Slackware Linux Türkiye Açıldı!

0
anonim
Resmi Slackware Linux Türkiye temsilciliği www.slackware.org.tr adresinde açılmıştır. Tüm slackware fanatiklerine duyurulur.

Görüşler

0
Rhpolitik
Slackware'in Türkiye'de fazla tanınıp tercih edilmediğini (haddim olmayarak) düşünüyorum. Bunun aşılması adına Türkiye'li kullanıcılar için güzel bir adım. Fakat bu adımın bu sitenin bu haliyle atılabileceğine pek inanamadım. En basit bir projeler sayfasına bakmak için bile gereksiz üyelik zorunluluğu can sıkıcı. Ayrıca Slackware'in o korkutucu havasını pekiştiren tasarım da sanırım elden geçirilebilir (SuSE gibi). Umarım bu siteyle, Slackware için Türkçe döküman ve eşzamanlı destek ihtiyacı kapatılabilir.
0
SilWeX
Güzel bir fikir ama döküman bölümünde sadece duyuruların olması ve içerikte bulunabilen tek şeyin iki adet seminer duyurusu ve ekip üyelerinin adının olması site biraz aceleye gelmiş izlenimi uyandırdı bende. Biraz daha beklenilse içerik oluşturulsa ve ardından iyi bir tasarım ile duyuru yapılsa daha iyi olurdu sanırım.
0
fnoyan
Linux ile az çok uğraşan herkezin Slackware'in adını duyduğana eminim aslında. Site iyi fikar ama her bağlantı için üyelik istemsi gerçekten can sıkıcı. Sanki bilgi paylaşımı için değilde fazla üye sayısı için açılmılş bir site gibi! Yayın hayatında başarılar..
0
CihanAyyildiz
Merhaba ; Artık üyelik işlemi sadece foruma yorum göndermek isteyen ziyaretçilerimiz için geçerli. Destekleriniz için çok teşekkürler.
0
CihanAyyildiz
Merhaba ; Artık üyelik işlemi sadece foruma yorum göndermek isteyen ziyaretçilerimiz için geçerli. Destekleriniz için çok teşekkürler.
0
Zebani
Sanırım biraz fazla iddialı bir başlık atmışsınız. Umarım güzel bir kaynak site olur. Ama "Slackware Linux Türkiye Açıldı!" diye bir başlık atınca ben de bir çeşit resmi temsilcilik yapılıyor. Neyse umarım o da olur.
0
Zebani
...ben de bir çeşit resmi temsilcilik yapılıyor, sandım. ...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yılın Penguenleri Ödülleri için aday gösterme süreci başladı

dfisek

Linux Kullanıcılari Derneği, her yıl olduğu gibi Yılın Penguenleri Ödulleri'ni veriyor. Geçen yıl olduğu gibi 6 kategoride verilecek olan ödüller, sizlerin göstereceğiniz adaylar arasından dernek üyeleri tarafından yapılacak oylama ile belirlenecek. [ Ayrıntılı Bilgi ]
Editörün notu: Şimdiden güzide editörümüz Emre "FZ" Sevinç, En Çalışkan Penguen, Fazlamesai.net televizyon programı da En İyi Basılı/Görsel İçerik Çalışması kategorilerinde aday gösterilmişler.

Linux´un Geleceği

Nightwalker

http://www.vnunet.com/News/1138984 adresinde yer alan habere göre yıllık kazançları 1 milyar doları aşan 15 büyük Amerikan firmasıyla yapılan görüşmelerde firma yetkilileri GNU/Linux'un kritik görevlerde kullanımak için hala yeterli olmadığını belirttiler. Firmaların endişeleri Linux'a verilen destek konusunun yetersizliğinden kaynaklanıyor. Diğer taraftan röportajda görüşleri alınan bilişim uzmanlarından bazıları Linux'un büyük firmaların kritik görevlerinde kullanılmamasının sebebini algı yanlışlıklarına ve alışkanlıklara bağladılar.

Kernel 2.4.28 çıktı

mos

2.4.x serisinin yeni son sürüm çekirdeği artık 2.4.28.

Changlog için buraya
Bilgisyarınıza indirmek için buraya,
patch içinse şuraya tıklayın.

NOT: şu anda son kararlı çekirdek 2.6.9'dur.

Fedora Core 5 çıktı!

maeqlin

Red Hat'in desteklediği GNU/Linux distrosu Fedora Core'un beşinci sürümü yayınlandı.

Torvalds: Linux, yoluna devam edecek

anonim

Mart ayında Unix kodları telif haklarını elinde bulunduran SCO Group şirketinin IBM’i Linux’un Unix’e dayandığı ve IBM’in bu Unix kodlarını Linux’u geliştirmek için kullandığı iddiasıyla mahkemeye vermesi ve Linux kullanıcılarından telif ücreti tazmin edeceğini açıklamasının ardından Linux’un ‘bağımsız”lığı tartışmaya açıldı.

Linus Torvalds daha önce bir çok kereler Linux’un Unix kodlarıyla Berkeley Software Solution kodlarını paylaştıkları için akraba olduğunu ancak bunun bir bağlayıcılık içermediğini belirtmişti.

Torvald ile yapılan söyleşiyi de sizlere iletelim: