Bir soru...
Bir duvarı 10 işçi 10 dakikada yapıyor.
20 işçi 5 dakikada
40 işçi 2,5 dakikada
80 işçi 1,25 dakikada
160 işçi 0,625 dakikada
320 işçi 0,31 dakika
640 işçi 0,15 dakikada
1280 işçi kaç dakikada bu davarı yapar?
Evet bu telekomun tekel olayı kalkarsa ben de bir yıla kadar 56k modemlerin çöpe atılcağı inancındayım. Tabi öğrencilerinizin çoğunun istanbulda olmasıda ap ayrı bir konu. Heryerin telekom alt yapısı okadar iyi değil. Nekadar 56k bile bağlanıyoruz gibi gözüksede bazen 10k trafik oluyor sadece.
Neyse dağıtmadan. E-öğretimin ilerde dersanenin yerini alabileceğini düşünüyorum.
Abi ben her ikinize hem katılıyorum hem katılmıyorum diyebilirim. Evet türkiyede e-learning veya distance her ne ise yapılıyor. Bu iş gerçekten normal eğitimlede pek bi farklı olduğunuda düşünmüyorum. Fakat şöyle bişede var Acaba bu eğitimi alacak kişilerin en azından adsl bağlantısına sahip olması gerekmiyor mu? normal dial-up bağlantı ile nekadar verim alabilir ki? Bence e-eğitimin kendisini tartışacağımıza, biz böyle bir sistemi kullanabilecek alt yapıya sahipmiyiz demeliyiz? Ha bana sorarsanız "hayır" diyorum. Belki bilgi üniversitesinde yapılıyor. Zaten özel bir üniversite gelenlerin çoğundada iyi bir internet alt yapısı vardır. Fakat acaba Bunu tüm Türkiyeye mal edebilirmiyiz?
FZ abi sanirim Bilgide ki oluşuma yardım etmişsin. Ellerine sağlık güzel iş olmuş.
1910 yılında Selanik'te doğdu. Yüksek öğrenimini Fransa'da Ecole Normale Superieure'de tamamladı (1932). Bir süre Galatasaray Lisesi'nde matematik öğretmenliği yaptıktan sonra İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde doçent adayı olarak çalıştı. Doktorasını yapmak için Almanya'ya gitti. 1938 yılında Göttingen Üniversitesi'nde doktorasını bitirdi. Yurda döndüğünde İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde profesör ve ordinaryus profersörlüğe yükseldi. Burada 1962 yılına kadar çalıştı. Daha sonra Robert Koleji'nde Matematik dersleri vermeye başladı. 1964 yılında Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bilim kolu başkanı oldu.
Daha sonra gittiği Amerika Birleşik Devletleri'nde araştırma ve incelemelerde bulundu; Kaliforniya Üniversitesi'nde konuk öğretim üyesi olrak görev yaptı. 1967 yılında yurda dönüşünde Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyeliğine getirildi. 1980 yılında emekli oldu. Emekliye ayrıldıktan sonra TÜBİTAK'a bağlı Gebze Araştırma Merkezi'nde görev aldı. 1985 ve 1989 yılları arasında Türk Matematik Derneği başkanlığını yaptı.
bunun aşşağılık kompleksiyle alakasını çözemedim!!!!!
Sanırım aç karnına msj yazıyorsun. sinir yapıyor heralde....
Bir kere msj ı okursan " hani afdamlar yapmış biz de yapalım" gibi bir hava sezersin. "adamlar yapıyor ya gerçekten biz de kahveye gidip okey oynamaya devam diye bişe " algılıyormusun gerçekten?
Hayran olmamak elde değil ya. Elin çinlisi yapıyor gerçekten. Şuraya bir günde "Türkiyede ..... falan yapılmıştır. Bilmem ne zaman piyasaya sürülcekmiş, hadi merakla bekliyelim" v.s gibi bişe ne zaman yazıcağız ya :(
FZ abiye burda katılıyorum. Belki dediğiniz gibi içine çabuk monte edilebilir tarzda bir çekirdek fakat. MS bile onca adamıyla kendi açıklarını kapamazken. Linux camiası anında müdahale edebilmiş. Buda akla farklı şeyler getiriyor.
Notpad başkasini tanimam. Kullanisli kolay. fazla menüsü yok, beyaz cillop gibi bir alet:) herşeyi bunla yap sonra otur. DW gibi bir programlada bir saatte şekil ver.
Denemedim fakat şunu söyleyebilirimki. Tarzından bir numara olan "Notpad" Vaz geçilmezimiz olmaya devam edicektir. Buna ilavetende "Macromedia" nın kabiliyetine bir Linuxçu olarakta alkışlıyorum.
Yardım
Editör markdown formatını desteklemektedir. Detaylı bilgi için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.
@kullanici ile birisinden bahsedebilir veya :emoji: ile emoji kullanabilirsiniz.
Tcpdump kullanarak Ağ trafiği izlemek ( 3)