NVU - web tasarım aracı

0
anonim
Artık Linux için de Frontpage ve Dreamwever gibi WYSIWYG web sitesi hazırlamayı sağlayan bir program var. Kahramanımızın adı NVU.
Her ne kadar henüz download aşamasına bile gelememiş olsa da GPL olması açısından önemli bir adım.

Not: Ben yine de Quanta'yı öneririm. :)

Görüşler

0
Sijiero
Denemedim fakat şunu söyleyebilirimki. Tarzından bir numara olan "Notpad" Vaz geçilmezimiz olmaya devam edicektir. Buna ilavetende "Macromedia" nın kabiliyetine bir Linuxçu olarakta alkışlıyorum.
0
mos
yahu yapmayin lutfen
yani yanlis anlasilmasin ciddi sorucam, hala notepad'de site yazan var mi? bu hamallik degil mi? editlemeyi anlarim, notepadsiz olmaz derim, ama notepad'le hazirladim bu siteyi diyen birilerinin nasil bisey hazirladigini gormek isterdim dogrusu.

simdi su fazlamesai.net hic tool kullanmadan mi yazildi? yazilabilir mi? bence cok sacma..
0
mentat
linuxcu olarak bari emacs kullan, en azindan renkli falan olur tagler..
0
FZ
Linuxcu ya da windozcu olarak VIM editörünü kullan: http://vim.org (ve renkli tag´lerden çok daha fazlasına sahip ol ;-)
0
anonim
konsolda vim, x'de nedit derim de baska bir sey demem! (1.5-2 yildir kendilerinin fanatic'i olarak boy gosteririm!)
0
Challenger
Notepad değil de vim ile hazırlayan var. Ben!
0
Sijiero
Notpad başkasini tanimam. Kullanisli kolay. fazla menüsü yok, beyaz cillop gibi bir alet:) herşeyi bunla yap sonra otur. DW gibi bir programlada bir saatte şekil ver.
0
ebola
ekran goruntulerine bakilirsa sifirdan yapilmis bir yazilim degil. Mozilla Composer'i temel aliyor.
0
yalcink01
Mozilla Composer'un kodları üzerine kurulacak bir yazılım. Henüz bir ilerleme görünmüyor, şubat ya da mart aylarında ilk sürümünün hazır olması bekleniyor. sitesi bile henüz olgunlaşmış sayılmaz. gelişimini http://nvudev.org adresinden takip edebilirsiniz. elemanlar dreamweaver tadında bir araç yapmaktan bahsediyor ki ben büyük bir iştahla bekliyorum. Belki bu sayede adam gibi bir web sitesi yapmayı başarırım.
0
raps
merakla beklenen ilk surum hazir durumda
http://nvu.com/download.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

25 Kat Ucuz GSM

anonim

Türkiye’de akıllı telefonlar ve mobil teknolojiler üzerine araştırmalar yapan Mobinex şirketi, cep telefonuyla konuşma ücretlerini 25 kat daha uzuca mal eden bir yazılım geliştirdi.

Chatin adı verilen yazılım sayesinde Symbian (Series 60) uyumlu akıllı cep telefonları, adeta bir telsize dönüşüyor. Chatin sayesinde cep telefonlarından e–mail atıp fotoğraf ve ses paketleri gönderen kullanıcılar çok düşük bir ücret ödüyor. Program da şimdilik telefonlara ücretsiz yüklendiğinden Turkcell, Aria ve Aycell’in şu anki tarifesiyle 50 bin mesaj veya 10 bin e-mail ya da 20 resim, sadece 1 milyon 200 bin liraya aynı programı kullanan başka bir aboneye gönderilebiliyor.

Yeni Bir İşletim Sistemi: Nexenta - GNU Solaris

FZ

Ticari UNIX dünyasının en güçlü oyuncularından Sun Microsystems'in meşhur işletim sistemi Solaris'in kaynak kodlarını kamuya açtığını daha önce FM ortamında duyurmuştuk.

Bu önemli etkinlik özgür ve açık kodlu yazılım dünyasında epey ses getirdi ve ilk kıpırdanlamalar başladı. Alex Ross, debian-devel listesinde 2 Kasım 2005 tarihinde, Debian based GNU/Solaris: pilot program başlıklı duyurusunu yaptı ve ateşli bir tartışma başladı.

Debian tabanlı Nexenta - GNU Solaris projesini daha detaylı inceleyebilir ve ne tür fırsatlar sunabileceğini keşfedebilirsiniz...

Javacılar İşleri Neden Zorlaştırıyor? (Ya da Perl, Haskell ve Lisp Üstüne)

FZ

Değerli FM üyelerinden ve editörlerinden Recai Oktaş ile programlama dilleri üzerine yazışırken bazı enteresan yazılarla karşılaştım. Konu dillerin bir araç olarak kullanımından bir kültür olarak nasıl bir bakış açısı sunduklarına geldi.

Söz gelimi 5 yılı aşkın süredir Java kodlayan, Java ile ilgili 2 kitabı bulunan ve Jakarta Struts projesinde aktif katılımcı olan James Turner'ın Why Do Java Developers Like to Make Things So Hard? başlıklı yazısı ilk paragraftaki duruma güzel bir örnek teşkil ediyordu. Turner kendince basit olan bir işi, FTP ile dosya yollamayı şifreli hale getirme işini Java ile yapmaya çalışmış ve ciddi bir karmaşa ile karşılaşmıştı. Aynı işi daha az deneyimli olduğu Perl ile yapmaya kalktığında ise...

NetLogo 3.0 Çıktı

FZ

Multi-agent programlama ve modelleme için en çok kullanılan yazılım geliştirme ortamlarından biri olan NetLogo'nun 3.0 sürümü duyuruldu.

Bu sürümde üç boyutlu grafikler, Sistem Dinamikleri Modelleme, gelişmiş grafik özellikler mevcut. 3D graphics, a System Dynamics Modeler, improved turtle pens, improved BehaviorSpace, and other enhancements. Here's a complete list of changes. Try it and let us know what you think. Detaylı değişiklik listesine buradan erişebilirsiniz. Ayrıca sistemde kullanılabilen modelleri web tarayıcınızda da görmeniz mümkün. (Dikkat, tüm gününüzü alabilir, dalıp gidebilirsiniz, tehlikeli :)

MenuetOS Türkçe

madanadam

MenuetOS 32 bit assembly ile yazılmış bir işletim sistemidir. Tek diskete network destekli, renkli , süper hızlı ve küçük bir işletim sistemini sığdırmışlar. Şu sıralar onu Türkçeleştirmeye çalışıyorum. İlgilenirseniz MenuetOS sayfası: http://www.menuetos.org, Türkçe yama http://www.geocities.com/madanadam

İlk önce MenuetOS'un son kararlı sürümü olan 0.76 yı indirmeniz, kurmanız ve sonra kernel.zip'i açıp üzerine yamayı ekleyip fasm 1.50+ ile derlemeniz gerekiyor.