Linux üzerinde Dreamweaver: Rüya değil...

0
conan
Shibumi'nin son oylamada yaptığı bu yorumundan sonra Dreamweaver`ı (v 4) Linux altında çalıştırmak için yaptığım kısa uğraş sonucu elde ettiklerimi yazayım. Belki birilerine yardımı olur.

Şu anki sistemim RedHat 7.2. wine kurulu ve default setup`ı ile işe başladım.

Not: Çalışan bir wine'ınız olduğunu varsayıyorum. (En azından mIRC çalıştıran ;)

[conan@conan conan]$ wine -v
Wine release 20010731

Default config`e eklediğim tek sey PATH kısmına Dreamweaver`ın bulamadığı Resource.dll için bakması gereken yer olan C:\Program Files\Macromedia\Dreamweaver 4\Configuration dizini oldu (Not: uzun uzun yazamazsınız 8:3 çalışalım: c:\progra~1\Macrom~1\Dreamw~1\Config~1;)

Belirtmeyi unutmadan wine ayarlarınız $HOME/.wine içindeki config içindeki dosyada. Bu dosya kendi kendini bayağı açıklayıcı yapılmış.

[conan@conan Dreamweaver 4]$ ./Dreamweaver.exe
FIXME:pthread_rwlock_rdlock
FIXME:pthread_rwlock_unlock
..... Söylen söylen söylen. blah blah blah....
Veee sonuçta wine ile Linux altında çalışan bir Dreamweaver`ım oldu.

AMA: Ne yazık ki WYSIWYG penceresi bir türlü aktif hale gelemedi. Aslında ana pencere önümde ama içindekiler arka planda kalan pencerelerin çizimleri. Bu da beni "Direct Draw problemi mi acaba?" diye düşündürmedi değil... Sonuçta wine mailing list arşivlerine hızlı bir göz attığımda bu sorunu yaşayan tek kişi olmadığımı farkettim (mutlu muydum bilemiom...) Neyse sonuçta sanırım WYSIWYG ekranı görebilmeye şu kadarcık kaldı. (Bir iki Javascript hatası dışında... Bu arada Dreamweaver`ı çalıştırmaya uğraşırken çoğunlukla JavaScript teknolojisinden yararlandığını da keşfettim :P ) Neyse programı tamamen çalıştırmayı başardığımda buraya sonucunu yazarım ;)

Belki de birileri bu steplerden geçip çalıştırabilir de burda eksik kalanı tamamlar ;)

Görüşler

0
conan
Yazi yayinlanirken backslashler cikmamis. Dizinleri path'e ekleyebilmek icin backslash'leri kullanmak gerekiyor tabii ki ;)
0
Roadrunner
wine ile starcraft calistirdiktan sonra . dreamweaver mis peh peh

backslash ler yerin html kodunu koymus olabilir misin ? ... backslash in html codu var mi ? belki utf 8 kod gerektiriyordur ...

bilmiyorum
0
conan
roadcum, starcraft`im da harika calisio wine ile. Ama her seferinde 640x480 yapmaktan biktigim icin windows aciom ;)

Arada gelsene olm buralara. Gezdirim seni :)
0
larweda
Backslash`lerin çıkmaması HTML`in backslash`i yorumlayamamasından değil, PHP`nin yazıyı db`de saklarken ignore etmesi. FM`de yazı içine backslash koymak için iki defa backslash kullanmak gerekiyor. (yani \\\\ yazınca yazıda \\ görünüyor, mesela \\\\ görünmesi için yazıya \\\\\\\\ yazmak gerekir, \\\\\\\\ için se \\\\\\\\\\\\\\\\ , vs. vs. :-)

Her neyse, yukarıdaki yazıdaki backslash`ler tamamdır.
0
SHiBuMi
Bunu bir de HomeSite ile deneyeyim ben vakit bulunca. Bu arada Butch bana geçen gün PHPEdit isimli bir programdan bahsetti, indirip denedim ve oldukça iyi, bahsettiğim aynı anda birden fazla dosya üzerinde çalışabilme özelliğine sahip ve hatta HomeSite'dan daha iyi düşünülmüş bir şekilde sahip. İlgilenenler www.phpedit.com adresinden indirebilirler. Adam en iyi PHP editörünü yazdım demiş, gerçekten güzel iş çıkarmış.
0
PCc0d3r
ee calistirabildiniz mi bare phpED'i linux altinda
ben gerci bluefish'i tavsiye derim editor arayanlara ama neyse

bir de dreamweaver'? calistirmayi deniyen arkadas acab linux icin screem programina goz atti mi?
0
anonim
Dreamweaver`i calistirmayi deneyen arkadasin ne yazik ki, hardware problemi nedeniyle butun isletim sistemi uctu ;)

Screem de WYSIWYG degil ne yazik ki. Ama yine de basarili bir program bence.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Mandrake Linux 9.2 incelemesi

ckaptan

Mandrake Linux 9.2 LG skandalı yaşasa da oldukça başarılı bir dağıtım... 1 aydır rc2 kullandıktan sonra bugün PowerPack 9.2 kullanmaya başladım nihayet ve aralarındaki en önemli farklardan birinin de hız olduğunu farkettim...
Masaüstü için ideal bir dağıtım olan Mandrake son kullanıcı ile temel sunucu hizmetleri sunacak olan bir profile hitap edebiliyor, web server olarak ADVX -apache'nin hızlandırılmış ve geliştirilmiş bir sürümü- kullanılmış; bir kaç küçük çaplı php ve mysql'de 50-100 kayıtlı bir veritabanı çalıştıran php sayfası çekildiğinde aradaki fark görülebilir sanırım.

Mandrake Linux Türkçe Görsel Eğitim Seti Çıktı

anonim

Türkiye'de, Türkçe kaynak sıkıntısına Görsel çözümler getiren Görsel Eğitim firması, tümüyle Türkçe Mandrake Linux Görsel Eğitim setini çıkardı.
10 CD'lik eğitim setinde toplam 36 saat 22 dakika anlatım var. Flash Player yüklü olan tüm işletim sistemlerinde çalışabilme özelliği ile dikkati çeken set, Linux kullanıcılarına Türkçe kaynak çözümü sunuyor.
Tak-çalıştır yöntemiyle çalışan set, kullanım için teknik bilgi gerektirmiyor.

Detaylı bilgi için www.gorselegitim.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Penguen Aranıyor!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin, çalışmalarında görev alacak birçok penguene ihtiyacı var. Biri neden siz olmayasınız?

Topluluğa sempati duymanın yanı sıra, birebir çalışmalarda yer almak, «çorbada benim de tuzum var» demek istemez misiniz?

Görev alabileceğiniz birçok çalışma sizleri bekliyor.
[Ayrıntılı Bilgi]

Linux Kullanılabilirlik Raporu

anonim

Birine Linux'a geçmesini önerdiğinizde alacağınız ilk cevap muhtemelen "Ama kullanması çok zor değil mi?" olababilir. Bilgisayarla fazla ilgili olduğumuz ve teknoloji kullanımı konusunda çabuk uyum sağlayabildiğimiz için Windows kullanmaya alışmış bir kişinin Linux'a geçmekte yaşayacağı problemleri gözardı mı ediyoruz? Eğer "Özgür Yazılım" kavramının yaygınlaşmasını biraz olsun önemsiyorsak bunun için masüstü kullanımda çoğunluğun Linux'a geçmesi gereğini inkar edemeyiz. Bunun "İsteyen kalsın kardeşim Windows'da sürünsün, kimse Windows'da yaptıklarının karşılığını Linux'da aramasın, burası Linux yok öyle!" tavrıyla gerçekleşmeyeceği kesin. Bu durumda Windows ve Linux'un masaüstü kullanılabilirliğini, ciddi ve objektif olarak karşılaştırıp avantaj ve dezavantajların belirlenmesi ve Linux masaüstü çalışmalarının bu yönde sürdürülmesi gerekiyor.

Relevantive adlı bir Alman firması Linux'a geçişler konusunda oldukça ayrıntılı bir kullanılabilirlik raporu hazırlamış.

Yönetici Bakış Açısı İle GNU/Linux

FZ

Son birkaç haberimizde GNU/Linux´un kamudaki kullanımına dair önemli gelişmeleri vurgulamıştık. Şimdi bakışlarımızı tekrar iş dünyasına çeviriyoruz ve önemli bir makaleden birkaç alıntı yapıyoruz (not: bu yazı geeklere ya da programcılara falan değil doğrudan YÖNETİCİLERE yöneliktir ;-) :

- Son zamanlara dek açık kodlu yazılım dünyası KB Toys bilgi işlem yöneticisi Tom Jeffery´nin umurunda değildi. Ancak 1,300 oyuncak satış merkezi için 10,000 kadar yeni yazar kasa (daha doğrusu para kasalarına sahip PC´ler) kurmak ve bunlara uygun yazılım aramak gerekince ve aranan şartlara uyan üç yazılımın da GNU/Linux üzerinde Java ile geliştirildiği görülünce durum biraz (!) değişti. Jeffery aday sistemlerin sergilediği esnekliği, kolay geliştirilebilirliği ve geniş desteği görünce etkilenmişti...