Nerde o eski oyunlar?

0
sundance
Siz de otuzlu yaşlarına gelmiş bazılarımız gibi, bir sonraki ekran kartını istemek dışında pek de bir yeniliğe sahip olmayan oyunlara gıcık oluyor, C-64 çağının basit fakat bağımlılık yapan oyunlarını özlüyor? Birisi sorduğunda son altı aydır hiç oyun oynamadım diyor musunuz?

The Underdogs ve Retro Remakes en çok ziyaret ettiğiniz siteler arasında mı ?

O zaman sıkı durun, çünkü Remakes 2004 yarışması sonuçlandı. Bütün dinazorları listeyi gözden geçirmeye davet ediyorum, Quest for Tires'dan, Jumping Jackson'a, Beach Head'den, Manic Miner'a, Retro River Raid'den, Jet Set Willy'e kadar birsürü eski dost sizi bekliyor :) Hatta ATARI bağımlıları için ADVENTURE bile mevcut.

Görüşler

0
mos
pesin pesin soyleyeyim *abi*
ben o yas grubuna dahil degilim, henuz gencim :-)

ama C= ile az sarmas dolas uyumadim yine de..
ah ah
rick dangerous mi desem
terry's big adventures mi desem
giana sisters mi desem
BOULDER DASH !!! mi desem?

su listeyi bir altust etmek lazim

ama bu oyunlarin tadi biraz da kafa ayari yapinca cikiyordu, simdi ayni hazzi verir miki?
0
FZ
Şu memlekette C-64 ve Amiga'nın arkasındaki Teleteknik gibi bir firma da Sinclair Spectrum için çıkmadı ya ona yanarım! Daha az hafıza, daha yavaş ve düşük işlemci, daha basit mimari ama C-64 ile yarışan bir bilgisayar platformu ve oyunları! ;-) Hayır Spectrum emülatörü istemiyorum, bozduğum Spectrum 48K'mı istiyorum, müzik setine bağlayıp kasetten program yüklemek ve televizyona bağlayıp oyun oynamak istiyorum. Vakti zamanında C-64 ve Amiga için zebil gibi ortalıkta bol bol bulunan o kartuşlardan istiyorum ki programların kaynak koduna dalabileyim, genişletme kartları ile joystick takabileyim. :)
0
urxalit
Valla benim evde bir tane Spectrum +3 (3" disketli) yatıyor. Kitabı bayağı detaylıydı, ama ben hep basic çalışıyordum. Sonlara doğru baktim assembly örnekleri var. Aleti açtım meğer işlemci Z80'miş. Ama tabi ithalatçı amcalar assembler disketlerinden kâr etmeyi düşünmüşler, İzmir'de hiçbir yerde bulamamıştım.

Spectrum hala dururken sonra Amstrat 6128'e geçtim. Onun disketleri vardı. CPM'e geçip herşeyi yapabiliyordum. Hatta Logo yorumlayıcı bile vardı. :)
(bilmeyenler için logo bir dil, hatta TRT'de o zamanlar Logo ile yazılmış bir yarışma vardı, insanlar en kısa yoldan hedefe ok ile ulaşmaya çalışıyordu)
0
bio
Daha yavaş işlemci kısmına bir düzeltme: Commodore 64'te 1 MHz (hatta 998 KHz) Motorola 6510 işlemci varken ZX-Spectrum'da 3.5 MHz Zilog Z80 işlemci vardı. İşlemci daha hızlıydı hızlı olmasına ama grafik ve ses için özel çipler olmadığından, her şeyi CPU yaptığından ortaya daha yavaş bir bilgisayar çıkmıştı.

Yine de Spectrum BASIC'i gibisini sonradan hiç bir bilgisayarda göremedim. Ta o zamanlar dynamic method invocation (heh, aslında LET X = 10 : GO TO X ne kadar bu tanıma uyarsa) desteklerdi bu alet.
0
mos
bu haber neden boyle sessiz sedasiz asagilarda kaldi yahu?!

ben de simdi nostalji olacak diye her gun bu habere eklenen yorumlara bakip duruyorum habire..
" - su oyun vardi hani " diyecek biri, sonra
"ohaaa nasi unutmusum ne oynardim onu"
diyecez hep beraber filan :)



/me yem atar : Turbo Outrun?

ehe

0
sundance
Olmaz mi ? Lotus vardır yalnız, hayatımın ilk copy partisinde, delirmiştim "Off bu ne biçim oyun" diye.

85'de Side'de Scramble ve Le Mans oynayıp bir servet kaybetmiştim. Hala Hunchback oynarım. International Karate, The Way of The Exploding Fist II, Uchi-Mata, Pirates, offf offffff
0
bio
Pirates deyince, Sid Meier's Pirates: Live the Life çıktı... Üstelik Sid amcanın şirketi Firaxis'ten çıktı...

Bakkalınızdan marketinizden ısrarla isteyiniz.
0
mos
hah
international karate !
2 'si de vardi onun ehhe muzikleri filan peki bi guzeldi hatta
0
ttk
Merhaba

Ben de kuyruğa takılayım.
Eski oyunlar şimdikilerden ölçülemeyecek derecede daha güzeldi bence.
Yalnız benim makina Commodore 16 olduğundan (para ona yetmişti bilgisayar alırken, ayrıca C64 oyunlarını da oynayabilir zannıyla almıştık :) eskiden oyun bulup da oynayamadım pek.
Başıma uğrayan kıtlık sebebi ile Basic ile uğraşıp programlamaya merak sarmıştım, iyi de oldu :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Darwinia: Gerçek oyun tadını özleyenler için

FZ

Daha hızlı grafik motorları, daha pahalı, en bir gelişmiş 3D hızlandırıcılı ekran kartları, daha fotogerçekçi görüntü, daha hip hop müzikler, 2 DVDye zar zor sığan şişko programlar. Saçma sapan efektler ve bunları optimize etmek için sabahlayan programcı ve tasarımcı ordusu.

Hayır, güzel bir oyun böyle bir şey değil. Bilgisayar deyince aklına Pentium IV, hyperthreading, on milyar megahertz gelen, oyun deyince Sony PlayStation 345345'i düşünen çocuklardan önce, yaratıcılığa, sadeliğe, ince esprilere, zeka pırıltılarına, oyun kültürüne ve raconuna önem veren programcılar ve oyun sevdalıları vardı. Günlerce kesintisiz oynayıp bu işin profesyoneli olmanın cılkını çıkarmış oyunculardan önce biraz daha ruhu olan hevesliler vardı.

Prince of Persia ve Flash oyunlar

sundance

Bir zamanların efsane oyunu Prince of Persia, yaratıcısı UbiSoft tarafından flash olarak tekrar karşınızda

Eğer kesmediyse, onlarca oyun daha sizi bekliyor. Google sağolsun. (Benim favorim eskiv'da 150'i geçen haber versin ;)

Efsane Geri Dönüyor: Civilization III

anonim

Tüm zamanların en iyi strateji oyunu Civilization, üçüncü versiyonuyla Ekim ayı sonunda çıkıyor. Yapımcıları daha gelişmiş diplomasi, gelişmiş AI, gelişmiş kişiselleştirme araçları ve yeni zafere ulaşma yolları vaad ediyor. Amazon'daki tek bir yorum bile yeterince açıklayıcı: "5 stars just because Sid Meier is back and runnin' the show".

Quake-II´nin .NET Sürümü Açık Kodlu Olarak Sunuldu

FZ

Vertigo Yazılım, bu ay içinde C dili tabanlı Quake II´nin .NET sürümünü çıkardı. Söz konusu oyun Visual C++ .NET ile yeniden yazıldı. Firma bunu yaparkenki en önemli amacının büyük miktardaki C kodunun C++´a kolayca geçirilebildiğini göstermek olduğunu belirtti. Yazılım bir "managed" .NET uygulaması olarak Microsoft Common Language Runtime (CLR) üzerinde gözle görülür bir performans kaybı olmadan çalışıyor.

Crytek, Oyun Motorunu İngiliz Üniversitelerine Bağışladı

Evil_Empire

1999 yılında Almanya'da doğup büyüyen Türk kardeşler Cevat Yerli, Avni Yerli ve Faruk Yerli tarafından kurulan Crytek firması; FarCry oyunuyla geliştirilmeye başladıkları CryEngine oyun motorunu, İngiliz üniversitelerinin kullanıma açtı...

Devamı burada...