Simcity 4

0
conan
Yeni Simcity'miz hayırlı olsun. 4. sürümüyle yeniden doğan Simcity, web sitesinden gördüğüm kadarıyla büyük bir adım atarak simcitycilikte inanılmaz gelişmelere imza atmış :)
Aslında benim değinmek istediğim nokta oyunun kendisinden çok oyunun web sayfasında geliştiricilerinin ağzından yazılmış özellikleri. Örnegin yazılım mühendisi Alex Peck'in çok güzel bir trafik simulasyonu yazısı var. Yazı kesinlikle teknik bir simülasyon makalesi değil, ama benim oldukça ilgimi çekti.

Aynı şekilde kullanıcı arabirim tasarımı yapan Christian Stratton'ın da oyunun arabirimi hakkında ilginç bir yazısını buradan okuyabilirsiniz. Buna benzer birçok yazıyı ise sitenin About Simcity 4 kısmında bulabilirsiniz. (Cidden birçok yazı var :)

Oyunun web sitesi iki flash bi wallpaper şeklinde cilalanmış ve içerik açısından fakir bir site değil. Genelde oyun sitelerini güzel yapan şey oyunu oynayanların katılımıyla oluşturulan forum gibi interaktif alanlardır. Ama Maxis (ya da EA) bu sefer oyunun dizaynından, yazılımına kadar içeriden bilgiler hazırlayarak insanlara sunmuş. Bu, benim bildigim kadariyla ilk defa gerçekleşiyor. (iD gibi firmalari saymıyorum tabii ki)

Ne diyelim, darısı diğer oyun firmalarının başına :)

Görüşler

0
anonim
Yıllardan beri oynadığımız ilk versiyonunda kare seklınde evlerle saatlerce şehir kurmaya çalıştığımız, simcity2000 geldiğinde yuh bu kadarda olmaz deyip hayranlıkta baktığımız, sonra simcity3000 ile biraz sevinip ama eksikler var dediğimiz bu efsane oyunun eksiksiz ve gercekten muhtesem bir grafik detayı olan son versiyonu Simcity4 görüp sitesini yapmamak olmazdı, ve bizde çok kısa bir zamanda sitenin dizaynını bitirip siteyi açtık. Oyun daha çok yeni olduğu için içeriği gün geçtikçe sizinde yardımlarınızla artacak. Sitemize Gelin ve Forum bölümüne üye olun bu yeni simcity de konuşulacak çok şey var.

Http://www.sc4turkey.com

Sc4turkey Web Team
0
ozlem
tek istediğim diğer citylerle nasıl baglantı kurucagımı ogrenmek ve de yetistirdigim urunleri diger citylere satıp satamayacagımı anlamak lutfen yardımcı olun ayrıca yaptıgım fabrikalar bir sure sonra kapkara oluyor...
0
FZ
2005'in en eğlenceli FM yorumları listesindeki ilk aday belli oldu! :)

Evet, var mı SimCity uzmanı olan?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Doom 3 bitti!

sundance

Wolfenstein, Doom ve Quake serilerini yaratan efsane oyun firması idsoftware Doom 3'ün çalışmalarının bittiğini ve kutulama işlemine geçildiğini bir basın duyurusu ile açıkladı.

3Ağustos 00:01'den itibaren dağıtım kanallarına ulaştırılacak olan oyunun resmi çıkış tarihi olarak 5 Ağustos belirtiliyor. Muhtemelen Linux versionu da aynı zamanlarda downloada açılacak olan Doom 3'ü kısa sürede edinip çalışmaya başlamakta yarar var. (Tabi eğer Ağustos başında QuakeCon'da yapılacak olan $150,000 ödüllü Doom3 turnuvası ilginizi çekiyorsa :)

Biz ise hala ve inatla Hail To The King Baby! diyoruz.

Bu sıcakta Snake de oynanır mı?

anonim

Multiplayer 3D Snake oyunu olan Snok`un yeni versiyonu V1.1 çıktı. Bu yeni versiyonunda bazı hatalar düzeltilmiş ve yeni muzikler, yeni bölümler eklenmiş. Freeware olan oyunun yeni versiyonu yaklaşık 25 mb büyüklükte.

www.tihlde.org/~torbjorv/snok/download/snok_final_1_1.exe

Parçalanmış Yakut: Yeni Bir Oyun Geliştirme Çatısı

FZ

Shattered Ruby, Ruby kullanarak oyun programları geliştirilmesini sağlayan bir programlama çatısı.

Sistemle ilgili öğretici belgeler, teknik destek forumları ve API belgelerine erişmek mümkün.

Mount&Blade (At ve Kılıç)

zgf

Mount&Blade büyük bölümü evli bir Türk çift tarafından geliştirilen bir Action/RPG oyunu. Yakın zaman önce ekibe iki kişi daha katıldı. Oyun beta aşamasında olduğundan henüz mağazalardan perakende satışı yapılmıyor, sadece oyunun resmi sitesinden alabilirsiniz ancak Paradox Entertaintment'ın GamersGate portalında oyunun resmi sitesine ek olarak satışı başlayacak.

ASUS oyunlarda hile yapan ekran kartı sürücüleri çıkartıyor!

larweda

Tayvan bilgisayar parçaları üreticisi ASUS, ki en çok anakartları ve ekran kartları ile tanınır, uzun zamandır eleştirilen online oyunlarda hile yapmaya yardımcı olan yeni görüntü kartı sürücülerini piyasaya sürdü. Özellikle Half-Life, Quake gibi First-Person Shooter (Birinci şahıs vurucu :-)) oyunlarda, gölgeleri kapatma, duvarların içini görmek gibi taktik avantaj sağlayacak hilelerin sürücü seviyesinde yapılmasına olanak sağlayacak ekran kartı sürücüleri, online oyun topluluklarının tepkisini çekiyor.