Anti-PSP huzurlarınızda: GP2X

0
sundance
Çıktığı andan itibaren Özgür Yazılım meraklısı oyuncuların ilgisini çeken GP32'nin yeni kardeşi GP2X 2006'nın ilk yarısından itibaren Hong Kong'da satışa çıkıyor.

PSP'e vuruldunuz, ama medyalarının bulunmaması sizi ürkütüyor mu? Birsürü para verdiğiniz 1GB memory duo'ya mazallah bir şey olursa. Peki bu cihazın televizyona bağlanamıyor olmasından rahatsızlık duymuyor musunuz? Eğer cevabınız evetse, çift işlemcisi, USB 2.0 bağlantısı, tv outu, 3,5 inchlik LCD ekranı ile GP2X $175'lık fiyatı ile tam size göre. Söylemeyi unuttum işletim sistemi GNU/Linux ve şimdiden hemen hemen bütün emulatörler ve birçok oyun GP2X'e çevrilmiş durumda.
Hatta Come Get Some!

Görüşler

0
ulatrix
gerçi PSP bi aparat yardmıyla tv ye baalanıyo ama GP2X linux farkıyla(hatta 5-10 boy farkla:)) kesin ses getirir...
0
xcorex
OHA! direk listeme ekledim :)
0
anonim
Süper bir alet. Bunu istiyorum. Buna kod yazmak istiyorum. Buna oyun yazmak istiyorum. İstiyoruuum!!!
En süperide Türkiyede bu aleti satan bir firma olması :). Dur bakalım şu parayı bir denkleştirelim hemen ön siparişi geçmek gerek.
0
ttk
Merhaba

Kim satıyormuş ben de merak ettim :)
Oldukça ilgi çekici bir cihaza benziyor.
0
zekeriya_akyildiz
işte alet türkiyede beyler koşun alın.
http://www.gp2xtr.com/
http://wiki.gp2x.org/wiki/Where_to_Buy%3F
0
darkhunter
Görebildiğim kadarıyla kablosuz bağlantısının olmaması dışında psp ayarında bir alet. Bi tane almak farz oldu...
0
iSuat
Aslında bakarsanız linux driver i olan bir usb ya da SD(o ne lan demeyin yakında çıkacak) Wi-Fi kartı ile internete bağlanabiliyor usb klavye destekliyor. Bunun dışında usb den cep telefonunu modem olarak gormesi için gerekli olan telefon driverleri araştırma konusu. Yani gp2x forumunu bir kurcalayın derim gerçekten ilginç bir alet.
0
redogre
Yanlız Türkiye fiyatı 259$. Umarım satıldıkça düşer..
0
banger
açık konuşmak gerekirse sony psp hala daha iyi gibi duruyor ? Tamam GNU/Linux kullanması mükkeml bir olay ama psp kullanan biri olarak sony kalitesine yaklaşacağını sanmıyorum.. turkiyede zaten pspleri 330 milyon civarında alabiliryorsun her oyunuda 1.5 versiyonda oynayabiliryorsun... Ama GP2X de cıksın bakalım...
0
do9uz
www.gp2x.co.uk sitesinde ups ile turkiye ye 24-48 saat içinde göndereceklerini söylüyorlar. Bende inandım ve sipariş verdim :) shipment dahil 295 YTL civari. Cevap maili de geldi, şu an security check yapıyorlarmış ship olunca bildireceklermiş. Bakalım gelecekmi :)
0
sundance
A-haaa!

Bu bilgiyi bizle paylaştığınız için teşekkürler.
0
yetgin
Gümrükte ayrıca ödeme yapmak gerekmiyecek mi?
0
do9uz
sitelerinde herhangi ekstra vergiden bahsetmiyorlardı. UPS ile adrese teslim oluyormuş bakalım bekleyip göreceğiz vergi yada herhangi bir terslik olacak mı.
0
anonim
cihaz kutu ile geleceğinden gümrüğe takılacaktır eğer bu olursa gümrük bulunduğunuz bölgenin ptt merkezine paketi gönderecektir ve ptt'de size bir kağıt gönderecek. paketi almaya gittiğinizde ~27 TL ödemeniz gerekecek (pul,vergi v.s.).

Ha unutmadan gelen malın değeri 100$'ın üzerindeyse fazlası kadar vergi alıyorlar yani sazan gibi "ben bunu 179$ a aldım abi" denmeyin bu biir ikincisi bazı dal.amalar paketinizi kurcalayabilir ve içinden ne olduğunu anlamadığı fakat ilgisini çeken (=gözüne güzel görünen) parçaları "ödünç" alabilir .

Not: Ödünç alma olayı deneyimle sabittir. Ubuntu istediğim cdler ufak bir koli ile gödermişti ve gümrüğe takılmıştı, eve gelip kargo firmasının dekontu ve cdleri karşılaştırdığımda 6 adet eksik vardı; yaz sıcağında tekrar ptt merkezine gidemeyeceğimden boşvermiştim.
0
do9uz
Cihaz hiçbiyere takılmadan geldi :) UPS kapima kadar teslim etti belki bayram dan dolayı gümrüğe falan takılmamıştır. Aleti henüz inceleme fırsatım olmadı ama işletim sisteminde bir çok sorun ve eksik olduğunu forumlardan okumuştum.
0
anonim
Ya birşey sorağım. Geçen gün bende sipariş etmeye çalıştım. ama sipariş formu abuk subuk bir hata mesajı verdi "authorisayion" ile başlayan. Bende tekrar denedim ve yine aynı mesajı verince kıllandım ve faq'ye bakmak aklıma geldi. Okuduklarımı pek anlamadım ama sanırım o olay security check bekleme olayı mı? Öyle ise şimdi bana iki tane mi gelecek?
Birde sanırım adamlar pound üzerinden satıyorlar, yani 1gb sdcard ile birlikte + ups ile alınca 162~ pound'a yani 380~ milyon TL'ye denk geliyor (YTL'ye geçmedim ben daha :)). Sen sanırım sdcard'sız versiyonunu aldın? Ya da ben mi hesap hatası yapıyorum?

Bu arada firmayla iletişime geçme gereği hissettim o iki siparş hatasından dolayı. Adamlar bu konuda a süper bence. Sitelerinden hem telefon, hem posta, hem icq, hem msn hem de mail adreslerine ulaşabiliyoruz. Gerçi bu ulaşım haftaiçi ile sınırlı ama yinede iyi. Ve işte bu hafta içine denk gelme olayı beni rahatsız ediyor. Yanlışlıkla 2 tane almak istemem, kısaca batarım öyle bir durumda :(. Bu konuda beni aydınlatabilecek var mı acaba? (Firmaya mail attım bu konuda ama cevap gelmedi)
0
do9uz
Siparişi başarıyla tamamlarsan sonunda sana bir sipariş kodu veriyorlar GXX633348067&VPSTxId={00000117......... gibi eğer bu kodları görmemişsen büyük ihtimalle siparişi verememişsindir. Ben garanti sanalkart ile sd kartsız versiyonunu aldım ama alet ile birlikte sd kart okuyucu gönderdiler :) adamlar kendi mesai saatleri içinde mailleri çabuk cevaplıyorlar büyük ihtimal pazartesi sana hemen dönerler.
0
anonim
Sağol rahatladım. Demek ki siparişim olmamış. İki sipariş vermemden iyidir :). Artık pazartesi hallederim bu işi. Sd kart okuyucu vermeleride oldukça hoş, şimdi bir tanede ondan almak lazım diyordum.
0
gruphuner
bende gp2x alacağım ve sana bir sorum olacak.ben edirnede oturuyorum ürün direk benim adresimemi gelir yoksa istanbula gümrüğe gitmeme gerek varmı?cevabı e-mail adresime yollarsan çok sevinirim. (gruphuner@hotmail.com) bekliyorum.
0
anonim
http://www.gp2xtr.com/
0
sempsteen
super! kesinlikle istiyorum. haberin yazarına ayrıca teşekkür ediyorum.
0
tahiry99
selam arkadaslar,ben bu aleti ekimde siparis edip aralik ayinda aldim...Kod yazmak gibi bilgilere sahip olmadigim icin ve mp3player ozelligi icin aldigim icin yanlis bir tercih yapmisim cunku oyun ve divx ozelligini kullanmiyorum.Alet daha hic kullanilmamis gibi ve satiyorum su anda.Eger isteyeniniz olursa mail adresim: tahiry99@gmail.com
0
Transilvania
kim ipler linux kullaniyor diye GP2X'i? PSP gibi mukemmel kalitede bir urun varken, sacma sapan bir alete para mi verilir?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

World Cyber Games Türkiye Finalleri Sona Erdi

anonim

(hurriyetim.com) Önümüzdeki ay Güney Kore´de yapılacak olan Dünya finalleri öncesinde Türkiye´yi temsil edecek olan oyuncular, Maslak Princess Otel´de gerçekleşen turnuvada belirlendi. Geçen yılın şampiyonu Vendetta takımının üst üste iki kere yenilerek elenmesi herkes için sürpriz oldu.

Mount&Blade (At ve Kılıç)

zgf

Mount&Blade büyük bölümü evli bir Türk çift tarafından geliştirilen bir Action/RPG oyunu. Yakın zaman önce ekibe iki kişi daha katıldı. Oyun beta aşamasında olduğundan henüz mağazalardan perakende satışı yapılmıyor, sadece oyunun resmi sitesinden alabilirsiniz ancak Paradox Entertaintment'ın GamersGate portalında oyunun resmi sitesine ek olarak satışı başlayacak.

Diablo III Resmen Duyuruldu!

darkBLACK

Blizzard, geçtiğimiz aylarda belki de bilgisayar oyunları tarihinin gelmiş geçmiş en çok beklenen iki oyunundan biri olan Starcraft II 'yi duyurmuştu.

Şimdi de yıllardır beklenen, Diablo nun III. oyunu sonunda blizzard tarafından resmen duyuruldu! Diablo III

COLOBOT

FZ

Yepyeni bir 3 boyutlu, gerçek zamanlı strateji ve macera oyunu COLOBOT eminim en oyun meraklılarını olduğu kadar programcıların ve nesneye yönelik programlamayı öğretmeye çalışanların da ilgisini çekecektir.

Dünyadan havalanıp gezegenden gezegene, maceradan maceraya koşarken, grafikleri oldukça tatlı ve eğlenceli olan bu oyunda ister bütün hareketlerinizi ve araçlarınızı (taşıyıcılar, ateşleyiciler, radarlar, vs.) manuel olarak klavye ve mouse ile kontrol edin isterseniz de bunları nesneye yönelik bir programlama dili ile programlayın ve çayınızı yudumlamaya doğru emin adımlarla ilerlerken içinizden "program işler el öğünür" diye geçirin ;-)

Blizzard ve Activision Birleşiyor

anonim

Oyun dünyasının iki dev firması Blizzard ve Activision birleşiyor [en][tr].

Dünyada oyun piyasası bu kadar hareketlenmişken, Türkiye'de de yeni oluşumları görmek dileği ile.