Gel vatandaş geeell... BEDAVA Linux Mainframe´e gel...

0
sidar
IBM, Linux'a kur yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda başlatılan büyük çaplı Linux destek operasyonunun bir parçası olarak herkese Linux'u tanıtmayı/sevdirmeyi misyon edinen IBM, zSerisi'den 10 işlemcili bir mainframe'i tüm kullanıcılara açacak. Kayıt olan kullanıcılar 2.1 terabyte'lık disk kümesine sahip olan bu dev Linux makinesine Telnet/SSH aracılığı ile bağlanarak web'de surf edebilecek, program geliştirip test edebilecek; kısacası istediği herşeyi yapabilecek. Kayıt olan herkese sanal sunucular verilmesi sayesinde kullanıcılar herhangi bir makineden Telnet/SSH aracılığı ile IBM'in bu dev makinesine girip top oynatılabilecek.
Yorumum: IBM'in Linux destek hareketi, genel olarak Linux Community'ler arasında pek heyecan yaratmasa da bence Linux'un geleceği açısından çok önemli bir hareket. IBM tabii ki kendi çıkarlarını düşünerek bu hareketi başlattı, ama ben sebebe değil sonuca bakıyorum, çünkü bu Linux. Linux bence IBM sayesinde adımlarını hızlandıracak. Ben 1 Milyar dolardan IBM Türkiye'ye ayrılan miktarın güzelliklerini ne zaman göreceğimizi merak ediyorum, o kadar. Kısa süre sonra kayıtlar başlayacak: http://www-1.ibm.com/servers/eserver/zseries/os/linux/lcds/

Görüşler

0
tongucyumruk
IBM'in bu calismasini takdir etmemek mumkun degil... Aslinda vnc uzerinden grafik ortamda erisimde verilerek insanlarin linuxu grafik ortamda kullanmasi saglanabilirdi belki diye dusunuyorum... Ama tabiiki o gucte bir makinanin bile o kadar yogun bir vnc trafigini kaldirabileceginden emin degilim... Yinede linuxu konsol altindada olsa tanimak isteyen insanlar için bir firsattir bu ozellikle kendi makinasina linux kurmaya firsati olmayanlar için... Ancak aklima takilan bir soru var dogrusu en azindan turkiyede kac kisinin konsol ortaminda linux ogrenme istegiyle hareket edip bu programa girecegini merak ediyorum.
0
anonim
Valla ben şahsen Remote Admin programını kullandım. Şu an için Windows altında çalışıyor sadece fakat inanılmayacak bir performans veriyor. Şöyle söyleyeyim eminim inanmayacaksınız ama 640x480 ekranda commandline çalışmam ile Telnet yapmak arasında neredeyse fark yok, bir göz atın derim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yerelleştirme grupları sizi bekliyor

anonim

Türkiye'de genelde serbest yazılım, özelde Linux'un masaüstünde yaygınlaşması, daha alt seviyelere indirilmesi pek çoğuna göre değişik ölçütlere bağlı. Bunlar masaya yatırıldığı zaman herhalde olayın sosyolojik boyutundan teknolojisine, politikasından psikolojisine, insan-bilgisayar etkileşiminden yerelleştirmesine kadar pek çok noktada görüş bildirebilecek sayısız (Türk) uzman var.

Alt Linux 2.2 Junior

anonim

ALT, Rus kaynaklı bir dağıtım olduğu ve uluslarası kullanıma fazla yatırım yapmadığı için fazla bilinmiyor. Yoksa Alt ın 4. büyük dağıtım olmaması için hiçbir sebep yok. Alt özellikle Mandrake kullanıcıları tarafından kesinlikle denenmesi gereken bir dağıtım.

Richard Stallman ile röportaj

anonim

Özgür Yazılım Vakfı'nın kurucusu ve GNU projesinin lideri Richard Stallman, telifli yazılımlar, bağımlılık ilişkileri ve okullarda özgür yazılımın önemi konularında bir röportaj verdi.

Galatasaray Üniversitesi Linux’a Geçti

charissma

Galatasaray Üniversitesi sessiz sedasız ağ sistemini linux'a çevirdi. Artık 600 adet bilgisayarda fedora core 6 ve fedora core 4 dağıtımları kullanılıyor. Geçiş ihalesini alan Sentim Bilişim Teknolojileri seminerler düzenlemiş ve kullanıcıları linux konusunda bilgilendirmiş. Haberde söylendiğine göre bu Türkiye'nin en büyük linux ağı olmuş.

Viyana GNU/Linux'a Geçme Operasyonuna Başladı

FZ

Daha önce FM'de duyurmuştuk, Viyana, tıpkı Münih gibi radikal bir bilgi işlem dönüşümüne hazırlanıyordu ve bu iş için yine ağır yük işçisi, kara gün dostu Debian seçilmişti. Son alınan haberlere göre Viyana operasyona başladı. Viyana Belediyesi, 2006 yılına dek yaklaşık 16.000 bilgisayarlık sistemini dönüştürmeyi ve açık kodlu özgür yazılım olan GNU/Linux tabanlı işletim sistemine geçmeyi planlıyor.

Kaynaklar: http://www.radikal.com.tr, http://www.zdnetindia.com