Gel vatandaş geeell... BEDAVA Linux Mainframe´e gel...

0
sidar
IBM, Linux'a kur yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda başlatılan büyük çaplı Linux destek operasyonunun bir parçası olarak herkese Linux'u tanıtmayı/sevdirmeyi misyon edinen IBM, zSerisi'den 10 işlemcili bir mainframe'i tüm kullanıcılara açacak. Kayıt olan kullanıcılar 2.1 terabyte'lık disk kümesine sahip olan bu dev Linux makinesine Telnet/SSH aracılığı ile bağlanarak web'de surf edebilecek, program geliştirip test edebilecek; kısacası istediği herşeyi yapabilecek. Kayıt olan herkese sanal sunucular verilmesi sayesinde kullanıcılar herhangi bir makineden Telnet/SSH aracılığı ile IBM'in bu dev makinesine girip top oynatılabilecek.
Yorumum: IBM'in Linux destek hareketi, genel olarak Linux Community'ler arasında pek heyecan yaratmasa da bence Linux'un geleceği açısından çok önemli bir hareket. IBM tabii ki kendi çıkarlarını düşünerek bu hareketi başlattı, ama ben sebebe değil sonuca bakıyorum, çünkü bu Linux. Linux bence IBM sayesinde adımlarını hızlandıracak. Ben 1 Milyar dolardan IBM Türkiye'ye ayrılan miktarın güzelliklerini ne zaman göreceğimizi merak ediyorum, o kadar. Kısa süre sonra kayıtlar başlayacak: http://www-1.ibm.com/servers/eserver/zseries/os/linux/lcds/

Görüşler

0
tongucyumruk
IBM'in bu calismasini takdir etmemek mumkun degil... Aslinda vnc uzerinden grafik ortamda erisimde verilerek insanlarin linuxu grafik ortamda kullanmasi saglanabilirdi belki diye dusunuyorum... Ama tabiiki o gucte bir makinanin bile o kadar yogun bir vnc trafigini kaldirabileceginden emin degilim... Yinede linuxu konsol altindada olsa tanimak isteyen insanlar için bir firsattir bu ozellikle kendi makinasina linux kurmaya firsati olmayanlar için... Ancak aklima takilan bir soru var dogrusu en azindan turkiyede kac kisinin konsol ortaminda linux ogrenme istegiyle hareket edip bu programa girecegini merak ediyorum.
0
anonim
Valla ben şahsen Remote Admin programını kullandım. Şu an için Windows altında çalışıyor sadece fakat inanılmayacak bir performans veriyor. Şöyle söyleyeyim eminim inanmayacaksınız ama 640x480 ekranda commandline çalışmam ile Telnet yapmak arasında neredeyse fark yok, bir göz atın derim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Düzenli İfadeler ve Kullanım Alanları Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 2 Haziran 2004 Çarşamba günü Ankara'da bir seminer düzenliyor. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'unun ev sahipliği yapacağı seminerde, karmaşık metin işleme ihtiyaçları için biçilmiş kaftan olan düzenli ifadelerin (ing. regular expressions) ne olduğu, nasıl kullanıldığı, nelerle kullanıldığı gibi sorulara yanıt verilmeye çalışılacaktır. Seminerde bir verinin evirip çevirilerek bambaşka bir biçime sokulması ve başka amaçlarla kullanılması, yoğun verinin içinden sadece ihtiyaç duyulan bilginin alınması, verinin kullanıcı tarafından yanlış biçimde verilmesinin önlenmesi ayrıntılı olarak örneklenecektir. Seminere katılan izleyicilerin düzenli ifade yazma becerilerinin arttırılması ve günlük hayatta düzenli ifadelerden faydalanmaları hedeflenmektedir.

Gentoo Dışındaki Kaynak Kodu Tabanlı Dağıtımlar

ghanthar

Birçoğumuz, özellikle kaynak kodu tabanlı dağıtımlar ile ilgilenmeyenler Gentoo´yu tek kolay kurulabilen kaynak kodu tabanlı dağıtım sanırız. Oysa Gentoo´dan daha kolay olanları bile mevcut...
Kaynak:LinuxMerkezi

Slackware 9.0 RC1

mos

Dünyaca meşhur ve ilk GNU/Linux dağıtımlarından biri olan Slackware Linux 9.0'in ilk deneme sürümü ftp.slackware.com adresinde. Bu surumdeki bazi yenilikler: 2.4.20 Linux kernel, KDE 3.1, GNOME 2.2,XFree86 4.3.0,gcc-3.2.2

Galiba sonunda geliyor..

OpenBSD 2.9 Çıktı!

PCc0d3r

OpenBSD 2.9 çıktı! Bilindiği gibi OpenBSD BSD çeşitleri arasında güvenliğe en çok önem veren işletim sistemleri arasında.
\r Daha fazla bilgi için: Release Notes ChangeLog

One linux to rule them all?

conan

Birkaç zamandır yapılan spekülasyonların sonucunda 4 tane büyük linux dağıtıcısı bir çatı altında standartlaşma yönünde gideceklerini açıkladılar. UnitedLinux adı altında başlatılan bu çalışmanın başını Caldera, SuSE, TurboLinux ve Conectiva çekiyorlar.

Caldera'nın CEO'su Ransom Love'un yaptığı açıklamaya göre bu kararın altında yatan neden bir Linux dağıtımında çalışan bir programın başka birinde çalışmaması. (Nasil oluyorsa?) Ransom bahsetmese de asıl nedenin finansal olduğu söylentileri de dolaşmıyor değil.