ipcop 1.3.0 çıktı

0
raistlinthewiz
Geniş kullanımı olan ve bir smoothwall varyantı olan ipcop'un 1.3.0'ı çıktı. Bir önceki 1.2.0 versiyonu kernel 2.2 ve ipchains içeren ipcop'un bu versiyonunda kullanıcıyı bekleyenler:
- Kernel 2.4
- iptables desteği
- Yeni DSL modemlere destek

Daha fazla bilgi için http://www.ipcop.org

Görüşler

0
anonim
rica etsem bu program için Türkçe olan bir sayfa biliyorsanız adresi yazarmısınız? Teşekkürler... Ve downloadlarda bir tek ISO dosyası var, bunu indireceğiz ama sonra ne yapacağız :( ?
0
terapi
Bu iso dosyası nero veya iso yazma yeteneğine sahip bir program ile cd yazılıyor. Sonra firewall olarak kullanılmak istenen makina bu cd ile boot ediliyor.

Kurulum işleminde yanlış hatırlamıyorsam Türkçe desteği de vardı.

Forum'da bu firewall ile ilgili (eski sürüm) benim sorduğum bir soruya gelen yorumlardan çıkardığım sonuç : En güzel firewall kurallarını benim yazdığım ve bildiğim firewall

Not : Yine de dayanamayıp indirdim. Şu anda CD'ye yazıyorum. Yine de bir kurup gözden geçireceğim.
0
backroad
Önce iso dosyasını cd ye yazman lazım, bunun için nero da kalıbı diske yazdır diye bi seçenek var onu kullanıyorsun, boş cd yi cd writer a takıp neroda kalıbı diske yazdır dedikten sonra, iso dosyasının yolunu belirtip yazdır diyorsun hepsi bu
0
sundance
Vayyy süpermiş. Sonunda IP Tables desteği geldi ya, yaşasın...

Yine de belki de şuna da bakmak istersiniz. Pebble, Debian Woody tabanlı bir küçük firewall dağıtımı 16Mb içinde barındırdıkları ise gerçekten takdire şayan

0
raistlinthewiz
bunu inceleyecegim..
0
pulsar
Kernel 2.4 desteğini epeyce beklemiştik. Fena olmadı kanaatindeyim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni bir linux dağıtımı : MagmaLinux 9.3

ccvural

Linux kurmak normal bilgisayar kullanıcıları için daima korkulan bir şey olmuştur. MagmaLinux bu soruna çözüm bulmayı hedefliyor. Kurulum son derece basitleştirilmiş.

Linux 'a geçmek isteyen bormal bilgisayar kullanıcılarının zorlandığı bir başka konu ise hangi paket/programları kuracağı. Magma , uzman olmayanların paket seçme sorununa da çözüm getirmeyi hedefliyor.

Daha detaylı bilgi için http://www.magmalinux.org

Film Gimp

tongucyumruk

Herhalde Linux'la veya grafikle (tercihen her ikisiyle birden) uğraşan herkes ünlü grafik editörü GIMP'i az çok duymuştur. Özellikle Linux kullanan grafikerlerin gözdesi olan GIMP şimdi Hollywood yollarına düştü.

Son yıllarda özellikle SGI'ın piyasadan çekilmesiyle film sektöründe oluşan boşluğu dolduran Linux şimdi bu sektöre iyice yerleşecek gibi gözüküyor. Film Gimp için kısaca GIMP'in video düzenleme dünyasına uyarlanmış hali diyebiliriz.

Arch Linux 0.5 İncelemesi

anonim

Arch Linux kendisi gibi fazla bilinmeyen Crux linux üzerine kurulu bir dağıtım. En büyük özelliği BSD ve Gentoo tarzı ports sistemine sahip olması bu da yazılım kurmayı fazlasıyla kolay hale getiriyor. Arch´ın farkı kaynak tabanlı değil binary bir dağıtım olması bu da Gentoo ya oranla daha hızlı kurulum anlamına geliyor.

GENTOO Türkçe Belgeler

yilmaz

Kanaatimce en hızlı linux dağıtımı olan Gentoo için Goeksel Togan tarafından hazırlanan belgelere (Başlangıç için Kurulum ve Kullanım rehberi) http://belgeler.gentoo-tr.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

WineX 2.0; Tabuta Bir Çivi Daha ;)

sundance

Transgaming özellikle DirectX konusunda iyi çalışması hedeflenen Wine versionu WineX`in yeni versionunu çıkarttı.

\r \r DirectX 8.1 destekleyen bu version denediğim kadarıyla Wolfenstein, Homeworld ve Starcraft`ı sorunsuz çalıştırıyor. Eğer nVidia grafik kartınız varsa hem DirectX, hem de OpenGL altında Windows`daki FPS oranlarını yakalıyorsunuz. Dahası DirectX kullanmayan bir çok Windows 98 uygulamasını da gayet iyi çalıştırabiliyorsunuz

\r \r WineX 2.0 paketleri şu an için sadece kayıtlı üyeler için. Ama source indirip compile edebilirsiniz. Unutmadan, tahmin edebileceğiniz gibi site SLASHDOTTED ;)