İzmir´de Linux Around The World Konferansı

0
o_ozardic

Linux International Başkanı Jon "maddog" Hall, 10 Ocak 2003 Saat:13.00'da İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde "Linux Around The World" konulu bir konferans verecek.

Yer: İzmir Ekonomi Üniversitesi. Balçova Kampüsü Konferans Salonu

Konferansla ilgili bilgiye buradan ulasabilirsiniz

Görüşler

0
realist
Konferansın vurucu cümleleri:

Hiç bir galeriye çanta dolusu para götürüp ben bir araba istiyorum diyen oldu mu? Güvenliği, kaç kişi taşıyacağı falan önemli değil al bu parayı bana bir araba ver. Tabii ki ihtiyacınıza uygun bir araba almak istersiniz.

Yazılım için milyonlarca doları A.B.D.''ye göndermek yerine çok daha az parayla işe sağlam bir programcı alır. Linux''u ve diğer açık kaynak kodlu yazılımları istediğiniz şekle sokarsınız.
Paranız da ülke içinde kalır.

Bir de utancımdan maddog''a soramadığım:

John Amca bizde MS olmazsa çalışamayacak adamlar var. Kendilerine sysadmin diyorlar üstelik. Next tuşuna basmak dışında bir yetenekleri yok. Bunlardan biri artık (mesela Mandrake) Linux kurulumu XP''den de kolay olduğundan kurmayı başarmış. Bakmış ki ses kartı çalışmıyor. Net''ten driver''ını bulmuş ama kuramamış. README dosyasını açıp orada yazanı yapmayı becerememiş. Linux berbat bir sistemmiş. Ses kartını bile çalıştıramamış. Ne yapmalıyız bunlara karşı?
0
sametc
eğer bu cumleleri konuşmuşsa pcmagazine dergisinde yer alan röportajlarında aynısı daha fazlası vardı...maddog hal gercekten cok etkileyicci bir konuşmaları var
0
o_ozardic
Abartmayalim, bu sozleri herkes soyleyebilir. Maddog diyince mi vurucu oluyor sadece. - hani sakali yok diye inanmamazlik da edemezsiniz :) o yuzden soyluyorum ...
0
murat09
NtvMsnbc de [DOINK! BURDAKI MS MICROSOFT DIMEK :-) ] bu konuyla ilgili guzel bir haber var. Bilgilerinize..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenBSD 2.9 Çıktı!

PCc0d3r

OpenBSD 2.9 çıktı! Bilindiği gibi OpenBSD BSD çeşitleri arasında güvenliğe en çok önem veren işletim sistemleri arasında.
\r Daha fazla bilgi için: Release Notes ChangeLog

GNU/Linux: Büyük ağların yönetimi için yeterli mi?

FZ

Debian GNU/Linux Türkçe kullanıcılar tartışma listesinde ilginç bir e-postaya denk geldim ve paylaşmak istedim. Uzun yıllardır hem GNU/Linux hem de MS Windows sistemlerle ugraştığını, halihazırda 60 sunucu ve 2000'e yakın istemcisi bulunan, 4 ülkeye ve Türkiye'de de 6 farklı yere dağılmış bir bilgisayar ağının danışmanı olduğunu belirten Muhlis Öztürk, GNU/Linux sistemlerle MS Windows sistemleri yönetilebilirlik açısından kıyaslarken bakın neler diyor (vurgular bana ait):

Litux'tan

fevzinet

BTnet'teki habere göre : " Litux, yazılım alanında kariyer sahibi olmak isteyenlere, açık kaynak kodlu veya lisans ücreti gerektirmeyen alternatifler sunuyor. "

Mandrake 9.2 ISOları hazır!

ckaptan

Mandrake 9.2 ISOları 13.11 itibarı ile nihayet hazır! Bazı LG CD-ROM sürücülerinde kurulum esnasında yaşanan sorunların giderilmesine ait çalışmalardan dolayı uzayan public ISO'lar artık kullanıma açıldı...
Daha nice sürümlere!

Linux tabanlı Müzik Stüdyosu

Soulblighter

Linux tabanlı "Studio To Go!" yazılımı müzik üreticileri, besteciler ve müzikle uğraşan herkes için hazırlanmış bir yazılım. "Studio To Go!" yazılımının en büyük özelliği ise CD'den çalışması...