Kernel ikiye mi ayrılıyor?

0
BBK
Arkadaşlar Techworld de okudum bir habere göre; 2.7 sürümünden itibaren kernelin iki versiyonlu olması gündemde.. Kernel ikiye ayrılabilir..
Bu konudaki Slashdot haberi burada.

Acaba Linux, Win~ ailesinin yıllar önceden yaptığı Desktop / Server ayrımına yeni mi gidiyor? Yoksa yanlış bir tutum mu?
Forumda bu konu için tıklayın

Görüşler

0
Teorisyen
Bence iyi olur...

Çünkü çoğunlukla Ev kullanıcılarının Servervari türü işlemlere ihtiyaçları bulunmamakta...
Elindeki bilgisayarı her 6 ayda bir değiştiremeyen ev kullanıcısı, hiç olmazsa elindeki İşletim Sistemini daha rahat kullanır.

Yok benim makinam canavar, asar keser diyorsanız.. Buyurun Server Kerneli kullanın..

Yani tabak ne kadar büyükse o kadar yoğurt yenecek misali...
0
resilence
bu ayrımı dağıtımlar zaten yapıyor, çekirdeği ayırmak bence hata...
0
realist
Balon bu.
0
Challenger
Malesef bunu Andrew Morton söylemişti.
0
bahadirkandemir

Yanlış hatırlamıyorsam, birkaç ay önce, irc.freenode.net #turklug'da bunun tartışmasını yapmıştık.

Hangi özellik/modüllerin sunucuda, hangilerinin istemcide bulunacağının belirlenmesinin çok güç olacağını savunmuştum.

Sunucusuna tv kartı ya da kamera bağlamak isteyen bir sunucu yöneticisiyim mesela. Desktop kernel kodlarını Server'a port etmekle mi uğraşacağım?

0
urxalit
Zaten preemtive ile yaklaşık böyle bir ayrıma gidilmişti. Ama 2 ayrı çekirdek kaynak kodu yayınlanacağını sanmam. Olsa olsa tavsiye config'ler ve dağıtımların tercihleri rol oynayabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yılın Penguenleri Ödülleri Sahiplerini Bekliyor!

anonim

Bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan Linux ve Özgür Yazılım Şenliği sırasında geçen yılki gibi bu sene de yılın penguenleri çeşitli dallarda ödül alacaklar. "Ödül almazsa olmaz" diye düşündüğünüz penguenleri aday göstermek icin http://senlik.linux.org.tr/odul_oneri.php adresinden öneride bulunabilirsiniz

Editörün notu: FM'i henüz kimse önermemiş

Mandrake 9.2 ISOları hazır!

ckaptan

Mandrake 9.2 ISOları 13.11 itibarı ile nihayet hazır! Bazı LG CD-ROM sürücülerinde kurulum esnasında yaşanan sorunların giderilmesine ait çalışmalardan dolayı uzayan public ISO'lar artık kullanıma açıldı...
Daha nice sürümlere!

RedHat 7.2 çıktı

conan

RedHat 7.2 piyasaya çıkmış bulunmakta. (Hatta ilk patch'i bile çıktı hehe) Sürümün kod adı: ENIGMA ;) Hadi bakalım downloadlara kuvvet.

Yeni versiyonda daha çok görsel gelişimlere ağırlık vermiş görünüyor. ayrıca Linux kernel 2.4'ün güzellikleri de Redhat 7.2'ye dahil edilmiş.
(Editörün notu: bu son cümleyi yazı onaylarken ben eklemiştim, yazı anasayfada çok kısa görünmesin diye Redhat sitesine göz atıp ufak bişeyler eklemek gerekmişti. Dikkatsizlik yaparak yanlış bir bilgi eklemişim, Doğrusu: Linux 2.4 Kernel'i Redhat 7.0'dan beri Redhat dağıtımı içindeydi.)

- Redhat 7.2 - RedHat yansıları

Gel vatandaş geeell... BEDAVA Linux Mainframe´e gel...

sidar

IBM, Linux'a kur yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda başlatılan büyük çaplı Linux destek operasyonunun bir parçası olarak herkese Linux'u tanıtmayı/sevdirmeyi misyon edinen IBM, zSerisi'den 10 işlemcili bir mainframe'i tüm kullanıcılara açacak. Kayıt olan kullanıcılar 2.1 terabyte'lık disk kümesine sahip olan bu dev Linux makinesine Telnet/SSH aracılığı ile bağlanarak web'de surf edebilecek, program geliştirip test edebilecek; kısacası istediği herşeyi yapabilecek. Kayıt olan herkese sanal sunucular verilmesi sayesinde kullanıcılar herhangi bir makineden Telnet/SSH aracılığı ile IBM'in bu dev makinesine girip top oynatılabilecek.

NASA En Önemli Simülasyonlarından Birini GNU/Linux ile Tamamladı

FZ

NASA okyanus hareketleri ile ilgili çok karmaşık bir simülasyonu Linux çalıştıran 256 işlemcili Silicon Graphics Altix sistemi ile gerçekleştirdi.