Görmek İnanmaktır

0
anonim
Sykpe'nin 2.0 GNU/Linux sürümünde video çağrıları yapmak da mümkün. Özellikle Wi-Fi ağının her yere yayıldığı bu günlerde bu habere çok sevindim. GNU/Linux yüklü ASUS Eee PC'mi yanıma alıp, cep telefonu taşımadan çoğu noktadan arama yapabilip aynı zamanda da aranabileceğim. Böylece kabarık cep telefonu faturası ödemek zorunda da kalmayacağım. :)

Skype 2.0 for Linux--Seeing is Believing

Görüşler

0
zzveyz
valla süper bir icat acayip sevindim yani şimdi linuxda web camera kullanarak insanlar iletişime geçebilecek
0
anonim
eee artek bir "Eee PC" yorumu bekliyoruz :P yada en azindan izlenimlerinizi aktarirsaniz?
0
Betelgeuse
Ecet yaa, madem eee pc sahibisiniz izlenimlerinizi bir aktarın, bekle bekle bir hal olduk bu alet gelecek diye, biz beklerken yeni modeli çıkacak neredeyse...
0
erika
Satın almak isteyenler buradan alabilirler... http://www.ereyon.com.tr/store/Search.aspx?search=true&srchtxt=eeepc
0
Betelgeuse
20 Mayıs'ta stoklarımızda demişler ama zaten Asus ithalatçısı Ocak sonu stoklarda demişti sonra bu Şubat sonu daha sonra da Mart sonu olmuştu sonra Mayıs başı dendi hala haber yok. Bu kadar geciktikten ve yeni modeli çıktıktan sonra gelse ne olur. Demek ki Asus Türkiye pazarını eski modellerin stoklarını etireceği bir 3. dünya ülkesi olarak görüyor.
0
ersin2k
64 Bit (debian/ubuntu) Linux kullanıcıları şu şekilde kurabilir:

sudo apt-get install ia32-libs lib32asound2
sudo dpkg -i getlibs-all.deb
sudo dpkg -i --force-all sudo dpkg -i --force-all skype-debian_2.0.0.63-1_i386.deb
sudo getlibs /usr/bin/skype
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LinuxMarket Açıldı

aRda_

Ülkemizdeki GNU/Linux camiasina yeni bir kurumsal site daha eklendi: LinuxMarket.org

Özellikle şehir merkezlerinden uzak veya hızlı bir internet bağlantısı olmayan tüm penguen severlerin sadece CD parası ödeyerek satın alabilecekleri dağıtım CD'leri satışı yapılmaktadır.

30 dağıtıma yakın GNU/Linux CD'lerini bulabileceğiniz sitede satışlar Linux Kullanıcıları Derneği üyelerine %10 indirimli satılmaktadır.

Hangi Linux Sertifikası?

anonim

CertMag.com dergisinde yayımlanan bu yazı bilinen GNU/Linux sertifikalarını genel olarak inceliyor ve karar vermenizde yardımcı oluyor.

Yazıda çok bilinen RHCE, LPI, CompTIA sertifikalarının yanı sıra HP, IBM , Novell gibi firmaların kendi ürünlerine yönelik sertifikalandırma süreçleride anlatılıyor.

Sco´ya dur!

sundance

Avusturya´lı bir firma, kendisine yasadışı olarak Sco´ya ait kodlar bulunduran Unix versionları kullandığı gerekçesiyle lisans satmak isteyen Sco firmasından detaylı olarak bu iddialarını kanıtlamalarını resmi olarak istedi.

Sözkonusu açıklamada eğer 1 Şubat 2004 tarihine kadar iddialarını ispatlayamazsa, Sco firması hakkında, şirketi karalamaya yönelik, asılsız beyanatta bulunmaktan dava açılacak

Someeebody stop Ally Mc Beal!

Mandrake´den Gizemli açıklama!

ghanthar

Mandrake Linux un yaratıcısı Gael Duval tarafından Mdk Kulüpe bir mesaj atıldı.
"Mandrake Linux seçim özgürlüğü olduğu için
Mandrake Linux insanları güçlendirmek olduğu için
İnsanların hareket etme kapasitesi olduğu için
İnsanların yeni ürünlerle neler yaptığını izlemeyi sevdiğimiz için
Onu yıl sonuna doğru bir tatil hediyesi olarak yayımlayacağız"
Mdk Club'ta herkes bu aralar bunun ne olabileceğini konuşuyor. Hareketten bahsedildiği için herkesin ilk aklına gelen laptop veya cep bilgisayarı için özel bir sürüm. Bir ay daha beklememiz gerekecek sanırım ne olduğunu anlamak için.
Kaynak:LinuxMerkezi

Linux gibi Windows

sundance

Sizde mi commandline kullandığınız günleri özlüyorsunuz, veya Windows Commander da zaman zaman rahat edemeyip, Command.exe yazıp dos ekranına düşenlerden misiniz ? Yoksa "Ah şöyle Unix'deki gibi commandline ortamı olsa mı diyorsunuz ?"

GNU Utilities for Windows böyle bir proje işte. Cygnus layerına ihtiyaç duymayan, Linux komutlarının büyük bir kısmını kapsayan bu paket tam size göre. Hatta isterseniz ZShell bile var :)