Xbox 360 özgürleşiyor!

0
anonim
Micros~1, Xbox 360'ın çok güvenli olduğunu söylemişti ama cihazın satışa sunulmasının üzerinden bir hafta geçmedi ve hack sesleri duyulmaya başlandı. İlgili habere göre hackerlar makine kodlarının bir kısmını çözerek özgürleştirme harekatı için ilk adımı da atmış oldular. Hack edilerek oynanabilen oyunların listesi de bu grup tarafından ayınlanmış. Listedeki oyun sayısı giderek artıyor.

Görüşler

0
gismo
Yürüyün be aslanlarım! :)
0
simor
Artık bunu ms in bilerek yaptığına gerçekten inanıyorum
0
ttk
Bence de.
Kendi programlarının kolayca kopyalanmasına izin vererek benzerlerinin piyasadan silinmesini sinsice sağladılar yeterince alternatifsiz kalınca da milletin parası ile satın aldığı işletim sistemlerini onlara hırsız muamelesi yaparak kullandırtmaya başladılar. Bir sonraki adım ise çiple bu işi yaparak diğer işletim sistemlerini dahi sistemlere kurulamaz duruma getirmek vs.
Sürü idaresi teknikleri ile insanları yönetmeey alıştılar. Honkong'da ve diğer yerlerde bu küresel idareciliğe soyunanlara verilen tepkiler boşuna değil.
0
East
Bu işler böyle maalesefffff. Topunun köküne kibrit suyu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
anonim
GPL lisanslı yazılımlar da kolayca kopyalanabiliyor. Neden onların benzerleri piyasadan silinmiyor?

Yazılımın kolayca kopyalanabilmesine izin vermek sinsice bir pazarlama taktiği olsaydı, kuşkusuz Linux tabanlı işletim sistemleri, Windows'tan çok daha büyük suçlu konumunda olurlardı.

Korsan yazılım kullanmamak sizin sorumluluğunuzda olan bir şey, Microsoft'un size korsan yazılım kullandırmamak gibi bir sorumluluğu yok.
0
ttk
Linux vb. işletim sistemleri ne noktada M.Soft veya benzerleri ne noktada ?
Elma ve armutu karşılaştırıyorsunuz.
Nedense M.Soft'un niyetinin ve yaptıklarının iyi olmadığına, olmayabileceğine işaret edildiği zaman hep aynı tepkileri veriyorsunuz. Lotus, Wordperfect, Quattro Pro. vb. alternatif yazılımlar ortadan bahsi geçen yolla kaldırıldı. Eleman çalmalar vs. de cabası. Bu kadar kraldan çok kralcı olmamanızda fayda var.
0
SHiBuMi
Ben bir şeyi karıştırmıyorum. Yazmış olduğun yazıda çok net biçimde Microsoft yazılımlarının kopyalanmasını kolaylaştırdı ve bu şekilde tekel oldu demişsin. Ben de, kopyalamayı kolaylaştırmak tekel olmayı sağlıyorsa, neden hiçbir kopya koruması olmayan GPL yazılımlar her alanda tekel olmuyorlar diye soruyorum. Çünkü, senin kurmuş olduğun mantığın doğal sonucu bu olmalıydı diyorum.

Ben yorum yaparken Microsoft'un niyetleri ile ilgili olumlu ya da olumsuz bir şey söylemiyorum. Bu sitede, sürü psikolojisi ile desteği olmayan yorumlar yapıldığında veya yazılar yazıldığında bunlara karşı kendi düşüncemi söylüyorum. Bunların büyük çoğunluğunun Microsoft ile ilgili konular olması tesadüf değil, çünkü bu sitede Microsoft ile ilgili söyleyeceğiniz şey ne kadar saçmasapan olursa olsun, eğer Microsoft'u eleştiren bir şey ise kabul görüyor.

Ben tartışılan konudan öte, bu sitede yorum yapılırken kullanılan yöntemleri eleştiriyorum. Senin yaptığın yorum dahil birçok yorumun mantıklı bir altyapısı yok, sadece okunan yazının transfer ettiği bir duygu var ve yorum yapan o duyguyu kendi iç dünyasındaki problemlerden geçirip ortaya bir düşünce çıkartmaya çalışıyor. Patentle ilgili bir yazı var, yazının taşıdığı duygu patent kötüdür, hop hemen arkasından bir yorum, kahrolsun patentler. Adamlar bir firmanın para, emek ve vakit harcayarak geliştirdiği bir ürünün izinsiz çoğaltılmasını önleyen sistemi kırıyorlar, kahraman oluyorlar, üstelik ne hikmetse bundan kopya korumasını geliştiren firma suçlu oluyor, çünkü kopya korumasını yeterince güçlü yapmamış. Bunu da Fazlamesai olarak destekliyor ve özgürlük hareketi olarak adlandırıyoruz. Kusura bakmayın, sırf bu işten Microsoft zarar görecek diye - ki bu mantıkta adamlar zarar mı görüyor, yoksa Microsoft'a iyilik mi yapılıyor o da belli değil - böyle bir işe özgürlük hareketi denmesi çok gülünç. Ürün adamların ürünü, siz kimin malını alıp neyini özgürleştiriyorsunuz ?
0
ttk
Hırsızlık veya emek çalma şeklinde olan şeylere değil başka şeylere karşı çoğu insan -ben de- ama sizin bakışınızda (size göre de benim bakışımda) problem var.
Ben sizi gayet iyi anlıyorum, bu arada benim demek istediğimi de Nejat Uygur'un dediği gibi "aanayan aanadı."
0
ttk
"hırsızlık ve emek çalma şeklinde olan şeylere taraf değil ve başka şeylere karşı çoğu insan " yazacağıma yukarıda görüldüğü gibi yazmışım, düzeltirim.
0
xcorex
gelde bu posta cevap verme. insanlarda çok saçma bi piskoloji oluşmaya başladı. herkes micros~1 öyle böyle diyince kimilerinde microsoft'a karşı bi sempati oluşmaya başladı artık postlar altında savunmalar çıkmaya başladı.

burda microsoft'u eleştiren herşey kabul görüyor diye birşey yok, çocuk forumu değil burası, herkes fikrini ifade ediyo ve haklı olarak genelde microsoft kötü eleştiri alıyor. yukarda tanımladığım gibi microsoft sempatisi oluşmuş kişilerde bu eleştirilere karşı çıkmaya başlıyor.

yaptığınız karıştırma elma ile armuttan çok daha öte. Microsoft, evet, arkaşın dediği gibi yayılma konusunda bu taktiği çok güzel kullanıyor. İşletim sistemlerinde (bilerek) bulundurduğu okadar açıktan sonra şu anda istese internet erişimi olan aynı cdkey'i kullanan windowsları çalışmaz hale getiremez mi zannediyosunuz? eğer öylesye ilginç.

Patent konusuna girmiycem, sitede geçen bu kadar makaleler tartışmalardan sonra bişey anlıyamadıysanız bunları yazmanız normal.

bahsettiğiniz şeyler kopya korumasından biraz öte..
+ burda özgürlük hareketi diye bahsedilen şeyi ne olarak anladığınızı tam çıkaramadım ki, oyunları kırıp internette yayınlamak olarak anlamamışsınızdır umarım :)

saygılar.
0
xcorex
not: aynı sempati çizgi film izleyen insanlardada olabiliyo, iyice anlamanız açısından, mesela coyote ye olan sempati buna çok benzer, kötü olmasına rağmen insanlar acıyabiliyor.
0
SHiBuMi
Okuduğunu anla(ya)mamışsın. Anlayabilmen dileğiyle bir daha yazıyorum:
Ben yorum yaparken Microsoft'un niyetleri ile ilgili olumlu ya da olumsuz bir şey söylemiyorum. Bu sitede, sürü psikolojisi ile desteği olmayan yorumlar yapıldığında veya yazılar yazıldığında bunlara karşı kendi düşüncemi söylüyorum. Bunların büyük çoğunluğunun Microsoft ile ilgili konular olması tesadüf değil, çünkü bu sitede Microsoft ile ilgili söyleyeceğiniz şey ne kadar saçmasapan olursa olsun, eğer Microsoft'u eleştiren bir şey ise kabul görüyor.
Sevgiler
0
East
aga olay şu kısaca. sektörde güçlü bir firma bu gücünü gayri yasal istismarlara izin vererek pekiştiriyor ki firmanın planı 3-5 yıllık değil zaten. kimbilir kaç yıllık plan bu. Ayrıca hayat ( devletlerin , şirketlerin içinde Allah korkusu olmayanların. ) maalesef tamamen komplo. yani ms gibi bir firma harbi bilmem kaç KBaytlık bi kodda 3 tane kritik hata yapıyosa yuh denmez oturup düşünür insan. Benim değinmek istediğim nokta bu. mesela ps de bu olay zaten yabılıyor çip muhabbetleri. bıraktım ms yamyamlık yapıyo demeyi tamam. ama mecburlar! yoksa ancak milli geliri bilmem kaç onbin doların ustundeki ulkelerde satılır xbox. bu iş yamyamlığa gider mi? gideeer. örnek tr daki bilgisayar kursları. soruyoruz ne öğrendin arkadaşım kursdan ? xp , word , exel vs... . peki kaç tanesinde lisanslı ofis ya da xp var ? zamanı gelince hepsinde olacak. hele bi ayakları alışsın. birde ufak hikaye anlatayım bari. zamanında iki Türk müh. vermişler kafa kafaya demişler biz contayı ithal edeyok ülke olarak. kuralım bi conta fabriikası hem köşe olalım hemde vatana millete yararlı olalakım. peki malum firma ne yapmış ? fabrikayı şu kadara sat bana demiş. tabiki satmamışlar o kadar emek vs.. sonrada malum firma tüm fabrikalara emir vermiş yurt dışından 5 senelik conta siparişi verin. malum firmanın siprarişleri gelince bizimkiler yalan. sonra yalvar yakar malum firmaya satmışlar fabrikayı ucuza. derdimi anlatabildiysem ne mutlu bana. yanlışıım eksiğim varsa düzeltin.
0
Tarık
Ben yazılım firmalarının ürettiği teknolojilerin her ne şekilde olursa olsun kaynaklarının çözümlenmesine karşı olmamakla beraber(zaten karşı olsamda bişey değişmeyecek), bunun özgürleştirme sınıfına girmeyeceğini düşünüyorum...
0
zentoo
İnsanlığının geliştirdiği bu hayat düzeninde özgürlük bir "küfürdür" !
0
ae
Çerçevelettirip duvara asayım, çok özlü olmuş ...
0
anonim
Bu özgürleştirme lafını bir yerden daha hatırlıyorum ben: "ABD'nin Irak'ı özgürleştirme operasyonu"

Biz becerikli hırsızları alkışlamaya devam edelim. Ne de olsa uğraşıp yapan adamdan alıp bedel ödemeden sahip olmaya alışmış bizler için çalıyorlar.
0
Tarık
:) Evet. İnsanlara bu teknolojiler özgürleşiyor gibi görünüyor ama bencede bu yapılan olaylar hak gaspından başka birşey değil. Ve bu hak gaspçıları ( ünlü warez ciler) en az bill gates kalitesinde yaşıyorlar ve kimseciklere faydaları yok. Bence FSF yada GNU felsefeleriyle karıştırılmaması gereken en büyük kavram warez, crack gibi olaylar.

Bir firma yeni ürettiği teknolojinin kaynağını halka açarsa ne ala, ama bunu gidip biz hakkımız olmadığı halde "tm(re)" yöntemleriyle yaparsak bu pek etik olmuyor sanırım. Ve bide buna GNU camiasının katılması daha da kötü olur. İnsanların GNU ya özgür yazılım felsefesine bakış açıları çok farklı bunu warezciliğe indirgemek çok yanlış olur.

0
tongucyumruk
Bana kalırsa haberin verilme şekli biraz hatalı olmuş. Haberin şu anki haline bakınca insan gerçekten "vay hırsızlar vay! lisanssız oyun oynamak için yapmayacakları şey yok" şelinde düşünüyor. Ancak biraz daha düşününce bu gibi işler aynı zamanda Xbox-Linux gibi projelerin de önünü açıyor. Zira bildiğim kadarıyla Xbox üzerindeki koruma zımbırtıları (yeri geldiğinde fiziksel olarak) kırılmadan Xbox'a Linux yüklemek gibi fantastik işler de mümkün olmuyor.

Her ne kadar "özgürleştirme" kelimesi oldukça farklı anlamlara gelecek kadar esnetilse de haberde anlatılan şeyin Xbox kullanıcılarının donanımlarını diledikleri gibi kullanmalarını sağladığını düşünürsek burada özgürleştirme o kadar da yanlış bir kelime sayılmaz.
0
maximreality
Özgürleşmekle ne alakası var bu durumun. Bariz bir şekilde haksızlık yapılıyor. Korsanlıktan öte birşey değil bu. Siz onca yıl okuyorsunuz (yüksek olasılıkla) ileride bir şirket kuruyorsunuz bu şirkette üretim yapıyorsunuz. Serbest piyasa diye birşey var. İnsanlar üretim yapıyorlar ve satıyorlar. Sonrada aradan birileri çıkıyor ve ürettiğiniz ürünü başkaları için sınırsız erişim hakkı sağlıyorsunuz. Özgürlük? Bu mu? Yapmayın etmeyin.
0
maximreality
Özgürleşmekle ne alakası var bu durumun. Bariz bir şekilde haksızlık yapılıyor. Korsanlıktan öte birşey değil bu. Siz onca yıl okuyorsunuz (yüksek olasılıkla) ileride bir şirket kuruyorsunuz bu şirkette üretim yapıyorsunuz. Serbest piyasa diye birşey var. İnsanlar üretim yapıyorlar ve satıyorlar. Sonrada aradan birileri çıkıyor ve ürettiğiniz ürünü başkaları için sınırsız erişim hakkı sağlıyorsunuz. Özgürlük? Bu mu? Yapmayın etmeyin. Cevap Ver
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MS XNA Game Studio Express: Xbox ve PC için bedava oyun geliştirme platformu

Tarık

Microsoft yazılım firmasının ilk duyurusunu 2004 te yaptığı XNA platformu şu anda bedava indirilebilir durumda. Oyun yapımı sektöründe kendi işletim sistemi ve oyun konsolu üzerinde standardı yakalamaya çalışan Microsoft, XNA ile hedefine ulaşacağa benziyor.

Bağımsız oyunlar için yeni bir soluk: Manifesto Games

cemuzunlar

Manifesto Games

Greg Costikyan and Johnny Wilson, yayımcıların kutu olarak dağıtmaya değer görmediği, bağımsız olarak üretilmiş kaliteli oyunların tanıtılıp, doğrudan indirme yöntemiyle satılacağı yeni bir oluşum için birlikte çalışmaya başladılar.

Science Museum - Launchpad Online

Tarık

Launchpad Online bu adresten erişebileceğiniz gerçek fizik etkilerine sahip düşündürürken eğlendiren ilgi çekici bir oyun.

XCom : Enforcer (ya da bir oyun ne kadar kötü olabilir?)

FZ

Bazı oyunlar vardır kötüdür. Bazıları çok kötüdür. Ama bazı oyunlar vardır ki bunları bir süre oynarsanız daha sonra cümle kurmakta güçlük çekebilirsiniz. Bunun sebebi, oyunu geliştiren programcının oyuna ayırdığı vaktin sizin oyunla ilgili yorum yazmaya ayırdığınız vakitten daha az olması mıdır acaba?

İşte, XCom: Enforcer bu kadar kötü bir oyun! Okuyun ve kendi kararınızı verin.

Kore'de Internet kafeler kapanınca!

sundance

Profesyonel bilgisayar oyuncuları ve kişi başına düşen Internet bant genişliği konusunda, herkesin ilk aklına gelen ülke olan Güney Kore'de, Starcraft'ın apayrı bir yeri olduğu bilinen bir gerçek.

Bu güne kadar, 20-25 yaşlar arasındaki beş gencin, aralıksız 30 saatin üstünde Starcraft oynadığı için kalp krizi sonucu öldüğü G.Kore'de, acaba bir kararname ile "Internet kafeler kumarhane statüsündedir" diyerek bu oyun alanları kapansa acaba ne olurdu?

Sanırız böyle bir şey.