Prince of Persia ve Flash oyunlar

0
sundance
Bir zamanların efsane oyunu Prince of Persia, yaratıcısı UbiSoft tarafından flash olarak tekrar karşınızda

Eğer kesmediyse, onlarca oyun daha sizi bekliyor. Google sağolsun. (Benim favorim eskiv'da 150'i geçen haber versin ;)

Görüşler

0
ersin2k
-megahit parametresini nereye yazacağız? :) bu arada harika olmuş. Keşke günümüzün 256 M. T&L ekran kartı isteyen beş para etmez oyunlarını yapanlar biraz örnek alsa... (Acaba test drive ve digger de varmıdır :) )
0
boreas
Bende hala dos versiyonları bulunan muhteşem bir oyun.
Ve bir flash oyunuda benden :)

http://www.momchill.com/crimson_room.swf
0
melitical
eskiv 'de 170 yaptım.
0
sundance
Hayallah, ben de 160 yaptım diye övünecektim :)

Yalnız 160'a gelince artık updateler bir yavaşladı, gevşedi, Centrino 1.4'de böyle oluyorsa... Eminim eski commodoreculardan bu oyunu 200'e kadar hızda hiçbir problem olmadan yapabilecek bir iki cin çıkardı.

1Mhz'lik bir makinada...
0
yetgin

miniclip.com diye bi yer var. swf aratınca 1100 tane geldi.

Bir de benim kenara attığım bir kaç klasik şurada var.

Cengiz Han II, Warcraft I, Prince of Persia (orjinal :p ), Civilizations I, Prehistoric, Raptor vs... Meraklısına...

Bu arada Battle for Wesnoth guzel oyunmuş. Linki gönderen, çeviriyi yapan, emeği geçen arkadaşlara teşekkürler.

0
anonim
Budokan :) çok teşekkürler
0
darkhunter
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
oohhh :p
0
sundance
1) Puanlar beşer beşer artıyor.
2) Ekranda 47 top var, 91 olması lazım bu skor için.
3) Oyunun 40 topu bile kaldırabileceğini sanmıyorum.

Kolay gele
0
sundance
Enteresan bir durum var, evdeki Debian'da 35'den sonra gittikçe artan bir yavaşlama oldu ve normalde çok zor yapabildğim 160'ı çok kolaylıkla yaptım.İlginç.
0
darkhunter
Bu T&L bir oyun değil ki zaten, üstelik swf içerisinde hesaplama da yapılmıyor bildiğim kadarıyla, sadece stream olur rutinler üzerinden. Evet 4 (dört) kısmını atlamasaydım iyi bir fake olabilrdi 8-D , sinir krizi geçireceğim birazdan bu oyun yüzünden cık, cık...
0
sundance
Bir oyunun gittikçe yavaşlaması için T&L olması gerekmiyor :)

Herbiri kendi başına hareket eden 30 objenin güncellemesine Flash yetişemiyor eskiv'da. Belki programlamada zayıf bir şey vardır (zira başlangıçta da hareket çok yumuşak değil, kare atlıyor gibi) belki de başka bir şey.

İşin garibi Debian altında bu sayı çok daha az. Diğer tarafta (Lose XP) 150'den sonra yavaşlama görürken, Debian'da 35'den sonra görmeye başladım.

4 kısmını geçtim, ekrana da 44 tane daha top koyman gerekirdi :) Olacak olacak
0
darkhunter
Benzer bir durumu browser dan oynadığım bir java oyununda yaşamıştım : win ve ie altında normal seyrinde çalışırken, debian ve firefox ile çok yavaş çalışıyordu. Sonra birşeyler yaptım (çerezleri falan temizledim galiba) düzelmişti. Bilmiyorum, belki de dediğin gibi hatalı kodlamadır. Aslında söylemek istediğim: 1 Ghz'lık bir işlemcinin flash tarafından zorlanmasının çok da aklıma yatmadığı idi.
0
MGzzY
Bu arada Eskiv'e alternatif olarak ondan esinlenilmiş yine aynı siteden Ball isimli oyuna da bakmanızı tavsiye ederim. Hem bunda bullet time gibi power-uplar da var :) En azından göze daha hoş geliyor
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

2005'in en iyi on bağımsız oyunu!

sundance

Kapağında D.Wade ya de T.Henry'nin fotoğrafı olan, DVD'ler dolusu videolara sahip, ama birkaç saat sonunda bir kenara attığınız oyunlardan bıktınız mı? Bir oyunu oyun yapanın oynanabilirliği olduğunu mu düşünüyorsunuz.

Öncelikle benzer düşüncede olan oyun geliştiricilerinin oluşturduğu Scratchware Manifesto'yu okumanızı, o eski keyfi yeniden yakalamaya çalışanların oluşturduğu RetroRemakes'e bir göz atmanızı, ardından da Game Tunnel'ın bu sene için seçtiği en iyi On Bağımsız Oyun'u incelemenizi tavsiye ederim. Bunlardan dördünün Linux'da çalıştığını da ayrıca belirtmekte fayda var.

DopeWars: Efsane aramızda :))

sundance

Bundan 10 yıl (belki de daha önce) DopeWars diye çok basit freeware bir oyun vardı. Bir uyuşturucu satıcısı olarak bütün yaptığınız 7 semt arasında dolaşıp uyuşturucu alıp uyuşturucu satmaktı. İşe tefeciden aldığınız $5000 borçla başlıyor, 30 gün içinde maksimum parayı kazanmaya çalışıyordunuz. Ne bir grafik ne bir ses, sadece yazılar görüyordunuz. Fakat sanırım hayatımda oynadığım en alışkanlık yapıcı oyunlardan biriydi.

Geçenlerde Freshmeatde dolaşırken bu eski dosta rastgeldimDopeWars. Artık network üzerinden oynanabilen DopeWars, Linux, BSD ve Windows`a da port edilmiş. Ne diyim alın oynayın :)) 3D desteklemiyor haberiniz ola :p

Science Museum - Launchpad Online

Tarık

Launchpad Online bu adresten erişebileceğiniz gerçek fizik etkilerine sahip düşündürürken eğlendiren ilgi çekici bir oyun.

Pusu! Tamamı türk yapımı 3 boyutlu ilk oyun!

larweda

Daha önce Türkiyede yapılan Galata ve Lale Savaşçıları oyunları Türk ürünü oyun tarihinde benim hatırlayabildiğim en ciddi projelerdi. Ama her iki oyunun da yabancı rakipleri karşısında çok fazla eksikleri olduğu ve amatörce yapıldığı eleştirileri söylendi. Şimdi matematik mühendisi iki arkadaşın üzerinde çalıştığı bir türkçe oyun projesi var. Pusu (Ambush), Wolfenstein'la başlayıp Doom'la popüler olan ve sonra örneklerinin binlercesi üretilen FPS (First Person Shooter) tarzı oyunlardan biri oluyor. Oyunun ilk test versiyonlarından görülen ise, gerçekten üzerinde emek harcanmış ve Quake, Half-Life, Duke-Nuke'm gibi büyük oyun firmalarının oyunlarına kafa tutacağa benziyor.

Starcraft Kaynak Kodu Bulundu!

sundance

E-bay'den aldığı bir kutudan, içinde Starcraft kaynak kodu olan bir CD çıkan oyuncu, CD'yi Blizzard'a iade etti. Blizzard ise kodu bulan Khemist49'a birçok hediyeler ve kendisini bu sene yapılacak BlizzCon'a davet ederek ödüllendirdi.

http://kotaku.com/guy-finds-starcraft-source-code-and-returns-it-to-blizz-1794897125