Gel vatandaş geeell... BEDAVA Linux Mainframe´e gel...

0
sidar
IBM, Linux'a kur yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda başlatılan büyük çaplı Linux destek operasyonunun bir parçası olarak herkese Linux'u tanıtmayı/sevdirmeyi misyon edinen IBM, zSerisi'den 10 işlemcili bir mainframe'i tüm kullanıcılara açacak. Kayıt olan kullanıcılar 2.1 terabyte'lık disk kümesine sahip olan bu dev Linux makinesine Telnet/SSH aracılığı ile bağlanarak web'de surf edebilecek, program geliştirip test edebilecek; kısacası istediği herşeyi yapabilecek. Kayıt olan herkese sanal sunucular verilmesi sayesinde kullanıcılar herhangi bir makineden Telnet/SSH aracılığı ile IBM'in bu dev makinesine girip top oynatılabilecek.
Yorumum: IBM'in Linux destek hareketi, genel olarak Linux Community'ler arasında pek heyecan yaratmasa da bence Linux'un geleceği açısından çok önemli bir hareket. IBM tabii ki kendi çıkarlarını düşünerek bu hareketi başlattı, ama ben sebebe değil sonuca bakıyorum, çünkü bu Linux. Linux bence IBM sayesinde adımlarını hızlandıracak. Ben 1 Milyar dolardan IBM Türkiye'ye ayrılan miktarın güzelliklerini ne zaman göreceğimizi merak ediyorum, o kadar. Kısa süre sonra kayıtlar başlayacak: http://www-1.ibm.com/servers/eserver/zseries/os/linux/lcds/

Görüşler

0
tongucyumruk
IBM'in bu calismasini takdir etmemek mumkun degil... Aslinda vnc uzerinden grafik ortamda erisimde verilerek insanlarin linuxu grafik ortamda kullanmasi saglanabilirdi belki diye dusunuyorum... Ama tabiiki o gucte bir makinanin bile o kadar yogun bir vnc trafigini kaldirabileceginden emin degilim... Yinede linuxu konsol altindada olsa tanimak isteyen insanlar için bir firsattir bu ozellikle kendi makinasina linux kurmaya firsati olmayanlar için... Ancak aklima takilan bir soru var dogrusu en azindan turkiyede kac kisinin konsol ortaminda linux ogrenme istegiyle hareket edip bu programa girecegini merak ediyorum.
0
anonim
Valla ben şahsen Remote Admin programını kullandım. Şu an için Windows altında çalışıyor sadece fakat inanılmayacak bir performans veriyor. Şöyle söyleyeyim eminim inanmayacaksınız ama 640x480 ekranda commandline çalışmam ile Telnet yapmak arasında neredeyse fark yok, bir göz atın derim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

HP, GNU/Linux Tabanlı Dizüstü Bilgisayar Piyasaya Sürecek

malkocoglu_2

Hewlett-Packard, SUSE Linux ile yüklenmiş olarak satılacak yeni bir dizüstü bilgisayarı çok yakında piyasalara duyuracak. HP'nin bu tür bir ürünü piyasaya süren ilk bilgisayar şirketi olduğu iddia edildi.

HP unveils Linux-based laptop

rpmfind

mysterious

Linux'un kolaylıklarının hayatımızın vazgeçilmezi olduğu aşikar.

rpmfind da böyle bir şey; internet üzerinden rpm paketlerini size bulup kolayca indirmenizi sağlayan bir program.

Mesela bir paket kurmak istiyorsunuz. Nereden bulacağım bu paketi şimdi? Kimbilir ne kadar sürer? Ne kadar yer kaplar? Ve bana gerekli dosyalar neler?

rpmfind tüm bu sorgu işlemlerini belirttiğiniz anahtar kelimeye veya düzgün anlatıma göre yapar.

Detaylı bilgi için : http://rpmfind.net/linux/rpmfind/

Biz zenginiz ya...

sundance

Newsforge`un haberine göre Scotland Yard, pilot uygulama olarak İngiltere ve İskoçya`da polislerin masaüstü bilgisayarlarında Linux kullanmaya başlanıyor...

3500 masaüstünde yapılacak deneme başarılı olursa bu sistemin 60,000 polisi kapsayacağı ve bundan da İngiliz hükümetinin yılda 1 Milyon pound üzerinde tasarruf sağlayacağı açıklandı. Bilgisayarlar 300 poundluk smart kard okuyuculu terminallerden oluşuyor ve VNC ile ana sunucuya bağlanıyorlar...

Linux Dergisi

Soulblighter

Benim gibi dergi okuma hastasıysanız, hele hele Linux dergisi olsa da okusam diyorsanız işte size güzel iki adres...

Birincisi LinuxWorld.com'un çıkarttığı Linux World Magazine.

İkincisi Linux Gazette. 1995'ten beri yayında olan Linux Internet gazetesinin arşivine erişebilir. Linux'un emekleme yıllarındaki gelişmeleri takip edebilirsiniz. Hem nostalji hem de çok ilginç bilgiler var.

2005 Linux/Windows TCO raporu - ithamlar ve cevaplar.

darkhunter

Yankee Group hazırladığı araştırmaya karşı Linux topluluğundan kendisine yöneltilen araştırmanın tarafsız olmadığı şeklindeki eleştirilere sert biçimde yanıt verdi.
Yapılan araştırmanın sonucuna göre Windows 2003 sunucusunu olarak en az Linux dağıtımları kadar kaliteli ve güvenilir olarak değerlendirilmişti. Araştırma ekibinden Laura DiDo, bu tepkilerin hedefinde yer almıştı. Laura DiDo bu tür tepkileri veren topluluk üyelerinin özgür yazılıma en büyü zararı verdiklerini belirtti. Bu tür tepkilerin özgür yazılıma bir katkıda bulunmadığı tersine olarak da olumsuz izlenimlere neden olduğunu dile getirdi.