Motorola, Siemens ve Ericsson cep telefonu oyunları için ortak oldular

0
larweda
Mobil haberleşme devleri Motorola, Siemens ve Ericsson cep telefonlarının birer taşınabilir oyun platformuna dönüşebilmesi için ortak hareket etme kararı aldılar. Bunun anlamı, başarılı olabilirlerse (ki Nokia'nın bu hareketin dışında olması kıran kırana bir rekabete sebep olabilir) yakın gelecekte oyun dünyasında bir "universal" ya da açık platform oluşabilecek.
Haber hakkında gelmiş pek fazla detay yok ama, söylenebilecek önemli noktalardan biri, bu firmaların telefonları üzerindeki oyunların, gerektiği durumlarda cep telefonu servis sağlayıcısı ya da bağlı olduğu internet servis sağlayıcısı tarafından ücretlendirilebilir olabileceği. Bunun sunacağı ihtimaller ise gerçekten çok fazla, mesela binlerce-milyonlarca insanla birlikte 24 saat online olabileceğimiz ve cep telefonumuzdan gerekli hareketleri yaptığımız bir multiplayer oyunun içinde yaşamaya başlayabiliriz. Kimilerinin kulağına çok çekici ve çılgınca geliyor olabilir, ama iyi mi kötü mü bilemiyorum, bundan sonraki adım kırmızı hap ile mavi hap arasından seçim yapmak olabilir, o da şansımız varsa.


"You take the blue pill, the story ends. You wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in wonderland, and I show you how deep this rabbit hole goes." Morpheus

İlgili Yazılar

Sudoku: Minesweeper sevmeyenler için

sundance

Sizi bilmem ama ben hiçbir zaman Minesweeper'a (ya da benzerlerine) ısınamadım. Aslını söylemek gerekirse Sudoku'ya da pek hızlı ısındığım söylenemez. Türkiye'de Radikal ve Vatan gazetelerinin bulmaca eklerinde çıkan ve Diamond adı altında kitapçıkları da olan Sudoku, 1970'lerde Math Puzzles and Logic Problems'de New York'da çıkmış sayı yerleştirmeye dayanan basit bir oyun. 3x3'lük 9 matrixden oluşan 9x9'luk bir alanda, 1'den 9'a kadar olan sayıları yerleştirmeye çalışıyorsunuz. Bunu yaparken, bir sütün, bir sıra, ya da bir 3x3 matrix içinde her sayının sadece bir defa geçmesi gerekiyor.

Efsane Geri Dönüyor: Return to Castle Wolfenstein

ganzo66

NTVMSNBC: Herşey yaklaşık 10 yıl önce Activision’un Wolfenstein 3D isimli oyunu piyasaya sürmesiyle başladı. Günümüz bilgisayarlarının henüz emekleme aşamasında olduğu bir dönemde birçok kullanıcının gözdesi olan Wolfenstein 3D, ismini oyun tarihine altın harflerle yazdırmayı başardı.

Online Hacking Game ;)

raistlinthewiz

Evet başlıktan da anlayabileceğiniz gibi bir oyun. Konusu hacking & güvenlik vs. Ben oynamaya başladım bile ve beğendim.
İlgilenenler hemen http://www.lost.no adresine!

Enemy-Territory v2.60 kaynak kodu açıldı.

zentoo

Id Software in halen ücretsiz olarak dağıttığı asla PC'mden eksik olmayan ve de gördüğüm en kaliteli netcode kullanan Wolfenstein Enemy-Territory'nin 2.60 sürümünün SDK'sı indirmeye hazır. İnceleyin öğrenin, öğretin, dağıtın ve hatta oyun yapın. Söz veremesem de Linux a yaptığınız oyunun "Cinematic"leri benden ;-]

FTP Linki

Penguen, hem de yüzlerce

butch

Lemmings´i bilenler bilir. Bir zamanların vazgeçilmez oyunlarından biri. Çıktıktan sonra hem sürükleyiciliği, hemde karakterlerinin şirinliği birçok oyun yazarının ilham kaynağı oldu. Şimdi ise sıra tabi ki Linuxçularda ve haliyle kahramanlarımız penguenler.