ipcop 1.3.0 çıktı

0
raistlinthewiz
Geniş kullanımı olan ve bir smoothwall varyantı olan ipcop'un 1.3.0'ı çıktı. Bir önceki 1.2.0 versiyonu kernel 2.2 ve ipchains içeren ipcop'un bu versiyonunda kullanıcıyı bekleyenler:
- Kernel 2.4
- iptables desteği
- Yeni DSL modemlere destek

Daha fazla bilgi için http://www.ipcop.org

Görüşler

0
anonim
rica etsem bu program için Türkçe olan bir sayfa biliyorsanız adresi yazarmısınız? Teşekkürler... Ve downloadlarda bir tek ISO dosyası var, bunu indireceğiz ama sonra ne yapacağız :( ?
0
terapi
Bu iso dosyası nero veya iso yazma yeteneğine sahip bir program ile cd yazılıyor. Sonra firewall olarak kullanılmak istenen makina bu cd ile boot ediliyor.

Kurulum işleminde yanlış hatırlamıyorsam Türkçe desteği de vardı.

Forum'da bu firewall ile ilgili (eski sürüm) benim sorduğum bir soruya gelen yorumlardan çıkardığım sonuç : En güzel firewall kurallarını benim yazdığım ve bildiğim firewall

Not : Yine de dayanamayıp indirdim. Şu anda CD'ye yazıyorum. Yine de bir kurup gözden geçireceğim.
0
backroad
Önce iso dosyasını cd ye yazman lazım, bunun için nero da kalıbı diske yazdır diye bi seçenek var onu kullanıyorsun, boş cd yi cd writer a takıp neroda kalıbı diske yazdır dedikten sonra, iso dosyasının yolunu belirtip yazdır diyorsun hepsi bu
0
sundance
Vayyy süpermiş. Sonunda IP Tables desteği geldi ya, yaşasın...

Yine de belki de şuna da bakmak istersiniz. Pebble, Debian Woody tabanlı bir küçük firewall dağıtımı 16Mb içinde barındırdıkları ise gerçekten takdire şayan

0
raistlinthewiz
bunu inceleyecegim..
0
pulsar
Kernel 2.4 desteğini epeyce beklemiştik. Fena olmadı kanaatindeyim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Arch Linux Eğitselleri (Tutorial) Geldi Hanıııım!

sami

Arch Linux kullanan veya geçiş yapaya çalışıp da başarılı olamayanlardan biriyseniz bu site tam size göre. Site acemilerden ileri düzey kullanıcalara kadar pek çok kişiye hitap ediyor. İngilizcesi pek çok insanın anlayabileceği kadar sade. Eğitseller içerisinde pacman ile paket kurulumunu, config dosyalarının düzenlenmesini ve komut satırına girilecek komutları gösteren satırlar güzel bir şekilde belirtilmiş.

Yerelleştirme grupları sizi bekliyor

anonim

Türkiye'de genelde serbest yazılım, özelde Linux'un masaüstünde yaygınlaşması, daha alt seviyelere indirilmesi pek çoğuna göre değişik ölçütlere bağlı. Bunlar masaya yatırıldığı zaman herhalde olayın sosyolojik boyutundan teknolojisine, politikasından psikolojisine, insan-bilgisayar etkileşiminden yerelleştirmesine kadar pek çok noktada görüş bildirebilecek sayısız (Türk) uzman var.

Linux'ta 3G ile VINN'lamak

eu

3G konusunda 3 GSM şirketinin reklamlarında ve dökümanlarında Linux'ta çalışır/çalışmaz konusunda bir bilgi bulamıyorsunuz. Birtanesinin müşteri hizmetlerini aradığımda 3G modemlerinin çalışıp çalışmadığını sordum, teknik arkadaşa yönlendirdiler ve o da dökümana baktı ve sadece Windowsta çalışır dedi, ama biraz zorlayınca test için birtane ayarladılar.

İyi ki Doğdun Linux

sami

25 Ağustos 1991'de, Linus Torvalds'ın ".. Nisan'dan beri ücretsiz bir işletim sistemi üzerinde çalışıyorum, sadece bir hobi olarak. Ve hazır hale gelmeye başladı, bu aşamada MINIX'in sevdiğiniz/sevmediğiniz özellikleri ile ilgili düşüncelerinizi almak istiyorum .." sözleriyle doğan Linux'un, 17 yaşını hep birlikte kutluyoruz. EMO Ankara Şubesi, Linux Kullanıcıları Derneği ile ortaklaşa Linux'un doğum gününü 23 Ağustos 2008 tarihinde bir dizi etkinlikle kutluyor. Etkinlik programını haberimizin devamında bulabilirsiniz. Şubemiz terasında gerçekleştirilecek olan doğum günü partisine tüm EMO ve LKD uyeleri ve özgür yazılım gönüllüleri davetlidir.

Gentoo Türkiye

pinhanarch

Gentoo Türkiye sitesi, Gentoo'nun haftalık bülteninde duyuruldu. Umarız katılımı ve devamlılığı sürekli olur.

Gentoo Türkiye : http://www.gentoo-tr.org/

Haber kaynağı: http://www.gentoo.org/news/en/gwn/20041129-newsletter.xml