Yaşayan bir oyun efsanesi; Mevlüt Dinç

0
redogre
Last Ninja 2 yi, First Samurai yı hatırlıyorsanız eğer bu oyunları yapan kişinin de Mevlüt Dinç olduğunu bilirsiniz. Uzun yıllardır İngiltere'de yaşayan Mevlüt Dinç bir süredir Türkiye'de!
Bilenler beni azarlayabilir, Mevlüt Dinç Kasım 2000'den beri Türkiye'de diye, Zaten haberin amacı gelişini duyurmak değil, varlığını hatırlatmak. Özellikle oyun piyasasında bayağı ses getiren Actor teknoloji demosunun yeni sürümünü çıkarmışken bu haberi yazmamak olmazdı.

Actor kısaca tamamen gerçekçi dinamik hesaplara sahip bir 3d oyun motoru. Mesela masayı sallama hızınıza göre üzerindeki eşyalar ya titriyor ya da yuvarlanmaya başlıyor. Birçok oyunda olduğu gibi sabun misali kaymıyor.

Daha detaylı bilgi ve demoyu indirmek için Vivid image

Görüşler

0
mascix
ben merak ediyorum o adamın türkiyeye faydası ne oldu. yada ne iş yapıyor. bu adamı open source aleme kazandırmalı ve yaptığı işleri takip etmeli ama nasıl :)
0
Sijiero
mascix bir röpörtajını okumuştum. Sanırım www.mutasyon.net ten bu adama ulaşabilirsin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Céidot Studios Teknoloji Demosu Bugün Yayınlanıyor

Tarık

Uzun süre bekleyip bir türlü dişe dokunur oyunlarını göremediğimiz Türk Oyun yapımcı gruplarının (birkaç istisna dışında) belkide en iddialısı ve gerçekçisi Cèidot Studios, Ageia firmasının fizik motoru PhysX' i kullanan ilk teknoloji demosunu bugün yeni site tasarımıyla birlikte indirmeye açacak. Bu demonun firmanın Hükümran Senfoni isimli oyunu hakkındaki teknolojik beklentileri karşılayacağı düşünülüyor.

2 Oyun Haberi

redogre

Oyunlardan ilki Türk yapımı amatör bir oyun, grafikler basit, konu basit ama ben bitirene kadar oynadım açıkçası. İsmi "Hell of Fear"

Bu oyun hakkında daha detaylı bilgi ve yapan arkadaşın yorumlarıysa LEVEL dergisi forumunda.

İkincisiyse FM de 2005'in en iyi on bağımsız oyunu! haberinde geçen New Star Soccer 3. Bir gecede 4 saatimi çalan bu oyun gözden kaçsın istemedim. Sadece bir futbolcuyu yönettiğimiz bu futbol similasyonu inanılmaz keyifli. Oyuncunun idmanından özel hayatına kadar herşeyini yönettiğimiz oyunda Sensible Soccer tadında ki maç bölümlerinde de oyuncuyu biz yönetiyoruz. Arcade ve simülasyonun harika bir bileşimi.

Pac-Craft: Starcraft 1.08`i bekleyenlere

sundance

Siz de bizler gibi Starcraft 1.08 patch`i beklemekten bıktınız mı ? Bir değişiklik mi istiyorsunuz ?

O zaman bir müjdemiz var. Starcraft konusunda en önde gelen sitelerden Infoceptor super bir oyun geliştirmiş; PacCraft

Klasik PacMan`in Starcraft yorumu olan bu oyunun bir başka güzelliği hemen browserdan oynanabilir olması... İyi eğlenceler

Karton Dünyasında Yeni Gelişmeler Var!

parsifal

Kızımın 8-9 ay önce arkadaşında gördüğü oyun konsolunu çok beğenip istemesiyle Nintendo Switch ile tanışma fırsatı bulmuş ama okuduğum pek çok yorumda genel olarak geleceğinin parlak olmadığını düşünerek mesafeli durmaya karar vermiştim.

Önümüzdeki günlerde, Switch, kara bulutları Labo ile dağıtmayı planlıyor. Labo, mukavvadan yapılmış aletlere, oyuncaklara, eşyalara can veriyor. İster...

Doom 3 bitti!

sundance

Wolfenstein, Doom ve Quake serilerini yaratan efsane oyun firması idsoftware Doom 3'ün çalışmalarının bittiğini ve kutulama işlemine geçildiğini bir basın duyurusu ile açıkladı.

3Ağustos 00:01'den itibaren dağıtım kanallarına ulaştırılacak olan oyunun resmi çıkış tarihi olarak 5 Ağustos belirtiliyor. Muhtemelen Linux versionu da aynı zamanlarda downloada açılacak olan Doom 3'ü kısa sürede edinip çalışmaya başlamakta yarar var. (Tabi eğer Ağustos başında QuakeCon'da yapılacak olan $150,000 ödüllü Doom3 turnuvası ilginizi çekiyorsa :)

Biz ise hala ve inatla Hail To The King Baby! diyoruz.