Linux üzerinde Dreamweaver: Rüya değil...

0
conan
Shibumi'nin son oylamada yaptığı bu yorumundan sonra Dreamweaver`ı (v 4) Linux altında çalıştırmak için yaptığım kısa uğraş sonucu elde ettiklerimi yazayım. Belki birilerine yardımı olur.

Şu anki sistemim RedHat 7.2. wine kurulu ve default setup`ı ile işe başladım.

Not: Çalışan bir wine'ınız olduğunu varsayıyorum. (En azından mIRC çalıştıran ;)

[conan@conan conan]$ wine -v
Wine release 20010731

Default config`e eklediğim tek sey PATH kısmına Dreamweaver`ın bulamadığı Resource.dll için bakması gereken yer olan C:\Program Files\Macromedia\Dreamweaver 4\Configuration dizini oldu (Not: uzun uzun yazamazsınız 8:3 çalışalım: c:\progra~1\Macrom~1\Dreamw~1\Config~1;)

Belirtmeyi unutmadan wine ayarlarınız $HOME/.wine içindeki config içindeki dosyada. Bu dosya kendi kendini bayağı açıklayıcı yapılmış.

[conan@conan Dreamweaver 4]$ ./Dreamweaver.exe
FIXME:pthread_rwlock_rdlock
FIXME:pthread_rwlock_unlock
..... Söylen söylen söylen. blah blah blah....
Veee sonuçta wine ile Linux altında çalışan bir Dreamweaver`ım oldu.

AMA: Ne yazık ki WYSIWYG penceresi bir türlü aktif hale gelemedi. Aslında ana pencere önümde ama içindekiler arka planda kalan pencerelerin çizimleri. Bu da beni "Direct Draw problemi mi acaba?" diye düşündürmedi değil... Sonuçta wine mailing list arşivlerine hızlı bir göz attığımda bu sorunu yaşayan tek kişi olmadığımı farkettim (mutlu muydum bilemiom...) Neyse sonuçta sanırım WYSIWYG ekranı görebilmeye şu kadarcık kaldı. (Bir iki Javascript hatası dışında... Bu arada Dreamweaver`ı çalıştırmaya uğraşırken çoğunlukla JavaScript teknolojisinden yararlandığını da keşfettim :P ) Neyse programı tamamen çalıştırmayı başardığımda buraya sonucunu yazarım ;)

Belki de birileri bu steplerden geçip çalıştırabilir de burda eksik kalanı tamamlar ;)

Görüşler

0
conan
Yazi yayinlanirken backslashler cikmamis. Dizinleri path'e ekleyebilmek icin backslash'leri kullanmak gerekiyor tabii ki ;)
0
Roadrunner
wine ile starcraft calistirdiktan sonra . dreamweaver mis peh peh

backslash ler yerin html kodunu koymus olabilir misin ? ... backslash in html codu var mi ? belki utf 8 kod gerektiriyordur ...

bilmiyorum
0
conan
roadcum, starcraft`im da harika calisio wine ile. Ama her seferinde 640x480 yapmaktan biktigim icin windows aciom ;)

Arada gelsene olm buralara. Gezdirim seni :)
0
larweda
Backslash`lerin çıkmaması HTML`in backslash`i yorumlayamamasından değil, PHP`nin yazıyı db`de saklarken ignore etmesi. FM`de yazı içine backslash koymak için iki defa backslash kullanmak gerekiyor. (yani \\\\ yazınca yazıda \\ görünüyor, mesela \\\\ görünmesi için yazıya \\\\\\\\ yazmak gerekir, \\\\\\\\ için se \\\\\\\\\\\\\\\\ , vs. vs. :-)

Her neyse, yukarıdaki yazıdaki backslash`ler tamamdır.
0
SHiBuMi
Bunu bir de HomeSite ile deneyeyim ben vakit bulunca. Bu arada Butch bana geçen gün PHPEdit isimli bir programdan bahsetti, indirip denedim ve oldukça iyi, bahsettiğim aynı anda birden fazla dosya üzerinde çalışabilme özelliğine sahip ve hatta HomeSite'dan daha iyi düşünülmüş bir şekilde sahip. İlgilenenler www.phpedit.com adresinden indirebilirler. Adam en iyi PHP editörünü yazdım demiş, gerçekten güzel iş çıkarmış.
0
PCc0d3r
ee calistirabildiniz mi bare phpED'i linux altinda
ben gerci bluefish'i tavsiye derim editor arayanlara ama neyse

bir de dreamweaver'? calistirmayi deniyen arkadas acab linux icin screem programina goz atti mi?
0
anonim
Dreamweaver`i calistirmayi deneyen arkadasin ne yazik ki, hardware problemi nedeniyle butun isletim sistemi uctu ;)

Screem de WYSIWYG degil ne yazik ki. Ama yine de basarili bir program bence.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux´ta aygıt sürücüsü yazma üzerine

urxalit

Başlığa bakıp acele etmeyin. Driver yazmayacak olsanız bile Serdar Köylü'nün yazdığı bu yazıyı mutlaka okuyun. Windows-Unix farklarına, mimarilerine, OLE ve Pipe'lara, Linux'un donanımları kullanışına vs değinen güzel bir makale. Biraz da M$'a taş var... ;)

http://www.acikkod.org/savunma/linuxenv.html

Robert M. Love ile röportaj

raistlinthewiz

tinyminds.org'un kernel hackerlardan Robert M. Love ile yaptığı röportajda, Robert'ın yazmış olduğu preemptive kernel patch hakkında bilgiler bulabilirsiniz. tinyminds.org Robert M. Love röportajı

Knoppixe Kardeş Geldi...

anonim

Hepimizin tanıyıp sevdiği Knoppix'e nihayet bir kardes geldi... Üstelik bu kardeş abisinden daha yetenekli ve daha eğlenceli görünüyor.
http://morphix.sourceforge.net adresinden pre-made 4 tane ISO'su indirilebilen(Morphix Game, Morphix HeavyGUI, Morphix KDE, Morphix LightGUI) bu cd den calisan penguencik, gerek linuxla yeni tanışmak isteyen kullanıcılar için gerekse "du bakalim tux hakikatten uçabiliyor mu?" diye merak eden kullanicilar icin eğlenceli bir deneyim olacacaktir..
ufak bir not; Morphix Game (550MB) Quake 3 Arena, Unreal Tournament 2 ve Nvidia driverlari ile birlikte geliyor... e ne duruyorsunuz :P daha fazla bilgi ve dowload linkleri için http://morphix.sourceforge.net adresine uğramayı ihmal etmeyin

Linux How To: Videolu Belgeler

talat

GNU/Linux altında HOW-TO belgelerinin çokluğu ve bunların başarısı hepimiz tarafından biliniyor. Ben de bu "HOW-TO" belgelerine farklı bir yaklaşımla, video formatında belgeleme gibi bir çalışma yapmayı planlıyorum. Çalışmamımın ilk denemeleri Linux Video Öğrenme.

Yardım Çağrısı: Türkçe Gentoo Forumu Açalım

anonim

Fazlamesai.net camiasına: Gentoo Linux forumlarında Türkçe başlık açmayı düşünüyoruz. Gentoo Linux kullanan arkadaşların Gentoo Forums adresindeki "other languages" başlığı altındaki forumda bulunan "Gentoo Forums'da Turkce Bolum Acilsin mi?" forum oylamasına iştirak etmelerini bekliyoruz. Bu şekilde eğer oy sayısı 50nin üzerine çıkarsa Türkçe başlık açabileceğiz.