NVU - web tasarım aracı

0
anonim
Artık Linux için de Frontpage ve Dreamwever gibi WYSIWYG web sitesi hazırlamayı sağlayan bir program var. Kahramanımızın adı NVU.
Her ne kadar henüz download aşamasına bile gelememiş olsa da GPL olması açısından önemli bir adım.

Not: Ben yine de Quanta'yı öneririm. :)

Görüşler

0
Sijiero
Denemedim fakat şunu söyleyebilirimki. Tarzından bir numara olan "Notpad" Vaz geçilmezimiz olmaya devam edicektir. Buna ilavetende "Macromedia" nın kabiliyetine bir Linuxçu olarakta alkışlıyorum.
0
mos
yahu yapmayin lutfen
yani yanlis anlasilmasin ciddi sorucam, hala notepad'de site yazan var mi? bu hamallik degil mi? editlemeyi anlarim, notepadsiz olmaz derim, ama notepad'le hazirladim bu siteyi diyen birilerinin nasil bisey hazirladigini gormek isterdim dogrusu.

simdi su fazlamesai.net hic tool kullanmadan mi yazildi? yazilabilir mi? bence cok sacma..
0
mentat
linuxcu olarak bari emacs kullan, en azindan renkli falan olur tagler..
0
FZ
Linuxcu ya da windozcu olarak VIM editörünü kullan: http://vim.org (ve renkli tag´lerden çok daha fazlasına sahip ol ;-)
0
anonim
konsolda vim, x'de nedit derim de baska bir sey demem! (1.5-2 yildir kendilerinin fanatic'i olarak boy gosteririm!)
0
Challenger
Notepad değil de vim ile hazırlayan var. Ben!
0
Sijiero
Notpad başkasini tanimam. Kullanisli kolay. fazla menüsü yok, beyaz cillop gibi bir alet:) herşeyi bunla yap sonra otur. DW gibi bir programlada bir saatte şekil ver.
0
ebola
ekran goruntulerine bakilirsa sifirdan yapilmis bir yazilim degil. Mozilla Composer'i temel aliyor.
0
yalcink01
Mozilla Composer'un kodları üzerine kurulacak bir yazılım. Henüz bir ilerleme görünmüyor, şubat ya da mart aylarında ilk sürümünün hazır olması bekleniyor. sitesi bile henüz olgunlaşmış sayılmaz. gelişimini http://nvudev.org adresinden takip edebilirsiniz. elemanlar dreamweaver tadında bir araç yapmaktan bahsediyor ki ben büyük bir iştahla bekliyorum. Belki bu sayede adam gibi bir web sitesi yapmayı başarırım.
0
raps
merakla beklenen ilk surum hazir durumda
http://nvu.com/download.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Aylık Programlama Dilleri Sıralaması

vst

TIOBE isimli kodlama standartları şirketinin yaptığı araştırmaya göre en çok kullanılan programlama dilleri sıralamasında PHP atağa geçti ve C++'ın yerini zorluyor. Visual Basic, Perl ve Delphi'deki ciddi düşüşe karşın Lisp/Scheme dilleri artışta. En çok artanlar ise Java ve PHP.

HTML kodunun içine C++ yazabilir misiniz?

FZ

COMDEX etkinliğinde dikkate değer bir çıkış yapan ve "Best of COMDEX Awards Internet Software Finalist" ünvanını kazanan Rivar Technologies "CODE: NEO" adlı ürünü ile dinamik web sayfası geliştirme kavramına yeni ve radikal bir boyut getirmeye hazırlanıyor.

Açık Kodlu Özgür Bir Yazılım Projesi: FlightGear Uçuş Simülatörü

FZ

1995 yılında havacılık simülasyonları konusunda uzmanlaşmış Curtis Olson isimli bir mühedis Microsoft Flight Simulator´a bir eklenti (add-on) yapmaya çalışırken vaktinin büyük bir kısmını asıl iş yerine bu yazılımın dosya formatlarını, iç yapısını, işleyişini, vs. anlamak için enerji harcayarak geçirdiğini fark etti. Ve kendine şöyle dedi: Oturup kendi uçuş simülatörümü yazmaya başlasam, bunu açık kodlu ve GPL lisanslı olarak kamuoyuna sunsam ve sonra...

Olson´un bu çabası ABD´de çılgın bir mühendisin delidolu idealizmi olarak algılanmadı tahmin edebileceğiniz gibi. Proje başladıktan kısa bir süre NASA´daki uzay mekiği programının önemli mühendislerinden biri olan Jon Berndt de projeye destek vermeye başladı. Bu katılımı takiben, bir başka mühendis Tony Peden de projeye katılmakta tereddüt etmedi. Ve gerisi büyük hızla geldi.

FlightGear isimli bu özgür yazılım projesine destek veren deneyimli programcı ve mühendislerin yaş ortalaması 35´in üstünde. Hepsi de kendi alanlarındaki mühendislik ve fizik konularında usta isimler. Geliştirdikleri sistem uç noktadaki havacılık mühendisliği modellerini, grafik (OpenGL) ve ağ programlama tekniklerini kullanıyor. Herkesi sistemlerini incelemeye ve katkıda bulunmaya davet ediyorlar.

IT uzmanlarının bilgilerini paylaşabilecekleri bir platform

anonim

Stackoverflow ya da experts-exchange gibi yurtdışı kaynakların ülkemizdeki eksikliği genelde forumlarla doldurulmaya çalışılıyor. Ancak çok daha genel amaçlı hazırlanmış olan forum yazılımları ihtiyaca tam cevap veremiyor.

Uzmansorusu.com, puanlama sistemi kullanarak bilgisini diğerleri ile paylaşan üyeleri önplana çıkartarak ödüllendiriyor, sosyal ağlardan alıştığımız "kullanıcı grupları" ile aynı ilgi alanlarını paylaşan kişilerin birbileri ile irtibat halinde olmasına olanak sağlıyor, arşivleme ve detaylı filtreleme özellikleri ile kişiye özgü "bilgi veritabanı" tutmalarını sağlıyor.

Opera, Internet Tarayıcısına BitTorrent Desteği Ekledi

talat

Opera Software, amiral gemisi yazılımı olan Opera internet tarayıcısının BitTorrent desteği eklenmiş deneme sürümünü çıkardı.

Bu eklenti ile Opera, ayrıca bir program gerektiren BitTorrent indirme işlemini kendiliğinden destekleyen ilk internet tarayıcısı oldu.

Ayrıntılar için tıklayın. (eWeek, İngilizce)