Go, go, go! Rock 'n Roll!

0
mos
Bir çok insanın gece gündüz kavramını kaybetmesine neden olan, 56K modemle online oyun oynamaya kasma sebebimiz, lag olmasın diye zamanın dosya paylaşım efsanesi Napster 'ı kapattığımız eşsiz strateji oyunu Starcraft 'ın, bir grup geliştirici tarafından GNU/Linux ortamına aktarılmaya çalışıldığını duydum.
Oyunu Linux tarafında Stargus ismi ile geliştiren ekip tüm özellikleri aktif olmasa da Terran ve Zerg ünitelerinin tamamını ve ses / müzik öğelerini oyuna eklemişler. Ve daha kompleks bir yapay zeka geliştirdiklerini iddia ediyorlar..

Geliştiricilerinin web sayfalarına koydukları bir adet ekran görüntüsü için buraya tıklayabilirsiniz.

Görüşler

0
gnnaahh
OMG ( Ohh My GNU'm )

:=]

0
mos
nasıl bu kadar benzetebiliyorlar ki?
bu ünite resimleri, terran karakterlerinin tipleri filan bizim bilmedigimi(ya da görmediğimiz) bir formatta imaj olarak saklı mı data dosyaları arasında?

bu adamlar da oradan mı alıp kullanıyorlar?

yani bu imajlar asıllarının başarılı kopyaları mı? yoksa zaten asıllar mı bunlar?

0
Betelgeuse
ille de protoss isterim... :))

Bilgisayarımda vmware içinde bir windows beslememin tek nedeni bu starcraft oyunudur... wine ile falan uğraşamadım, hala canım sıkıldıkça oynarım... Protoss olup terranları tepelemek hoşuma gidiyor...
0
conan
Wine ile oldukca guzel calisiyor. Multiplayer bile ;)
0
mos
wine 'in oldukca eski versiyonu ile bile (sanirim 3 seneden fazla olmustur) gayet duzgun calisiyordu starcraft. ama o zamanlar LAN uzerinde oynamak icin illa IPX isterim diyordu, sonraki bir patch'le protokolu secme sansi vermislerdi fakat bu haliyle denememistim hic.

diablo 2 de online calisabiliyormus wine ile, starcraft da sorunsuz calisiyorsa super :)
0
anonim
Diablo, Diablo 2 ve ek paketi, Warcraft'in tum oyunlari (I, II, III, III: TFT, WoW) hepsi wine ile mukemmel bir sekilde calisiyor. Darisi Starcraft 2'nin basina (yok artik :)).
0
mos
hani bir ara alternatif bir diablo2 sunucusu vardı, bir Alman 'a aitti..

duruyor mu o? eve gidince kurayım bari :)
0
huseyinalb
güzel bir girişim, bakalım aynı oyun motorunu sağlayabilecekler mi :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

The Matrix oyun oluyor, sizde bir parçası olun...

redogre

http://www.shiny.com yeni Matrix filmini konu alan bir oyun üzerinde çalışıyor.
Oyun ile ilgili çok fazla bilgi yok ama daha güzeli var. sroch@shiny.com mail adresinden silah ve çeşitli objeler için 3 boyutlu modellerinizi satın alıyor. Tek şart gönderdiğiniz jpeg lerin diğerlerinden daha iyi olması. Ücret pazarlıkla belirlenecekmiş. Teslim aralığı 2001-07-01 - 2001-11-01 ve 3Ds Max benzeri bir programla yapacağınız düşük yüzeysayısına sahip modellerin texturelerinin 512x512 olması gerekiyor.
Detaylı bilgi http://www.shiny.com ve http://www.gamasutra.com adresinin "contract work" bölümünde var. Yanlız gamasutraya üye olmadan detayları göremiyorsunuz... Kimbilir belki de bir çok genç tasarımcının hayatının fırsatını yaratır bu oyun.....

Motorola, Siemens ve Ericsson cep telefonu oyunları için ortak oldular

larweda

Mobil haberleşme devleri Motorola, Siemens ve Ericsson cep telefonlarının birer taşınabilir oyun platformuna dönüşebilmesi için ortak hareket etme kararı aldılar. Bunun anlamı, başarılı olabilirlerse (ki Nokia'nın bu hareketin dışında olması kıran kırana bir rekabete sebep olabilir) yakın gelecekte oyun dünyasında bir "universal" ya da açık platform oluşabilecek.

Diablo Battle Chest tüm dünyada bugün satışta

anonim

Blizzard tüm dünyada "Diablo Battle Chest"`i bugün satışa çıkardı, bu paket Diablo, Diablo II, Diablo II:Lord of Destruction ve BradyGAMES`in (Diablo II ve Expansion Set) en son strateji kılavuzunu da içeriyor. Şu an için bu set Blizzard Online Store`da henüz satışta değil ama tüm Amerika`da 50$`a satışa sunuldu, yakında Blizzard Online Store`a da ekleneceğinden bizler de rahatlıkla alabileceğiz, ama kaçımız alırız 50$ verip bilinmez :)

Efsane Geri Dönüyor: Civilization III

anonim

Tüm zamanların en iyi strateji oyunu Civilization, üçüncü versiyonuyla Ekim ayı sonunda çıkıyor. Yapımcıları daha gelişmiş diplomasi, gelişmiş AI, gelişmiş kişiselleştirme araçları ve yeni zafere ulaşma yolları vaad ediyor. Amazon'daki tek bir yorum bile yeterince açıklayıcı: "5 stars just because Sid Meier is back and runnin' the show".

XCom : Enforcer (ya da bir oyun ne kadar kötü olabilir?)

FZ

Bazı oyunlar vardır kötüdür. Bazıları çok kötüdür. Ama bazı oyunlar vardır ki bunları bir süre oynarsanız daha sonra cümle kurmakta güçlük çekebilirsiniz. Bunun sebebi, oyunu geliştiren programcının oyuna ayırdığı vaktin sizin oyunla ilgili yorum yazmaya ayırdığınız vakitten daha az olması mıdır acaba?

İşte, XCom: Enforcer bu kadar kötü bir oyun! Okuyun ve kendi kararınızı verin.