Kernel ikiye mi ayrılıyor?

0
BBK
Arkadaşlar Techworld de okudum bir habere göre; 2.7 sürümünden itibaren kernelin iki versiyonlu olması gündemde.. Kernel ikiye ayrılabilir..
Bu konudaki Slashdot haberi burada.

Acaba Linux, Win~ ailesinin yıllar önceden yaptığı Desktop / Server ayrımına yeni mi gidiyor? Yoksa yanlış bir tutum mu?
Forumda bu konu için tıklayın

Görüşler

0
Teorisyen
Bence iyi olur...

Çünkü çoğunlukla Ev kullanıcılarının Servervari türü işlemlere ihtiyaçları bulunmamakta...
Elindeki bilgisayarı her 6 ayda bir değiştiremeyen ev kullanıcısı, hiç olmazsa elindeki İşletim Sistemini daha rahat kullanır.

Yok benim makinam canavar, asar keser diyorsanız.. Buyurun Server Kerneli kullanın..

Yani tabak ne kadar büyükse o kadar yoğurt yenecek misali...
0
resilence
bu ayrımı dağıtımlar zaten yapıyor, çekirdeği ayırmak bence hata...
0
realist
Balon bu.
0
Challenger
Malesef bunu Andrew Morton söylemişti.
0
bahadirkandemir

Yanlış hatırlamıyorsam, birkaç ay önce, irc.freenode.net #turklug'da bunun tartışmasını yapmıştık.

Hangi özellik/modüllerin sunucuda, hangilerinin istemcide bulunacağının belirlenmesinin çok güç olacağını savunmuştum.

Sunucusuna tv kartı ya da kamera bağlamak isteyen bir sunucu yöneticisiyim mesela. Desktop kernel kodlarını Server'a port etmekle mi uğraşacağım?

0
urxalit
Zaten preemtive ile yaklaşık böyle bir ayrıma gidilmişti. Ama 2 ayrı çekirdek kaynak kodu yayınlanacağını sanmam. Olsa olsa tavsiye config'ler ve dağıtımların tercihleri rol oynayabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Oracle Kendi Linux Dağıtımını İstiyor

maeqlin

Oracle CEO'su Larry Ellison, Financial Times'a yaptığı açıklamaya göre piyasaya hakim iki GNU/Linux distrosundan birini satın almak istediklerini belirtmiş.

Jabber Sunucusu ve Kullanımı

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 3 Kasım 2004 Çarşamba günü saat 18:30'da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde Jabber ve XML protokollerinin yanı sıra örnek Jabber sunucu ve istemci yazılımlarından bazıları örneklerle incelenecek ve web/veritabanı uygulamalarına Jabber protokolü ile entegrasyon sağlayan J-Spy, J-Bot, J-Admin ve J-Guard adlı GPL yazılımları tanıtılacaktır.

http://seminer.linux.org.tr

BetterDesktop.org

butch

OpenSUSE projesinin bir parçası olan Better Desktop KDE ve GNOME üzerinde bir süredir gerçekleştirilen kullanılabilirlik testleriyle ilgili verileri ve videoları geliştiricilerin kullanımına açıyor.
/.

Eski Windowsçularda Yeni Başlayan Linux Merakı

murat09

Son bir kaç aydır sık ziyaret ettiğim bir forumdan bir copy paste yapacağım. Umarım arkadaşımızın verdiği link hala çalışıyordur:

Knoppix´le Kendi Live CD´nizi Hazırlayın

yuxel

Knoppix, GNU/Linux tanıtmlarında veya GNU/Linux altında yazılmış bir programın/belgenin sunumunda, bir eğitim CD'si olarak, bir sistem kurtarma CD'si olarak ve tabii ki normal günlük işlerinizde de kullanabileceğiniz bir dağıtımdır. Peki "bu Knoppix'de şu program fazla, keşke şunun yerine şu olsaydı" dediğiniz oldu mu? Bu belge Knoppix kullanarak kendi istekleriniz doğrultusunda bir Live Bootable CD hazırlamanıza yardım edecektir.