Slackware Linux Türkiye Açıldı!

0
anonim
Resmi Slackware Linux Türkiye temsilciliği www.slackware.org.tr adresinde açılmıştır. Tüm slackware fanatiklerine duyurulur.

Görüşler

0
Rhpolitik
Slackware'in Türkiye'de fazla tanınıp tercih edilmediğini (haddim olmayarak) düşünüyorum. Bunun aşılması adına Türkiye'li kullanıcılar için güzel bir adım. Fakat bu adımın bu sitenin bu haliyle atılabileceğine pek inanamadım. En basit bir projeler sayfasına bakmak için bile gereksiz üyelik zorunluluğu can sıkıcı. Ayrıca Slackware'in o korkutucu havasını pekiştiren tasarım da sanırım elden geçirilebilir (SuSE gibi). Umarım bu siteyle, Slackware için Türkçe döküman ve eşzamanlı destek ihtiyacı kapatılabilir.
0
SilWeX
Güzel bir fikir ama döküman bölümünde sadece duyuruların olması ve içerikte bulunabilen tek şeyin iki adet seminer duyurusu ve ekip üyelerinin adının olması site biraz aceleye gelmiş izlenimi uyandırdı bende. Biraz daha beklenilse içerik oluşturulsa ve ardından iyi bir tasarım ile duyuru yapılsa daha iyi olurdu sanırım.
0
fnoyan
Linux ile az çok uğraşan herkezin Slackware'in adını duyduğana eminim aslında. Site iyi fikar ama her bağlantı için üyelik istemsi gerçekten can sıkıcı. Sanki bilgi paylaşımı için değilde fazla üye sayısı için açılmılş bir site gibi! Yayın hayatında başarılar..
0
CihanAyyildiz
Merhaba ; Artık üyelik işlemi sadece foruma yorum göndermek isteyen ziyaretçilerimiz için geçerli. Destekleriniz için çok teşekkürler.
0
CihanAyyildiz
Merhaba ; Artık üyelik işlemi sadece foruma yorum göndermek isteyen ziyaretçilerimiz için geçerli. Destekleriniz için çok teşekkürler.
0
Zebani
Sanırım biraz fazla iddialı bir başlık atmışsınız. Umarım güzel bir kaynak site olur. Ama "Slackware Linux Türkiye Açıldı!" diye bir başlık atınca ben de bir çeşit resmi temsilcilik yapılıyor. Neyse umarım o da olur.
0
Zebani
...ben de bir çeşit resmi temsilcilik yapılıyor, sandım. ...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Wine 1.0 sürümü 15. yaş gününde çıkıyor

anonim

Wine geliştirici takımı 1.0.0 sürümünü Wine'nin doğum günü olarak kararlaştırdıkları 6 Haziran'da çıkaracak. Bu sürüm sembolik anlam taşıyor. O yüzden çok fazla değişiklik beklememek lazım. 1.0.0 sürümü için dört ürünün kararlı çalışması kriter (Wine 1.0 Release Criteria) olacak. Bilindiği üzere Google'dan bir ekip de wine için yama yayınlamaya başlamıştı ve kısa süre içerisinde Photoshop CS2 linux üzerinde daha kararlı çalışabilir hale gelmişti. Photoshop CS2'nin linux üzerindeki Font desteği ve katman desteği şimdilik yeterli olmasa da ilerisi için umut vaadediyor.

PostgreSQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 22 Mayıs Cumartesi günü Ankara'da bir seminer düzenliyor. EMO Ankara Şubesi'nin ev sahipliği yapacağı seminerde, PostgreSQL veritabanı sunucusu anlatılacak.

INTEL: Linux, 32 İşlemcili Sunucularda Çok İyi

anonim

INTEL 32 işlemcili Itanium sunucularında yaptığı veritabanı performans testlerinde denediği Linux´un Windows ve Unix ile yarıştığını gördü.

INTEL, Linux'un geniş veritabanlarını işlemedeki performansını ölçmek için yaptığı testlerde saniyede 600.000 hareket (transaction) ile diğerlerine göre genç sayılabilecek bir işletim sisteminin büyük rakiplerinden hiç de aşağı kalır yanı olmadığını açıkladı.

Gebze Belediyesi GNU/Linux'u Tercih Etti

talat

Gebze de belediye kendi kullandığı masaüstü ve sunucu bilgisayar sistemlerinde Windows'tan Linux'a geçme kararı aldı. Sistem Debian kullanılacak.Linux dağıtımı web için Firefox, ofis uygulamaları için Open Office, masaüstü içinse GNOME arabirimini kullanıyor. Hayırlısı diğer belediyelere

Ext4 Dosya Sistemi Geliyor

Guardian

Slahdot'dan gelen rss haberlerinde karşılaştığım linux-watch.com'daki haber göre hard disk'lerinin terabyte sınırlarına ulaşmasıyla ext3 dosya sisteminin 21. yüzyıl hard disklerinin kapasite gereksinimlerini karşılayamayacağına ilişkin açıklamalar çıkmış. Bunun üzerine kernel geliştiricileri ext4 dosya sistemi yapısının deneme sürümünü çıkarmışlar.

İyi bir kernel programcısı olarak bilinen Andrew Morton, 10 Ekim'de Linux kernelleri arasına ext4 dosya sistemini eklemiş.