CompTIA ve LPI İşbirliği

0
LPI-Turkey

Dünya bilgi teknolojisinin bağımsız sertifika sağlayıcısı CompTIA ve dünyanın lider Linux Sertifikasyon Organizasyonu, Linux Professional Institute (LPI), giriş seviyesi (LPIC-1) Linux sertifika programını standartlaştırmak amacıyla yaptıkları işbirliğini duyurdular.

Bu işbirliği ile CompTIA, uyguladığı Linux Sertifikasyon programları için LPI’ın birinci seviye sınavlarını (LPIC-1) kullanacak. Bu yenilikçi program ile başarılı adaylar, LPI destekli CompTIA Linux sertifikasını (CompTIA Linux+ Powered by LPI) ve LPIC-1 sertifikasını almaya hak kazanacaklar. “LPI ile işbirliğimiz, eğitimli ve Linux’un her alanında sertifikalı sağlam bir işgücü oluşturmak adına önemli bir adımdır diyen CompTIA Başkanı ve CEO’su Todd Thibodeaux, sözlerine şöyle devam etti; “LPI’ın kaliteli Linux sınav geliştirme süreçleri ile CompTIA’nin BT sertifikasyonunda tanınmış liderliğini birleştirerek yetenek sertifikalamanın kalitesini yükseltmiş olacağız.” Tarafsız raporlarda belirtildiği üzere 2009 yılı içinde Linux alanında iş potansiyeli %5 oranında artmıştır ve kurumsal düzeyde Linux becerilerine sahip olanların maaşlarına %10 civarında pirim verilmesi söz konusudur. LPI Başkanı ve CEO’su Jim Lacey, konuyla ilgili şunları söyledi; “LPI uzun zamandır bağımsız Linux sertifikaları sağlayıcısı olarak tanınmaktadır. Bu yeni girişim ile BT sektöründe lider, kar amacı gütmeyen bir kuruluş ile işbirliği sağlamış olduk. CompTIA adayları, bu anlaşma ile LPI’ın ileri seviye Linux programlarına ve sertifikalarına erişme hakkı kazanmış olacaklar.” Anlaşma şartlarına göre CompTIA, LPI ile güçlendirilmiş Linux sertifika programını (CompTIA Linux + Powered by LPI), LPIC-1 sınavlarına (LPI-101 ve LPI-102) adaptasyonu ile sağlayacak ve CompTIA LX0-101 ve LX0-102 sınavları, LPIC-1 sınavları ile aynı fiyata sunulacak. Sonuç olarak CompTIA Linux+powered by LPI sınavlarını geçenler, aynı zamanda LPIC-1 sertifikasına da sahip olacaklar.

Çift sertifika statüsü elde etme hakkında daha fazla bilgi için www.lpi.org/CompTIA ve http://www.comptia.org/certifications/listed/linux.aspx sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

CompTIA Hakkında

CompTIA, dünyanın Bilgi Teknolojileri sesidir. Üyeleri, yenilikçi yönleriyle ön planda olan firmalar ve teknoloji yatırımlarıyla kazancı maksimuma ulaştırmaktan sorumlu olan profesyonellerdir. CompTIA, eğitim programları, pazar araştırması, ağ kurma olayları, profesyonel sertifikaları ve kamu ilkeleri savunuculuğu ile endüstriyi geliştirmeye adanmıştır.

Daha fazla bilgi için www.comptia.org sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Linux Professional Institute Hakkında

The Linux Professional Institute, Linux ve Açık Kaynak teknolojileri üzerine temel becerileri, yüksek kaliteli, bağımsız sınavlarıyla teşvik eder ve destekler. Linux topluluğu tarafından Eylül 1999'da, uluslararası ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak kuruldu. Linux Professional Institute, Linux profesyonellerinin sertifikasyonunda, küresel çapta tanınan liderliğini sürdürmektedir. LPI, Linux ve Açık Kaynak hareketlerini, stratejik ortaklar, sponsorluklar, yenilikçi programlar ve topluluk geliştirme faaliyetleri yoluyla ilerletir. LPI sertifika programları 5 kıtayı kapsayan bir şube ağıyla desteklenmektedir ve sınavlar farkı dillerde, 7000’den fazla test lokasyonunda yapılmaktadır. Linux Professional Institute, dünya çapında 230.000’nin üzerinde sınav ve 75.000’nin üzerinde LPIC sertifika dağıtımı yapmaktadır.

LPI-Turkey Hakkında

LPI-Turkey, Ocak 2010'da bir Endersys iştiraki olarak faaliyetlerine başlamıştır. LPI (Linux Professional Institute)'ın Türkiye ana temsilcisi (master affiliate) olan LPI-Turkey, Türkiye'de LPI eğitimi veren kurumları organize etmektedir. Daha fazla bilgiyi,

www.lpi-turkey.com adresinden alabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bozuk Ram` ınız mı var ?

sundance

Verin Linux kullansın !!!
Yanlış duymadınız. Linux kernel için yazılan yeni bir mod sayesinde artık üretim aşamasında ıskartaya çıkmış ram modülleri Linux makinalarda kullanılabilecek.
Düşünsenize bir Sun E3500'e 1Gb Ram takmak en az $10000 iken sizin evinizdeki süper sistemin sadece $100 gibi bir fiyata 980Mb (bir kısmı kullanılamıyor ya :) Ram'ı olacak.
Açık kaynak kodlu işletim sisteminin yararları işte bunlar

Yönetici Bakış Açısı İle GNU/Linux

FZ

Son birkaç haberimizde GNU/Linux´un kamudaki kullanımına dair önemli gelişmeleri vurgulamıştık. Şimdi bakışlarımızı tekrar iş dünyasına çeviriyoruz ve önemli bir makaleden birkaç alıntı yapıyoruz (not: bu yazı geeklere ya da programcılara falan değil doğrudan YÖNETİCİLERE yöneliktir ;-) :

- Son zamanlara dek açık kodlu yazılım dünyası KB Toys bilgi işlem yöneticisi Tom Jeffery´nin umurunda değildi. Ancak 1,300 oyuncak satış merkezi için 10,000 kadar yeni yazar kasa (daha doğrusu para kasalarına sahip PC´ler) kurmak ve bunlara uygun yazılım aramak gerekince ve aranan şartlara uyan üç yazılımın da GNU/Linux üzerinde Java ile geliştirildiği görülünce durum biraz (!) değişti. Jeffery aday sistemlerin sergilediği esnekliği, kolay geliştirilebilirliği ve geniş desteği görünce etkilenmişti...

Siyaseten doğruluğun önemi

loker

Linux International geçtiğimiz günlerde lüks bir otelde Penguen şeklinde pasta kesip GPL'in yaş gününü kutladı. Bunu, (Linux camiasıyla paylaşmak yerine) basın toplantısı şeklinde yapan oluşum adına konuşan Siyami Kahyaoğlu burada gazetecilere GPL'in önemini, özgür yazılımı anlattı, örnekler verdi ve MEB ihalesi konusunda girişimde bulunduklarını da söyledi. Hepsi çok güzeldi, ancak sunum malesef özgür olmayan bir yazılım aracılığıyla yapılıyordu ve bu bir gazetecinin gözünden kaçmadı [radikal.com.tr, Sanal Alem].

Ciddiye alınmadığınızda suçlu kim olacak şimdi?

SuSE 9 İncelemesi ve Kurulum Rehberi

ghanthar

SuSE ana bayisi Linux34 ün SuSE.web.tr sitesinde SuSE 9 incelemesi yayımlandı. Ekran görüntüleri ve adım adım kurulum anlatımı ile oldukça detaylı olan bu incelemeye ulaşmak için tıklayın.

Evde kendi Wap Gateway`inizi kurun!

larweda

Her geçen gün biryerlerde duyuyoruz, WAP aşağı, WAP yukarı. Bu WAP denilen şey aslında, bildiğimiz yaygın internet protokolünün (HTTP) cep telefonu şebekeleri için ufaltılmış bir hali. Yani internet'te ulaşabildiğiniz şeylerinin ufak bir kümesine, o da doğru bir şekilde biçimlendirilirse, cep telefonunuzdan da ulaşabiliyorsunuz. Bu servisi vermek için bir servis sağlayıcısına ihtiyacınız var. Artık evde linux yüklü orta halli bir bilgisayarınız varsa, kendi kendinize de wap gateway olabiliyorsunuz.