Yeni nesiller için Xenon

0
sundance
Zamanında SpeedBall, Cadaver, Gods, Chaos Engine gibi efsane oyunlarla Amiga ve C-64 kullanıcılarının gözbebeği olan Bitmap Brothers, tüm zamanların en iyi shootem-up'larından biri olan Xenon2'nin devamı Xenon 2000 ile huzurlarınızda.

Görüşler

0
FZ
Hissiyatımı şu veciz sözlerle ifade etmek isterim müsaadenizle: dobbaaaaa!
0
sundance
Bu ve buna benzer bilimsel örneklemeler göstermiştir ki, pokemon öncesi diye adlandırdığımız bir nesil bu tür oyun gibi oyunlarla büyümüş serpilmiş, şu anda da Dilbert'lık yapmaktadır :)
0
banger
bu haberi burdan yayınlayan butun abilerimin elinden operim :D
0
Tarık
1,5 sate yakın oynadım ama fakat lakin 3. bölümü görmek nasip olamadı. kapının ağzındaki eşşek kadar yaratığımsı eyi bir türlü geçemedim. Birde kenarlardaki grafik collision olayını biraz abartılı buldum. Daha kenarlara yaklaşırken araç imha oluyor.
0
bio
SPOILER:

options.ini dosyasindaki

Cheats=0

satirini

Cheats=1

olarak degistirin. Bundan sonra, oyun sirasinda "c" tusuna basarak belli bir sure icin kalkan sahibi olabilir, "x" tusuna basarak hizla "level boss"a ulasabilirsiniz. "i" tusu da oyun sirasinda ilginc bilgiler veriyor.

Aslinda bu isin de eglencesi kalmadi. Commodore 64 versiyonu olsa hangi adreslere hangi degerleri "poke"layacaginizi yazardim :)
0
Agony
Hey gidi Bitmap hey... Speedball ile az zaman öldürmedik... CBM (Commodore Business Machines) iflasıyla, bir çok oyun firması yok olup gitti. Bitmap Brothers hala çırpınıyor. Şöyle eski günlerde ki gibi bomba oyunlar yapsa da hasret sona erse... Haberin için teşekkür ediyorum.
0
sundance
Çok düşündüm ben bu konuda :) Eskisi gibi bomba oyunlar yapsa kim oynayacak diye özellikle. Tamam Soldat, Crimsonland ve daha birsürü oyun var gerçekten oynanılabililiği ön plana çıkartmış ama artık kimsenin iki boyutlu oyunlara prim verdiği yok gibi bir şey. Hatta görüntülerin fazla gerçekçi olmadığı üç boyutlu oyunlar bile harcanıp gidiyor.

Neyse ki hala ScratchWare Manifesto mantığında bir kaç tane oyun firması ve Indy oyun yapanlar mevcut.
0
FZ
Internet nostaljisinden bahsederken Happiness: best administered in small doses başlıklı bir yazıya da göndermede bulunmuştum. Mevcut durumu ve hissiyatı çok güzel aktarıyor gibi.
0
bio
"Casual gamer" denen kesime hitap eden Zuma, Bejeweled gibi oyunlarin genelde 2 boyutlu oldugunu ve bu tur oyunlarin en buyuk ureticilerinden PopCap Games'in 2004 yilinda bu oyunlardan 30 milyon dolar kazandigini dusununce, "neden olmasin?" diyor insan.
0
Agony
Aslında haklısınız bir yerde, kim oynarki 2d'yi...(Belki hayatının büyük bir kısmını bunlarla geçirne kişiler.) Ama 3D'ye kaliteli bir şekilde aktarabilirlerse, neden olmasın...
0
ersin2k
son birkaç aydır en çok sevindiğim haber. download a başladım bile. eski xenon da deli gibi upgrade yapıp coşturuyorduk uzaygemisini yenisinde nasıl acaba?
0
pandam
arkadaşlar xenon 2000 de 1. level sonundaki canavarı öldürünce oyuna en baştan başlıyor. yani level 2 yok mu bunda yardımcı olursanız sevinirim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Oh My GOD! Quake`in Text versiyonu!

conan

Aman tanrım dedim görür görmez. Tamamen rastlantı eseri karşılaştık onunla... Yoksa? Yoksa.... HIIIAAAA! Evek.... Linkinden anlamalıydım. önce 3DFX kartımda çalıştırmak için saatlerce uğraşmıştım, şimdi ise text modunda çalıştırmak için kasacağım.. :)

Desperados Dead or Alive

redogre

Desperados birçoklarınızın hemen hatırlayacağı Commandos'un batıda geçen versiyonu.. Ama sadece bu kadar mı? Bence hiç değil. Nedense Commandos benim ilgimi hiç çekmemişti. Ama gecenin birinde eve gittikten sonra Desperados oynuyorsam emin olun birşeyler var bu oyunda.

http://www.us.infogrames.com/games/desperados_pc/ adresinden oyunun sitesine bir göz atabilirsiniz..

FM Wars Beta 0.08

redogre

FazlaMesai bannerında artık ufak bir oyun oynayabileceksiniz. Şu anda daha Beta ama yakında skor tablosuyla ve diğer ekleriyle tam çalışır hale gelecek.

Görmek için FM teması seç bölümünden Oyun temasını seçmeniz yeterli, hem başlatmazsanız uslu uslu bekliyor sadece.

Javascript ile Lemmings!

larweda

Çocukluğumuzun gecelerini yemiş, gözlerimize miyop/hipermotrop numara eklemiş bir efsane Lemmings, başka bir efsane olan ve artık aramızda olmayan Psygnosis'in o zamanlar hayatımıza armağan ettiği bir çok güzellikten biriydi, şimdi de bazı arkadaşlar uğraşmışlar, Lemmings'i DHTML ile yazmışlar, mozilla bir browser'la oynadım ve başarılı ötesi buldum. Bir göz atın, eski günleri yadedin!

Céidot Umaykut Oyununun Kaynak Kodlarını Halka Açtı

anonim

Céidot Oyun Stüdyosu bir süredir internet üzerinden yayınladığı Umaykut isimli online browser oyununun tüm kaynak kodlarını öğrenme amaçlı olarak halka açtı. Bu kodları ticari olmayan her türlü projede kullanmak böylelikle serbest oldu. Umuyoruz ki bu açılım henüz emekleme aşamasında olan oyun geliştirme sektörüne yararlı olur.

Umaykut, internet üzerinden binlerce kişi ile aynı anda oynanabilen bir çevrim içi strateji oyunudur. Oyun türk tarihini konu alır ve hiçbir ek yazılım yüklemesi gerektirmeksizin sadece browser aracılığı ile oynanabilir.

Projede istemci tarafı Adobe Flash teknolojisi (ActionScript 3), sunucu kısmı ise Java + MINA + MySql gibi teknolojiler kullanılarak gerçekleştirilmiştir.

Projenin google code sayfası: http://umaykut.googlecode.com