Blizzard ve Activision Birleşiyor

0
anonim
Oyun dünyasının iki dev firması Blizzard ve Activision birleşiyor [en][tr].

Dünyada oyun piyasası bu kadar hareketlenmişken, Türkiye'de de yeni oluşumları görmek dileği ile.

Görüşler

0
Ono
Turkiye'nin yeni olusum gormesi icin Turk insaninin 40 firin ekmek yemesi gerek.
0
Tarık
Türkiye' nin yeni oluşum görmesi için öncelikle oyunların korsan olmayan kopyalarını satın alması gerekiyor. Ki geliştiriciler Türkiye nin bir pazar olduğu kanaatine varsın.

Almanya' da bulunan üç Türk kardeşin kurduğu CryTek firması yakın zamanda çıkardıkları oyunları Crysis için büyük bir bütçe ayırarak Türkçe seslendirme yaptırdılar. Oyun EA tarafından pazara sunuldu. EA Türkçe seslendirme için ön şart olarak kendi belirlediği Türkiye'de satış hedefini ortaya koydu. Allah tan Crysis beklenen satışı gerçekleştirdi. Aksi takdirde oyunun Türkçe seslendirme bedeli Crytek ten çıkacaktı.

Bir mutlu haber daha: Bundan sonra EA' nın oyunlarını Türkçe olarak oynayabilme ihtimalimiz çok yüksek.
0
anonim
Nayırrrrr! Ono, Almanya'da 3 Türko kardeş oyun programlıyor ve sen bu işin ne kadar büyük bir olay olduğunu kavrayamıyor musun? Şaka yapıyorsun sanırım... Bu Yerli kardeşler bence çok uyanık arkadaşlardan oluşan bir ekip. Neden mi? Çünkü o oyun tam bir şaheser. Aslına bakarsan ondan bir önce çıkan FARCRY'da öyleydi. Mükemmel ama mükemmel bir emek var her iki oyunda da. O palmiye ağaçlarının atılan kurşunların etkisiyle devrilmeleri, o mükemmel tropik manzara ve en ince ayrıntısına kadar modellenmiş karakterler...

Bak sana mükemmel bir eski haber yapıştırayım ayrıca ONO. Yeni bir tartışma başlatmak amacında değilim ama ilginç bulabilirsin belki.


FarCry'a polis baskını

05.02.2004 02:14
Oğuz Sel
Kaynak: golem.de / pclabs.gen.tr


"Alman sitelerinin çoğu şu sıralarda oyunseverlerin de ilgiyle beklediği FarCry oyununu geliştiren Crytek stüdyolarına Alman polisi tarafından baskın düzenlendiği yolunda haberler aktarmaktalar.

Üç Türk kardeşe (Cevat, Avni ve Faruk Yerli) ait olan Coburg'deki Crytek stüdyoları dışında kardeşlerden Faruk Yerli'nin evi de polis tarafından aranmış. Alman sitelerine göre firmadan daha önce ayrılan bir çalışanın polise ihbarda bulunduğu ve bunun üzerine yapılan baskında tüm bilgisayarları el konulduğu söyleniyor. İlk tahminlere göre korsan yazılımların bedeli 6 basamaklı rakamlara ulaşmaktaymış. Olay henüz dağıtıcı firma Ubisoft tarafından onaylanmamış durumda.

Oyun ve motoru teknik özellikleri ile de ilgi çeken ve Half Life kadar merakla beklenilen bir üründü. Demosu geçtiğimiz günlerde internette yayınlanan oyunun akıbetinin ne olacağı bilinmiyor."


Bu haber 2004 yılına ait. Doğrudur o zamanlar CRYTEK böyle bir patlama yapmamıştı. FarCRY'dan çok para kazandılar ve artık istesende adamlarda korsan yazılım bulamazsın. Demek ki imkansızlıkların oldugu yerde insanlar korsanlıktan çekinmiyorlarmış. (Firma sahibi olsalar bile)

Türkçe desteği için bile orjinal alınabilir ama sonuçta. Yani Türkçe desteği buna bağlıysa aslına bakarsan onlardan bana ne?

2. olarak bu 3 Türk kardeş diye böbürlenmelerini de hiç anlamıyorum. Sonuçta firmanın sahipleri 3 Türk fakat oyunu kodlayanlar yabancı. Yani aslında o 3 Türk kardeş bir nevi işveren. Onların bilgisayar karşısna geçip Kod yazıklarını hiç sanmıyorum. Ha sonuçta para Türk'ün cebine giriyor olabilir bu açıdan bakıldıgında onların cebine giren parada beni enterese etmiyor ne yazık ki.

Ha ama diğer yandan oyunu satın almak şu açıdan gerekli olabilir. Eğer kimse satın almazsa o zaman CRYTEK diye bir firma olmaz ve o benzersiz oyunlara veda etmiş oluruz. O açıdan bakıldıgında Crysis'in orjinalinin alınmasını isterim. Ama yurtdışında zaten yeterince satılıyor.

Türkçe desteğinin meraklısı olan varsa o hesapları onlar yapacak ve onlar satın alacaklar.

0
Tarık
Bilmem kaç yıl sonra gördüm, ilginç ve bir o kadarda düşündürücü bir yorum yapmışsınız.

Yani ben iş yerimde 4 çalışanımın herbirine microsoft windows xp professional lisansı satın almakla, 4 adet lisanslı adobe acrobat 6.0 temin etmekle, kirada bulunduğum ofisimin kirasını zamanında ödemekle gerizekalılık yapmışım. Aslolan kitlelerin yaptığıymış(!) O halde linç kelimesinin sizin için anlamı da -haklılıkla ilgili insani bir davranış- oluyor öylemi? Birşeyleri adam gibi yapabilmek için neden kafanızda boza pişiren birilerinin olması gerektiğini hiç düşündünüz mü? Bence düşünün. Düşünmek için Türk, Alman, Fransız ya da aptal Amerikalı olmanız gerekmiyor.

Kodlayan demişken; oyunlar artık yalnızca kodlanmıyor, önce bir oyun motoru yaratılır ve büyük çoğunluğu görsel, işitsel materyaller, sanat ve senaryo harmanlanarak bir takım çalışması ortaya konur. Bu işi organize edebilende o ürünün -gizli- asıl sahibidir. Ve unutmayın her ne kadar kapitalizm kurumsallığı örgütlesede ve aslında doğru olan bu olsada, tüm kurumların başında bir ya da iki beyin mutlaka vardır. Neyse...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mekansız

FZ

"Mekansız 3 boyutlu FPS oyunudur (Half-Life,Max Payne,Delta Force...vd. gibi). Halen geliştirilme aşamasındadır, ancak yakın zamanda (en azından 2002 içinde) bitmesi planlanmaktadır," diyor sitenin ve oyunun geliştiricisi Emre Evren. Bakalım bizi nasıl bir oyun bekliyor. Demoyu deneyenler yorumlarını buraya ya da doğrudan programcıya iletebilirler ;-)

Oyun için hazırlanmış müziği epey tuttuğumu belirtmemde fayda var (bunu ayrıca MP3 olarak çekip dinleyebilirsiniz.)

Quake 4 GNU/Linux Sürümü

Ragnor

LinuX-gamers.net'te çıkan habere göre id software resmi olarak Quake serisin en son halkası olan Quake4'ün GNU/Linux için de çıkacağını duyurmuş.

Açık kaynak kodlu Yerli Strateji oyunu

3lobyte

Oyun motoruna varıncaya kadar Türk yapımı olan Civilization Of Ottoman Osmanlının kuruluş tarihinden başlayarak bugüne kadar ki süreçlerin işlendiği bir gerçek zamanlı strateji oyunu.

Simcity 4

conan

Yeni Simcity'miz hayırlı olsun. 4. sürümüyle yeniden doğan Simcity, web sitesinden gördüğüm kadarıyla büyük bir adım atarak simcitycilikte inanılmaz gelişmelere imza atmış :)

Parçalanmış Yakut: Yeni Bir Oyun Geliştirme Çatısı

FZ

Shattered Ruby, Ruby kullanarak oyun programları geliştirilmesini sağlayan bir programlama çatısı.

Sistemle ilgili öğretici belgeler, teknik destek forumları ve API belgelerine erişmek mümkün.