Biraz bulmaca çözelim: Trisoli

0
FZ
Frank Buss kendisine yeni yıl hediyesi olarak verilen tahtadan bulmaca ile bir süre kafayı yedikten sonra favori araçları olan Flash, POV-Ray ve Common Lisp'i alıp Trisoli oyun sayfasını yapmış ve oyunu çözen Common Lisp kodunu (alternatif kodlarla birlikte) sunmuş. Çılgın ve imkansız bir oyunla boğuşmak isteyenler için birebir.

İlgili Yazılar

DopeWars: Efsane aramızda :))

sundance

Bundan 10 yıl (belki de daha önce) DopeWars diye çok basit freeware bir oyun vardı. Bir uyuşturucu satıcısı olarak bütün yaptığınız 7 semt arasında dolaşıp uyuşturucu alıp uyuşturucu satmaktı. İşe tefeciden aldığınız $5000 borçla başlıyor, 30 gün içinde maksimum parayı kazanmaya çalışıyordunuz. Ne bir grafik ne bir ses, sadece yazılar görüyordunuz. Fakat sanırım hayatımda oynadığım en alışkanlık yapıcı oyunlardan biriydi.

Geçenlerde Freshmeatde dolaşırken bu eski dosta rastgeldimDopeWars. Artık network üzerinden oynanabilen DopeWars, Linux, BSD ve Windows`a da port edilmiş. Ne diyim alın oynayın :)) 3D desteklemiyor haberiniz ola :p

Starcraft 2'den Haber Var

o_ozardic

Meraklılarını "Yenisi çıksa da oynasak" bekleyişinde tutan, Blizzard’ın unutulmazlar arasına giren oyunu Starcraft 2’nin bir üçleme olarak yayınlanacağı duyuruldu. Haber metninin tamamına NTVMSNBC'den erişebilirsiniz.

Lucas Arts´ın güzel bir adımı

conan

Eğer siz de benim gibi bir Lucas Arts manyağı iseniz, size güzel bir haberim var o zaman :) Lucas Arts, LFNetwork şirketiyle anlaşıp Lucas Arts oyunları ile ilgili dosyaların depolanıp indirilebildiği bir site açtı. Sitenin adı Lucas Files.

Efsane Geri Dönüyor: Return to Castle Wolfenstein

ganzo66

NTVMSNBC: Herşey yaklaşık 10 yıl önce Activision’un Wolfenstein 3D isimli oyunu piyasaya sürmesiyle başladı. Günümüz bilgisayarlarının henüz emekleme aşamasında olduğu bir dönemde birçok kullanıcının gözdesi olan Wolfenstein 3D, ismini oyun tarihine altın harflerle yazdırmayı başardı.

Artık Türkiye`de de bir oyun firması var

redogre

Artık Türkiye'de yeni bir oyun firması var. Adı Momentum. Geçen hafta Hürriyet insan kaynaklarında çıkan bir haber sonucu varlığını öğrendiğim bu firma 3d Modeler and Artist ve C++ Programmer arıyormuş. CV göndermek isteyenler için adres "momentum@e-kolay.net".

Maalesef firmanın bir web sitesi yok!