İzmir´de Linux Around The World Konferansı

0
o_ozardic

Linux International Başkanı Jon "maddog" Hall, 10 Ocak 2003 Saat:13.00'da İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde "Linux Around The World" konulu bir konferans verecek.

Yer: İzmir Ekonomi Üniversitesi. Balçova Kampüsü Konferans Salonu

Konferansla ilgili bilgiye buradan ulasabilirsiniz

Görüşler

0
realist
Konferansın vurucu cümleleri:

Hiç bir galeriye çanta dolusu para götürüp ben bir araba istiyorum diyen oldu mu? Güvenliği, kaç kişi taşıyacağı falan önemli değil al bu parayı bana bir araba ver. Tabii ki ihtiyacınıza uygun bir araba almak istersiniz.

Yazılım için milyonlarca doları A.B.D.''ye göndermek yerine çok daha az parayla işe sağlam bir programcı alır. Linux''u ve diğer açık kaynak kodlu yazılımları istediğiniz şekle sokarsınız.
Paranız da ülke içinde kalır.

Bir de utancımdan maddog''a soramadığım:

John Amca bizde MS olmazsa çalışamayacak adamlar var. Kendilerine sysadmin diyorlar üstelik. Next tuşuna basmak dışında bir yetenekleri yok. Bunlardan biri artık (mesela Mandrake) Linux kurulumu XP''den de kolay olduğundan kurmayı başarmış. Bakmış ki ses kartı çalışmıyor. Net''ten driver''ını bulmuş ama kuramamış. README dosyasını açıp orada yazanı yapmayı becerememiş. Linux berbat bir sistemmiş. Ses kartını bile çalıştıramamış. Ne yapmalıyız bunlara karşı?
0
sametc
eğer bu cumleleri konuşmuşsa pcmagazine dergisinde yer alan röportajlarında aynısı daha fazlası vardı...maddog hal gercekten cok etkileyicci bir konuşmaları var
0
o_ozardic
Abartmayalim, bu sozleri herkes soyleyebilir. Maddog diyince mi vurucu oluyor sadece. - hani sakali yok diye inanmamazlik da edemezsiniz :) o yuzden soyluyorum ...
0
murat09
NtvMsnbc de [DOINK! BURDAKI MS MICROSOFT DIMEK :-) ] bu konuyla ilgili guzel bir haber var. Bilgilerinize..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gentoo Derlenip Toparlanıyor

cbc

Gentoo projesi iç yapısını değiştiriyor.

Şu ana kadar varolan yapıda her şey direkt olarak Daniel Robbins'in onayına -ve diretmelerine- bakarken, projeler geliştirilirken zaman sınırlandırıcı faktörler devrede değildi; tamamen rahat çalışan ekip için artık yeni bir yapılandırmaya girişiliyor. Düzenli olarak raporlar hazırlayacak, düzenli toplantılar yapacak olan ekip yine Daniel Robbins'in başkanlığında proje gruplarına bölündü.

Gelecek A.Ş.'den Her İhtiyaca Yönelik Kolay Linux

anonim

Gelecek Desktop Vision

Gelecek A.Ş.'nin son ürünü Gelecek Desktop Vision, son yıllarda hızla değişen ve gelişen donanımlara, buna bağlı olarak ortaya çıkan ürünlere büyük bir uyumlukla çalışan ve diğer yandan yazılımlarda meydana gelen değişikliklere ve farklılıklara uyum sağlamış ayrıca tüm bunları çok modern, çok gelişmiş bir arayüzle (2 ve 3 boyutlu) ve kolaylıkla son kullanıcıya desteğiyle birlikte ulaştırmaktadır.

Linux´ta OfficeXP ve Photoshop 7

murat09

CodeWeavers Win32 uygulamalarını Linux'ta çalıştırmak isteyen kullanıcılar ve kurumlar için uygulamalar geliştiriyor. Crossover Office adlı set, şu anda 2.0 sürümünde ve Office XP (Outlook hariç), Adobe Photoshop, Microsoft Access ve Lotus uygulamalarını RedHat 9, Mandrake 9.0 ve SuSE 8.1 Linux dağıtımlarında çalıştırmanıza imkan tanıyor. Programın lisans ücreti ise 59$.

Gelecek Linux 2,0 ve Chip Dergisi

anonim

Chip Dergisi Aralık sayısı ile birlikte 2CD`den oluşan Gelecek Linux 2.0 Dağıtımını vermiş bulunmakta.

Türkiye`ye özel bir dağıtım olarak hazırlanan ve desteklenen (irc.openprojects.net`de #geleceklinux) Gelecek Linux`dan yeni güzel haberler bekliyoruz.

Sevgi Saygı Linux
Ed:yazının sahibinden yazıyı düzenlediğim için özür dilerim ;)

Gentoo Dışındaki Kaynak Kodu Tabanlı Dağıtımlar

ghanthar

Birçoğumuz, özellikle kaynak kodu tabanlı dağıtımlar ile ilgilenmeyenler Gentoo´yu tek kolay kurulabilen kaynak kodu tabanlı dağıtım sanırız. Oysa Gentoo´dan daha kolay olanları bile mevcut...
Kaynak:LinuxMerkezi