Bir Satranç Ustasının Bilgisayarı

0
FZ
Büyük Usta (GM) John Nunn daha ciddi satranç çalışabilmek için eski sistemini yenilemeye karar veriyor ve çift 2.8 GHz Xeon mikroişlemcili, 1 GB ana hafızalı bir bilgisayar kurmaya karar veriyor.

Efsanevi Fritz satranç yazılımı üzerinden iki sistemi kıyaslayan Nunn yeni sistemin, beklediği performansın altında bir performans verdiğini belirtiyor ve bunu da yeni işlemcilerin satrançta çok kullanılan tamsayı hesaplamaları için yeterince optimize edilmemiş oluşlarına bağlıyor.

İlgili Yazılar

Call To Power 2: Açık Kaynak Kod

mentat

Activision firmasi, Civilization'ın devamı niteliğindeki oyunu "Call to Power 2"nin kaynak kodlarını açtı.

Hemen ilgili linki verelim:
Apolyton Grubu

8 Mb'lik bir dosya şeklinde indirilebiliyormuş (denemedim). Kod derlenemiyor, çünkü içinden başka bir şirkete lisanslı ses kütüphanesi çıkarılmış durumda. Ayrıca Activision kodun tüm dokümantasyonunu da dağıtıma açmadan önce silmiş, açıklamaya göre, dokümantasyonun içinde küfürülü falan sözler olabileceği ve bunun da şirketi ileride zor duruma sokabileceğiymis, ne ayıp...

Diablo Battle Chest tüm dünyada bugün satışta

anonim

Blizzard tüm dünyada "Diablo Battle Chest"`i bugün satışa çıkardı, bu paket Diablo, Diablo II, Diablo II:Lord of Destruction ve BradyGAMES`in (Diablo II ve Expansion Set) en son strateji kılavuzunu da içeriyor. Şu an için bu set Blizzard Online Store`da henüz satışta değil ama tüm Amerika`da 50$`a satışa sunuldu, yakında Blizzard Online Store`a da ekleneceğinden bizler de rahatlıkla alabileceğiz, ama kaçımız alırız 50$ verip bilinmez :)

Abandonware

SHiBuMi

80-90'ların bilgisayar kültüründen gelen hemen herkesin ilgisini çekecek bir site: www.theunderdogs.org. Sitede 80'li yılların başından 90'ların sonlarına kadar bir sürü oyun ve manualleri bulunuyor. Net üzerinde şimdiye kadar bundan daha geniş bir Abandonware PC oyun arşivine rastlamadım, eski oyun fanatikleri mutlaka gözatsınlar. Bana enteresan gelen başka bir olay daha var, bu oyunları W98 altında çalıştırırken zorluk çekiyordum ancak W2k hemen hepsini çalıştırabiliyor, aklınızda bulunsun.

Sony PlayStation Emulatörünü satın aldı

larweda

Sony, 2 yıl once mahkemeye verdiği yazılım geliştiricisi Connectix`in Macintosh tabanlı PlayStation emulatörü Virtual Game Station`u (VGS) en sonunda satın almanın mahkeme peşinde koşmaktan daha karlı olduğuna karar verdi.

Oyunlar ve Yapay Zeka

redogre

Ufak bir oyun programlamak için etrafta dolaşırken GameAI adlı bir siteye rastgeldim. Çok derli toplu bir site olmamasına rağmen oyunlar ve yapay zeka ile ilgili bir çok ilginç bilgi ve link içeriyor.

Özellikle You Know Your Game Is In Trouble When adlı bölüm gerçekten gülmekten kırılarak okunacak bir bölüm.