Yaşayan bir oyun efsanesi; Mevlüt Dinç

0
redogre
Last Ninja 2 yi, First Samurai yı hatırlıyorsanız eğer bu oyunları yapan kişinin de Mevlüt Dinç olduğunu bilirsiniz. Uzun yıllardır İngiltere'de yaşayan Mevlüt Dinç bir süredir Türkiye'de!
Bilenler beni azarlayabilir, Mevlüt Dinç Kasım 2000'den beri Türkiye'de diye, Zaten haberin amacı gelişini duyurmak değil, varlığını hatırlatmak. Özellikle oyun piyasasında bayağı ses getiren Actor teknoloji demosunun yeni sürümünü çıkarmışken bu haberi yazmamak olmazdı.

Actor kısaca tamamen gerçekçi dinamik hesaplara sahip bir 3d oyun motoru. Mesela masayı sallama hızınıza göre üzerindeki eşyalar ya titriyor ya da yuvarlanmaya başlıyor. Birçok oyunda olduğu gibi sabun misali kaymıyor.

Daha detaylı bilgi ve demoyu indirmek için Vivid image

Görüşler

0
mascix
ben merak ediyorum o adamın türkiyeye faydası ne oldu. yada ne iş yapıyor. bu adamı open source aleme kazandırmalı ve yaptığı işleri takip etmeli ama nasıl :)
0
Sijiero
mascix bir röpörtajını okumuştum. Sanırım www.mutasyon.net ten bu adama ulaşabilirsin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Programlanabilir 3D strateji oyunu!

larweda

Geçen gün redogre`yle Starcraft oynarken bi fantazi kurmuştuk, adamlarımızı programlayabilsek de öyle avel avel ortalıkta dolaşmasalar keşke diye. Bir real time strateji oyununda, (bu Dune II`den beri böyle devam ediyor) genelde siz bi dolu adam üretirsiniz, ama adamlar oyunun yapay zeka derecesine göre genelde abuk sabuk hareketler yaparak olayın bütün zevkini bozar, buna alternatifler ise yavaş yava gelicek gibi görünüyor. Colobot http://www.colobot.com/ adlı bir oyun, size adamlarınızı C tarzı bir programlama dili ile programlama şansı veriyor.

Yılbaşı hediyeleri - I

sundance

Yılbaşında geek arkadaşlarınıza hediye almak istiyorsunuz fakat gerçekten farklı bir şey olsun niyetindesiniz. RC Mini arabalar mı? O geçen senenin hikayesiydi. Artık RC Mini Tank'lar

Hem de, değişik eğimlerde tırmanabilen, turreti dönen, hatta ateş edebilen tanklar. Ne demek istediğimi anlamak için videolara bir göz atın derim

Dağılın millet, her yaştan çocuklar için yeni bir deathmatch ortamı geliyor...

Dijital Oyun Rehberi - Oyun Tasarımı, Türler ve Oyuncu

FZ

Mutlu Binark, Günseli Bayraktutan Sütcü ve Işık Barış Fidaner tarafından derlenen, bir çok araştırmacının katkıda bulunduğu derleme okurlarıyla buluştu. Derlemede yer alan yazılar Türkiye'de yakın zamanlarda tartışılmakta olan bilgisayar oyunları ve oyuncular konusuna farklı ve önemli açılımlar getirmekte. Gelenekselden sanal uzama oyun kültürünü, bilgisayar oyunlarının tasarımınını açıklamakta, oyun türlerinin ve oyuncuların da ne kadar farklılaştığını göstermekte ve dijital oyun terminolojisini Türkçeleştirmekte ve açıklamakta...

http://dijitaloyun.wordpress.com/

ideefixe

Half Life 2 belirsizliğe gömüldü

bahadirkandemir

Half-Life 2’nin piyasaya sürüm tarihi belirsizliğini koruyor. İnternet siteleri oyunun satış tarihi için çeşitli tarihler verirken, oyunun yazılımcısı Vivendi önce Noel Arifesi olarak açıkladığı lansman tarihini 2004 yılında belirsiz bir tarihe erteledi.

Tenebrae: Doom 3 algoritmaları ile çalışan Quake

conan

Charles Hollemeersch, Quake oyununu, şu anda geliştirilmekte olan Doom3 motorunda kullanılan bazı algoritmalarla yeniden yazmaya ve geliştirmeye koyulmuş. Projeye de Tenebrae adını vermiş. Oyunun sayfasında şu anda çalıştığı iddia edilen bir binary ve kaynak kodu mevcut. PIII600, 64 MB RAM, GeForce 2 MX, Quake1 (Shareware olanını da destekliyor!) ve water vissed maps gerekiyormuş (water vissed maps (wvs) nedir en ufak fikrim yok! Ama eğer wvs yoksa zaten o seçeneği konsolda "gl_watershaders 0" diyerek kapatabiliyormuşsunuz) Sayfada ayrıca oyun görüntüleri ve teknik dökümanlar da mevcut.

Ben ne yazık ki şu anda deneyemedim, çünkü işyeri bilgisayarımda çalışmayacağından eminim :) Eve gider gitmez ilk işim kurmak olacak :) Daha önce deneyenler olursa bir not düşsünler ;)