Jordan Mechner Günlükleri

0
parsifal
Bu çekimi izledikten sonra aklınıza ilk gelen şey nedir? Benim aklıma Prince of Persia'dan başka bir şey gelmedi. Oyunun yaratıcısı Jordan Mechner 23 yıllık geçikmeylede olsa günlüklerini yayınlamaya başladı. 3 yılını Apple II başında geçirerek efsane oyunun nasıl ortaya çıktığını, Karateka'nın hikayesini ve sahne arkasında gelişen olayları takip etmek heyecan verici...

Görüşler

0
FZ
Beni benden aldı. Ellerin ve zihnin dert görmesin ;-)
0
ZZombie
Aslında tam olarak 23 yıllık bir geçikme de diyemeyiz.
Hafızam beni yanıltıyor olabilir, aklımda kalanı ile ileteyim.

Bundan yıllar önce, Prince Of Percia'nin 3D si çıktığında yanılmıyorsam "BOX SET" tarzı bir ürün çıkarıldı. içerisinde yeni oyunu ve nostalji olsun diyerekten eski oyunu da barındırıyordu. Bu ürünün bonus kımında da PrinceOfPercia'nın doğuşunu anlatan bir video roportaj vardı.

içerisinde de bu görüntüler ve daha pek çok bilgilendirme vardı.
Hatta tekrar düşünüyorum da, acaba bu materyalleri o setin içerisinde mi izledim, yoksa bu setin çıkması sebebi ile yabancı bir TV kanalındaki röpörtajmıydı tam emin olamadım. :)

Tek hatırladığım bu çalışmaları görünce "Vay be, adamlar uğraşmış." dememdi.

Yaşlılık işte. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Penguen, hem de yüzlerce

butch

Lemmings´i bilenler bilir. Bir zamanların vazgeçilmez oyunlarından biri. Çıktıktan sonra hem sürükleyiciliği, hemde karakterlerinin şirinliği birçok oyun yazarının ilham kaynağı oldu. Şimdi ise sıra tabi ki Linuxçularda ve haliyle kahramanlarımız penguenler.

Hafif.org DopeWars Server

sundance

Ben de ben ve kuzen`den başka Dopewars oynayan yok sanıyordum :)

Meğer Hafif.org tayfası serverını kurmuş bile. Hem de high-score tablosu da devamlı hafif.org'da yayınlanmakta.

Bilmeyenler için tekrar hatırlatalım DopeWars basitçe uyuşturu ticareti yaparak bir aylık süre içinde en çok parayı elde etmeye çalıştığınız bir oyun. Kulağa çok basit gelse de şimdiye kadar oynadığım en alışkanlık yapıcı oyunlardan biri. Dopewars'ı indirin ve server kısmına hafif.org yazın. Şu anda top score kime ait söylememe gerek yok sanırım :)

Yılbaşı hediyeleri - I

sundance

Yılbaşında geek arkadaşlarınıza hediye almak istiyorsunuz fakat gerçekten farklı bir şey olsun niyetindesiniz. RC Mini arabalar mı? O geçen senenin hikayesiydi. Artık RC Mini Tank'lar

Hem de, değişik eğimlerde tırmanabilen, turreti dönen, hatta ateş edebilen tanklar. Ne demek istediğimi anlamak için videolara bir göz atın derim

Dağılın millet, her yaştan çocuklar için yeni bir deathmatch ortamı geliyor...

Quake 4 GNU/Linux Sürümü

Ragnor

LinuX-gamers.net'te çıkan habere göre id software resmi olarak Quake serisin en son halkası olan Quake4'ün GNU/Linux için de çıkacağını duyurmuş.

Uzak Diyarlar, açık kaynak Türkçe MUD

anonim

Uzak Diyarlar Mud, ilk Türkçe açık kaynak mud projesi olarak sourceforge üzerindeki yerini aldı. Tamamı Türkçeleştirilmiş (Rom 2.4b6 tabanlı) kodu ve %95 Türkçe bölgeleriyle incelenmeye, indirilmeye ve oynanmaya hazır bekliyor. Umarız yakın zamanda pisi paketini de görürüz.