Direct X-10'un Vista'ya has olması...

0
sundance
Micros~1 Haziran ayı içinde, uzun süredir devam eden tartışmalara son verip Direct X 10'u sadece Vista için yayınlayacağını açıklamıştı.

Vista'nın mevcut durumu ve halihazırda birçok donanım üreticisinin Vista yerine XP'i tercih etmesi, Windows'un platform olarak konsollardan bile güçlü olduğu oyun piyasasındaki yerini, Vista'ya geçise zorlamak için kullanma çabası, sanırız Valve'ı da endişelendirmiş olacak ki "Bu karar bir hataydı" açıklaması yapmışlar.
Peki sizce bunun etkileri ne olur?

Görüşler

0
rob33n
Bence gayet hakli oyun piyasasi. Surda toplasan kac kisi XP'den Vista'ya gectiki. Birsuru sey hala XP icin yapiliyor. Visya icin daha zaman var..
0
anonim
Vista'ya daha zaman var ama yarın öbür gün XP'nin kullanım oranı düşüp vista, xp'nin tahtını devralınca oluşturulacak projeler için bu dönemin yararını göreceklerdir. Çünkü bu bir geçiş dönemi. Eğer sen şimdi Vista'ya yüklenmezsen yarın öbür gün Vista kullanılmaya başlayınca bocalarsın. Bence bu bakımdan pek büyük bir yanlış değil.
0
AsH
Doğrudan bu şekilde xp'yi kestirip atmaları yanlış bir tutum yine de. Daha önce yaptıkları gibi DirectX 9'a kadar, 98'den desteklerini çekmemişlerdi.

XP ilk çıktığında da insanlar XP'ye geçmek için çok büyük istek duymamışlardı. Çünkü ellerindeki donanım XP'ye geçmelerine pek müsade eder nitelikte değildi. Onu geçtim XP'nin hataları yüzünden çoğu insan 98'e geri dönüş yapmıştı.

Ancak şimdi MS~1 herşeyi bir kenara bırakıp iyice Vista'ya yüklenmeye çalışıyor ki Vista'nın çalışmak için istediği donanım hala büyük çoğunluğun elinde olmayan donanımdır.

Hele ki rahat rahat sistem ile beraber üçüncü parti yazılımların da çalışmasını istiyorsan 2 GB RAM bile yeterli gelmiyor.
0
Tarık
vista pc leri bu kadar kasmıyor olsa intel quad core işlemcileri, ati radeon bilmem ne ekran kartlarını, 4x1 gb ramleri kim alacak öyle değil mi...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Artık Türkiye`de de bir oyun firması var

redogre

Artık Türkiye'de yeni bir oyun firması var. Adı Momentum. Geçen hafta Hürriyet insan kaynaklarında çıkan bir haber sonucu varlığını öğrendiğim bu firma 3d Modeler and Artist ve C++ Programmer arıyormuş. CV göndermek isteyenler için adres "momentum@e-kolay.net".

Maalesef firmanın bir web sitesi yok!

King

elendil

Kahvehane kültürü olanlar bilirler, kahvehaneler sadece çay içilen, hatun ve futbol muhabbeti yapılan, hesabına kağıt oyunları oynanan yerler değildir.

Massive Multiplayer Online RPG: Dark Throne

Soulblighter

Dark Throne, çok keyifli bir savaş-strateji oyunu. Oyunda amacınız size verilen sivilleri eğitip askere çevirmek ve diğer Dark Throne kullanıcılarıyla savaşmak. Saldırı ve Savunma güçleriniz var. Saldırı gücünüz karşı tarafın savunma gücünden fazlaysa siz kazanıyorsunuz ve karşı tarafın askerlerini öldürebildiğiniz gibi, kalelerine zarar verebiliyor, altınlarını ele geçirebiliyorsunuz. Ayrıca Miner denilen adamlarınızla altın toplayabiliyorsunuz.Askerlerinize kılıç kalkan gibi donanımlar alarak saldırı ve savunma güçlerini arttırabiliyorsunuz. Ayrıca casuslarınızı karşı tarafa gönderip, saldırmadan önce karşı tarafın askeri gücünü öğrenebiliyorsunuz.

Yani kısacası anlatmakla bitmez. Oldukça kapsamlı bir oyun. Seveceğinizi umuyorum...

Dark Throne

Cinemaware Geri Geliyor!

sundance

Defender of Crown, Rocket Ranger, TV Sports Basketball, King of Chicago ve Wings gibi mükemmel oyunlarla gönlümüze taht kuran Cinemaware meşhur Defender of Crown`un WAP uyumlu cihazlar için yeni versionunu çıkartacağını açıkladı...

Dahası siteye bakarsanız Gameboy başta olmak üzere bir çok alanda hala faliyet verdiklerini görürsünüz...

Not: Eğer yukardaki oyun isimleri size bir şey ifade etmediyse hiç Amiga kullanmamışsınız demektir, yazık size :)

Zombie Panic

redogre

Zombie Panic beni yıllar sonra bilgisayar başında sabahlatıp, ertesi gün işyerinde zombi gibi gezmeme sebep olan bir Half Life 2 modu. İşin ilginç kısmı bu çok oyunculu modun tam olarak bir kazananının veya kaybedeninin olmamasına rağmen bu kadar eğlenceli oluşu. Hatta belki eğlencesinin en büyük kısmı bu.