'Battle for Wesnoth 1.0' çıktı

0
anonim
Battle for Wesnoth (Wesnoth için Savaş) modern strateji oyunları arasında az rastlanan türden bir sıra tabanlı fantazi strateji oyunudur. 3 yıllık bir çalışma sonunda geçtiğimiz günlerde 1.0 sürümü yayımlanan oyunda elfler, cüceler, ejderhalar gibi ırklardan birini seçip ordunuzu kurmanız ve rakiplerinizi en kısa zamanda yenmeniz gerekli. Oyunun MP desteği mevcut ve şimdiden büyük bir oyuncu kitlesi oluşmuş durumda. 1.0 sürüm notları Türkçe çevirisini haberin devamında bulabilirsiniz.

Internet. 2 Ekim 2005. The Battle for Wesnoth ekibi, fantazik tema ve rol oynama unsurları içeren Özgür bir sıra tabanlı strateji oyunu olan "The Battle for Wesnoth"u yayımlamaktan gurur duyar. Oyun şu andan itibaren Windows, Mac OS X, ve çeşitli GNU/Linux dağıtımları için indirmeye hazırdır.

  • Oyun
  • Uluslararası yapma
  • İndirme
  • Daha fazla bilgi

Oyun

Battle for WesnothBatlle for Wesnoth (Wesnoth için savaş) az sayıdaki başarılı Özgür/Açık kaynak oyunlardan biridir. Oyun geliştirilirken mümkün olan en yüksek pazar payına ulaşmaktan ziyade -başkalarının da aynı ağız tadına sahip olabileceği umularak- yaratıcıları için olabildiğince zevkli ve eğlenceli bir oyun yapmak esas alınmıştır. Bu yaklaşım içinde herkesin ağız tadına uyamayacak ama bazı insanların da başında yüzlerce saat geçirebilecek kadar hastası olacağı benzersiz bir oyunun yaratılabildiği bir ortam hazırlamıştır.

Battle for Wesnoth öğrenmesi kolay fakat hayli derinlikli, basit ve eğlenceli bir oynanışa sahiptir. Tek oyunculu deneyimi oyunla birlikte paketlenmiş güçlü yapay zeka ve ilginç senaryolara sahip dört kampanya içerir.

Batle for Wesnoth ayrıca oyun içinde indirilip kolayca yüklenebilen düzinelerce ek kampanya yapmış olan hareketli bir kampanya yazarları camiasına sahiptir.İstekli kampanya ve senaryo yazarları Wesnoth harita editörü ve Wesnoth'un skript dilini kullanarak kendi kampanyalarını kolay bir şekilde oluşturabilirler.

Çok oyunculu da unutulmadı, ikili veya ağ üzeri ile arkadaşlara karşı olduğu gibi internet üzerinden oyuncuların takım arkadaşı ve rakip bulabileceği çok oyunculu sunucuda da oynamak mümkün.

Battle for Wesnoth'a giden yol ana geliştirici David White 18 Temmuz 2003'te ilk geliştirme versiyonu 0.1'i çıkardığı günden başlayan uzun bir yol oldu. 1.0 sürümü David ve düzinelerce katkıda bulunan kimsenin sadece kod, senaryo, resim ve müziklerini içermekle kalmayıp zaman, efor ve yeteneklerini de temsil etmektedir. Battle for Wesnoth ekibi Wesnoth'un filizlenmekte olan diğer açık kaynak oyunlarının geliştiricilerine de bir başarı örneği olmasını ümit eder.

Uluslararası yapma

Battle for Wesnoth güçlü uluslararası desteği ile de iftihar etmektedir: 1 milyar 400 milyondan fazla insanın oyunu ana dilinde oynayabilmesi demek olan İngilizce veya 17 diğer dilden birini seçmek mümkün. İsterseniz kendinizi deneyin ve oyunu latincede bitirmeye çalışın. Wesnoth 1.0 ile birlikte gelen dil paketleri Türkçe, Afrikaans, Katalan, Çekçe, Hollandaca, Amerikan ingilizcesi, İngiliz ingilizcesi, Fince, Fransızca, Almanca, Macarca, İtalyanca, Japonca, Latince, Rusça, Slovakça, İspanyolca ve İsveççe'dir.

Bazı diğer diller tamamlanmak üzereler: gelecek sürümler için eksik tercümeleri bitirmeye yardım etmek için bize katıl.

İndirme

Battle for Wesnoth GNU General Public License (GPL)altında yayımlanmıştır. Kaynak kodu çeşitli işletim sistemlerinde kaynaktan derlemek için açıklamaların da bulunabileceği wesnoth.org adresindedir. Çoğu popüler işletim sistemi için kurulmaya hazır paketler de mevcuttur.

İndirme sayfasında indirmeler hakkında güncel bilgiyi bulabilirsin.

Eğer oyunun önceki versiyonlarını indirdiysen sadece xdelta dosyalarını indirmen mümkün.

Kaynak

Selim

Görüşler

0
mow
Oyunu hiç oynamadım oynanışı ilgimi çekmiyor ama, 3 senedir devam eden ve şu sıralar yeniden yapılanan online turnuva organizasyonlarım için, multiplayer, açık kaynak kodlu, oyuncuların maddi olarak bükülmeyeceği oyunlar arıyorum birkaç tanede buldum sağlam, bu oyunların sunucularını kurmaya ve oyuncuları alıştırmaya yavaş yavaş başlamak istiyorum. Bu tür şeyleri kendine hobi edinen (oyun,organizasyon,linux vb.) arkadaşlar varsa ortam hazır, mesaj yazmaları yeterli :)
0
darkhunter
Bu oyunu türkçeleştirerek çok güzel bir işe imza atmışsınız, kutluyorum :)

Bu tip uygulamaların türkçeleştirilmesinde izlenen açık kod geliştirme/değiştirme süreci, anlaşılması çok da güç olmayan nedenlerle, ticari uygulamaların dil çeşitliliğini aşalı çok oldu. Bu bağlamda belki birkaç yıl sonra, türkçe gpl (vb) oyunlar ticari muadillerinden çok daha fazla olacaklar diye umuyorum.

Wesnoth da pek bir leziz, bana GBA ile oynadığım oyunları anımsattı. O tarza bayılırım ben :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Desktop Tower Defense

sundance

Bazen çok basit, eğlenceli bir oyun bulursunuz. Kahve molası verdiğimde oynarım diye bir kenara koyarsınız, bir de bakmışsınız ki kahve soğumuş, aradan birbuçuk saat geçmiş, telefonlar çalmakta, birsürü e-posta sizi bekliyor vs.

Zamanında Snowcraft öyle bir oyundu, şimdi Desktop Tower Defense birkaç kat beteri. İstatistiklere bakarsanız son bir saat içinde 100,000 üstünde oynanmış oyun, 400 küsur bin kule vs. vs. olduğunu görürsünüz. Tabi oyunun yazarının bu ilgiden reklam sayesinde ayda binlerce dolar kazandığını da gözardı etmeyelim.

ASUS oyunlarda hile yapan ekran kartı sürücüleri çıkartıyor!

larweda

Tayvan bilgisayar parçaları üreticisi ASUS, ki en çok anakartları ve ekran kartları ile tanınır, uzun zamandır eleştirilen online oyunlarda hile yapmaya yardımcı olan yeni görüntü kartı sürücülerini piyasaya sürdü. Özellikle Half-Life, Quake gibi First-Person Shooter (Birinci şahıs vurucu :-)) oyunlarda, gölgeleri kapatma, duvarların içini görmek gibi taktik avantaj sağlayacak hilelerin sürücü seviyesinde yapılmasına olanak sağlayacak ekran kartı sürücüleri, online oyun topluluklarının tepkisini çekiyor.

Biraz bulmaca çözelim: Trisoli

FZ

Frank Buss kendisine yeni yıl hediyesi olarak verilen tahtadan bulmaca ile bir süre kafayı yedikten sonra favori araçları olan Flash, POV-Ray ve Common Lisp'i alıp Trisoli oyun sayfasını yapmış ve oyunu çözen Common Lisp kodunu (alternatif kodlarla birlikte) sunmuş. Çılgın ve imkansız bir oyunla boğuşmak isteyenler için birebir.

Rixos Second Life'ta otel açıyor

fkoksal

Tüm dünyayı çığ gibi etkisi altına alan üç boyutlu sanal dünya Second Life'ta Türk otel zinciri Rixos da otel açıyor. Dünyada 6.7 milyon kişinin tıpkı günlük hayattaki gibi çalıştığı, alışveriş yaptığı, pansiyonlarda konakladığı, casinolara gittiği, evlendiği hatta kendi para birimi bile olan Second Life'taki otel yatırımı ile Rixos Almanya'dan ABD'ye kadar geniş bir kitle tarafından tanınmayı hedefliyor. Rixos'un açacağı otel Second Life'taki Amsterdam'ın ilk beş yıldızlı oteli olacak.

Céidot Umaykut Oyununun Kaynak Kodlarını Halka Açtı

anonim

Céidot Oyun Stüdyosu bir süredir internet üzerinden yayınladığı Umaykut isimli online browser oyununun tüm kaynak kodlarını öğrenme amaçlı olarak halka açtı. Bu kodları ticari olmayan her türlü projede kullanmak böylelikle serbest oldu. Umuyoruz ki bu açılım henüz emekleme aşamasında olan oyun geliştirme sektörüne yararlı olur.

Umaykut, internet üzerinden binlerce kişi ile aynı anda oynanabilen bir çevrim içi strateji oyunudur. Oyun türk tarihini konu alır ve hiçbir ek yazılım yüklemesi gerektirmeksizin sadece browser aracılığı ile oynanabilir.

Projede istemci tarafı Adobe Flash teknolojisi (ActionScript 3), sunucu kısmı ise Java + MINA + MySql gibi teknolojiler kullanılarak gerçekleştirilmiştir.

Projenin google code sayfası: http://umaykut.googlecode.com