Profesyonel Online Hazine Avcılığı

0
sundance
Geçenlerde Infoceptor.com'da yayınlanan bir makale On-line oyunlar konusunda bambaşka bir yaklaşımı gözler önüne serdi.

Dünyanın 1 numaralı Starcraft oyuncusu Grrr ve diğerlerinin profesyonel olarak oyun oynayıp para kazanması, Ferrari ödüllü Quake turnuvaları bir yana, geçtiğimiz yıl bir Everquest oyuncusu üç yıldır oynadığı online karakteri $5000 gibi bir fiyata açık arttırmaya çıkartmıştı. Şimdi ise bazı Diablo 2 oyuncuları oyunda elde ettikleri değerli eşyaları e-bay'de açık arttırmaya çıkartıyorlar Ne kadar para mı kazanıyorlar ? Valla direkt birinin ağzından "Yeni arabamı aldığımda babam çaldığımı sandı, e-bay kayıtlarını göstermeme rağmen hala inanmıyor" :))

İlgili Yazılar

İki süper oyun

sundance

Yavaş yavaş DVD Rom oyunların hazırlandığı, iki cdlik oyunların artık normal karşılandığı günümüzde biraz nostalji yapalım dedim.

Nerde benim efsanevi Kelp Disk`imin mini minnacık oyunları diye bakınırken, bu iki muhteşem oyuna rastladım. Biri Snake3 (7Kb), diğeri ise Tetris (5Kb)

Bu iki muhteşem oyun bize megabytelarca dll olmadan da oyun yazılabildiğini, hem de 80286`dan P4`e kadar her tür makinada oynanabilir olduğunu gösteriyor. (Bu arada programlar virus kontrolünden geçmiştir, ama sorumluluk almıyoruz)

Quake-II´nin .NET Sürümü Açık Kodlu Olarak Sunuldu

FZ

Vertigo Yazılım, bu ay içinde C dili tabanlı Quake II´nin .NET sürümünü çıkardı. Söz konusu oyun Visual C++ .NET ile yeniden yazıldı. Firma bunu yaparkenki en önemli amacının büyük miktardaki C kodunun C++´a kolayca geçirilebildiğini göstermek olduğunu belirtti. Yazılım bir "managed" .NET uygulaması olarak Microsoft Common Language Runtime (CLR) üzerinde gözle görülür bir performans kaybı olmadan çalışıyor.

ÇizBakalım - Online Çizim-Tahmin Oyunu

mdeniza

ÇizBakalım; online, çok kullanıcılı bir çizim-tahmin oyunu.

Yaklaşık 2700 türkçe veya ingilizce kelime arasından rastgele seçilen kelimeleri sırası ile bir kişi çizerken, aynı oyunda olan diğer oyuncular da bu çizim ile anlatılmak istenen kelimeyi tahmin etmeye çalışıyorlar. Kısıtlı bir süre içerisinde doğru tahminde bulunan her oyuncu sırası ile puan alırken, aynı zamanda çizimi yapan oyuncu da her doğru tahmin için bir puan kazanıyor. Bir oyun 10 tur sürüyor, ve oyunun sonunda en yüksek puana sahip olan oyuncu oyunu kazanıyor.

Oyunun en önemli kuralı ise; çizim yaparken kesinlikle harfleri kullanmamak.

Oyun ile ilgili daha ayrıntılı bilgilere ulaşmak ve oyunu yüklemek için oyunun web adresi: cizbakalim.oyunyapimi.org

Dünyanın Yaklaşan Sonu Hakkında Herkes Fısıldaşmaya Başladı!

inf0

Yoğun şekilde çok oyunculu. Olağanüstü bir macera. Sadece Internet üzerinden oynanıyor...

Ragnarok Online Türkiye’nin ilk “Massively Multiplayer Online Rol-Playing” oyunudur.

(MMORPG) Myun-Jing-Lee’nin aynı isimle satış rekorları kıran Koreli çizgi romanından (manwha) esinlenerek yaratılan Ragnarok Online, sizi binlerce oyuncunun bulunduğu sanal bir fantezi dünyasına davet ediyor. Bu dünyada ne yapmak istediğiniz size kalmış. Canavar sürüyleriyle çarpışan bir kılıç ustası. Gizemli olayların arkasındaki sırları çözmeye çalışan bir büyücü. Şehir şehir dolaşan bir tüccarın seyyar satıcılıkla geçinme macerasını yaşayın...

Şu an Closed Beta olarak başlayan bu dev oyuna, yalnızca manuel olarak kayıt olabilirsiniz. Ücretsiz olarak oyunu test edenlerden biri olmak için euro-tr@dbr.com.tr adresine e-mail atmanız yeterli.

Pusu Röportajı

FZ

Radikal'de Pusu oyunu ile ilgili bir röportaj yayınlandı. Dikkat çeken birkaç cümle:

Peki Pusu'nun maliyeti tam olarak ne?
Cemil: 200-250 bin dolar arasında.
Aynısını yabancı bir ülkede yapsalar maliyeti ne olur?
Cemil: Muhtemelen 1 milyon dolara yaklaşır. Yani şöyle demek lazım; bizim projemizde de herkes alması gerektiği gibi maaş alsa, emeğinin karşılığını tam olarak almış olsa, Pusu'nun maliyeti 700 bin dolarlara çıkardı. 250 bin dolar diyerek kimseyi kandırmış olmayalım yani; 250 bin doları cebine koyan kimse yapamaz bu oyunu.