Tüm Zamanların En İyi ARCADE Oyun Sitesi

0
FZ
Biraz iddialı bir giriş ama yani söz konusu Online Arcade @ ANDKON sitesi bu iddiasının arkasında duruyor ve eski güzel günlerdeki basit ve bağımlılık yaratıcı oyunları Internet tarayıcınız üzerinden masaüstünüze taşıyor. Klasik arcade oyun günlerini asla unutmamış olanlara tavsiye ediyoruz.

İlgili Yazılar

HL2 - Kötü Son...

elrond

Yılın, belki de son 10 yılın en çok beklenen oyunu HL2 nin kaynak kodu internete sızmış durumda. Community kan ağlıyor desem yeridir. http://www.halflife2.net/ sunucuları rekor üstüne rekor kırıyor. 3 saat gibi bir sürede 1000' in üzerinde yollanan mesajdan sonra Valve´den Gabe Newell forma girdi ve olayı resmen doğruladı.

Gabe' in postu... HL2.net in serverları hala ayakta ise...

Gerçekten sinir bozucu bir durum. 3 yılın emeği telef olabilir. Başka yazacak bir şey bulamıyorum. Hala fake olabileceğine inanlar var. Ama yukarıdaki post silinmiş değil HL2.net moderatorleri tarafından...

Oh My GOD! Quake`in Text versiyonu!

conan

Aman tanrım dedim görür görmez. Tamamen rastlantı eseri karşılaştık onunla... Yoksa? Yoksa.... HIIIAAAA! Evek.... Linkinden anlamalıydım. önce 3DFX kartımda çalıştırmak için saatlerce uğraşmıştım, şimdi ise text modunda çalıştırmak için kasacağım.. :)

Céidot Umaykut Oyununun Kaynak Kodlarını Halka Açtı

anonim

Céidot Oyun Stüdyosu bir süredir internet üzerinden yayınladığı Umaykut isimli online browser oyununun tüm kaynak kodlarını öğrenme amaçlı olarak halka açtı. Bu kodları ticari olmayan her türlü projede kullanmak böylelikle serbest oldu. Umuyoruz ki bu açılım henüz emekleme aşamasında olan oyun geliştirme sektörüne yararlı olur.

Umaykut, internet üzerinden binlerce kişi ile aynı anda oynanabilen bir çevrim içi strateji oyunudur. Oyun türk tarihini konu alır ve hiçbir ek yazılım yüklemesi gerektirmeksizin sadece browser aracılığı ile oynanabilir.

Projede istemci tarafı Adobe Flash teknolojisi (ActionScript 3), sunucu kısmı ise Java + MINA + MySql gibi teknolojiler kullanılarak gerçekleştirilmiştir.

Projenin google code sayfası: http://umaykut.googlecode.com

DopeWars: Efsane aramızda :))

sundance

Bundan 10 yıl (belki de daha önce) DopeWars diye çok basit freeware bir oyun vardı. Bir uyuşturucu satıcısı olarak bütün yaptığınız 7 semt arasında dolaşıp uyuşturucu alıp uyuşturucu satmaktı. İşe tefeciden aldığınız $5000 borçla başlıyor, 30 gün içinde maksimum parayı kazanmaya çalışıyordunuz. Ne bir grafik ne bir ses, sadece yazılar görüyordunuz. Fakat sanırım hayatımda oynadığım en alışkanlık yapıcı oyunlardan biriydi.

Geçenlerde Freshmeatde dolaşırken bu eski dosta rastgeldimDopeWars. Artık network üzerinden oynanabilen DopeWars, Linux, BSD ve Windows`a da port edilmiş. Ne diyim alın oynayın :)) 3D desteklemiyor haberiniz ola :p

Worms of Prey sevenler!

coskung

Kendine özel bir hayran kitlesi olan Worms oyununun Linux versiyonuna denk geldim. Ağ üzerinden oynama gibi opsiyonlar ve çok enteresan ses & görüntü olayları var. Worms hastaları buraya