İzmir´de Linux Around The World Konferansı

0
o_ozardic

Linux International Başkanı Jon "maddog" Hall, 10 Ocak 2003 Saat:13.00'da İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde "Linux Around The World" konulu bir konferans verecek.

Yer: İzmir Ekonomi Üniversitesi. Balçova Kampüsü Konferans Salonu

Konferansla ilgili bilgiye buradan ulasabilirsiniz

Görüşler

0
realist
Konferansın vurucu cümleleri:

Hiç bir galeriye çanta dolusu para götürüp ben bir araba istiyorum diyen oldu mu? Güvenliği, kaç kişi taşıyacağı falan önemli değil al bu parayı bana bir araba ver. Tabii ki ihtiyacınıza uygun bir araba almak istersiniz.

Yazılım için milyonlarca doları A.B.D.''ye göndermek yerine çok daha az parayla işe sağlam bir programcı alır. Linux''u ve diğer açık kaynak kodlu yazılımları istediğiniz şekle sokarsınız.
Paranız da ülke içinde kalır.

Bir de utancımdan maddog''a soramadığım:

John Amca bizde MS olmazsa çalışamayacak adamlar var. Kendilerine sysadmin diyorlar üstelik. Next tuşuna basmak dışında bir yetenekleri yok. Bunlardan biri artık (mesela Mandrake) Linux kurulumu XP''den de kolay olduğundan kurmayı başarmış. Bakmış ki ses kartı çalışmıyor. Net''ten driver''ını bulmuş ama kuramamış. README dosyasını açıp orada yazanı yapmayı becerememiş. Linux berbat bir sistemmiş. Ses kartını bile çalıştıramamış. Ne yapmalıyız bunlara karşı?
0
sametc
eğer bu cumleleri konuşmuşsa pcmagazine dergisinde yer alan röportajlarında aynısı daha fazlası vardı...maddog hal gercekten cok etkileyicci bir konuşmaları var
0
o_ozardic
Abartmayalim, bu sozleri herkes soyleyebilir. Maddog diyince mi vurucu oluyor sadece. - hani sakali yok diye inanmamazlik da edemezsiniz :) o yuzden soyluyorum ...
0
murat09
NtvMsnbc de [DOINK! BURDAKI MS MICROSOFT DIMEK :-) ] bu konuyla ilgili guzel bir haber var. Bilgilerinize..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

HEV Özel Kemerköy Okulları Linux Eğitimleri 6 Nisanda Başlıyor!

anonim

HEV Özel Kemerköy Okulları bünyesinde verilmekte olan SuSE Linux Eğitimleri hakkında bilgi içermektedir.

Eğitimlere temel eğitim programı olan Sistem Yönetimi I ile başlıyoruz:

Programın Başlama Tarihi : 6 Nisan 2002
Programın Süresi : 24 saat
Konum : HEV Özel Kemerköy Okulları PC laboratuarı

Programcılar İçin (UNIX) Türkçe Tuş Takımı TR_ALT

oktay

Uzun zamandır arayıp da sonunda mevcut olmadığına karar verdiğim XFree86 4.3 ile uyumlu tr_alt tuş eşlem dosyasını sonunda kendim yapmayı başardım.

Bu tuş takımının özelliği klavyeleri normalde İngilizce QWERTY düzeninde olan (malesef Türkiye'de dahi bu sıkça rastlanan bir düzen) arkadaşlarımızın da Türkçe'ye özgü karakterler olan ü,ı, ö, ş, ğ, ç harlerini kullanabilmelerini sağlamasıdır. Normal İngilizce tuş takımı kullanırken sağ taraftaki ALT tuşu (ALT_GR) ile aynı i tuşuna basmak 'ı' harfini üretmektedir. Aynı şekilde ALT_GR + s, 'ş', ALT_GR + G, "Ğ" harflerini oluşturmaktadır. Bu düzeneğin normalde İngilizce klavye kullanıp da yeri geldiğinde Türkçe de yazması gereken arkadaşlarımız için yararlı olacağını umuyorum.

Gerekli bütün bilgileri ve xkb symbol dosyasının kendisini http://altunergil.org/tr_alt/ adresinden edinebilirsiniz.

Uludağ sitesi yenilendi

bm

Aklıma geldikçe bloglara ve siteye bakıp duruyordum, bugün Uludağ sitesinin yenilendigini farkettim. Özellikle sıkca sorulan sorular listesi iyi olmuş. Burada birbirimizi yerken -- pardon sohbet ederken -- en azından basit sorulara kolayca link verme imkanı olduğu gibi, burada sıkça sorulan soruların da cevaplanabileceği bir döküman var. FMcilerin bakmalarını tavsiye ederim.

Kernel Mentors Projesi

anonim

Linux çekirdeği ile ilgili projelere yeni başlayan hevesli genç topluluk ile tecrübeli çekirdek geliştirecilerini buluşturarak onlara yol göstermelerini sağlayan "Kernel Mentors" projesi Matt Mackall tarafından duyuruldu.

Bu projenin kernel newbies veya kernel janitors projelerine alternatif olmadığı onlarla beraber çalışacağı da ifade ediliyor. Projeye ait e-posta listesine buradan ulaşılabilir.

MS Exchange Uyumlu GNU/Linux

DJENGIN

Novell, yeni “Ximian® Connector for Microsoft Exchange” çözümüyle Linux masaüstü kullanıcılarının Microsoft Exchange 2000/2003’e erişimlerini sağlıyor. Bu yeni çözüm sayesinde Linux masaüstü kullanıcıları Microsoft Exchange’deki e-postalarına, takvimlerine, grup programlarına, adres defterlerine, görevlerine, klasörlerine ve taslaklarını erişip, bunları kolayca yönetebilme olanağına kavuşacaklar. Novell, ‘oneNet’ vizyonunun bir göstergesi olan ‘Ximian Connector for Microsoft Exchange 2003’ün, sayısı hızla artan kurumsal Linux masaüstü kullanıcılarının Exchange ile birlikte çalışma ihtiyaçlarına cevap vereceğini belirtti. Ximian Evolution ile birlikte çalışan Ximian Connector for Microsoft Exchange, Linux tabanlı sistemlerle kişisel ve grup bilgi yönetimi çözümü sağlamış oluyor. Böylece Novell, farklı sistemleri birbirleriyle ilişkilendirerek kullanıcılara gereksinim duydukları kaynaklara istedikleri zamanda erişme olanağı tanıyor.