SDL İçin Türkçe Döküman

0
Ragnor
Sitede daha önce de adı geçen SDL hakkında türkçe detaylı bir döküman hazırladım. İlgilenenler metin dosyası halinde olan versiyonunu buradan ve html formatında olan versiyonuna da buradan ulaşabilirler.

Not: HTML versiyonu için bu siteninde üyesi olan deniz'e (oyunyapimi.org'un kurucusudur kendisi) teşekkür ederim. Sağol deniz :).

Görüşler

0
sundance
Elinize sağlık. Çok güzel olmuş. Bu alanda türkçe döküman çok önemli.
0
Ragnor
Aslında yazmayacaktım ama yazayım. FM etkisi diyordunuz ya hep, bir tane daha örneğiniz var artık. Bu döküman oyunyapimi.org'da bu sitede haberi yayınlanmadan bir ay önce yayınlanmaya başladı (13/07) ve en son hatırladığım 100 küsür kere okunmuştu. FM'de haberi geçtiği ilk gün içerisinde hem okuma sayısı 2 katına (240'larda idi gün sonunda baktığımda) çıktı hem de TV'de bahsedildi. Ve ben şansa bakın ki kaçırdığım programın tekrarını izleyerek bilmeden buna şahit oldum. İnsanların televizyonda senin yaptığın birşeyden bahsetmesi çok hoştu. Bunun içinde ayrıca teşekkür ederim. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Crimson Land (a.k.a psikopatın oyunu)

redogre

10 Tons Entertainment adında ki şirketin sahibi abiler Crimson Land adında bir oyun yapmışlar... Sundance te bu oyunu bulup Redogre ye göndermiş, Redogre de 4 gündür aralıksız oynamış...

Uzun lafın kısası çok basit bir Shoot`em all nasıl bağımlılık yaratan bir oyuna dönüşür? İşte böyle.

Oyunun müziksiz versiyonu 2.5 Mb, müzik isterseniz 9 Mb. Aman dikkat çok işiniz varsa hiç indirip oynamaya başlamayın, benden söylemesi...

Yeni nesiller için Xenon

sundance

Zamanında SpeedBall, Cadaver, Gods, Chaos Engine gibi efsane oyunlarla Amiga ve C-64 kullanıcılarının gözbebeği olan Bitmap Brothers, tüm zamanların en iyi shootem-up'larından biri olan Xenon2'nin devamı Xenon 2000 ile huzurlarınızda.

IF Comp 2005 (IF | Interactive Fiction | Etkileşimli Kurmaca)

cemuzunlar

Yarışmaya katılan oyunları oynamak ve oy vermek için... IF Comp 2005

Kabarık bütçelerin, devasa ekiplerin, onyüzbinmilyon poligon çizebilen grafik kartlarının olmadığı günlerde, "text adventure" (IF) denen oyunlar çok popülerdi. Bu oyunlar, sadece yazarak komut vermemize izin veriyordu. Bize sunabildiği grafik ve ses kalitesi ise, bana göre günümüz teknolojileriyle yapılanların çok ötesindeydi. Çünkü sınırsız bir kaynak olan hayal gücümüzü işin içine katıyordu.

ASUS oyunlarda hile yapan ekran kartı sürücüleri çıkartıyor!

larweda

Tayvan bilgisayar parçaları üreticisi ASUS, ki en çok anakartları ve ekran kartları ile tanınır, uzun zamandır eleştirilen online oyunlarda hile yapmaya yardımcı olan yeni görüntü kartı sürücülerini piyasaya sürdü. Özellikle Half-Life, Quake gibi First-Person Shooter (Birinci şahıs vurucu :-)) oyunlarda, gölgeleri kapatma, duvarların içini görmek gibi taktik avantaj sağlayacak hilelerin sürücü seviyesinde yapılmasına olanak sağlayacak ekran kartı sürücüleri, online oyun topluluklarının tepkisini çekiyor.

Katliamın Oyunu!

PCc0d3r

Bildiğimiz gibi televizyondaki çizgi filmlerin ve bilgisayar oyunlarının içerdikleri şiddetten dolayı sansürlenip sansürlenmemesi uzun süre konuşulmuştu. Peki ya böyle bir şeyin oyun haline geldiğini düşünürsek ?
\r Akli dengesi bozuk Mamoru Takuma, geçen hafta Japonya´nın Osaka kentindeki İkeda İlkokulu´nu basmış ve 8 küçük çocuğu 15 santim uzunluğudaki büyük bir bıçakla vahşice katletmişti. Bunu oyun yapan oyun firmasının peşinde artık polis var =)
\r Ayrintili Bilgi:http://www.hurriyet.com.tr/tekno/turk/01/06/15/15haz3.htm\r