Pusu! Tamamı türk yapımı 3 boyutlu ilk oyun!

0
larweda
Daha önce Türkiyede yapılan Galata ve Lale Savaşçıları oyunları Türk ürünü oyun tarihinde benim hatırlayabildiğim en ciddi projelerdi. Ama her iki oyunun da yabancı rakipleri karşısında çok fazla eksikleri olduğu ve amatörce yapıldığı eleştirileri söylendi. Şimdi matematik mühendisi iki arkadaşın üzerinde çalıştığı bir türkçe oyun projesi var. Pusu (Ambush), Wolfenstein'la başlayıp Doom'la popüler olan ve sonra örneklerinin binlercesi üretilen FPS (First Person Shooter) tarzı oyunlardan biri oluyor. Oyunun ilk test versiyonlarından görülen ise, gerçekten üzerinde emek harcanmış ve Quake, Half-Life, Duke-Nuke'm gibi büyük oyun firmalarının oyunlarına kafa tutacağa benziyor.
Pusu'nu 3 boyut motoru da Türkiyede geliştirilen ilk 3 Boyut motoru olma özelliğini taşıyor. Oyun tamamlandığı zaman sahip olacağı özellikler ve oyun hakkında bazı bilgiler ise şu şekilde:
  • Windows 95/98/2000 üzerinde OpenGL desteği ile oynanabilme
  • DirectInput, DirectSound ve Directx 8 teknolojileri kullanılıyor.
  • Oyun Microsoft Visual C++ kullanarak geliştiriliyor.
  • Test versiyonlarında olmamasına rağmen ilerki sürümlerinde TCP/IP üzerinden çoklu oyuncu desteği olacak.
  • Toplam 6 farklı tip içinde 58 çeşit silah seçeneği.
  • Gölgelendirme,yüzey etkileme ve yüzey yapma teknolojileri matematiksel formüller şeklinde geliştirilmiş ve bu da oyunun ileride daha da etkileyici bir hal almasına fırsat tanıyor.

    Oyunun test sürümü de indirip denenmeye kesinlikle değer. Bu proje sonuçlandırılabilirse eğer Türk oyun dünyasında gerçek bir ilerleme kaydedilmiş olacak.

    Çok daha detaylı bilgi için : www.3tegames.com

    İkinci test sürümünü indirmek için : www.sanane.com
  • İlgili Yazılar

    MS XNA Game Studio Express: Xbox ve PC için bedava oyun geliştirme platformu

    Tarık

    Microsoft yazılım firmasının ilk duyurusunu 2004 te yaptığı XNA platformu şu anda bedava indirilebilir durumda. Oyun yapımı sektöründe kendi işletim sistemi ve oyun konsolu üzerinde standardı yakalamaya çalışan Microsoft, XNA ile hedefine ulaşacağa benziyor.

    Uplink- Hacker Olmanın Dayanılmaz Hafifliği...

    redogre

    Son 3 saattir bilgisayar hack ediyorum, devlet bilgisayarlarından sosyal kayıt numaralarını değiştirip, özel networklerden bilgi çalıp bir yandan da kazandığım parayla bilgisayarımı update ediyorum... Hem de tamamen yasal olarak... Nasıl mı? Uplink adlı oyun ile :))

    Blizzard ve Activision Birleşiyor

    anonim

    Oyun dünyasının iki dev firması Blizzard ve Activision birleşiyor [en][tr].

    Dünyada oyun piyasası bu kadar hareketlenmişken, Türkiye'de de yeni oluşumları görmek dileği ile.

    Driver 3´te İstanbul sokakları

    redogre

    Bir arkadaşım Driver 3 ün trailerını indirmiş. Miami, Nice ve diğer şehirlerden sonra İstanbul geliyor. 3 katlı, cumbalı ahşap evler, kervansaraylar ve arka planda gerçek bir boğaz görüntüsü. "Eee hani link?" derseniz haklısınız ama maalesef Infogrames sitesinde ki link bozuk...

    Warcraft 3 için beta testerlar aranıyorrr!!!

    gatotkacha

    Sonunda beklenen an geliyor!
    Blizzard sonunda Warcraft 3'ü piyasaya sunmaya hazırlanıyor.
    Uzun zamandır sürmekte olan proje için Blizzard 5.000 beta tester arıyor.
    Ayrıntılı bilgi için: www.blizzard.com/war3/

    Editör'ün notu: Bu testerlar ABD ve Kanada kullanıcıları için sadece ;-(