c-jump : Programlamayı Öğreten Oyun

0
ebola
Özellikle çocuklara C, C++ ve Java temellerini öğretmeye yardımcı bir oyun olan c-jump hakkında detaylar burada.

Görüşler

0
yilmaz
Yeni mızıkçılık çeşitleri doğabilir. "Fatal error verdi." "bu değişken scope dışında çalışmaz." "anneeee abim for döngüsünden çıkmıyooo!!"
0
conan
>"anneeee abim for döngüsünden çıkmıyooo!!"

SUPER!!! :))))
0
Challenger
"anneeee abim for döngüsünden çıkmıyooo!!"

Ahahaha, koptum yahu. Tam da bir for döngüsü yazıyordum. :-D
0
robertosmix
Diğer haber sitelerinden haber aşırmak bir yana dursun.. aslında FM'de alışık olduğumuz bir durum.(ingilizce bilmeyen cemaate hizmet ediyoruz formatında iseniz) En azından gününde aşırmanızın ve kaynak göstermenizin daha faydalı olacağına inanıyorum.

http://slashdot.org/index.pl?issue=20050921
0
butch
Yorumunuz bunu hatırlattı. Bilmem neden?
0
FZ
slashdot haberi midir öncelikle yoksa ayni zamanda slashdot'ta da çıkmış bir haber midir bunu bilmiyorum ben. Öte yandan, iyi İngilizce bilip de "şimdi kim uğraşır Slashdot ile..." ya da vb. şeyler deyip her gün bakmayan insanlarımız da var, kaldı ki ilgi çeken bir şeyse ve bir FM üyesi bunu atıyorum 3 ay, 6 ay sonra yahu bu mevzunun geyiğini hiç yapmamışız, hadi yapalım demişse bunda da bir kötülük ya da saçmalık görmüyorum ben genellikle.

Muppet Show'a gelince, sayın butch'tan sandalyeden düşüp yerde yuvarlanmaktan ötürü başıma gelenlerin hastane bedellerini tahsil etmem gerekecek!
0
robertosmix
:) Mizah çok işe yarıyor çook! Ne kadar güldüm anlatamam.

Teşekkürler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni nesiller için Xenon

sundance

Zamanında SpeedBall, Cadaver, Gods, Chaos Engine gibi efsane oyunlarla Amiga ve C-64 kullanıcılarının gözbebeği olan Bitmap Brothers, tüm zamanların en iyi shootem-up'larından biri olan Xenon2'nin devamı Xenon 2000 ile huzurlarınızda.

COLOBOT

FZ

Yepyeni bir 3 boyutlu, gerçek zamanlı strateji ve macera oyunu COLOBOT eminim en oyun meraklılarını olduğu kadar programcıların ve nesneye yönelik programlamayı öğretmeye çalışanların da ilgisini çekecektir.

Dünyadan havalanıp gezegenden gezegene, maceradan maceraya koşarken, grafikleri oldukça tatlı ve eğlenceli olan bu oyunda ister bütün hareketlerinizi ve araçlarınızı (taşıyıcılar, ateşleyiciler, radarlar, vs.) manuel olarak klavye ve mouse ile kontrol edin isterseniz de bunları nesneye yönelik bir programlama dili ile programlayın ve çayınızı yudumlamaya doğru emin adımlarla ilerlerken içinizden "program işler el öğünür" diye geçirin ;-)

SDL İçin Türkçe Döküman

Ragnor

Sitede daha önce de adı geçen SDL hakkında türkçe detaylı bir döküman hazırladım. İlgilenenler metin dosyası halinde olan versiyonunu buradan ve html formatında olan versiyonuna da buradan ulaşabilirler.

Not: HTML versiyonu için bu siteninde üyesi olan deniz'e (oyunyapimi.org'un kurucusudur kendisi) teşekkür ederim. Sağol deniz :).

Pusu! Tamamı türk yapımı 3 boyutlu ilk oyun!

larweda

Daha önce Türkiyede yapılan Galata ve Lale Savaşçıları oyunları Türk ürünü oyun tarihinde benim hatırlayabildiğim en ciddi projelerdi. Ama her iki oyunun da yabancı rakipleri karşısında çok fazla eksikleri olduğu ve amatörce yapıldığı eleştirileri söylendi. Şimdi matematik mühendisi iki arkadaşın üzerinde çalıştığı bir türkçe oyun projesi var. Pusu (Ambush), Wolfenstein'la başlayıp Doom'la popüler olan ve sonra örneklerinin binlercesi üretilen FPS (First Person Shooter) tarzı oyunlardan biri oluyor. Oyunun ilk test versiyonlarından görülen ise, gerçekten üzerinde emek harcanmış ve Quake, Half-Life, Duke-Nuke'm gibi büyük oyun firmalarının oyunlarına kafa tutacağa benziyor.

RedAlert 2 de nasıl sınırsız savaşçımız olur?

anonim

Red Alert 2'de eğer Rusya'yı veya Komünist tarafı seçmiş iseniz, 1 adet Cloning Vat yaptıktan sonra Barrack'ın etrafını komple duvarla çevirin, böyle yapmış olduğunuz her adam Barrack içinde kalacak ve çıkamayacak, çıkamadığı için de paranız harcanmamış olacak, fakat Cloning VAT olduğu için yapmaya çalıştığınız ve Barrack içinde kalan adamlarınızın birer klonu Cloning VAT'dan çıkacaktır. Bol şans...