Crytek, Oyun Motorunu İngiliz Üniversitelerine Bağışladı

0
Evil_Empire
1999 yılında Almanya'da doğup büyüyen Türk kardeşler Cevat Yerli, Avni Yerli ve Faruk Yerli tarafından kurulan Crytek firması; FarCry oyunuyla geliştirilmeye başladıkları CryEngine oyun motorunu, İngiliz üniversitelerinin kullanıma açtı...

Devamı burada...

Görüşler

0
anonim
İki alman oyun geliştiricisi adı altında haber duyuruluyor.
0
Tarık
das ist natürlich, weil sie almanci :)
0
Dite
Tabii ki "türklerde oyun yaptı yawww" geyiyine inanmıyordunuz her halde. Aslında bunu görmek için sadece oyunun credits'ine bakmak yeterli
0
Tarık
mount&blade. öyle böyle değil gayet profesyonel, gayet akranlarıyla yarışır düzeyde.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Lucas Arts´ın güzel bir adımı

conan

Eğer siz de benim gibi bir Lucas Arts manyağı iseniz, size güzel bir haberim var o zaman :) Lucas Arts, LFNetwork şirketiyle anlaşıp Lucas Arts oyunları ile ilgili dosyaların depolanıp indirilebildiği bir site açtı. Sitenin adı Lucas Files.

Eski Level Ekibinden Yeni Dergi: Oyungezer

zekzekus

Bilgisayarımın olmadığı zamanlarda bile takip ettiğim bir dergiydi Level. Yazarların samimi, sıcak ve mizahi üslubu, doyurucu içeriği ile hediye verdiği CD'lerin ağırlığı derginin ağırlığından fazla olan oyun dergilerinden ayrı bir yeri vardı.

Parçalanmış Yakut: Yeni Bir Oyun Geliştirme Çatısı

FZ

Shattered Ruby, Ruby kullanarak oyun programları geliştirilmesini sağlayan bir programlama çatısı.

Sistemle ilgili öğretici belgeler, teknik destek forumları ve API belgelerine erişmek mümkün.

Kullanıcı katkısını bilime çevirmek: lebdemedenleblebi.com

FZ

Web üzerinde oynanan oyunlara aşinayız. Peki web üzerinde beğendiğimiz bağlantıların, işaretlediğimiz imgelerin, yaptığımız yorumların, oynadığımız oyunların bazı başka problemleri çözmek için kullanılmasına alıştık mı?

Bu konuda birkaç örnek gördük, en önemli örnekleri Google Image Labeler ve gwap.com. İngilizcesi "Human Computation" olan bu kavramın daha düne kadar -Milliyet'in haberlerini etiketletmek için promosyon yapması dışında- Türkiye'den bir örneği çıkmamıştı.

Bu yöntem kullanılarak Türkçe sözcüklerin biçimbilimsel özelliklerinin tespit edilip edilemeyeceği sorusunu cevaplamaya çalışan bir tez üzerine çalışan Onur Güngör tarafından hazırlanan lebdemedenleblebi.com, tabu ve sessiz sinema oyunlarına ait bazı özellikler içeren eşzamanlı bir oyun aracılığıyla bahsi geçen soruya yanıt vermek için veri biriktirmeye çalışıyor.

Dijital Oyun Bülteni

anonim

Bir kısmınızın bildiği gibi, Dijital Oyun Kültürü sitesi, 2009 başında açıldığından beri çeşitli haber, yazı ve videolara evsahipliği yapıyor. Site şimdiye kadar blog biçimiyle kısıtlıydı. Bu aydan itibaren ise sitedeki yazıları belirli aralıklarla bülten olarak yayımlamaya karar verdik. Bu vesileyle, hem yaratım hem de faaliyet alanı olarak dijital oyunları ciddiye alan farklı bir oyun dergisi ihtimaline de işaret etmek istiyoruz.