Tek Disketlik muLinuX

0
denizlilikaan
Evet yanlış okumadınız gidin ve indirin ben gayet memnunum ven HDDye bölüm açmadan ve ext2´ye gerek olmadan MS Windows ile kardeş kardeş çalısıyor. Eğer X ortamı istersenız o da tek disketlik :)).

Adres:http://mulinux.sunsite.dk

İlgili Yazılar

HP: GNU/Linux olduğundan düşük gösteriliyor

cihatix

Açık kaynağı destekleyen şirketlerden HP’nin üst düzey bir yöneticisi, istatistik şirketlerinin geri kalmış ölçüm yöntemleri nedeniyle GNU/Linux’un yaygınlığını olduğundan aşağıda gösterdiklerini öne sürdü.

Reiser4 Gümbür Gümbür Geliyor

Soulblighter

Slackware kullananlar bilir ReiserFS dosya sistemini. (Gentoo, Lindows ve SuSE de kullanılıyor sanırım) ReiserFS, sağladığı performans ile kendini kanıtlamış bir dosya sistemi. Hans Reiser tarafından yazılan ReiserFS dosya sisteminin yeni sürümü olan Reiser4, yakında çıkıyor.

Linux çekirdeğinin 2.6 sürümü ile birlikte gündeme gelen Reiser4, ReiserFS'in bir üst sürümü veya güncellenmiş hali değil. Tamamen yeni bir dosya sistemi. Sağladığı özellikler gerçekten heyecan verici...

Dizüstü bilgisayarınızda Linux!

larweda

Georgia, Amerika`daki Emperorlinux şirketi, bütün ayarlamaları yapılmış, donanım sürücüleri yüklenmiş, ve sorunsuz olarak linux yüklenmiş dizüstü bilgisayarlar pazarlıyor. IBM, Sony Toshiba ve Dell marka Laptop`lar ve Notebook`lar için istenilen dağıtımdan linux yükleyip, USB`sini, PCMCIA ethernet kartını ve modemini, ekran kartını(1600*1200 X gösterecek şekilde), ses kartını vs. ayarlayıp, hazır yüklenmiş halde satıyorlar. Sonra da 1 sene teknik destek hizmeti sağlıyorlar.

Sco´ya dur!

sundance

Avusturya´lı bir firma, kendisine yasadışı olarak Sco´ya ait kodlar bulunduran Unix versionları kullandığı gerekçesiyle lisans satmak isteyen Sco firmasından detaylı olarak bu iddialarını kanıtlamalarını resmi olarak istedi.

Sözkonusu açıklamada eğer 1 Şubat 2004 tarihine kadar iddialarını ispatlayamazsa, Sco firması hakkında, şirketi karalamaya yönelik, asılsız beyanatta bulunmaktan dava açılacak

Someeebody stop Ally Mc Beal!

Mandrake 10 Gazete Bayilerinde

Teorisyen

Daha önceleri Mandrake Linux 9.2 yi ve 9.3 ü veren Pc Extra Dergisi şimdide Mandrake Linux 10'u veriyor...

İlgilenenlere duyurulur...