Huzurlarınızda SUSE Linux 10

0
parsifal

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
x86 torrent
http://download.opensuse.org/distribution/SL-10.0-OSS/SUSE-10.0-CD-OSS-i386-GM.torrent

x86-64 torrent
http://download.opensuse.org/distribution/SL-10.0-OSS/SUSE-10.0-CD-OSS-x86_64-GM.torrent
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

RedHat 7.2 çıktı

conan

RedHat 7.2 piyasaya çıkmış bulunmakta. (Hatta ilk patch'i bile çıktı hehe) Sürümün kod adı: ENIGMA ;) Hadi bakalım downloadlara kuvvet.

Yeni versiyonda daha çok görsel gelişimlere ağırlık vermiş görünüyor. ayrıca Linux kernel 2.4'ün güzellikleri de Redhat 7.2'ye dahil edilmiş.
(Editörün notu: bu son cümleyi yazı onaylarken ben eklemiştim, yazı anasayfada çok kısa görünmesin diye Redhat sitesine göz atıp ufak bişeyler eklemek gerekmişti. Dikkatsizlik yaparak yanlış bir bilgi eklemişim, Doğrusu: Linux 2.4 Kernel'i Redhat 7.0'dan beri Redhat dağıtımı içindeydi.)

- Redhat 7.2 - RedHat yansıları

Cisco Emulatörü

sundance

Network ile ilgili birsürü şey öğrendim, fakat eski meski elimin altında bir Cisco router olsaydı da şu BGP filan mevzularına dalsaydım diyenlerden misiniz ?

Daha fazla beklemenize gerek yok. Gelmiş geçmiş bütün işletim sistemlerinin emülatörlerine sahip Linux bir süreden beri bir Cisco Emulatörüne'de sahip: Zebra.

RIP, OSBF, BGP gibi protokolleri destekleyen IOS benzeri bu işletim sistemi, bunun küçük bir ağda kurulumu, yük dengeleme vs. gibi amaçlarla kullanımı hakkında IBM DeveloperWorks de çok güzel bir makale bile hazırlamış

Truva Linux 1.0 versionu çıkarttı!

sundance

2004 yılı Nisan ayında bir grup Linux gönüllüsü tarafından Türk Linux kullanıcılarının ihtyacına gore hızlı, güvenilir, kurulumu ve kullanımı kolay işletim sistemi hazırlanması amacıyla başlatılan TruvaLinux Projesi dün itibariyle kararlı sürümü olan 1.0'ı anons etti.

2004 yılından bu yana geliştirilmekte olan dağıtımda yeralan bazı paket sürümleri şu şekilde -Kernel 2.6.17.8
-Kde 3.5.4 Masaüstü Ortamı
-Xorg 6.9.0
-Mozilla Firefox 1.5.0.6
-MPlayer 1.0pre8

Linux´ta OfficeXP ve Photoshop 7

murat09

CodeWeavers Win32 uygulamalarını Linux'ta çalıştırmak isteyen kullanıcılar ve kurumlar için uygulamalar geliştiriyor. Crossover Office adlı set, şu anda 2.0 sürümünde ve Office XP (Outlook hariç), Adobe Photoshop, Microsoft Access ve Lotus uygulamalarını RedHat 9, Mandrake 9.0 ve SuSE 8.1 Linux dağıtımlarında çalıştırmanıza imkan tanıyor. Programın lisans ücreti ise 59$.

Linux 2.6´nın Harika Dünyası

FZ

Linux çekirdeği 1991 yılında Finlandiya´lı Linus Torvalds tarafından yüksek lisans projesi olarak başlatılmış, Minix benzeri bir işletimi sisteminin 80386 işlemcili PC´ler üzerinde çalışması hedeflenmişti. Linus´un bu proje için aklına gelen ilk isim Freax idi ve neyse ki bundan çok kısa sürede vazgeçti. Çekirdeğin ilk kararlı sürümü olan Linux 1.0, Mart 1994´te dünya kamuoyuna açık kodlu ve bedelsiz olarak sunuldu. O sırada resmen sadece i386 mimarisini ve tek işlemcili makinaları destekliyordu.

Sene 2003, yaklaşık 9 yıl sonra Linux 2.6 binlerce gönüllü ve çalışkan yazılım ve donanım uzmanının çabaları sonucunda yine kamuoyuna sunulmak üzere.