Sony PlayStation Emulatörünü satın aldı

0
larweda
Sony, 2 yıl once mahkemeye verdiği yazılım geliştiricisi Connectix`in Macintosh tabanlı PlayStation emulatörü Virtual Game Station`u (VGS) en sonunda satın almanın mahkeme peşinde koşmaktan daha karlı olduğuna karar verdi.
Sony, geliştirdiği VGS PlayStation emulator`ü için 2 sene önce Connectix`e açtigi telif davasinda emulatörün korsan yazılım piyasasinin bir parçasi olduğunu ve piyasayi cesaretlendiğini öne sürmüştü. Bu davayı kazanan Connectix, piyasaya sürmek üzere olduğu MS Windows versiyonunu çıkartamadı ama VGS`nin satışının durdurulmasını engellemeyi basardı. Ayrıca sonra alınan satışın durdurulması kararini da temyizde iptal ettirdi. Sony hemen ardindan bir patent davasi açti. Sonunda geçen ay olması planlanan duruşmadan önce de taraflar mahkemenin iptali ve yazılımın satiş islemi üzerinde anlaştilar.

Sony'nin haklarını elde ettiği emülatör yazılımı ile ne yapacaği ise belli değil. En beklenen hareketin VGS`nin sonsuza kadar piyasalardan silinmesi olmasına ragmen, bütün kaynaklarını PlayStation2`e aktarmiş olan Sony`nin PSOne piyasasini hareketli tutmak için VGS`yi kullanması da beklenebilir.

İlgili Yazılar

Half Life 2 belirsizliğe gömüldü

bahadirkandemir

Half-Life 2’nin piyasaya sürüm tarihi belirsizliğini koruyor. İnternet siteleri oyunun satış tarihi için çeşitli tarihler verirken, oyunun yazılımcısı Vivendi önce Noel Arifesi olarak açıkladığı lansman tarihini 2004 yılında belirsiz bir tarihe erteledi.

Oh My GOD! Quake`in Text versiyonu!

conan

Aman tanrım dedim görür görmez. Tamamen rastlantı eseri karşılaştık onunla... Yoksa? Yoksa.... HIIIAAAA! Evek.... Linkinden anlamalıydım. önce 3DFX kartımda çalıştırmak için saatlerce uğraşmıştım, şimdi ise text modunda çalıştırmak için kasacağım.. :)

Starcraft 2'den Haber Var

o_ozardic

Meraklılarını "Yenisi çıksa da oynasak" bekleyişinde tutan, Blizzard’ın unutulmazlar arasına giren oyunu Starcraft 2’nin bir üçleme olarak yayınlanacağı duyuruldu. Haber metninin tamamına NTVMSNBC'den erişebilirsiniz.

96 Kbyte'lık tam sürüm FPS! (kodlama mucizesi)

anonim

Almanya'da 6 kişi tarafından hobi amaçlı üretilen beta demo iki gündür meraklıları için indirilebiliyor. İki günde milyonlarca kez indirilen oyun yapılabileceklerin sınırı hakkında müthiş bir örnek. Fikrin asıl çıkış noktası tabii ki 64 kbyte demolar. Sonradan bu moda 32 kbyte oyunlara dönüşmüş ve şimde 96 kbyte'a kadar genişletilmiş.

King

elendil

Kahvehane kültürü olanlar bilirler, kahvehaneler sadece çay içilen, hatun ve futbol muhabbeti yapılan, hesabına kağıt oyunları oynanan yerler değildir.