Tek Disketlik muLinuX

0
denizlilikaan
Evet yanlış okumadınız gidin ve indirin ben gayet memnunum ven HDDye bölüm açmadan ve ext2´ye gerek olmadan MS Windows ile kardeş kardeş çalısıyor. Eğer X ortamı istersenız o da tek disketlik :)).

Adres:http://mulinux.sunsite.dk

İlgili Yazılar

Novell+RedHat+Sun = Masaüstü Linux

yuxel

Gizli haber alma örgütü Slashdot'a göre Novell, Redhat ve Sun, bir Linux masaüstü için güçlerini birleştirmiş. Ancak hangi masaüstü ortamının seçileceği tartışma konusu. Tartışma, Ximian'ı, Gnome'u elinde bulunduran Novell'ın, SuSE'yi de bünyesine kattıktan sonra en büyük sponsorlarından birisi SuSE olan KDE'nin durumu ve SuSE gibi KDE'yi en iyi taşıyan dağıtımlardan birisinin Gnome'a daha fazla ağırlık vermesi ile ilgili.

Yönetici Bakış Açısı İle GNU/Linux

FZ

Son birkaç haberimizde GNU/Linux´un kamudaki kullanımına dair önemli gelişmeleri vurgulamıştık. Şimdi bakışlarımızı tekrar iş dünyasına çeviriyoruz ve önemli bir makaleden birkaç alıntı yapıyoruz (not: bu yazı geeklere ya da programcılara falan değil doğrudan YÖNETİCİLERE yöneliktir ;-) :

- Son zamanlara dek açık kodlu yazılım dünyası KB Toys bilgi işlem yöneticisi Tom Jeffery´nin umurunda değildi. Ancak 1,300 oyuncak satış merkezi için 10,000 kadar yeni yazar kasa (daha doğrusu para kasalarına sahip PC´ler) kurmak ve bunlara uygun yazılım aramak gerekince ve aranan şartlara uyan üç yazılımın da GNU/Linux üzerinde Java ile geliştirildiği görülünce durum biraz (!) değişti. Jeffery aday sistemlerin sergilediği esnekliği, kolay geliştirilebilirliği ve geniş desteği görünce etkilenmişti...

LindowsOS 4.5 İncelemesi

ghanthar

Linuxmerkezi LindowsOS 4.5 in bir incelemesini yayımladı, buradan ulaşabilirsiniz.

Knoppix 3.4 çıktı!

yuxel

Tüm zamanların en canlı cd'si Knoppix, 3.4 sürümüne ulaştı. Dağıtım, öntanımlı olarak Kernel 2.4.26(2.6.5 seçilebiliyor) ile geliyor.

KDE 3.2.2, kdevelop3, OpenOffice 1.1.1, gimp 2.0 gibi paketlerin de bulunduğu sürümden, knoppix.net forumlarında yapılan bir oylama ile, alan sorunları yüzünden Koffice ve LaTex paketleri çıkarıldı.GNU/Linux'a yeni başlayanlar için en güzel "canlı" kaynaklardan birisi olan Knoppix'in 3.4 sürümünün paket listesine de buradan erişebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi
İndirmek için: iso torrent
tartışmak için -> irc.freenode.net #knoppix

PostgreSQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 24 Haziran 2004 Perşembe günü IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde, dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL tanıtılacak ve gelişmiş özellikleri anlatılacaktır. Ayrıca, PostgreSQL ile kurumsal çözümlerin nasıl yapılacağı ve PL/pgSQL SQL Yordamsal Dili'nin özelliklerinden de bahsedilecektir.