Adım adım Linux'a geçiş

0
sundance
Niyam.com'da yayınlanan bu makale yedi aşamada GNU/Linux sistemlere geçmeyi ve mevcut gündelik işlerinizi orda gerçekleştirmeyi anlatıyor.

İlgili Yazılar

Bir LKG yaratmak

conan

GSULinuX kurulalı yaklaşık 6 sene oldu. 97 yılının başlarında 6 kafadarın o zaman varolan yegane bilgisayar lab'inde redhat 4.0'ı indirmeye çalışırkenki halleri hala gözümün önünde. Hele ki o CD'nin yakılması için gerekli donanımların bulunamaması, FAT partitionlardan kurmaya çalışmalar, vs... bunlar değil bu yazıda bahsedilecek olanlar. :) Bu yazıda bir Linux Kullanıcıları Gurubu'nun (LKG) kurulması için neler yapılmalı, biz neler yaptık, onları anlatmaya çalışacağım. Bakalım becerebilecek miyim?

Pardus Projesi Tatilde!

cuneytturanli

http://liste.uludag.org.tr/duyuru/2007-July/000060.html adresinde aşağıdaki şekilde belirtildiği üzere Pardus projesi tatile çıkmış. Bu süreç içerisinde projedeki kimsenin proje ile ilgilenmeyeceğine dair olarak şunlar yazılmış.

Selamlar;
Bağlı olduğumuz enstitü UEKAE, işlerin düzgün programlanabilmesi için ara verilemeyecek durumda olmayan tüm projeler için toplu izin tercih ediyor ve bu haftadan başlayarak üç hafta boyunca kapalı olacak.
Ara sıra uğrarsak şaşırmayın, artık bu bir sır değil, hepimiz deliyiz; ama resmi olarak 13 Ağustos'a kadar e-posta listelerinden, hata takip sisteminden uzakta günler geçireceğiz... Bu süre içinde kişisel e-postalarımızı okumamak/yanıtlamamak da büyük bir olasılık :-)

Ağustos'ta görüşmek üzere...


Tübitak destekli büyük kurumların kullandığı proje tatilde. Peki büyük kurumlar nasıl güvenecek o zaman bu projeye? Pardus tatilde ise ciddiyet nerede?

Caldera, Micro$oft tarzı koltuk başına lisans sistemine geçiyor

larweda

Caldera sistems, oldukça popüler olan Caldera OpenLinux Workstation paketinin bu hafta piyasaya çıkan yeni versiyonunun satışlarını Microsoft`un windows ürünlerinde yaptığı gibi koltuk başına lisanslandırma ile yapacağını açıkladı. Bu bağlamda destek istenirse bir 'koltuk'luk Caldera Openlinux Workstation 99$`a, desteksiz bir 'koltuk'luk Caldera Openlinux Workstation 59$`a satılıyor. Bu, genelde paralel kullanıcı sayısını baz alan geleneksel unix ücretlendirmesinden de tamamen farklı bir yaklaşım. Linux dağıtımı gibi hataya izin vermeyen bir piyasada bu tarz radikal bir denemenin nasıl sonuçlar vereceğini de birkaç ay içinde hep beraber göreceğiz.

İdeal taşınabilir Linux sistem

sundance

Gittiğiniz her yere götürmek istediğiniz bir Linux sisteminiz olsun mu istiyorsunuz? Fakat avuçiçi bilgisayarlar size ara geçiş cihazları gibi mi geliyor? İlla klavyesi olsun mu diyorsunuz?

Son olarak aranızda Sinclair'ın klavyesini özleyenler var mı? İşte huzurlarınızda Sharp Zaurus SL-C3100. 300 gram ağırlığında, harddiski var...

Mepis Linux İncelemesi

anonim

Hem CD´den çalışıp hem de HDD a kurulabilen Debian tabanlı masaüstüne yönelik bir sistem.

Mepis Linux aslen CD´den çalışan bir dağıtım. Ancak sistemi CD´den çalıştırdığınız zaman masaüstünde ki bir ikona tıklayarak KDE tabanlı bir program ile sistemi sabit diske kolayca aktarabiliyorsunuz.