Slackware Linux Türkiye Açıldı!

0
anonim
Resmi Slackware Linux Türkiye temsilciliği www.slackware.org.tr adresinde açılmıştır. Tüm slackware fanatiklerine duyurulur.

Görüşler

0
Rhpolitik
Slackware'in Türkiye'de fazla tanınıp tercih edilmediğini (haddim olmayarak) düşünüyorum. Bunun aşılması adına Türkiye'li kullanıcılar için güzel bir adım. Fakat bu adımın bu sitenin bu haliyle atılabileceğine pek inanamadım. En basit bir projeler sayfasına bakmak için bile gereksiz üyelik zorunluluğu can sıkıcı. Ayrıca Slackware'in o korkutucu havasını pekiştiren tasarım da sanırım elden geçirilebilir (SuSE gibi). Umarım bu siteyle, Slackware için Türkçe döküman ve eşzamanlı destek ihtiyacı kapatılabilir.
0
SilWeX
Güzel bir fikir ama döküman bölümünde sadece duyuruların olması ve içerikte bulunabilen tek şeyin iki adet seminer duyurusu ve ekip üyelerinin adının olması site biraz aceleye gelmiş izlenimi uyandırdı bende. Biraz daha beklenilse içerik oluşturulsa ve ardından iyi bir tasarım ile duyuru yapılsa daha iyi olurdu sanırım.
0
fnoyan
Linux ile az çok uğraşan herkezin Slackware'in adını duyduğana eminim aslında. Site iyi fikar ama her bağlantı için üyelik istemsi gerçekten can sıkıcı. Sanki bilgi paylaşımı için değilde fazla üye sayısı için açılmılş bir site gibi! Yayın hayatında başarılar..
0
CihanAyyildiz
Merhaba ; Artık üyelik işlemi sadece foruma yorum göndermek isteyen ziyaretçilerimiz için geçerli. Destekleriniz için çok teşekkürler.
0
CihanAyyildiz
Merhaba ; Artık üyelik işlemi sadece foruma yorum göndermek isteyen ziyaretçilerimiz için geçerli. Destekleriniz için çok teşekkürler.
0
Zebani
Sanırım biraz fazla iddialı bir başlık atmışsınız. Umarım güzel bir kaynak site olur. Ama "Slackware Linux Türkiye Açıldı!" diye bir başlık atınca ben de bir çeşit resmi temsilcilik yapılıyor. Neyse umarım o da olur.
0
Zebani
...ben de bir çeşit resmi temsilcilik yapılıyor, sandım. ...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

1.Linux ve Özgür Yazılım Şenliği 16-19 Mayıs 2002

polat

Bu baharda bütün penguenler bir araya geliyor (This spring all the penguins are getting together linux and free software festival). Slogan bu. 16-19 Mayıs'ta Ankara'da görüşmek üzere. Ayrıntılar senlik.linux.org.tr

Çekirdek Bu Yaz Patlamaya Hazırlanıyor!

FZ

Yaz aylarına doğru çıkması beklenen Linux çekirdeğinin 2.6 numaralı sürümü yoğun bilgi işlem ortamlarında bir hayli performans artışına yol açacak gibi görünüyor.

Geliştirilmiş büyük çaplı simetrik çokluişlem (SMP) özellikleri ve G/Ç performansındaki artış GNU/Linux işletim sisteminin büyük bilgi işlem merkezlerine iyice nüfuz etmesini sağlayacak.

Ve final: Linux için Opera 5

sundance

Linux gittikçe desktopa uyum sağlıyor. Şu anda browser piyasasının en hafif ve en kullanışlı browserı olan Opera 5, son versionunu Linux için de çıkarttı

Netscape`in en son kalesi olan Linux`da, Mozilla ve Opera gün geçtikçe daha da güçleniyor. Linux bir yana ben yaklaşık 3 aydır Windows makinamda da 2 Mb`lık Opera 5 kulanıyorum. Herkese özenle tavsiye edilir.

Knoppix 3.8.1

darkhunter

Cebit 2005 versiyonunun güncellemesi niteliğinde olan 3.8.1 versiyonu da hazır durumda. Öntanımlı olarak 2.6.11 çekirdeği ve KDE 3.3.2, Gimp 2.2.4, OpenOffice 1.1.4 ile birlikte gelen Knoppix 3.8.1'in en önemli özelliği UNIONFS desteği sunması. Ayrıntılı bilgi edinmek ya da İndirmek için

Gelişmiş Klavyeler için GNU/Linux Desteği

FZ

Paraya kıyıp üzerinde bir sürü ekstra tuş bulunan bir Multimedia ve Internet destekli klavye aldınız. Veya süper ergonomik bir Logitech klavyeniz var. Haliyle üzerindeki ekstra tuşları kullanarak GNU/Linux ortamında kolayca CD'ye, xmms'e, Internet tarayıcısına falan müdahale etmek istiyorsunuz. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Tabii ki Multimedia ve Internet Klavyeler: LinEAK Projesi başlıklı yazıyı okuyarak ;-)