Kernel ikiye mi ayrılıyor?

0
BBK
Arkadaşlar Techworld de okudum bir habere göre; 2.7 sürümünden itibaren kernelin iki versiyonlu olması gündemde.. Kernel ikiye ayrılabilir..
Bu konudaki Slashdot haberi burada.

Acaba Linux, Win~ ailesinin yıllar önceden yaptığı Desktop / Server ayrımına yeni mi gidiyor? Yoksa yanlış bir tutum mu?
Forumda bu konu için tıklayın

Görüşler

0
Teorisyen
Bence iyi olur...

Çünkü çoğunlukla Ev kullanıcılarının Servervari türü işlemlere ihtiyaçları bulunmamakta...
Elindeki bilgisayarı her 6 ayda bir değiştiremeyen ev kullanıcısı, hiç olmazsa elindeki İşletim Sistemini daha rahat kullanır.

Yok benim makinam canavar, asar keser diyorsanız.. Buyurun Server Kerneli kullanın..

Yani tabak ne kadar büyükse o kadar yoğurt yenecek misali...
0
resilence
bu ayrımı dağıtımlar zaten yapıyor, çekirdeği ayırmak bence hata...
0
realist
Balon bu.
0
Challenger
Malesef bunu Andrew Morton söylemişti.
0
bahadirkandemir

Yanlış hatırlamıyorsam, birkaç ay önce, irc.freenode.net #turklug'da bunun tartışmasını yapmıştık.

Hangi özellik/modüllerin sunucuda, hangilerinin istemcide bulunacağının belirlenmesinin çok güç olacağını savunmuştum.

Sunucusuna tv kartı ya da kamera bağlamak isteyen bir sunucu yöneticisiyim mesela. Desktop kernel kodlarını Server'a port etmekle mi uğraşacağım?

0
urxalit
Zaten preemtive ile yaklaşık böyle bir ayrıma gidilmişti. Ama 2 ayrı çekirdek kaynak kodu yayınlanacağını sanmam. Olsa olsa tavsiye config'ler ve dağıtımların tercihleri rol oynayabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

C64 ve GNU/LINUX

anonim

Yüzlerce terabaytlık depolama kapisitesine sahip, onlarca işlemciyi paralel çalıştırabilen bir süper bilgisayar ve bir harddiski bile olmayan 8 bitlik yaklaşık 1mhz bir c64 arasındaki ortak özellik nedir ?

Cevap: Her ikiside GNU/LINUX çalıştırmaktadır. Linux daha ne kadar kısıtlı imkanlarla çalıştırılabilir bilmiyorum ama bir c64 makinada çalıştırılabiliyor. Konu ile ilgili ayrıntılı dökümanı Buradan okuyabilirsiniz.

OpenSUSE.org Yayında

vst

Daha önceden duyurduğumuz bir haberde Novell'in Suse'nin tüm kaynaklarını açacağını iletmiştik. Bugün Suse haber postalarında http://www.opensuse.org sitesinin yayına girdiği duyuruldu. Son sürümü indirebilirsiniz ve Bugzilla ile hata raporlarınızı iletebilirsiniz.

PhpEd Amerika Yollarında

anonim

Eh .. Ne diyelim haftalardır hatta daha uzun zamandır, bilişim yazarlarının üzerine basa basa söyledikleri "Beyin Göçü.." tartışmasına örnek olacak şekilde yeni bir macera daha eklendi.Evet, Bir Türk doktor (Ergin Soysal) tarafından yazılmış olan PHP editörü PHPED, ünlü MYSQL firmasinin üreticisi olan Nusphere tarafından satın alındı!!.Hadi bakalım hayırlısı olsun.Daha fazlası için http://www.nusphere.com adresine faremizi tıklatalım.

Editörün notu:Aslında bu gelişme Mayıs ayı başında yaşandı. Ama haber yapmayı ihmal etmişiz. Burayı da ziyaret edelim http://www.soysal.com/PHPEd/

HP `Halk Tipi´ Notebook Bilgisayarlarında Linux Kullanıyor

FZ

Hewlett-Packard düşük maliyetli, `halk tipi´ notebook PC modellerini Linux yüklü olarak satmaya başladı.

Thai hükümetinin bilgisayarlaşmayı yaygınlaştırmak için verdiği desteğin de etkisi ile HP´nin böyle bir harekete giriştiği düşünülüyor.

Devlet, bu portatif ve Linux yüklü ürünün yanı sıra bir Thai firması tarafından geliştirilen düşük maliyetli masaüstü PC´yi de finansman olarak destekliyor. Her iki bilgisayar da Linux TLE işletim sistemi yüklü olarak geliyor. Linux TLE, Linux´un Thai dili destekli bir dağıtımı.

Gazi Üniversitesi´nde olup da İTÜ ve Boğaziçi´nde olmayan!

sundance

Deniz ? Kesinlikle hayır. Güzel bir kampüs ? Boğaziçi daha iyi :)
Peki nedir Gazi Üniversitesinde olup da ITU ve Boğaziçinde olmayan ?

Internetten rahat rahat, adam gibi kaydolabilmek! Ne o şaşırdınız mı ? O zaman, siz son zamanlarda ITU ve Boğaziçinin muhteşem kayıt sayfalarına girip, web serverın boş bir anını bulamadığınızdan dolayı saçınızı başınızı yolmadınız.

Her yıl üç dört günlük süreye sıkıştırılan bu kayıt eziyeti, Internet üzerinde tamamen işkenceye dönmüş durumda. Geçe dörtte uyanıp kaydolmaya çalışanlar mı dersiniz, okulun laboratuvarlarına gidip ordan sisteme girmeye çalışanlar mı ?

Peki Sun'dı Oracle'dı hiçbir masraftan kaçınmayan bu üniversitelerin yapamadığı da Gazi'nin yapabildiği nedir ? Tabi ki GNU/Linux çözümü ;) geçici bir cluster...