The Escapist

0
cemuzunlar
The Escapist: Oyunlar ve oyun kültürü üzerine, endüstri içinden ve dışından pek çok tanınmış kişi tarafından yazılmış makale ve köşe yazılarının bulunduğu, dijital olarak yayımlanan, ücretsiz, haftalık bir dergi.

İlgili Yazılar

Direct X-10'un Vista'ya has olması...

sundance

Micros~1 Haziran ayı içinde, uzun süredir devam eden tartışmalara son verip Direct X 10'u sadece Vista için yayınlayacağını açıklamıştı.

Vista'nın mevcut durumu ve halihazırda birçok donanım üreticisinin Vista yerine XP'i tercih etmesi, Windows'un platform olarak konsollardan bile güçlü olduğu oyun piyasasındaki yerini, Vista'ya geçise zorlamak için kullanma çabası, sanırız Valve'ı da endişelendirmiş olacak ki "Bu karar bir hataydı" açıklaması yapmışlar.

Nerde o eski oyunlar?

sundance

Siz de otuzlu yaşlarına gelmiş bazılarımız gibi, bir sonraki ekran kartını istemek dışında pek de bir yeniliğe sahip olmayan oyunlara gıcık oluyor, C-64 çağının basit fakat bağımlılık yapan oyunlarını özlüyor? Birisi sorduğunda son altı aydır hiç oyun oynamadım diyor musunuz?

The Underdogs ve Retro Remakes en çok ziyaret ettiğiniz siteler arasında mı ?

O zaman sıkı durun, çünkü Remakes 2004 yarışması sonuçlandı. Bütün dinazorları listeyi gözden geçirmeye davet ediyorum, Quest for Tires'dan, Jumping Jackson'a, Beach Head'den, Manic Miner'a, Retro River Raid'den, Jet Set Willy'e kadar birsürü eski dost sizi bekliyor :) Hatta ATARI bağımlıları için ADVENTURE bile mevcut.

King

elendil

Kahvehane kültürü olanlar bilirler, kahvehaneler sadece çay içilen, hatun ve futbol muhabbeti yapılan, hesabına kağıt oyunları oynanan yerler değildir.

Zombie Panic

redogre

Zombie Panic beni yıllar sonra bilgisayar başında sabahlatıp, ertesi gün işyerinde zombi gibi gezmeme sebep olan bir Half Life 2 modu. İşin ilginç kısmı bu çok oyunculu modun tam olarak bir kazananının veya kaybedeninin olmamasına rağmen bu kadar eğlenceli oluşu. Hatta belki eğlencesinin en büyük kısmı bu.

Pusu! Tamamı türk yapımı 3 boyutlu ilk oyun!

larweda

Daha önce Türkiyede yapılan Galata ve Lale Savaşçıları oyunları Türk ürünü oyun tarihinde benim hatırlayabildiğim en ciddi projelerdi. Ama her iki oyunun da yabancı rakipleri karşısında çok fazla eksikleri olduğu ve amatörce yapıldığı eleştirileri söylendi. Şimdi matematik mühendisi iki arkadaşın üzerinde çalıştığı bir türkçe oyun projesi var. Pusu (Ambush), Wolfenstein'la başlayıp Doom'la popüler olan ve sonra örneklerinin binlercesi üretilen FPS (First Person Shooter) tarzı oyunlardan biri oluyor. Oyunun ilk test versiyonlarından görülen ise, gerçekten üzerinde emek harcanmış ve Quake, Half-Life, Duke-Nuke'm gibi büyük oyun firmalarının oyunlarına kafa tutacağa benziyor.