Gel vatandaş geeell... BEDAVA Linux Mainframe´e gel...

0
sidar
IBM, Linux'a kur yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda başlatılan büyük çaplı Linux destek operasyonunun bir parçası olarak herkese Linux'u tanıtmayı/sevdirmeyi misyon edinen IBM, zSerisi'den 10 işlemcili bir mainframe'i tüm kullanıcılara açacak. Kayıt olan kullanıcılar 2.1 terabyte'lık disk kümesine sahip olan bu dev Linux makinesine Telnet/SSH aracılığı ile bağlanarak web'de surf edebilecek, program geliştirip test edebilecek; kısacası istediği herşeyi yapabilecek. Kayıt olan herkese sanal sunucular verilmesi sayesinde kullanıcılar herhangi bir makineden Telnet/SSH aracılığı ile IBM'in bu dev makinesine girip top oynatılabilecek.
Yorumum: IBM'in Linux destek hareketi, genel olarak Linux Community'ler arasında pek heyecan yaratmasa da bence Linux'un geleceği açısından çok önemli bir hareket. IBM tabii ki kendi çıkarlarını düşünerek bu hareketi başlattı, ama ben sebebe değil sonuca bakıyorum, çünkü bu Linux. Linux bence IBM sayesinde adımlarını hızlandıracak. Ben 1 Milyar dolardan IBM Türkiye'ye ayrılan miktarın güzelliklerini ne zaman göreceğimizi merak ediyorum, o kadar. Kısa süre sonra kayıtlar başlayacak: http://www-1.ibm.com/servers/eserver/zseries/os/linux/lcds/

Görüşler

0
tongucyumruk
IBM'in bu calismasini takdir etmemek mumkun degil... Aslinda vnc uzerinden grafik ortamda erisimde verilerek insanlarin linuxu grafik ortamda kullanmasi saglanabilirdi belki diye dusunuyorum... Ama tabiiki o gucte bir makinanin bile o kadar yogun bir vnc trafigini kaldirabileceginden emin degilim... Yinede linuxu konsol altindada olsa tanimak isteyen insanlar için bir firsattir bu ozellikle kendi makinasina linux kurmaya firsati olmayanlar için... Ancak aklima takilan bir soru var dogrusu en azindan turkiyede kac kisinin konsol ortaminda linux ogrenme istegiyle hareket edip bu programa girecegini merak ediyorum.
0
anonim
Valla ben şahsen Remote Admin programını kullandım. Şu an için Windows altında çalışıyor sadece fakat inanılmayacak bir performans veriyor. Şöyle söyleyeyim eminim inanmayacaksınız ama 640x480 ekranda commandline çalışmam ile Telnet yapmak arasında neredeyse fark yok, bir göz atın derim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Debian, Gentoo, Mandrake: Performans karşılaştırmaları

roktas

Dağıtımlar arasındaki performans farklılıkları zaman zaman FM'de tartışma konusu olur. Bu haber'e Debian haftalık bülteninde rastladım. Gentoo ve Mandrake'nin şu meşhur optimizasyonlarının son kullanıcı nezdinde ne kadar hissedilir olduğu, Debian gibi optimize edilmemiş (!) bir dağıtımla karşılaştırma yapılarak incelenmiş ve önceden umulmayan bazı ilginç sonuçlara ulaşılmış. Buyurun buradan okuyun.

GNU/Linux'un önlenemez yükselişi

anonim

Dünya sunucu pazarı raporuna göre Linux cirosu, Linux sunucu satışlarının üstünde büyüyor. Microsoft ve x86 tabanlı sunucularda adetler artarken, cirolar adet artışının altında kalıyor.

Kaynak: BTdünyası

Vector Linux 4.0 çıktı

GaripFakir

Vector Linux'un 4.0 versiyonu çıktı. Vector Linux sade ve güçlü yapısıyla kendisine Linux dünyasında yer edinen Slackware Linux'a zenginleştirilmiş masaüstü ve otomatik donanım tanıma özellikleri ilave edilmesiyle ortaya çıkan bir dağıtım.

Yeni versiyon Slackware 9.0 ve 2.4.22 kernel tabanlı.

Microsoft, Linux Vakfı'na katıldı

butch

.net kaynak kodlarının açılması, Linux için SQL Server duyurusu haberlerini hazmetmeye çalışırken asıl bomba haber bugün geldi. Microsoft, Linux Vakfı'na Platinum üye olarak katıldı.

Bundan 15 yıl kadar önce Linux'u kanser olarak tanımlayan Microsoft, şimdi "Bugünün Microsoft'u en büyük açık kaynak katkıcılarından" sözleri eşliğinde Linux Vakfı'na katılıyor.

Bilişim...

Kısaca: Linux bir İşletim Sistemi midir ?

anonim

Evimdeki Windows`a Linux kurabilir miyim ? diye soran cok insan var ve hatta windows da linux un çalışıp çalışmadığını soranlar da.

Bu karışıklığın çözümü aslında basit. Linux ne bir programdır ne de bir isletim sistemidir. Linux bir kernelden ibarettir. Yani işletim sisteminin özünü oluşturan, bütün işlemlerin kaynağı olan çekirdek. RedHat, SuSe, Slackware, Debian, ve diğerleri ise işletim sistemidir.