Kernel ikiye mi ayrılıyor?

0
BBK
Arkadaşlar Techworld de okudum bir habere göre; 2.7 sürümünden itibaren kernelin iki versiyonlu olması gündemde.. Kernel ikiye ayrılabilir..
Bu konudaki Slashdot haberi burada.

Acaba Linux, Win~ ailesinin yıllar önceden yaptığı Desktop / Server ayrımına yeni mi gidiyor? Yoksa yanlış bir tutum mu?
Forumda bu konu için tıklayın

Görüşler

0
Teorisyen
Bence iyi olur...

Çünkü çoğunlukla Ev kullanıcılarının Servervari türü işlemlere ihtiyaçları bulunmamakta...
Elindeki bilgisayarı her 6 ayda bir değiştiremeyen ev kullanıcısı, hiç olmazsa elindeki İşletim Sistemini daha rahat kullanır.

Yok benim makinam canavar, asar keser diyorsanız.. Buyurun Server Kerneli kullanın..

Yani tabak ne kadar büyükse o kadar yoğurt yenecek misali...
0
resilence
bu ayrımı dağıtımlar zaten yapıyor, çekirdeği ayırmak bence hata...
0
realist
Balon bu.
0
Challenger
Malesef bunu Andrew Morton söylemişti.
0
bahadirkandemir

Yanlış hatırlamıyorsam, birkaç ay önce, irc.freenode.net #turklug'da bunun tartışmasını yapmıştık.

Hangi özellik/modüllerin sunucuda, hangilerinin istemcide bulunacağının belirlenmesinin çok güç olacağını savunmuştum.

Sunucusuna tv kartı ya da kamera bağlamak isteyen bir sunucu yöneticisiyim mesela. Desktop kernel kodlarını Server'a port etmekle mi uğraşacağım?

0
urxalit
Zaten preemtive ile yaklaşık böyle bir ayrıma gidilmişti. Ama 2 ayrı çekirdek kaynak kodu yayınlanacağını sanmam. Olsa olsa tavsiye config'ler ve dağıtımların tercihleri rol oynayabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Slackware Linux Türkiye Açıldı!

anonim

Resmi Slackware Linux Türkiye temsilciliği www.slackware.org.tr adresinde açılmıştır. Tüm slackware fanatiklerine duyurulur.

Hangisini kurmak daha kolay ?

sundance

Bildik teranedir, `Windows`u hiçbir şey bilmeyen biri bile next next basarak kurabilir ?` (Şahsen görmek isterim o birşey bilmeyen birininin en son model $4,5`lık winmodem ile ne yapabileceğini ama) Linux ise hep korkutmuştur yeni başlayanları, `aha işte bunu anlamadım, ne demek SSH` demek üzere bekleyen kullanıcıları :)))

LinuxWorld bunu bir deneyle görmek istemiş ve bilgisayar uzmanı olmayan günlük bir kullanıcıya Win XP ve RedHat 8 kurdurmuşlar. Ayrıntılı bilgi ve sonuçlar burada

Microsoft, Linux Vakfı'na katıldı

butch

.net kaynak kodlarının açılması, Linux için SQL Server duyurusu haberlerini hazmetmeye çalışırken asıl bomba haber bugün geldi. Microsoft, Linux Vakfı'na Platinum üye olarak katıldı.

Bundan 15 yıl kadar önce Linux'u kanser olarak tanımlayan Microsoft, şimdi "Bugünün Microsoft'u en büyük açık kaynak katkıcılarından" sözleri eşliğinde Linux Vakfı'na katılıyor.

Bilişim...

Xbox üzerinde Linux

tongucyumruk

Bu Linux'çular gerçekten gıcık insanlar... Şimdide Bill'in sinirini bozmak için MS'in gülü Xbox üzerinde Linux kullanmaya çalışıyorlar. Yavaş yavaş ilerleme kaydeden arkadaşların ana Hedefi temel Linux uygulamalarını, kerneli ve X, Gnome KDE gibi sistemleri Xbox üzerine port edebilmek... Bu sayede Xbox makinaları kullanarak clustering yapmaktan bahsediyorlar ki bir Xbox'ın fiyatına oranla sunduğu işlem gücü düşünüldüğünde kulağa oldukça mantıklı geliyor. Ayrıca Linux yükleyip birde TV çıkışını VGA'ya çeviren adaptör kullanarak Xbox'ı bildik PC donanımlarıyla (klavye mouse vs...) kullanabilmek'te yapılabilecekler arasında... Şu an itibariyle önlerindeki en önemli problem Xbox yazılımlarının dijital imza mecburiyeti gibi gözüküyor... Eğer bu tip bir kontrol donanım tabanlı olarak yapılıyorsa işleri oldukça zor demektir.

Cisco da ''Masaüstünde Linux'' dedi

sundance

Slashdot'da yer alan habere göre Cisco IT halihazırda şirket bünyesindeki 2000'den fazla masaüstü bilgisayarı Linux'a geçirmiş, önümüzdeki dönemlerde de başta laptoplar olmak üzere büyük ölçüde Linux'a geçmeyi planlıyorlarmış.

Bu geçişte temel sebebin, lisans maliyetleri değil destek maliyetleri olduğu belirtilmiş ve bir Windows admini ortalama 40 Windows PC'e destek verebilirken, bir Linux admininin 200 ila 400 arası Linux PC'e destek verebildiği belirtilmiş.

Linux'un toplam sahip olma maliyeti daha pahalı, çünkü Linux adminleri daha çok para istiyor, diyenlere duyrulur.