Bir Satranç Ustasının Bilgisayarı

0
FZ
Büyük Usta (GM) John Nunn daha ciddi satranç çalışabilmek için eski sistemini yenilemeye karar veriyor ve çift 2.8 GHz Xeon mikroişlemcili, 1 GB ana hafızalı bir bilgisayar kurmaya karar veriyor.

Efsanevi Fritz satranç yazılımı üzerinden iki sistemi kıyaslayan Nunn yeni sistemin, beklediği performansın altında bir performans verdiğini belirtiyor ve bunu da yeni işlemcilerin satrançta çok kullanılan tamsayı hesaplamaları için yeterince optimize edilmemiş oluşlarına bağlıyor.

İlgili Yazılar

Biraz bulmaca çözelim: Trisoli

FZ

Frank Buss kendisine yeni yıl hediyesi olarak verilen tahtadan bulmaca ile bir süre kafayı yedikten sonra favori araçları olan Flash, POV-Ray ve Common Lisp'i alıp Trisoli oyun sayfasını yapmış ve oyunu çözen Common Lisp kodunu (alternatif kodlarla birlikte) sunmuş. Çılgın ve imkansız bir oyunla boğuşmak isteyenler için birebir.

MS XNA Game Studio Express: Xbox ve PC için bedava oyun geliştirme platformu

Tarık

Microsoft yazılım firmasının ilk duyurusunu 2004 te yaptığı XNA platformu şu anda bedava indirilebilir durumda. Oyun yapımı sektöründe kendi işletim sistemi ve oyun konsolu üzerinde standardı yakalamaya çalışan Microsoft, XNA ile hedefine ulaşacağa benziyor.

Starcraft Kaynak Kodu Bulundu!

sundance

E-bay'den aldığı bir kutudan, içinde Starcraft kaynak kodu olan bir CD çıkan oyuncu, CD'yi Blizzard'a iade etti. Blizzard ise kodu bulan Khemist49'a birçok hediyeler ve kendisini bu sene yapılacak BlizzCon'a davet ederek ödüllendirdi.

http://kotaku.com/guy-finds-starcraft-source-code-and-returns-it-to-blizz-1794897125

Linux ve Oyunlar

FZ

Linux ve oyun dünyasının birlikteliğinin geçmişi, bugünü ve geleceğine dair güzel bir makale

Eksik kalan bir yer varsa eminim onu da FM okurları tamamlar ;-)

Sony PlayStation Emulatörünü satın aldı

larweda

Sony, 2 yıl once mahkemeye verdiği yazılım geliştiricisi Connectix`in Macintosh tabanlı PlayStation emulatörü Virtual Game Station`u (VGS) en sonunda satın almanın mahkeme peşinde koşmaktan daha karlı olduğuna karar verdi.