ipcop 1.3.0 çıktı

0
raistlinthewiz
Geniş kullanımı olan ve bir smoothwall varyantı olan ipcop'un 1.3.0'ı çıktı. Bir önceki 1.2.0 versiyonu kernel 2.2 ve ipchains içeren ipcop'un bu versiyonunda kullanıcıyı bekleyenler:
- Kernel 2.4
- iptables desteği
- Yeni DSL modemlere destek

Daha fazla bilgi için http://www.ipcop.org

Görüşler

0
anonim
rica etsem bu program için Türkçe olan bir sayfa biliyorsanız adresi yazarmısınız? Teşekkürler... Ve downloadlarda bir tek ISO dosyası var, bunu indireceğiz ama sonra ne yapacağız :( ?
0
terapi
Bu iso dosyası nero veya iso yazma yeteneğine sahip bir program ile cd yazılıyor. Sonra firewall olarak kullanılmak istenen makina bu cd ile boot ediliyor.

Kurulum işleminde yanlış hatırlamıyorsam Türkçe desteği de vardı.

Forum'da bu firewall ile ilgili (eski sürüm) benim sorduğum bir soruya gelen yorumlardan çıkardığım sonuç : En güzel firewall kurallarını benim yazdığım ve bildiğim firewall

Not : Yine de dayanamayıp indirdim. Şu anda CD'ye yazıyorum. Yine de bir kurup gözden geçireceğim.
0
backroad
Önce iso dosyasını cd ye yazman lazım, bunun için nero da kalıbı diske yazdır diye bi seçenek var onu kullanıyorsun, boş cd yi cd writer a takıp neroda kalıbı diske yazdır dedikten sonra, iso dosyasının yolunu belirtip yazdır diyorsun hepsi bu
0
sundance
Vayyy süpermiş. Sonunda IP Tables desteği geldi ya, yaşasın...

Yine de belki de şuna da bakmak istersiniz. Pebble, Debian Woody tabanlı bir küçük firewall dağıtımı 16Mb içinde barındırdıkları ise gerçekten takdire şayan

0
raistlinthewiz
bunu inceleyecegim..
0
pulsar
Kernel 2.4 desteğini epeyce beklemiştik. Fena olmadı kanaatindeyim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linus da artık fulltime fazlamesaici ;)

sundance

Yaklaşık altı yıldır Transmeta için çalışmakta olan, Linux hareketinin öncüsü Linus Tornvalds, kernel listelerine dün attığı şu mesajla artık Transmeta şirketinden ayrıldığını ve tüm zamanını Linux kernele ayıracağını belirtmiş.

Zaten Transmetanın da çok nazik bir şekilde, kendisine bunca zaman kernel üzerinde çalışması için imkan tanıdığını fakat artık tüm zamanını buna adayabileceğini söylüyor. Hepimize hayırlı olsun diyelim. Kariyer meraklılarına özenle duyrulur :)

Bir LKG yaratmak

conan

GSULinuX kurulalı yaklaşık 6 sene oldu. 97 yılının başlarında 6 kafadarın o zaman varolan yegane bilgisayar lab'inde redhat 4.0'ı indirmeye çalışırkenki halleri hala gözümün önünde. Hele ki o CD'nin yakılması için gerekli donanımların bulunamaması, FAT partitionlardan kurmaya çalışmalar, vs... bunlar değil bu yazıda bahsedilecek olanlar. :) Bu yazıda bir Linux Kullanıcıları Gurubu'nun (LKG) kurulması için neler yapılmalı, biz neler yaptık, onları anlatmaya çalışacağım. Bakalım becerebilecek miyim?

Gentoo sunar : Gentoo Linux 2004.3

mos

Önceki sürümlerde göze çarpan bir çok hatanın giderildiği, pek çok paketin güncellendiği 2004 'un bu son sürüm Gentoo Linux'u hakkındaki orijinal haberi ve sürüm bilgilerini buradan okuyabilirsiniz.

Slackware 12 çıktı

Onur_Yerlikaya

Slackware'in 12 dağıtımı dün gece çıktı. Sunuculara aşırı yüklenme olmasın diye şu anda ftp'de yok diğer yansılara da cd-dvd görüntüleri ( .iso ) yerleştirildikten sonra açılması beklenen Slackware hayranlarına duyurulur.

Mandrake Linux 9.1 RC Hazır

FZ

Kullanım ve kurulum kolaylığı konusunda haklı bir üne sahip olan Mandrake'nin son sürümü karşınızda. Ayrıca burada bazı ekran görüntülerini görebilirsiniz. Benim favorim ise iki monitöre yayılmış (dual monitor) şu görüntü oldu ;-)