Direct X-10'un Vista'ya has olması...

0
sundance
Micros~1 Haziran ayı içinde, uzun süredir devam eden tartışmalara son verip Direct X 10'u sadece Vista için yayınlayacağını açıklamıştı.

Vista'nın mevcut durumu ve halihazırda birçok donanım üreticisinin Vista yerine XP'i tercih etmesi, Windows'un platform olarak konsollardan bile güçlü olduğu oyun piyasasındaki yerini, Vista'ya geçise zorlamak için kullanma çabası, sanırız Valve'ı da endişelendirmiş olacak ki "Bu karar bir hataydı" açıklaması yapmışlar.
Peki sizce bunun etkileri ne olur?

Görüşler

0
rob33n
Bence gayet hakli oyun piyasasi. Surda toplasan kac kisi XP'den Vista'ya gectiki. Birsuru sey hala XP icin yapiliyor. Visya icin daha zaman var..
0
anonim
Vista'ya daha zaman var ama yarın öbür gün XP'nin kullanım oranı düşüp vista, xp'nin tahtını devralınca oluşturulacak projeler için bu dönemin yararını göreceklerdir. Çünkü bu bir geçiş dönemi. Eğer sen şimdi Vista'ya yüklenmezsen yarın öbür gün Vista kullanılmaya başlayınca bocalarsın. Bence bu bakımdan pek büyük bir yanlış değil.
0
AsH
Doğrudan bu şekilde xp'yi kestirip atmaları yanlış bir tutum yine de. Daha önce yaptıkları gibi DirectX 9'a kadar, 98'den desteklerini çekmemişlerdi.

XP ilk çıktığında da insanlar XP'ye geçmek için çok büyük istek duymamışlardı. Çünkü ellerindeki donanım XP'ye geçmelerine pek müsade eder nitelikte değildi. Onu geçtim XP'nin hataları yüzünden çoğu insan 98'e geri dönüş yapmıştı.

Ancak şimdi MS~1 herşeyi bir kenara bırakıp iyice Vista'ya yüklenmeye çalışıyor ki Vista'nın çalışmak için istediği donanım hala büyük çoğunluğun elinde olmayan donanımdır.

Hele ki rahat rahat sistem ile beraber üçüncü parti yazılımların da çalışmasını istiyorsan 2 GB RAM bile yeterli gelmiyor.
0
Tarık
vista pc leri bu kadar kasmıyor olsa intel quad core işlemcileri, ati radeon bilmem ne ekran kartlarını, 4x1 gb ramleri kim alacak öyle değil mi...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sanane.com Bakımda!

sundance

Yıllardır, büyük bir özveri ve çaba ile ayakta duran, çoğumuzun ilgi ile takip ettiği Sanane.com 'Servislerimizide bakım çalışması yapılmaktadır kısa süre sonra tekrar bağlanmayı deneyiniz' ibaresi ile servisini durdurdu.

Söz konusu duraklamanın gerçekten bakımdan mı kaynaklandığını, ya da SIERRA (HalfLife ve daha birçok oyunun dağıtıcıs)'nın sunucu açma izni ile ilgili aşağıdaki maildan mı kaynaklandığını bilememekteyiz. Fakat bir gerçek SandWaves.org'un yayında olduğu

Dileğimiz çok sevdiğimiz Sanane.com operasyonuna devam edebilmesi.

Yarışmayı kazan, oyun kahramanı ol

sametc

Bilgisayar oyunu şirketi Eidos Interactive tarafından düzenlenen bir yarışma, internet kullanıcılarına yeni bir oyunun karakteri olma şansı veriyor. Yarışmayı kazanan 20 kişi, hayali bir ülke olan Novistrana'da geçen strateji oyunu "Republic: The Revolution'un (Cumhuriyet:Devrim)" karakterlerinden biri olacak. Yarışmaya katılmak için "Novistrana" sitesine kayıt yaptırmak yeterli...

40 bin kişinin aklı bu oyunda

FZ

Warcraft oyunu için sabaha kadar kuyrukta bekleyenler, Türkiye'de nüfusu 40 bine ulaşan sanal bir âlemin vatandaşları. Bu oyunun kardeşi Starcraft, Güney Kore'de milli spor olmuş. Üniversitede ders diye okutuluyor, onunla ilgili dört TV kanalı var, biri devlet kanalı.

Quake-II´nin .NET Sürümü Açık Kodlu Olarak Sunuldu

FZ

Vertigo Yazılım, bu ay içinde C dili tabanlı Quake II´nin .NET sürümünü çıkardı. Söz konusu oyun Visual C++ .NET ile yeniden yazıldı. Firma bunu yaparkenki en önemli amacının büyük miktardaki C kodunun C++´a kolayca geçirilebildiğini göstermek olduğunu belirtti. Yazılım bir "managed" .NET uygulaması olarak Microsoft Common Language Runtime (CLR) üzerinde gözle görülür bir performans kaybı olmadan çalışıyor.

İstanbul Hikayeleri: Bedava Türk Oyunu Projesi

anonim

Tamamlandığında internet üzerinden bedava olarak indirilebileceği söylenen İstanbul Hikayeleri oyunun resmi sitesine www.istanbul-hikayeleri.com adresinden ulaşabiliyorsunuz.

Oyunun konusu, 2B çizimleri ve müzikleri sağlam gibi görünse de tam notu proje tamamlandığında oyuncular verecek gibi görünüyor.