Mekansız

0
FZ
"Mekansız 3 boyutlu FPS oyunudur (Half-Life,Max Payne,Delta Force...vd. gibi). Halen geliştirilme aşamasındadır, ancak yakın zamanda (en azından 2002 içinde) bitmesi planlanmaktadır," diyor sitenin ve oyunun geliştiricisi Emre Evren. Bakalım bizi nasıl bir oyun bekliyor. Demoyu deneyenler yorumlarını buraya ya da doğrudan programcıya iletebilirler ;-)

Oyun için hazırlanmış müziği epey tuttuğumu belirtmemde fayda var (bunu ayrıca MP3 olarak çekip dinleyebilirsiniz.)

Görüşler

0
anonim
Demo gayet guzel.Zaten v12'nin de a5'inde yeteri kadar elastik motorlar oldugunu biliyorduk.Ancak oyundaki diyaloglarin Turkce olmasi (her ne kadar karakterler bize ve gercek hayata uzak kalsa da-zaten bu bir oyun-) oldukca guzel. Grafikler daha once denedigim Pusu'ya gore biraz hafif;ancak Emre Evren bunu ozellikle yapmis gorunuyor.Zira demo icin compile edilen motor 'weak mode' calisiyor.Yani yazar bunu herkes bilgisayarinda sorunsuz oynayabilsin diye boyle ayarlamis.Bu ayni zamanda demonun siteden indirilmesini de kolaylastiriyor;cunku toplam boyut azalmis.Ancak sitede, -oyunun gercekte ait oldugu- iyi donanimli PC''lere sahip olanlar icin de bir demo versiyonu olursa,eminim ki bu oyun rakipleriyle daha iyi yarisabilecektir-eger boyle bir yaris varsa tabi- :). Ben indirme suresine raziyim.
0
anonim
Ne yazarmisin be . nasilda meshur oldular , sanirim yani , siteye bile giremedim , goecities'in kotasini asmislar , hi hi , iyi calismalar .
0
FZ
Valla sanırım siteye ulaşmada bazen problem oluyor, GeoCities aşırı yükleniyor falan.

Neyse, son birkaç yıldır 3-boyutlu adam öldürmece oyunları ile hiç mi hiç ilgilenmeyen biri olarak diyebilirim ki bu demo benim bile ilgimi çekti. Kolay ve pürüzsüz bir şekilde kurulması ve özel hiçbir ayar gerektirmeden makinamda çalışması (yok bilmemne driver''''i yükle, yok DirectX bilmem kaçı yükle, yok çözünürlüğü şöyle ayarla) benim açımdan artı punlardı.

Demoda ilerlerken başlangıçta kendimi nedense bir üniversitede gibi hissettim :) O büyük ve yankı yapan salona girdiğimde de balkondaki tipin benimle Türkçe konuşması ve bana yol göstermesi de çok hoştu.

Birkaç oda ileride karşılaştığım hayvan ve bitki örnekleri ise beni bir miktar ürpertti ;-)

En kısa sürede oyunun demo ötesine geçip ciddi olarak oynanabilir bir program olarak ortaya çıkmasını bekliyorum ;-)
0
sundance
Valla görüntüler ve bazı textürler özellikle çok güzel. Soundtrack ise oyun müziği olarak beklediğimden çok çok daha iyi. Eline sağlık ne diyim, umarım daha da iyilerini görürüz, umarım iyi bir dağıtımcı ile iyi bir anlaşma imzalar.
Yalnız anlamadığım bir mevzu var, o da yazıların Doom ve Duke Nukem3d zamanından bu yana görmeyi unuttuğumuz pseudo-3d (hangi açıdan bakarsanız bakın size paralel düzlemde, perspektifsiz) olmaları ilginç, niye böyle olmuş anlamadım.
0
FZ
Müzik konusundaki fikirlerine katılıyorum ;-) Arkadaşımız başka neler yapmış diye merak edenler için:

http://www.mp3.com/emreevren
0
anonim
Aflarına sığınarak... bana biraz fazla esinlenmişler gibi geldi.Baş kahraman c-strike deathpack den bir model.Silah modelleri deseniz cs-skin.net te epeydir yayınlanan dosyalar.Sıfırdan üretilse bunlar daha zevkli bişeyler çıkmazmıydı ortaya ?
0
anonim
Cok dikkatli bir yorum olmus gercekten :=) Tesekkurler..

Evet oyunda kullanilan silahlar Quake modelleri;ancak yerlerine zaten bizzat hazirladigim modelleri koymustum.Ilk basta oyun motorunu denerken;test surusleri icin kullanilan modeller idi yani.Ne yazik ki siteyi ve resimleri guncellemeye fazla vakit ayirmadik herhalde :=) .Ancak hero-enemy modelleri %100 yerli mali(!) ve tarafimdan uretildi. MEKANSIZ'in logosundaki resmi planetquake sitesinden cok begendigim icin almistim.Yani yanlizca imajdan ibaret.

Yapici elestiri icin tesekkurler

Emre Evren
0
anonim
ustad eline saglik, ben oldukca begendim, ozellikle gitar superdi ;)

yalniz sormak istiyorum neden diger texturler filan perspektifli de yazilar perspektifsiz ?
0
anonim
Hocam o yazilari yanlizca bilgi vermek amaciyla bagimsiz nesneler olarak yazmistim. Bu sebeple demoyu deneyenler her yerden ayni gorsunler diye ozellikle perspektif vermedim.. :)
0
FZ
Bir oyun uzmanının yorumu da böyle oluyor demek ki ;-) Ne nereden geliyor, ne neye benziyor falan hepsini söyleyebiliyor :)
0
conan
Ok hadi bakalim tartismayi bi baska platforma tasiyayim! :) Oyun tuttu, cok basarili bir grafik sergiledi. Beta tester`lar olaydan oldukca hosnut kaldilar. Oyun piyasaya surulecek.

Oyunu nasil bir lisans ile piyasaya surmek mantikli? Sizce oyun kopyalanarak masa altindan satilarak kar edemeyecek hale gelir mi, yoksa Chip, PCNET vs gibi dergilerle piyasaya esantiyon olarak mi verilir? Ya da Megavizyon, D&R gibi buyuk magazalarda oyun bolumunde mi pazarlanir? Yaratici ekip de tartismaya katildigina gore beklentileri nelerdir.

Bu boyutta bir turk oyununa turk insani gercek manada yatirim yapar mi? Yoksa ver bakim ben sunu bi kopyalayayim mantigi mi isler?

Oyun basarili olursa herhangi bir buyuk software firmasi bunu yaratan ekiple ilgilenir mi? Ya da bu ekip herhangi bir oyun firmasi kurmayi dusunur mu?

Bunlari merak ettim ben. :)

0
anonim
oyunlarin kaçak kopyasini satanlar bu isten para kazaniyorki bunu satiyorlar.o halde sasaali kutuya gerek yok ,oyunun dokumanlarinida internete koyarsin olur biter.simdi kac para bu bos cdler,bide toptan aldigini düsün.5 milyona sat para sende kalsin.ite kopuga parayi yedirme nihayetinde.

yabanci memleteklerde kac lira bu oyunlar.30-40$ arasi,degilmi? onlarin 30-40$ i bizim 5-10 milyon gibi bisey muhtemelen.millet programdan parayi esirgemez.yeterki makul ve mantikli fiyata sat.dolar uzerinden satmaya kalkma.
0
tongucyumruk
Acikcasi ben pek iyimser bakmiyorum olaya. Kisisel olarak baktigimizda ben bu oyunu kopyalamam... Eger çok pahali gelirse almam olur biter... Ama turksun dimi faktorunu gozonune aldigimizda durum degisiyor. Turk insaninin genelde iyi birseyler yapanlara engel olmak gibi bir huyu vardir. Sirf programcinin adina gicik olup gidip kopyasini alabilir. Birde nedense iyi birsey yapanlara genelde destek olmayiz.

Ornegin Gelecek AS. gelecek linux''u ftp serverlarina falan koymayinca mail listlerde falan ne bicim tepki cekmisti... Bunu anlayamiyorum Adam full turkce destekli bir dagitim hazirlamis, Buna ufakta olsa kitapcik basmis, kurulum destegi falan veriyor ustelik bunu redhat, suse, mandrake gibi 50-60 dolara degil 15.000.000 TL ye yapiyor ama ftp serverina koymadigi icim MS Turkiye muamelesi goruyor.

Konuya donersek simdi bu arkadaslar guzel bir oyun hazirlayacaklar ama ondan sonra insanlar grafikleri veya fiyatini veya baska birseyi mazeret gosterecek veya bunu nasil olsa bi dergi eninde sonunda verip diyip almayacak, alan arkadaslarindan kopyalayacak, kopyalamayan arkadasina kusecek eninde sonunda oyunun satisi fazla olmayacak gibi geliyor... Tabii fazla satmamasina ragmen kaliteli bir oyun olmasi durumunda bu kesinlikle yabanci firmalarin dikkatini ceker oyunu hazirlayan arkadaslarda amerikadan yazmaya baslarlar
0
FZ
30$-40$ değil de 5-10 milyon TL civarı bir fiyatı olursa ben bu oyunu satın alırım ve pek çok arkadaşıma da aldırırım.
0
anonim
>Oyunu nasil bir lisans ile piyasaya surmek mantikli?
kodun açık,yeniden dağıtımın yasak olduğu bir lisans bu iş için uygun olur.oyunun motoru kendisine aitse ne güzel.memlekette başka oyun yazarlarıda var.80 tane motoru ayrı ayrı geliştireceklerine bir tane motoru adam gibi geliştirirler.

>Sizce oyun kopyalanarak masa altindan satilarak kar edemeyecek hale gelir mi.
dediğim gibi, makul fiyatla oyunu satmak lazım.zaten bu, yazılıma para verilmez mantığı bu fahiş fiyatlar yüzünden oldu.

>yoksa Chip, PCNET vs gibi dergilerle piyasaya esantiyon olarak mi verilir?
dergiler için bir demosu hazırlansın.

>Ya da Megavizyon, D&R gibi buyuk magazalarda oyun bolumunde mi pazarlanir?
valla kusura bakmayın ben mega veya d&r den boş cd bile almam.kaldı ki dolusu.

>Yaratici ekip de tartismaya katildigina gore beklentileri
nelerdir. Bu boyutta bir turk oyununa turk insani gercek manada yatirim yapar mi?
yapar.gl linux meselesinde biraz sudan çıkmış balık muhabbeti oldu.

>Yoksa ver bakim ben sunu bi kopyalayayim mantigi mi isler?
beş parmağın beşi bir değil malum,memlekette her tip adam var.ama uygun fiyatlı olursa bunların sayısı azalır.


madem yazılım satıyosun dükkanı internete kuracaksın.safyadan bir banka hesap numarası verilir.parayı yatıran sayfadaki forma adının adresini vs. yazar.kontrol edilir para yatmışmı diye ve adrese cd gönderilir.

dağıtıcıyı unutun.dağıtıcıyla para kazanılmaz.sen yazarsın parayı dağıtıcı alır.
0
larweda
Dagiticiyla para kazanilmaz lafına sonuna kadar katılıyorum ama bence ideefixe,hepsiburada gibi sanal market'ler bu konuda destek verebilir. Normalde 10 milyon'a satıyosan bu adamlara 8 milyona verirsin onlar da senin yerine pazarlamayı yapabilirler, ayrıca shipment'ı da alıcıya yükledikleri için kimsenin shipment masrafı da olmayacaktır. Bu şekilde de kendin siparişleri al, havaleleri kontrol et, postaya ver, vs. uğraşmamış olursun.
0
anonim
Hocam, herseyden once MEKANSIZ'dan kesinlikle herhangi bir maddi kazanc beklemiyorum. Oyuna baslarken ne amacladiysam hala ayni seyi amacliyorum : 'kendi zevklerime uygun bir oyun yaratabilmek..' Ama bunu yaparken de oynanabilirlik ve grafikler goze hitap etmeli diye bir hedef belirledim tabii ki. Sonucta dagitimi yapilmayacaksa ne diye oyun yapiyorsun? diye sorabilirsiniz(dogaldir). Dagitimi elbet yapilacak ancak bu nasil olacak ben de bilmiyorum.. Siz buyuk ihtimalle bu konuda benden daha tecrubelisiniz.Zira sunu soylemek isterim ki su esantiyon cd fikrini oldukca tuttum..Kimseden para almadan bir siteden dagitmak da bana uygun geliyor ama bitmis oyunun boyutlarini dusununce biraz zor gibi sanki :) (Emre Evren)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Efsanenin Dönüşü (The Settlers)

Agony

Dünya'da özellikle de Almanya'da geniş bir hayran kitlesine sahip The Settlers serisi içinde, 2. oyunun ayrı bir önemi vardır.

Şimdiye kadar çıkan tüm seriler içinde en güzeli ve en detaylı olanıdır.

Oyunun yapımcı firması BlueByte, Settlers: Heritage of Kings ile sadece Almanya'da büyük başarı yakalamıştı. Ama, bir çok Settlersseveri de üzmüştü. (Bilenler bilir, Settlers:HOK, serideki diğer oyunlarla uzaktan yakından alakası olmayan apayrı bir oyundu.) Bunun farkında olan BlueByte, bizleri üzmeyerek, Settlers2'yi yeniden yarattı. Hem de 3D olarak.

Sudoku: Minesweeper sevmeyenler için

sundance

Sizi bilmem ama ben hiçbir zaman Minesweeper'a (ya da benzerlerine) ısınamadım. Aslını söylemek gerekirse Sudoku'ya da pek hızlı ısındığım söylenemez. Türkiye'de Radikal ve Vatan gazetelerinin bulmaca eklerinde çıkan ve Diamond adı altında kitapçıkları da olan Sudoku, 1970'lerde Math Puzzles and Logic Problems'de New York'da çıkmış sayı yerleştirmeye dayanan basit bir oyun. 3x3'lük 9 matrixden oluşan 9x9'luk bir alanda, 1'den 9'a kadar olan sayıları yerleştirmeye çalışıyorsunuz. Bunu yaparken, bir sütün, bir sıra, ya da bir 3x3 matrix içinde her sayının sadece bir defa geçmesi gerekiyor.

Playstation 'Kırmak' Avusturalya'da Artık Yasal...

loker

BBC'nin haberine göre: Avusturalya'da bir satıcı, Sony tarafından, Playstation oyun konsoluna ülke dışından alınan ya da kırılmış oyunlardan kopyalanan diskleri okuma becerisi kazandıran çip taktığı için mahkemeye verilmiş ve dava sonunda çıkan tartışmaya Danıştay benzeri bir mercii son noktayı koymuş:

The Escapist

cemuzunlar

The Escapist: Oyunlar ve oyun kültürü üzerine, endüstri içinden ve dışından pek çok tanınmış kişi tarafından yazılmış makale ve köşe yazılarının bulunduğu, dijital olarak yayımlanan, ücretsiz, haftalık bir dergi.

V2 Tanıtım Videosu Çıktı

sansured

Ankaralı oyun yapım ekibi Vector Games'in oyun motoru V2'nin yeni tanıtım videosu çıktı. Daha önce de oynanabilir bir demo çıkartan ekip motordaki gelişmeleri göstermek amacıyla ufak bir video yayınladı.

Motora dinamik ışıklandırma ve gölge sisteminin eklenmiş olması çok daha gerçekçi bir hava katmış.

Videoya http://www.vector-games.com adresinden ya da doğrudan http://rapidshare.de/...avi.html adresinden ulaşabilirsiniz.