Squid ==> Transparan Proxy?

0
kaya
Bir sunucum var: Red Hat 8.0. Bunun üzerinde klasik olarak apache & qmail vs. çalışıyor. Bu sistem üzerine transparan proxy server kurmak istiyorum.
Yani şu nefret ettiğim (fakat kullandığım grafik programlarının onda çalışması yüzünden kullanmak zorunda kaldığım) MS Windows´un internet connection sharing olayı. Sanırım sunucuyu gateway olarak gösterip tüm port 80 trafiğini internete yönlendiriyormuşum ama aynı zamanda port 80´de Apache de çalıştıracağım.

Fazla bilgim yok. Bana yardımcı olabilir misiniz?

Görüşler

0
raistlinthewiz
http://mail.baskent.edu.tr/~20194562/transparentproxy.html

bir goz at. belli bir sure once yazmıstım. genel bilgiler var...
0
kaya
selam,
redhat da bir problem çıktığı için suse kurmak zorunda kaldım.
iki problemimim var. iptables olayını çözemedim.
bilgisayarlardan proxy ayarlarını yaptığımda çalışıyor ama kaldırınca çalışmıyor.(serverı gateway olarak göstermeme rağmen.)
bu konuda ne yapabilirim?
birde redhat 8.0 ı kurarken checking partitions da takılıyo.
o konuda ne yapabilirim?

şimdiden saolun.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Biraz da Linux kazmalığı :) ya da Woody'e Java Nasıl ?

sundance

Şahsen bana gına geldi alemin en kötü işletim sisteminin, saçma sapan hata mesajlarının binbirincisini görmekten. Onu kullananlar dert etsin, biz Fazlamesai'ciler olarak Serbest Yazılım kapsamında olmayan bir şeyden bahsetmeyelim bence burada :)

Bahsedeceğim konu Debian Woody'e JRE 1.4 kurmak. Java'dan nefret etmeme rağmen en sevdiğim Go Server Client'ı java olduğundan bunu yapmak zorunda kaldım. Java için Debian paketi bulunmaması (bulamamam) bir yana, bana türlü çeşitli saçmalıklar çıkarttı. Tam kırmayı düşünüyordum ki (makina benim değil Larweda'nın) How I installed Java and Lived to tell the tale:) isimli makaleye rastladım. Debian Woody'e Java kurma işkencesini çeken herkese adanmıştır.

Linux´un Geleceği

Nightwalker

http://www.vnunet.com/News/1138984 adresinde yer alan habere göre yıllık kazançları 1 milyar doları aşan 15 büyük Amerikan firmasıyla yapılan görüşmelerde firma yetkilileri GNU/Linux'un kritik görevlerde kullanımak için hala yeterli olmadığını belirttiler. Firmaların endişeleri Linux'a verilen destek konusunun yetersizliğinden kaynaklanıyor. Diğer taraftan röportajda görüşleri alınan bilişim uzmanlarından bazıları Linux'un büyük firmaların kritik görevlerinde kullanılmamasının sebebini algı yanlışlıklarına ve alışkanlıklara bağladılar.

Jamd Linux İncelemesi

ghanthar

Jamd Linux dünyasının en başarılı masaüstü dağıtımlarından, kanımca. Linux'a yeni adım atanlar için iyi bir başlangıç olabilir.

Ottowa Linux Sempozyumundan Makaleler

sundance

Internet`te dolaşırken şöyle bir dökümana rasladım. 26-29 Hazinran tarihleri arasında yapılan Ottowa Linux Sempozyumundaki bildirgelerin toplandığı 600 sayfalık bir pdf.

3Mb`lık bir download, bence kesinlikle değer bir okuyun.

Bazı başlıklar...

Ücretsiz Linux CD Projesi

anonim

Oktay Altunergil tarafından kurulan ve Jeremy Hise, David Ky ve Emre Sağlam tarafından destek verilen Ücretsiz Linux CD Projesi, isteyen herkese ücretsiz Linux CD'si ulaştırmayı amaçlayan bir oluşum.