Tek Disketlik muLinuX

0
denizlilikaan
Evet yanlış okumadınız gidin ve indirin ben gayet memnunum ven HDDye bölüm açmadan ve ext2´ye gerek olmadan MS Windows ile kardeş kardeş çalısıyor. Eğer X ortamı istersenız o da tek disketlik :)).

Adres:http://mulinux.sunsite.dk

İlgili Yazılar

Novell, SuSe 9.1`i duyurdu

yuxel

Novell, Gnu/Linux 2.6 ile gelen ilk ticari dağıtım olma özelliğine sahip olan SuSe 9.1'i duyurdu. Kişisel sürümü $29.95, profesyonel sürümü ise $89.95 'den satılacak olan 9.1, Gnome 2.4.2 ve KDE 3.2.1 masaüstü ortamlarını içeriyor. Dağıtımda ayrıca Softmaker firmasında üretilen TextMaker(kelime işlemci) ve Planmaker(tablolama) ofis programları da gelmekte.
Slashdot | Newsforge | Eweek | Madpenguin

14,000 PC Windows'dan LİNUX'a Geçiyor

malkocoglu

Münih belediyesi, Windows'dan vazgeçip, 14,000 makinasına Linux yükleyecek. Bu olay, masaüstü ortamda Linux'un yerini ispatlayan önemli bir gelişme.

http://www.desktoplinux.com/news/NS3199247984.html

Litux'tan

fevzinet

BTnet'teki habere göre : " Litux, yazılım alanında kariyer sahibi olmak isteyenlere, açık kaynak kodlu veya lisans ücreti gerektirmeyen alternatifler sunuyor. "

Klaus Knopper ile ropörtaj

conan

Distrowatch'dan Ladislav Bodnar Klaus Knopper ile 18 Kasım 2002 tarihinde bir roportaj yapmış. Knoppix ile ilgili oldukça güzel noktalara değinilmiş. Yaratıcısını tanımak ve de Knoppix'in geleceği hakkında bilgi tazelemek isterseniz okumanızı tavsiye ederim.

Guru`ları da işten atarlar !!!

sundance

Slashdot.org'da yeralan habere göre HP NJ`deki bir ofisini tamamen kapatma kararı almış.

Bu haliyle çok da önemi yokmuş gibi gözüken haberin çok önemli bir yanı var, o da bu ofisin işlevi. Bu ofis HP-UX (HP`nin kendi geliştirmekte olduğu Unix)`i 64 bit işlemci olan Itanium64`e uyarlamakla görevli olan ofis. Durum böyle olunca ofisin kapanması ile açığa çıkan kişiler de Unix aleminin en has teknisyenleri. Aralarında yaklaşık 20 yıldır Unix kernel üzerine geliştirmede bulunan kişilerden Bell Laboratuvarları`nın efsane olduğu zamanlardan kalma teknisyenler bile var.

Hala öğrenemediler, en pahalı yatırım insandır, insanı kaybederseniz makinalar bir işe yaramaz...