Linux Foundation Bireysel Üye Alımına Başladı

0
javamorg
Linux Foundation, Eylül ayından itibaren bireysel üyelik sistemini devreye soktu.

Yıllık 49 Dolar aidat ödeyerek elde edeceğiniz bireysel üyeliğin avantajları şöyle:

* Linux Foundation Yönetim Kurulu seçimlerinde oy kullanma hakkı
* Yalnızca üyelere özel haber listesine katılma hakkı
* Linux Foundation tişörtü

Üyelik Formu

Görüşler

0
gnnaahh
Cok ozgur olmus be !
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

$24,5 M`luk Super Bilgisayar - Linux tabi ki ;)

sundance

Slashdot`ın haberine göre dünyanın en hızlı super bilgisayarlarından bir tanesinin daha yapımı için Pacific Northwest National Laboratory HP ile $24,5M`luk bir anlaşma imzalamış.

\r\r Sözkonusu bilgisayar 170TB disk alanına, 1,8TB RAM`e ve 1400 işlemciye sahip olacakmış. İşletim sistemi de Linux. Asıl eğlenceli olan ise yorumlarda, `eğer Windows XP Pro kullanılsaydı` kısmı ;)
\r\r "...proje $24,500,399.98`a malolurdu ki bu da bütçeyi aşardı ($24M+XP'nin satış fiyatı)... üstelik 1398 cpu`da boşa giderdi :)))"

Linux'ta 3G ile VINN'lamak

eu

3G konusunda 3 GSM şirketinin reklamlarında ve dökümanlarında Linux'ta çalışır/çalışmaz konusunda bir bilgi bulamıyorsunuz. Birtanesinin müşteri hizmetlerini aradığımda 3G modemlerinin çalışıp çalışmadığını sordum, teknik arkadaşa yönlendirdiler ve o da dökümana baktı ve sadece Windowsta çalışır dedi, ama biraz zorlayınca test için birtane ayarladılar.

KDE 3.2 Alpha 1 çıktı!!

ghanthar

Eylül ayı Linux Dünyasında Yeni Sürüm Ayı olarak bilinen aylardandır. Önce Mandrake, RedHat ve Suse (resmi bir açıklama yok ancak bazı FTP sunucularında yeni bir SuSE sürümünün ismi görülüyor) dağıtımlarının `BETA´ ları ardından yeni sürümün yaklaştığını haber veren OpenOffice.org 1.1 RC4 ve Gnome 2.4 derken şimdi de KDE 3.2´nin ilk ALPHA sürümü ile karşa karşıyayız. Kararlı sürüm ise Aralık ayı civarı masaüstümüzde olacak.

Kaynak:LinuxTurkey

SUSE 9.1 Personal (ISO)

alper

Alman Pro-Linux sitesinin verdiği habere göre SUSE 9.1 Personal artık iso dosyası halinde indirilebiliyor. Suse firmasının eskiden beri böyle bir politikasının olmadığı biliniyordu. Yast'in serbest bırakılmasından, Personal ve Professional sürümlerinin de ftp'lerde yer almasından sonra Suse 9.1 Personal sürümü de iso olarak böylelikle ftp'lerde yerini almış oldu.

Jabber Sunucusu ve Kullanımı

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 3 Kasım 2004 Çarşamba günü saat 18:30'da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde Jabber ve XML protokollerinin yanı sıra örnek Jabber sunucu ve istemci yazılımlarından bazıları örneklerle incelenecek ve web/veritabanı uygulamalarına Jabber protokolü ile entegrasyon sağlayan J-Spy, J-Bot, J-Admin ve J-Guard adlı GPL yazılımları tanıtılacaktır.

http://seminer.linux.org.tr