Adım adım Linux'a geçiş

0
sundance
Niyam.com'da yayınlanan bu makale yedi aşamada GNU/Linux sistemlere geçmeyi ve mevcut gündelik işlerinizi orda gerçekleştirmeyi anlatıyor.

İlgili Yazılar

E-Lapis Dergisinin 2. Sayısı Çıktı

anonim

Bundan 1.5 ay önce, 1 Nisan 2005 tarihinde e-Lapis dergimizin ilk sayısını duyurmuştuk. Nasıl yaparız, becerirmiyiz, acaba olacak mı gibi sorular kafamızda dolanırken, hazırlıklara başlayıp 19 Mayıs'a 2. sayımızı yetiştirmeyi başardık.

Bu 2. sayımızı dolu dolu hazırlamaya çalıştık. Umarım severek okur ve destek verirsiniz.

İkinci sayımızdaki konu başlıkları:

İzmir Linux Kullanıcıları Grubu Kuruldu

anonim

İzmir'deki penguenleri bir araya getirmek icin DEU öncülüğünde bir organizasyon başlatılıyor. Bu amaçla bir haberleşme listesi kurulmustur. Topluluğun geçici web adresi http://izmirlinux.deu.edu.tr üyelik sayfası ise http://liste.deu.edu.tr’dir.

Topluluğun amacı kısaca şöyle:

-İzmir´deki Linuxçuları bir araya getirmek, iletişimi saglamak.
-DEU bünyesindeki ogrenci topluluklari arasinda izmirlinux toplulugunu da katmak
- Açık kod kullanımı konusunda İzmir'deki diğer üniversitelerle işbirliği sağlamak.

Birkaç ay içerisinde faaliyete geçmesi düşünülen organizasyona desteği DEU rektör yardımcılığı ve DEU bilgi işlem dairesi verecektir. Organizasyon LKD ile işbirligi içinde olacaktır.

SLAX v5.0.4 duyuruldu

Soulblighter

SLAX Live-CD'lerin yeni sürümlerini duyurdu. Standard sürümün yanında KillBill sürümü ve Frodo sürümleri de güncellendi.

GNUstep live CD

yuxel

Freasmeat'deki çoğu projeye el ayak olmuş, Debian'ın ve çiftçinin dostu Gürkan (tarzeau) Şengün'ün yeni uğraşı; GNUstep live CD. Neredeyse tüm programların GNUstep projesinden geldiği bu Morphix tabanlı live CD içinde,Blender, MPlayer gibi programlar; NetHack, Jump n Bump gibi oyunlar da mevcut. Farklı bir deneyim isteyenler, sabit diske de kurulabilen bu dağıtımı deneyebilirler. Bu da ekran görüntüsü
Download : iso / md5sum

Linux´ta aygıt sürücüsü yazma üzerine

urxalit

Başlığa bakıp acele etmeyin. Driver yazmayacak olsanız bile Serdar Köylü'nün yazdığı bu yazıyı mutlaka okuyun. Windows-Unix farklarına, mimarilerine, OLE ve Pipe'lara, Linux'un donanımları kullanışına vs değinen güzel bir makale. Biraz da M$'a taş var... ;)

http://www.acikkod.org/savunma/linuxenv.html