Linux ve Oyunlar

0
FZ
Linux ve oyun dünyasının birlikteliğinin geçmişi, bugünü ve geleceğine dair güzel bir makale

Eksik kalan bir yer varsa eminim onu da FM okurları tamamlar ;-)

İlgili Yazılar

Dünyanın Yaklaşan Sonu Hakkında Herkes Fısıldaşmaya Başladı!

inf0

Yoğun şekilde çok oyunculu. Olağanüstü bir macera. Sadece Internet üzerinden oynanıyor...

Ragnarok Online Türkiye’nin ilk “Massively Multiplayer Online Rol-Playing” oyunudur.

(MMORPG) Myun-Jing-Lee’nin aynı isimle satış rekorları kıran Koreli çizgi romanından (manwha) esinlenerek yaratılan Ragnarok Online, sizi binlerce oyuncunun bulunduğu sanal bir fantezi dünyasına davet ediyor. Bu dünyada ne yapmak istediğiniz size kalmış. Canavar sürüyleriyle çarpışan bir kılıç ustası. Gizemli olayların arkasındaki sırları çözmeye çalışan bir büyücü. Şehir şehir dolaşan bir tüccarın seyyar satıcılıkla geçinme macerasını yaşayın...

Şu an Closed Beta olarak başlayan bu dev oyuna, yalnızca manuel olarak kayıt olabilirsiniz. Ücretsiz olarak oyunu test edenlerden biri olmak için euro-tr@dbr.com.tr adresine e-mail atmanız yeterli.

Battle Cruiser Remastered

sundance

Blizzard Starcraft'ın 20.yılında, Starcraft Remastered'ı yayınlayacağını duyurdu. 4K grafikler ve uyum sorunları giderilmiş halde çıkacak oyun heyecanla bekleniyor.

Bir anlamda e-spor dünyasını başlatan, hala Güney Kore'de 2 tv kanalında 24 saat yayını yapılan orjinal Starcraft'ı sevenler içinse başka bir güzel haber, orjinalin bedava olması.

Eski bir Starcraft'çı daha ne...

Fabrika'dan Halka! Zararına Satışlar Başladı!

parsifal

iSuppli firmasının yaptığı incelemeye göre, Xbox 360'ların içinde kullanılan parçaların fiyatların toplamı 525 USD iken piyasa satış fiyatı 299 USD.

Arabalar için geçerli olan "parça parça satılınca daha çok para etmesi" Xbox 360'lar içinde mi geçerli acaba?

Starcraft 2'den Haber Var

o_ozardic

Meraklılarını "Yenisi çıksa da oynasak" bekleyişinde tutan, Blizzard’ın unutulmazlar arasına giren oyunu Starcraft 2’nin bir üçleme olarak yayınlanacağı duyuruldu. Haber metninin tamamına NTVMSNBC'den erişebilirsiniz.

DopeWars: Efsane aramızda :))

sundance

Bundan 10 yıl (belki de daha önce) DopeWars diye çok basit freeware bir oyun vardı. Bir uyuşturucu satıcısı olarak bütün yaptığınız 7 semt arasında dolaşıp uyuşturucu alıp uyuşturucu satmaktı. İşe tefeciden aldığınız $5000 borçla başlıyor, 30 gün içinde maksimum parayı kazanmaya çalışıyordunuz. Ne bir grafik ne bir ses, sadece yazılar görüyordunuz. Fakat sanırım hayatımda oynadığım en alışkanlık yapıcı oyunlardan biriydi.

Geçenlerde Freshmeatde dolaşırken bu eski dosta rastgeldimDopeWars. Artık network üzerinden oynanabilen DopeWars, Linux, BSD ve Windows`a da port edilmiş. Ne diyim alın oynayın :)) 3D desteklemiyor haberiniz ola :p