Gel vatandaş geeell... BEDAVA Linux Mainframe´e gel...

0
sidar
IBM, Linux'a kur yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda başlatılan büyük çaplı Linux destek operasyonunun bir parçası olarak herkese Linux'u tanıtmayı/sevdirmeyi misyon edinen IBM, zSerisi'den 10 işlemcili bir mainframe'i tüm kullanıcılara açacak. Kayıt olan kullanıcılar 2.1 terabyte'lık disk kümesine sahip olan bu dev Linux makinesine Telnet/SSH aracılığı ile bağlanarak web'de surf edebilecek, program geliştirip test edebilecek; kısacası istediği herşeyi yapabilecek. Kayıt olan herkese sanal sunucular verilmesi sayesinde kullanıcılar herhangi bir makineden Telnet/SSH aracılığı ile IBM'in bu dev makinesine girip top oynatılabilecek.
Yorumum: IBM'in Linux destek hareketi, genel olarak Linux Community'ler arasında pek heyecan yaratmasa da bence Linux'un geleceği açısından çok önemli bir hareket. IBM tabii ki kendi çıkarlarını düşünerek bu hareketi başlattı, ama ben sebebe değil sonuca bakıyorum, çünkü bu Linux. Linux bence IBM sayesinde adımlarını hızlandıracak. Ben 1 Milyar dolardan IBM Türkiye'ye ayrılan miktarın güzelliklerini ne zaman göreceğimizi merak ediyorum, o kadar. Kısa süre sonra kayıtlar başlayacak: http://www-1.ibm.com/servers/eserver/zseries/os/linux/lcds/

Görüşler

0
tongucyumruk
IBM'in bu calismasini takdir etmemek mumkun degil... Aslinda vnc uzerinden grafik ortamda erisimde verilerek insanlarin linuxu grafik ortamda kullanmasi saglanabilirdi belki diye dusunuyorum... Ama tabiiki o gucte bir makinanin bile o kadar yogun bir vnc trafigini kaldirabileceginden emin degilim... Yinede linuxu konsol altindada olsa tanimak isteyen insanlar için bir firsattir bu ozellikle kendi makinasina linux kurmaya firsati olmayanlar için... Ancak aklima takilan bir soru var dogrusu en azindan turkiyede kac kisinin konsol ortaminda linux ogrenme istegiyle hareket edip bu programa girecegini merak ediyorum.
0
anonim
Valla ben şahsen Remote Admin programını kullandım. Şu an için Windows altında çalışıyor sadece fakat inanılmayacak bir performans veriyor. Şöyle söyleyeyim eminim inanmayacaksınız ama 640x480 ekranda commandline çalışmam ile Telnet yapmak arasında neredeyse fark yok, bir göz atın derim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SUSE 9.1 Personal (ISO)

alper

Alman Pro-Linux sitesinin verdiği habere göre SUSE 9.1 Personal artık iso dosyası halinde indirilebiliyor. Suse firmasının eskiden beri böyle bir politikasının olmadığı biliniyordu. Yast'in serbest bırakılmasından, Personal ve Professional sürümlerinin de ftp'lerde yer almasından sonra Suse 9.1 Personal sürümü de iso olarak böylelikle ftp'lerde yerini almış oldu.

Oracle Kendi Linux Dağıtımını İstiyor

maeqlin

Oracle CEO'su Larry Ellison, Financial Times'a yaptığı açıklamaya göre piyasaya hakim iki GNU/Linux distrosundan birini satın almak istediklerini belirtmiş.

Linuz balığı. Linux´cular bu tam size göre...

BatoR

Şöyle düşünün : Arabanız var, sakin sakin yol alıyorsunuz, yoldan geçenler arabanıza bakıyor; hayranlık, şaşkınlık... Dahası mı?
www.thinkgeek.com :O)

İyi ki Doğdun Linux

sami

25 Ağustos 1991'de, Linus Torvalds'ın ".. Nisan'dan beri ücretsiz bir işletim sistemi üzerinde çalışıyorum, sadece bir hobi olarak. Ve hazır hale gelmeye başladı, bu aşamada MINIX'in sevdiğiniz/sevmediğiniz özellikleri ile ilgili düşüncelerinizi almak istiyorum .." sözleriyle doğan Linux'un, 17 yaşını hep birlikte kutluyoruz. EMO Ankara Şubesi, Linux Kullanıcıları Derneği ile ortaklaşa Linux'un doğum gününü 23 Ağustos 2008 tarihinde bir dizi etkinlikle kutluyor. Etkinlik programını haberimizin devamında bulabilirsiniz. Şubemiz terasında gerçekleştirilecek olan doğum günü partisine tüm EMO ve LKD uyeleri ve özgür yazılım gönüllüleri davetlidir.

Yardım Çağrısı: Türkçe Gentoo Forumu Açalım

anonim

Fazlamesai.net camiasına: Gentoo Linux forumlarında Türkçe başlık açmayı düşünüyoruz. Gentoo Linux kullanan arkadaşların Gentoo Forums adresindeki "other languages" başlığı altındaki forumda bulunan "Gentoo Forums'da Turkce Bolum Acilsin mi?" forum oylamasına iştirak etmelerini bekliyoruz. Bu şekilde eğer oy sayısı 50nin üzerine çıkarsa Türkçe başlık açabileceğiz.