'Battle for Wesnoth 1.0' çıktı

0
anonim
Battle for Wesnoth (Wesnoth için Savaş) modern strateji oyunları arasında az rastlanan türden bir sıra tabanlı fantazi strateji oyunudur. 3 yıllık bir çalışma sonunda geçtiğimiz günlerde 1.0 sürümü yayımlanan oyunda elfler, cüceler, ejderhalar gibi ırklardan birini seçip ordunuzu kurmanız ve rakiplerinizi en kısa zamanda yenmeniz gerekli. Oyunun MP desteği mevcut ve şimdiden büyük bir oyuncu kitlesi oluşmuş durumda. 1.0 sürüm notları Türkçe çevirisini haberin devamında bulabilirsiniz.

Internet. 2 Ekim 2005. The Battle for Wesnoth ekibi, fantazik tema ve rol oynama unsurları içeren Özgür bir sıra tabanlı strateji oyunu olan "The Battle for Wesnoth"u yayımlamaktan gurur duyar. Oyun şu andan itibaren Windows, Mac OS X, ve çeşitli GNU/Linux dağıtımları için indirmeye hazırdır.

  • Oyun
  • Uluslararası yapma
  • İndirme
  • Daha fazla bilgi

Oyun

Battle for WesnothBatlle for Wesnoth (Wesnoth için savaş) az sayıdaki başarılı Özgür/Açık kaynak oyunlardan biridir. Oyun geliştirilirken mümkün olan en yüksek pazar payına ulaşmaktan ziyade -başkalarının da aynı ağız tadına sahip olabileceği umularak- yaratıcıları için olabildiğince zevkli ve eğlenceli bir oyun yapmak esas alınmıştır. Bu yaklaşım içinde herkesin ağız tadına uyamayacak ama bazı insanların da başında yüzlerce saat geçirebilecek kadar hastası olacağı benzersiz bir oyunun yaratılabildiği bir ortam hazırlamıştır.

Battle for Wesnoth öğrenmesi kolay fakat hayli derinlikli, basit ve eğlenceli bir oynanışa sahiptir. Tek oyunculu deneyimi oyunla birlikte paketlenmiş güçlü yapay zeka ve ilginç senaryolara sahip dört kampanya içerir.

Batle for Wesnoth ayrıca oyun içinde indirilip kolayca yüklenebilen düzinelerce ek kampanya yapmış olan hareketli bir kampanya yazarları camiasına sahiptir.İstekli kampanya ve senaryo yazarları Wesnoth harita editörü ve Wesnoth'un skript dilini kullanarak kendi kampanyalarını kolay bir şekilde oluşturabilirler.

Çok oyunculu da unutulmadı, ikili veya ağ üzeri ile arkadaşlara karşı olduğu gibi internet üzerinden oyuncuların takım arkadaşı ve rakip bulabileceği çok oyunculu sunucuda da oynamak mümkün.

Battle for Wesnoth'a giden yol ana geliştirici David White 18 Temmuz 2003'te ilk geliştirme versiyonu 0.1'i çıkardığı günden başlayan uzun bir yol oldu. 1.0 sürümü David ve düzinelerce katkıda bulunan kimsenin sadece kod, senaryo, resim ve müziklerini içermekle kalmayıp zaman, efor ve yeteneklerini de temsil etmektedir. Battle for Wesnoth ekibi Wesnoth'un filizlenmekte olan diğer açık kaynak oyunlarının geliştiricilerine de bir başarı örneği olmasını ümit eder.

Uluslararası yapma

Battle for Wesnoth güçlü uluslararası desteği ile de iftihar etmektedir: 1 milyar 400 milyondan fazla insanın oyunu ana dilinde oynayabilmesi demek olan İngilizce veya 17 diğer dilden birini seçmek mümkün. İsterseniz kendinizi deneyin ve oyunu latincede bitirmeye çalışın. Wesnoth 1.0 ile birlikte gelen dil paketleri Türkçe, Afrikaans, Katalan, Çekçe, Hollandaca, Amerikan ingilizcesi, İngiliz ingilizcesi, Fince, Fransızca, Almanca, Macarca, İtalyanca, Japonca, Latince, Rusça, Slovakça, İspanyolca ve İsveççe'dir.

Bazı diğer diller tamamlanmak üzereler: gelecek sürümler için eksik tercümeleri bitirmeye yardım etmek için bize katıl.

İndirme

Battle for Wesnoth GNU General Public License (GPL)altında yayımlanmıştır. Kaynak kodu çeşitli işletim sistemlerinde kaynaktan derlemek için açıklamaların da bulunabileceği wesnoth.org adresindedir. Çoğu popüler işletim sistemi için kurulmaya hazır paketler de mevcuttur.

İndirme sayfasında indirmeler hakkında güncel bilgiyi bulabilirsin.

Eğer oyunun önceki versiyonlarını indirdiysen sadece xdelta dosyalarını indirmen mümkün.

Kaynak

Selim

Görüşler

0
mow
Oyunu hiç oynamadım oynanışı ilgimi çekmiyor ama, 3 senedir devam eden ve şu sıralar yeniden yapılanan online turnuva organizasyonlarım için, multiplayer, açık kaynak kodlu, oyuncuların maddi olarak bükülmeyeceği oyunlar arıyorum birkaç tanede buldum sağlam, bu oyunların sunucularını kurmaya ve oyuncuları alıştırmaya yavaş yavaş başlamak istiyorum. Bu tür şeyleri kendine hobi edinen (oyun,organizasyon,linux vb.) arkadaşlar varsa ortam hazır, mesaj yazmaları yeterli :)
0
darkhunter
Bu oyunu türkçeleştirerek çok güzel bir işe imza atmışsınız, kutluyorum :)

Bu tip uygulamaların türkçeleştirilmesinde izlenen açık kod geliştirme/değiştirme süreci, anlaşılması çok da güç olmayan nedenlerle, ticari uygulamaların dil çeşitliliğini aşalı çok oldu. Bu bağlamda belki birkaç yıl sonra, türkçe gpl (vb) oyunlar ticari muadillerinden çok daha fazla olacaklar diye umuyorum.

Wesnoth da pek bir leziz, bana GBA ile oynadığım oyunları anımsattı. O tarza bayılırım ben :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Efsane Geri Dönüyor: Return to Castle Wolfenstein

ganzo66

NTVMSNBC: Herşey yaklaşık 10 yıl önce Activision’un Wolfenstein 3D isimli oyunu piyasaya sürmesiyle başladı. Günümüz bilgisayarlarının henüz emekleme aşamasında olduğu bir dönemde birçok kullanıcının gözdesi olan Wolfenstein 3D, ismini oyun tarihine altın harflerle yazdırmayı başardı.

Driver 3´te İstanbul sokakları

redogre

Bir arkadaşım Driver 3 ün trailerını indirmiş. Miami, Nice ve diğer şehirlerden sonra İstanbul geliyor. 3 katlı, cumbalı ahşap evler, kervansaraylar ve arka planda gerçek bir boğaz görüntüsü. "Eee hani link?" derseniz haklısınız ama maalesef Infogrames sitesinde ki link bozuk...

ÇizBakalım - Online Çizim-Tahmin Oyunu

mdeniza

ÇizBakalım; online, çok kullanıcılı bir çizim-tahmin oyunu.

Yaklaşık 2700 türkçe veya ingilizce kelime arasından rastgele seçilen kelimeleri sırası ile bir kişi çizerken, aynı oyunda olan diğer oyuncular da bu çizim ile anlatılmak istenen kelimeyi tahmin etmeye çalışıyorlar. Kısıtlı bir süre içerisinde doğru tahminde bulunan her oyuncu sırası ile puan alırken, aynı zamanda çizimi yapan oyuncu da her doğru tahmin için bir puan kazanıyor. Bir oyun 10 tur sürüyor, ve oyunun sonunda en yüksek puana sahip olan oyuncu oyunu kazanıyor.

Oyunun en önemli kuralı ise; çizim yaparken kesinlikle harfleri kullanmamak.

Oyun ile ilgili daha ayrıntılı bilgilere ulaşmak ve oyunu yüklemek için oyunun web adresi: cizbakalim.oyunyapimi.org

Türkiye'nin ilk OYUN geliştirme merkezi ODTU Teknokent'te açılıyor.

ozansener

Oyun teknolojileri, simulasyon yada animasyon alanlarından her hangi biri hakkında iş fikriniz varsa, kendinizi geliştirmek istiyorsanız yada yeni başlamak istiyorsanız, 12 Mart' 12:40 daki lansmanımıza bekleriz.

2005'in en iyi on bağımsız oyunu!

sundance

Kapağında D.Wade ya de T.Henry'nin fotoğrafı olan, DVD'ler dolusu videolara sahip, ama birkaç saat sonunda bir kenara attığınız oyunlardan bıktınız mı? Bir oyunu oyun yapanın oynanabilirliği olduğunu mu düşünüyorsunuz.

Öncelikle benzer düşüncede olan oyun geliştiricilerinin oluşturduğu Scratchware Manifesto'yu okumanızı, o eski keyfi yeniden yakalamaya çalışanların oluşturduğu RetroRemakes'e bir göz atmanızı, ardından da Game Tunnel'ın bu sene için seçtiği en iyi On Bağımsız Oyun'u incelemenizi tavsiye ederim. Bunlardan dördünün Linux'da çalıştığını da ayrıca belirtmekte fayda var.