Jordan Mechner Günlükleri

0
parsifal
Bu çekimi izledikten sonra aklınıza ilk gelen şey nedir? Benim aklıma Prince of Persia'dan başka bir şey gelmedi. Oyunun yaratıcısı Jordan Mechner 23 yıllık geçikmeylede olsa günlüklerini yayınlamaya başladı. 3 yılını Apple II başında geçirerek efsane oyunun nasıl ortaya çıktığını, Karateka'nın hikayesini ve sahne arkasında gelişen olayları takip etmek heyecan verici...

Görüşler

0
FZ
Beni benden aldı. Ellerin ve zihnin dert görmesin ;-)
0
ZZombie
Aslında tam olarak 23 yıllık bir geçikme de diyemeyiz.
Hafızam beni yanıltıyor olabilir, aklımda kalanı ile ileteyim.

Bundan yıllar önce, Prince Of Percia'nin 3D si çıktığında yanılmıyorsam "BOX SET" tarzı bir ürün çıkarıldı. içerisinde yeni oyunu ve nostalji olsun diyerekten eski oyunu da barındırıyordu. Bu ürünün bonus kımında da PrinceOfPercia'nın doğuşunu anlatan bir video roportaj vardı.

içerisinde de bu görüntüler ve daha pek çok bilgilendirme vardı.
Hatta tekrar düşünüyorum da, acaba bu materyalleri o setin içerisinde mi izledim, yoksa bu setin çıkması sebebi ile yabancı bir TV kanalındaki röpörtajmıydı tam emin olamadım. :)

Tek hatırladığım bu çalışmaları görünce "Vay be, adamlar uğraşmış." dememdi.

Yaşlılık işte. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Açık kaynak kodlu Yerli Strateji oyunu

3lobyte

Oyun motoruna varıncaya kadar Türk yapımı olan Civilization Of Ottoman Osmanlının kuruluş tarihinden başlayarak bugüne kadar ki süreçlerin işlendiği bir gerçek zamanlı strateji oyunu.

Doom 3 bitti!

sundance

Wolfenstein, Doom ve Quake serilerini yaratan efsane oyun firması idsoftware Doom 3'ün çalışmalarının bittiğini ve kutulama işlemine geçildiğini bir basın duyurusu ile açıkladı.

3Ağustos 00:01'den itibaren dağıtım kanallarına ulaştırılacak olan oyunun resmi çıkış tarihi olarak 5 Ağustos belirtiliyor. Muhtemelen Linux versionu da aynı zamanlarda downloada açılacak olan Doom 3'ü kısa sürede edinip çalışmaya başlamakta yarar var. (Tabi eğer Ağustos başında QuakeCon'da yapılacak olan $150,000 ödüllü Doom3 turnuvası ilginizi çekiyorsa :)

Biz ise hala ve inatla Hail To The King Baby! diyoruz.

What are you waiting for, Christmas?

parsifal

Duke Nukem'le yatıp kalktığımız dönemlerde ağzımızdan çıkamayan replikti.

DNF'nin çıkması 10+ yıl ertelenmişti. Sıra sinema filminin çekimine geldi. Duke için John Cena ile görüşülüyormuş. Bakalım filmi sinema perdesinde görmek için ne kadar bekleyeceğiz?

Tenebrae: Doom 3 algoritmaları ile çalışan Quake

conan

Charles Hollemeersch, Quake oyununu, şu anda geliştirilmekte olan Doom3 motorunda kullanılan bazı algoritmalarla yeniden yazmaya ve geliştirmeye koyulmuş. Projeye de Tenebrae adını vermiş. Oyunun sayfasında şu anda çalıştığı iddia edilen bir binary ve kaynak kodu mevcut. PIII600, 64 MB RAM, GeForce 2 MX, Quake1 (Shareware olanını da destekliyor!) ve water vissed maps gerekiyormuş (water vissed maps (wvs) nedir en ufak fikrim yok! Ama eğer wvs yoksa zaten o seçeneği konsolda "gl_watershaders 0" diyerek kapatabiliyormuşsunuz) Sayfada ayrıca oyun görüntüleri ve teknik dökümanlar da mevcut.

Ben ne yazık ki şu anda deneyemedim, çünkü işyeri bilgisayarımda çalışmayacağından eminim :) Eve gider gitmez ilk işim kurmak olacak :) Daha önce deneyenler olursa bir not düşsünler ;)

Çabuk, çiz!

butch

Konumuz makine öğrenimi ve karşımızda Google'dan yeni bir oyuncak "Çabuk, çiz!".

Oyun, anahtar kelimeler ile verilen nesneleri kısıtlı bir süre içinde ekrana çizmeniz ve yapay sinir ağlarına dayalı sistemin siz çizmeye çalışırken çizdiğiniz objeyi tahmin etmeye çalışması üzerine kurulu. Zaman kısıtı ve yapay zekanın sürekli değişen tahminleri ile size güzel bir zaman vaat eden...