Vector Games

0
sansured
Vector Games adında bir Türk oyun ekibi üzerinde çalıştıkları oyun motoru V2 için bir Demo sürümü yayınladı. Demoda Vector Games laboratuvarlarında ufak bir gezi yapıyoruz.Oyun motorlarını üzerinde çalıştıkları oyun projesi için geliştirmekte olan ekip bu demo sayesinde hem kendilerini tanıtmak hem de motor ile ilgili açıkları gelen geribeslemeler ile kapatmayı hedefliyor.

http://www.vector-games.com adresinden Türkçe yada İngilizce 2 dil seçeneği ile indirilebilen demoyu Downloads bölümünden indirip deneyebilirsiniz.

Görüşler

0
thiaz
Büyük bir merakla demoyu indirdim ama malesef iş yerindeki notebook desteklemediği için bakamadım. Bunlar bireysel çabalar olsada insan ülkesinden böyle şeylerin çıkmasıyla mutlu oluyor.

Geçende bir yerde okumuştum bir Türk öğrenci internette oynanan bir oyun yapıyormuş ve bunun dünyada ilk kez olacağını söylemiş.
Araştırdım ve bu kişinin Kemal Şahin adında 22 yaşında bir öğrenci olduğunu Ritmix'in (Efes Pilsenin alkolsüz içeceği) yarışmasında projesiyle birinci olduğunu ve 50.000 dolar kazanıp projeyi gerçekleştirmeye başladığını öğrendim. Oyun nisan ayından itibaren oynanabilinecekmiş.
Umarım iki oyunun geleceğide umdukları kadar güzel.
0
deniza
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=134291 adresinden Kemal Şahin ve projesi hakkında epey bir bilgiye ulaşılabilir.. proje yapmak iyidir.. olsun olmasın deneyelim yeterki birgün birisi tutacak nasıl olsa.
0
thiaz
Saol deniza.
Bende http://www.kanala.com.tr/haber_detay.asp?id=1203 adresini buldum. Birkaç haber daha var ama aynı yazılar.
0
anonim
şu anda % 16 da insin yorumumu yapacağım :)
0
anonim
indirdim ve test ettim galiba iyi iş çıkarmışlar.. özellikle perspektif görünüşlüklerdeki uyum gayet başarılı... :) helal olsun ne diyelim :D
0
anhanguera
selam,
ne guzel haberler bunlar. ellere saglik. basarilar.
alper akcan "anhanguera"
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Artık Türkiye`de de bir oyun firması var

redogre

Artık Türkiye'de yeni bir oyun firması var. Adı Momentum. Geçen hafta Hürriyet insan kaynaklarında çıkan bir haber sonucu varlığını öğrendiğim bu firma 3d Modeler and Artist ve C++ Programmer arıyormuş. CV göndermek isteyenler için adres "momentum@e-kolay.net".

Maalesef firmanın bir web sitesi yok!

Jordan Mechner Günlükleri

parsifal

Bu çekimi izledikten sonra aklınıza ilk gelen şey nedir? Benim aklıma Prince of Persia'dan başka bir şey gelmedi. Oyunun yaratıcısı Jordan Mechner 23 yıllık geçikmeylede olsa günlüklerini yayınlamaya başladı. 3 yılını Apple II başında geçirerek efsane oyunun nasıl ortaya çıktığını, Karateka'nın hikayesini ve sahne arkasında gelişen olayları takip etmek heyecan verici...

Kullanıcı katkısını bilime çevirmek: lebdemedenleblebi.com

FZ

Web üzerinde oynanan oyunlara aşinayız. Peki web üzerinde beğendiğimiz bağlantıların, işaretlediğimiz imgelerin, yaptığımız yorumların, oynadığımız oyunların bazı başka problemleri çözmek için kullanılmasına alıştık mı?

Bu konuda birkaç örnek gördük, en önemli örnekleri Google Image Labeler ve gwap.com. İngilizcesi "Human Computation" olan bu kavramın daha düne kadar -Milliyet'in haberlerini etiketletmek için promosyon yapması dışında- Türkiye'den bir örneği çıkmamıştı.

Bu yöntem kullanılarak Türkçe sözcüklerin biçimbilimsel özelliklerinin tespit edilip edilemeyeceği sorusunu cevaplamaya çalışan bir tez üzerine çalışan Onur Güngör tarafından hazırlanan lebdemedenleblebi.com, tabu ve sessiz sinema oyunlarına ait bazı özellikler içeren eşzamanlı bir oyun aracılığıyla bahsi geçen soruya yanıt vermek için veri biriktirmeye çalışıyor.

Pusu! Tamamı türk yapımı 3 boyutlu ilk oyun!

larweda

Daha önce Türkiyede yapılan Galata ve Lale Savaşçıları oyunları Türk ürünü oyun tarihinde benim hatırlayabildiğim en ciddi projelerdi. Ama her iki oyunun da yabancı rakipleri karşısında çok fazla eksikleri olduğu ve amatörce yapıldığı eleştirileri söylendi. Şimdi matematik mühendisi iki arkadaşın üzerinde çalıştığı bir türkçe oyun projesi var. Pusu (Ambush), Wolfenstein'la başlayıp Doom'la popüler olan ve sonra örneklerinin binlercesi üretilen FPS (First Person Shooter) tarzı oyunlardan biri oluyor. Oyunun ilk test versiyonlarından görülen ise, gerçekten üzerinde emek harcanmış ve Quake, Half-Life, Duke-Nuke'm gibi büyük oyun firmalarının oyunlarına kafa tutacağa benziyor.

Linux ve Oyunlar

FZ

Linux ve oyun dünyasının birlikteliğinin geçmişi, bugünü ve geleceğine dair güzel bir makale

Eksik kalan bir yer varsa eminim onu da FM okurları tamamlar ;-)