İzmir´de Linux Around The World Konferansı

0
o_ozardic

Linux International Başkanı Jon "maddog" Hall, 10 Ocak 2003 Saat:13.00'da İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde "Linux Around The World" konulu bir konferans verecek.

Yer: İzmir Ekonomi Üniversitesi. Balçova Kampüsü Konferans Salonu

Konferansla ilgili bilgiye buradan ulasabilirsiniz

Görüşler

0
realist
Konferansın vurucu cümleleri:

Hiç bir galeriye çanta dolusu para götürüp ben bir araba istiyorum diyen oldu mu? Güvenliği, kaç kişi taşıyacağı falan önemli değil al bu parayı bana bir araba ver. Tabii ki ihtiyacınıza uygun bir araba almak istersiniz.

Yazılım için milyonlarca doları A.B.D.''ye göndermek yerine çok daha az parayla işe sağlam bir programcı alır. Linux''u ve diğer açık kaynak kodlu yazılımları istediğiniz şekle sokarsınız.
Paranız da ülke içinde kalır.

Bir de utancımdan maddog''a soramadığım:

John Amca bizde MS olmazsa çalışamayacak adamlar var. Kendilerine sysadmin diyorlar üstelik. Next tuşuna basmak dışında bir yetenekleri yok. Bunlardan biri artık (mesela Mandrake) Linux kurulumu XP''den de kolay olduğundan kurmayı başarmış. Bakmış ki ses kartı çalışmıyor. Net''ten driver''ını bulmuş ama kuramamış. README dosyasını açıp orada yazanı yapmayı becerememiş. Linux berbat bir sistemmiş. Ses kartını bile çalıştıramamış. Ne yapmalıyız bunlara karşı?
0
sametc
eğer bu cumleleri konuşmuşsa pcmagazine dergisinde yer alan röportajlarında aynısı daha fazlası vardı...maddog hal gercekten cok etkileyicci bir konuşmaları var
0
o_ozardic
Abartmayalim, bu sozleri herkes soyleyebilir. Maddog diyince mi vurucu oluyor sadece. - hani sakali yok diye inanmamazlik da edemezsiniz :) o yuzden soyluyorum ...
0
murat09
NtvMsnbc de [DOINK! BURDAKI MS MICROSOFT DIMEK :-) ] bu konuyla ilgili guzel bir haber var. Bilgilerinize..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Klasik MacOS veritabanı artık Linux´ta

anonim

Apple'ın klasik veritabanı olan FileMaker Pro 5.5 MacOS x, Window 2000, Windows NT den sonra sonunda Linux (X/86) da çalışıyor.Çok basit bir veritabanı uygulaması olan FileMaker Pro Linux da çalışması ve özellikle X/86 tabanlı Linux da çalışması gerçekten ilginç ve güzel bir gelişme. http://www.filemaker.com/products/fms_home.html

Tcpdump kullanarak Ağ trafiği izlemek

honal

Ağ Trafiği nedir? Trafiği izleyerek ne elde edebiliriz, ya da hangi sorunlarımıza çözüm bulabiliriz?

Sniffer olarak adlandırılan ve ağ trafiğini izlemek amacıyla yazılan birçok program vardır, bunlardan UNIX/Linux dünyası için en bilineni ve sık kullanılanı tcpdump’tır.
İlk olarak UNIX sistemler için yazılan ve sonrasında NRG (Network Research Group) tarafından Windows’a da port edilen TCPDUMP hakkında, detaylı bir yazıyı, www.huzeyfe.net adresinde bulabilirsiniz..

Not: Birçok GNU/Linux sürümünde kurulu olan TCPDUMP'ın en son versionunu www.tcpdump.org'dan, Windows sürümünü ise bu adres'den indireceğiniz Wincap sürücüsünü kurup, WINDUMP'ı indirerek kullanabilirsiniz.

Cisco Emulatörü

sundance

Network ile ilgili birsürü şey öğrendim, fakat eski meski elimin altında bir Cisco router olsaydı da şu BGP filan mevzularına dalsaydım diyenlerden misiniz ?

Daha fazla beklemenize gerek yok. Gelmiş geçmiş bütün işletim sistemlerinin emülatörlerine sahip Linux bir süreden beri bir Cisco Emulatörüne'de sahip: Zebra.

RIP, OSBF, BGP gibi protokolleri destekleyen IOS benzeri bu işletim sistemi, bunun küçük bir ağda kurulumu, yük dengeleme vs. gibi amaçlarla kullanımı hakkında IBM DeveloperWorks de çok güzel bir makale bile hazırlamış

Securing Linux Version 2

sundance

Securing & Optimizing Linux: RedHat Edition (Redhat Bible) V2 çıktı...

OpenDocs Publishing`in en yeni kitabı olan V2, RedHat 7.1`i de kapsamakta ve 'çok güvenli değil' diye bir çok Linux admini tarafından burun kıvrılan RedHat`ı sıfırdan, maksimum güvenlikte kurmak ve yönetmek için eşsiz bir kaynak sunuyor.

2005 Linux/Windows TCO raporu - ithamlar ve cevaplar.

darkhunter

Yankee Group hazırladığı araştırmaya karşı Linux topluluğundan kendisine yöneltilen araştırmanın tarafsız olmadığı şeklindeki eleştirilere sert biçimde yanıt verdi.
Yapılan araştırmanın sonucuna göre Windows 2003 sunucusunu olarak en az Linux dağıtımları kadar kaliteli ve güvenilir olarak değerlendirilmişti. Araştırma ekibinden Laura DiDo, bu tepkilerin hedefinde yer almıştı. Laura DiDo bu tür tepkileri veren topluluk üyelerinin özgür yazılıma en büyü zararı verdiklerini belirtti. Bu tür tepkilerin özgür yazılıma bir katkıda bulunmadığı tersine olarak da olumsuz izlenimlere neden olduğunu dile getirdi.