümetinin bilgisayarlaşmayı yaygınlaştırmak için verdiği desteğin de etkisi ile HP´nin böyle bir harekete giriştiği düşünülüyor.

Devlet, bu portatif ve Linux yüklü ürünün yanı sıra bir Thai firması tarafından geliştirilen düşük maliyetli masaüstü PC´yi de finansman olarak destekliyor. Her iki bilgisayar da Linux TLE işletim sistemi yüklü olarak geliyor. Linux TLE, Linux´un Thai dili destekli bir dağıtımı.

Linux´un Geleceği

Nightwalker

http://www.vnunet.com/News/1138984 adresinde yer alan habere göre yıllık kazançları 1 milyar doları aşan 15 büyük Amerikan firmasıyla yapılan görüşmelerde firma yetkilileri GNU/Linux'un kritik görevlerde kullanımak için hala yeterli olmadığını belirttiler. Firmaların endişeleri Linux'a verilen destek konusunun yetersizliğinden kaynaklanıyor. Diğer taraftan röportajda görüşleri alınan bilişim uzmanlarından bazıları Linux'un büyük firmaların kritik görevlerinde kullanılmamasının sebebini algı yanlışlıklarına ve alışkanlıklara bağladılar.