Go, go, go! Rock 'n Roll!

0
mos
Bir çok insanın gece gündüz kavramını kaybetmesine neden olan, 56K modemle online oyun oynamaya kasma sebebimiz, lag olmasın diye zamanın dosya paylaşım efsanesi Napster 'ı kapattığımız eşsiz strateji oyunu Starcraft 'ın, bir grup geliştirici tarafından GNU/Linux ortamına aktarılmaya çalışıldığını duydum.
Oyunu Linux tarafında Stargus ismi ile geliştiren ekip tüm özellikleri aktif olmasa da Terran ve Zerg ünitelerinin tamamını ve ses / müzik öğelerini oyuna eklemişler. Ve daha kompleks bir yapay zeka geliştirdiklerini iddia ediyorlar..

Geliştiricilerinin web sayfalarına koydukları bir adet ekran görüntüsü için buraya tıklayabilirsiniz.

Görüşler

0
gnnaahh
OMG ( Ohh My GNU'm )

:=]

0
mos
nasıl bu kadar benzetebiliyorlar ki?
bu ünite resimleri, terran karakterlerinin tipleri filan bizim bilmedigimi(ya da görmediğimiz) bir formatta imaj olarak saklı mı data dosyaları arasında?

bu adamlar da oradan mı alıp kullanıyorlar?

yani bu imajlar asıllarının başarılı kopyaları mı? yoksa zaten asıllar mı bunlar?

0
Betelgeuse
ille de protoss isterim... :))

Bilgisayarımda vmware içinde bir windows beslememin tek nedeni bu starcraft oyunudur... wine ile falan uğraşamadım, hala canım sıkıldıkça oynarım... Protoss olup terranları tepelemek hoşuma gidiyor...
0
conan
Wine ile oldukca guzel calisiyor. Multiplayer bile ;)
0
mos
wine 'in oldukca eski versiyonu ile bile (sanirim 3 seneden fazla olmustur) gayet duzgun calisiyordu starcraft. ama o zamanlar LAN uzerinde oynamak icin illa IPX isterim diyordu, sonraki bir patch'le protokolu secme sansi vermislerdi fakat bu haliyle denememistim hic.

diablo 2 de online calisabiliyormus wine ile, starcraft da sorunsuz calisiyorsa super :)
0
anonim
Diablo, Diablo 2 ve ek paketi, Warcraft'in tum oyunlari (I, II, III, III: TFT, WoW) hepsi wine ile mukemmel bir sekilde calisiyor. Darisi Starcraft 2'nin basina (yok artik :)).
0
mos
hani bir ara alternatif bir diablo2 sunucusu vardı, bir Alman 'a aitti..

duruyor mu o? eve gidince kurayım bari :)
0
huseyinalb
güzel bir girişim, bakalım aynı oyun motorunu sağlayabilecekler mi :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Parçalanmış Yakut: Yeni Bir Oyun Geliştirme Çatısı

FZ

Shattered Ruby, Ruby kullanarak oyun programları geliştirilmesini sağlayan bir programlama çatısı.

Sistemle ilgili öğretici belgeler, teknik destek forumları ve API belgelerine erişmek mümkün.

Mount&Blade (At ve Kılıç)

zgf

Mount&Blade büyük bölümü evli bir Türk çift tarafından geliştirilen bir Action/RPG oyunu. Yakın zaman önce ekibe iki kişi daha katıldı. Oyun beta aşamasında olduğundan henüz mağazalardan perakende satışı yapılmıyor, sadece oyunun resmi sitesinden alabilirsiniz ancak Paradox Entertaintment'ın GamersGate portalında oyunun resmi sitesine ek olarak satışı başlayacak.

İki süper oyun

sundance

Yavaş yavaş DVD Rom oyunların hazırlandığı, iki cdlik oyunların artık normal karşılandığı günümüzde biraz nostalji yapalım dedim.

Nerde benim efsanevi Kelp Disk`imin mini minnacık oyunları diye bakınırken, bu iki muhteşem oyuna rastladım. Biri Snake3 (7Kb), diğeri ise Tetris (5Kb)

Bu iki muhteşem oyun bize megabytelarca dll olmadan da oyun yazılabildiğini, hem de 80286`dan P4`e kadar her tür makinada oynanabilir olduğunu gösteriyor. (Bu arada programlar virus kontrolünden geçmiştir, ama sorumluluk almıyoruz)

Direct X-10'un Vista'ya has olması...

sundance

Micros~1 Haziran ayı içinde, uzun süredir devam eden tartışmalara son verip Direct X 10'u sadece Vista için yayınlayacağını açıklamıştı.

Vista'nın mevcut durumu ve halihazırda birçok donanım üreticisinin Vista yerine XP'i tercih etmesi, Windows'un platform olarak konsollardan bile güçlü olduğu oyun piyasasındaki yerini, Vista'ya geçise zorlamak için kullanma çabası, sanırız Valve'ı da endişelendirmiş olacak ki "Bu karar bir hataydı" açıklaması yapmışlar.

Pusu! Tamamı türk yapımı 3 boyutlu ilk oyun!

larweda

Daha önce Türkiyede yapılan Galata ve Lale Savaşçıları oyunları Türk ürünü oyun tarihinde benim hatırlayabildiğim en ciddi projelerdi. Ama her iki oyunun da yabancı rakipleri karşısında çok fazla eksikleri olduğu ve amatörce yapıldığı eleştirileri söylendi. Şimdi matematik mühendisi iki arkadaşın üzerinde çalıştığı bir türkçe oyun projesi var. Pusu (Ambush), Wolfenstein'la başlayıp Doom'la popüler olan ve sonra örneklerinin binlercesi üretilen FPS (First Person Shooter) tarzı oyunlardan biri oluyor. Oyunun ilk test versiyonlarından görülen ise, gerçekten üzerinde emek harcanmış ve Quake, Half-Life, Duke-Nuke'm gibi büyük oyun firmalarının oyunlarına kafa tutacağa benziyor.