Sony PlayStation Emulatörünü satın aldı

0
larweda
Sony, 2 yıl once mahkemeye verdiği yazılım geliştiricisi Connectix`in Macintosh tabanlı PlayStation emulatörü Virtual Game Station`u (VGS) en sonunda satın almanın mahkeme peşinde koşmaktan daha karlı olduğuna karar verdi.
Sony, geliştirdiği VGS PlayStation emulator`ü için 2 sene önce Connectix`e açtigi telif davasinda emulatörün korsan yazılım piyasasinin bir parçasi olduğunu ve piyasayi cesaretlendiğini öne sürmüştü. Bu davayı kazanan Connectix, piyasaya sürmek üzere olduğu MS Windows versiyonunu çıkartamadı ama VGS`nin satışının durdurulmasını engellemeyi basardı. Ayrıca sonra alınan satışın durdurulması kararini da temyizde iptal ettirdi. Sony hemen ardindan bir patent davasi açti. Sonunda geçen ay olması planlanan duruşmadan önce de taraflar mahkemenin iptali ve yazılımın satiş islemi üzerinde anlaştilar.

Sony'nin haklarını elde ettiği emülatör yazılımı ile ne yapacaği ise belli değil. En beklenen hareketin VGS`nin sonsuza kadar piyasalardan silinmesi olmasına ragmen, bütün kaynaklarını PlayStation2`e aktarmiş olan Sony`nin PSOne piyasasini hareketli tutmak için VGS`yi kullanması da beklenebilir.

İlgili Yazılar

Efsanevi Türk Oyun Programcısı Türkiye´ye Döndü

FZ

Kendi geliştirdiği grafik motorunu kullanarak programladığı demosu, Intel şirketi tarafından Pentium 4 (2.2 Ghz) mikroişlemcisinin tanıtımında kullanılmak üzere seçilen Mevlüt Dinç, Türkiye´ye döndü.

Daha önce Enduro Racer (Amstrad CPC), Last Ninja2 (ZX Spectrum), Hammerfist (Amiga), Time Machine (Amiga), First Samurai (Amiga) ve Street Racer (Nintendo SNES) gibi oyunlara imza atan Dinç ve ekibi şimdi de ACTOR (Xgen) isimli yeni bir oyun motoru üzerinde çalışıyorlar.

WarCraft III`ten bir sahne

anonim

Blizzard "WarCraft III: Reign of Chaos"un bir savaş sahnesinin screenshot'ını dün akşam itibari ile internete koydu, artık şu oyun gelsede oynasak. (Editörün notu: Görüntüler hakikaten inanılmaz gözüküyor, ama Blizzard Starcraft'ta başardığı oynanılabirlik ve güç dengesini bunda da başarabilir umarım)
Screenshot: küçük boy , büyük boy

Linux ve Oyunlar

FZ

Linux ve oyun dünyasının birlikteliğinin geçmişi, bugünü ve geleceğine dair güzel bir makale

Eksik kalan bir yer varsa eminim onu da FM okurları tamamlar ;-)

Duke Nukem Forever sessiz sedasız çıkmış!!!

sundance

Biz yıllardır yolunu gözleyelim, ne zaman çıktı ne zaman çıkacak diye meraktan telef olalım, teknoloji previewları hevesle indirelim, sonra tutsunlar DNF`i sessiz sedasız çıkartsınlar. Olacak iş değil!!!

Zaten olmamış da, Croteam yılan hikayesine dönen DNF`den sıkılıp mükemmel bir FPS yapmış. Şu kadarını söyleyeyim, Quake`i bitirmiş birisi olarak, Serious Sam için `insanların ruh sağlığını etkileyebilir bu yüzden yasaklanmalı` deseler itiraz etmezdim... (Mambo'yu kaybettik mesela :))

Online Hacking Game ;)

raistlinthewiz

Evet başlıktan da anlayabileceğiniz gibi bir oyun. Konusu hacking & güvenlik vs. Ben oynamaya başladım bile ve beğendim.
İlgilenenler hemen http://www.lost.no adresine!