Nerde o eski oyunlar?

0
sundance
Siz de otuzlu yaşlarına gelmiş bazılarımız gibi, bir sonraki ekran kartını istemek dışında pek de bir yeniliğe sahip olmayan oyunlara gıcık oluyor, C-64 çağının basit fakat bağımlılık yapan oyunlarını özlüyor? Birisi sorduğunda son altı aydır hiç oyun oynamadım diyor musunuz?

The Underdogs ve Retro Remakes en çok ziyaret ettiğiniz siteler arasında mı ?

O zaman sıkı durun, çünkü Remakes 2004 yarışması sonuçlandı. Bütün dinazorları listeyi gözden geçirmeye davet ediyorum, Quest for Tires'dan, Jumping Jackson'a, Beach Head'den, Manic Miner'a, Retro River Raid'den, Jet Set Willy'e kadar birsürü eski dost sizi bekliyor :) Hatta ATARI bağımlıları için ADVENTURE bile mevcut.

Görüşler

0
mos
pesin pesin soyleyeyim *abi*
ben o yas grubuna dahil degilim, henuz gencim :-)

ama C= ile az sarmas dolas uyumadim yine de..
ah ah
rick dangerous mi desem
terry's big adventures mi desem
giana sisters mi desem
BOULDER DASH !!! mi desem?

su listeyi bir altust etmek lazim

ama bu oyunlarin tadi biraz da kafa ayari yapinca cikiyordu, simdi ayni hazzi verir miki?
0
FZ
Şu memlekette C-64 ve Amiga'nın arkasındaki Teleteknik gibi bir firma da Sinclair Spectrum için çıkmadı ya ona yanarım! Daha az hafıza, daha yavaş ve düşük işlemci, daha basit mimari ama C-64 ile yarışan bir bilgisayar platformu ve oyunları! ;-) Hayır Spectrum emülatörü istemiyorum, bozduğum Spectrum 48K'mı istiyorum, müzik setine bağlayıp kasetten program yüklemek ve televizyona bağlayıp oyun oynamak istiyorum. Vakti zamanında C-64 ve Amiga için zebil gibi ortalıkta bol bol bulunan o kartuşlardan istiyorum ki programların kaynak koduna dalabileyim, genişletme kartları ile joystick takabileyim. :)
0
urxalit
Valla benim evde bir tane Spectrum +3 (3" disketli) yatıyor. Kitabı bayağı detaylıydı, ama ben hep basic çalışıyordum. Sonlara doğru baktim assembly örnekleri var. Aleti açtım meğer işlemci Z80'miş. Ama tabi ithalatçı amcalar assembler disketlerinden kâr etmeyi düşünmüşler, İzmir'de hiçbir yerde bulamamıştım.

Spectrum hala dururken sonra Amstrat 6128'e geçtim. Onun disketleri vardı. CPM'e geçip herşeyi yapabiliyordum. Hatta Logo yorumlayıcı bile vardı. :)
(bilmeyenler için logo bir dil, hatta TRT'de o zamanlar Logo ile yazılmış bir yarışma vardı, insanlar en kısa yoldan hedefe ok ile ulaşmaya çalışıyordu)
0
bio
Daha yavaş işlemci kısmına bir düzeltme: Commodore 64'te 1 MHz (hatta 998 KHz) Motorola 6510 işlemci varken ZX-Spectrum'da 3.5 MHz Zilog Z80 işlemci vardı. İşlemci daha hızlıydı hızlı olmasına ama grafik ve ses için özel çipler olmadığından, her şeyi CPU yaptığından ortaya daha yavaş bir bilgisayar çıkmıştı.

Yine de Spectrum BASIC'i gibisini sonradan hiç bir bilgisayarda göremedim. Ta o zamanlar dynamic method invocation (heh, aslında LET X = 10 : GO TO X ne kadar bu tanıma uyarsa) desteklerdi bu alet.
0
mos
bu haber neden boyle sessiz sedasiz asagilarda kaldi yahu?!

ben de simdi nostalji olacak diye her gun bu habere eklenen yorumlara bakip duruyorum habire..
" - su oyun vardi hani " diyecek biri, sonra
"ohaaa nasi unutmusum ne oynardim onu"
diyecez hep beraber filan :)



/me yem atar : Turbo Outrun?

ehe

0
sundance
Olmaz mi ? Lotus vardır yalnız, hayatımın ilk copy partisinde, delirmiştim "Off bu ne biçim oyun" diye.

85'de Side'de Scramble ve Le Mans oynayıp bir servet kaybetmiştim. Hala Hunchback oynarım. International Karate, The Way of The Exploding Fist II, Uchi-Mata, Pirates, offf offffff
0
bio
Pirates deyince, Sid Meier's Pirates: Live the Life çıktı... Üstelik Sid amcanın şirketi Firaxis'ten çıktı...

Bakkalınızdan marketinizden ısrarla isteyiniz.
0
mos
hah
international karate !
2 'si de vardi onun ehhe muzikleri filan peki bi guzeldi hatta
0
ttk
Merhaba

Ben de kuyruğa takılayım.
Eski oyunlar şimdikilerden ölçülemeyecek derecede daha güzeldi bence.
Yalnız benim makina Commodore 16 olduğundan (para ona yetmişti bilgisayar alırken, ayrıca C64 oyunlarını da oynayabilir zannıyla almıştık :) eskiden oyun bulup da oynayamadım pek.
Başıma uğrayan kıtlık sebebi ile Basic ile uğraşıp programlamaya merak sarmıştım, iyi de oldu :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Diablo III Resmen Duyuruldu!

darkBLACK

Blizzard, geçtiğimiz aylarda belki de bilgisayar oyunları tarihinin gelmiş geçmiş en çok beklenen iki oyunundan biri olan Starcraft II 'yi duyurmuştu.

Şimdi de yıllardır beklenen, Diablo nun III. oyunu sonunda blizzard tarafından resmen duyuruldu! Diablo III

Efsanevi Türk Oyun Programcısı Türkiye´ye Döndü

FZ

Kendi geliştirdiği grafik motorunu kullanarak programladığı demosu, Intel şirketi tarafından Pentium 4 (2.2 Ghz) mikroişlemcisinin tanıtımında kullanılmak üzere seçilen Mevlüt Dinç, Türkiye´ye döndü.

Daha önce Enduro Racer (Amstrad CPC), Last Ninja2 (ZX Spectrum), Hammerfist (Amiga), Time Machine (Amiga), First Samurai (Amiga) ve Street Racer (Nintendo SNES) gibi oyunlara imza atan Dinç ve ekibi şimdi de ACTOR (Xgen) isimli yeni bir oyun motoru üzerinde çalışıyorlar.

MS XNA Game Studio Express: Xbox ve PC için bedava oyun geliştirme platformu

Tarık

Microsoft yazılım firmasının ilk duyurusunu 2004 te yaptığı XNA platformu şu anda bedava indirilebilir durumda. Oyun yapımı sektöründe kendi işletim sistemi ve oyun konsolu üzerinde standardı yakalamaya çalışan Microsoft, XNA ile hedefine ulaşacağa benziyor.

Go GNU Go: Hikarunix

sefalet

Hikarunix, GNU Genel Kamu Lisansı (GNU General Public License) ile sunulan CD'den çalışan bir Linux sürümüdür.Temel sistemi DamnSmallLinux (DSL) tasarısından almaktadır. DSL, bir usb belleğe sığacak (yaklaşık 50mb) GNU/linux sürümüdür. DSL'in temel bileşenleri de Knoppix dağıtımından elde edilmiştir.

Battle Cruiser Remastered

sundance

Blizzard Starcraft'ın 20.yılında, Starcraft Remastered'ı yayınlayacağını duyurdu. 4K grafikler ve uyum sorunları giderilmiş halde çıkacak oyun heyecanla bekleniyor.

Bir anlamda e-spor dünyasını başlatan, hala Güney Kore'de 2 tv kanalında 24 saat yayını yapılan orjinal Starcraft'ı sevenler içinse başka bir güzel haber, orjinalin bedava olması.

Eski bir Starcraft'çı daha ne...