Pusu! Tamamı türk yapımı 3 boyutlu ilk oyun!

0
larweda
Daha önce Türkiyede yapılan Galata ve Lale Savaşçıları oyunları Türk ürünü oyun tarihinde benim hatırlayabildiğim en ciddi projelerdi. Ama her iki oyunun da yabancı rakipleri karşısında çok fazla eksikleri olduğu ve amatörce yapıldığı eleştirileri söylendi. Şimdi matematik mühendisi iki arkadaşın üzerinde çalıştığı bir türkçe oyun projesi var. Pusu (Ambush), Wolfenstein'la başlayıp Doom'la popüler olan ve sonra örneklerinin binlercesi üretilen FPS (First Person Shooter) tarzı oyunlardan biri oluyor. Oyunun ilk test versiyonlarından görülen ise, gerçekten üzerinde emek harcanmış ve Quake, Half-Life, Duke-Nuke'm gibi büyük oyun firmalarının oyunlarına kafa tutacağa benziyor.
Pusu'nu 3 boyut motoru da Türkiyede geliştirilen ilk 3 Boyut motoru olma özelliğini taşıyor. Oyun tamamlandığı zaman sahip olacağı özellikler ve oyun hakkında bazı bilgiler ise şu şekilde:
  • Windows 95/98/2000 üzerinde OpenGL desteği ile oynanabilme
  • DirectInput, DirectSound ve Directx 8 teknolojileri kullanılıyor.
  • Oyun Microsoft Visual C++ kullanarak geliştiriliyor.
  • Test versiyonlarında olmamasına rağmen ilerki sürümlerinde TCP/IP üzerinden çoklu oyuncu desteği olacak.
  • Toplam 6 farklı tip içinde 58 çeşit silah seçeneği.
  • Gölgelendirme,yüzey etkileme ve yüzey yapma teknolojileri matematiksel formüller şeklinde geliştirilmiş ve bu da oyunun ileride daha da etkileyici bir hal almasına fırsat tanıyor.

    Oyunun test sürümü de indirip denenmeye kesinlikle değer. Bu proje sonuçlandırılabilirse eğer Türk oyun dünyasında gerçek bir ilerleme kaydedilmiş olacak.

    Çok daha detaylı bilgi için : www.3tegames.com

    İkinci test sürümünü indirmek için : www.sanane.com
  • İlgili Yazılar

    Özgür Yazılımseverlere Özgür Oyun Platformu

    gismo

    Özgür oyun platformu özgürlüğüne düşkün olanları bekliyor. MSN gaming zone benzeri çeşitli oyunları online oyuncularla oynayabileceğiniz bir platform

    Battle Cruiser Remastered

    sundance

    Blizzard Starcraft'ın 20.yılında, Starcraft Remastered'ı yayınlayacağını duyurdu. 4K grafikler ve uyum sorunları giderilmiş halde çıkacak oyun heyecanla bekleniyor.

    Bir anlamda e-spor dünyasını başlatan, hala Güney Kore'de 2 tv kanalında 24 saat yayını yapılan orjinal Starcraft'ı sevenler içinse başka bir güzel haber, orjinalin bedava olması.

    Eski bir Starcraft'çı daha ne...

    Bir Satranç Ustasının Bilgisayarı

    FZ

    Büyük Usta (GM) John Nunn daha ciddi satranç çalışabilmek için eski sistemini yenilemeye karar veriyor ve çift 2.8 GHz Xeon mikroişlemcili, 1 GB ana hafızalı bir bilgisayar kurmaya karar veriyor.

    Efsanevi Fritz satranç yazılımı üzerinden iki sistemi kıyaslayan Nunn yeni sistemin, beklediği performansın altında bir performans verdiğini belirtiyor ve bunu da yeni işlemcilerin satrançta çok kullanılan tamsayı hesaplamaları için yeterince optimize edilmemiş oluşlarına bağlıyor.

    ÇizBakalım - Online Çizim-Tahmin Oyunu

    mdeniza

    ÇizBakalım; online, çok kullanıcılı bir çizim-tahmin oyunu.

    Yaklaşık 2700 türkçe veya ingilizce kelime arasından rastgele seçilen kelimeleri sırası ile bir kişi çizerken, aynı oyunda olan diğer oyuncular da bu çizim ile anlatılmak istenen kelimeyi tahmin etmeye çalışıyorlar. Kısıtlı bir süre içerisinde doğru tahminde bulunan her oyuncu sırası ile puan alırken, aynı zamanda çizimi yapan oyuncu da her doğru tahmin için bir puan kazanıyor. Bir oyun 10 tur sürüyor, ve oyunun sonunda en yüksek puana sahip olan oyuncu oyunu kazanıyor.

    Oyunun en önemli kuralı ise; çizim yaparken kesinlikle harfleri kullanmamak.

    Oyun ile ilgili daha ayrıntılı bilgilere ulaşmak ve oyunu yüklemek için oyunun web adresi: cizbakalim.oyunyapimi.org

    Sudoku: Minesweeper sevmeyenler için

    sundance

    Sizi bilmem ama ben hiçbir zaman Minesweeper'a (ya da benzerlerine) ısınamadım. Aslını söylemek gerekirse Sudoku'ya da pek hızlı ısındığım söylenemez. Türkiye'de Radikal ve Vatan gazetelerinin bulmaca eklerinde çıkan ve Diamond adı altında kitapçıkları da olan Sudoku, 1970'lerde Math Puzzles and Logic Problems'de New York'da çıkmış sayı yerleştirmeye dayanan basit bir oyun. 3x3'lük 9 matrixden oluşan 9x9'luk bir alanda, 1'den 9'a kadar olan sayıları yerleştirmeye çalışıyorsunuz. Bunu yaparken, bir sütün, bir sıra, ya da bir 3x3 matrix içinde her sayının sadece bir defa geçmesi gerekiyor.