NVU - web tasarım aracı

0
anonim
Artık Linux için de Frontpage ve Dreamwever gibi WYSIWYG web sitesi hazırlamayı sağlayan bir program var. Kahramanımızın adı NVU.
Her ne kadar henüz download aşamasına bile gelememiş olsa da GPL olması açısından önemli bir adım.

Not: Ben yine de Quanta'yı öneririm. :)

Görüşler

0
Sijiero
Denemedim fakat şunu söyleyebilirimki. Tarzından bir numara olan "Notpad" Vaz geçilmezimiz olmaya devam edicektir. Buna ilavetende "Macromedia" nın kabiliyetine bir Linuxçu olarakta alkışlıyorum.
0
mos
yahu yapmayin lutfen
yani yanlis anlasilmasin ciddi sorucam, hala notepad'de site yazan var mi? bu hamallik degil mi? editlemeyi anlarim, notepadsiz olmaz derim, ama notepad'le hazirladim bu siteyi diyen birilerinin nasil bisey hazirladigini gormek isterdim dogrusu.

simdi su fazlamesai.net hic tool kullanmadan mi yazildi? yazilabilir mi? bence cok sacma..
0
mentat
linuxcu olarak bari emacs kullan, en azindan renkli falan olur tagler..
0
FZ
Linuxcu ya da windozcu olarak VIM editörünü kullan: http://vim.org (ve renkli tag´lerden çok daha fazlasına sahip ol ;-)
0
anonim
konsolda vim, x'de nedit derim de baska bir sey demem! (1.5-2 yildir kendilerinin fanatic'i olarak boy gosteririm!)
0
Challenger
Notepad değil de vim ile hazırlayan var. Ben!
0
Sijiero
Notpad başkasini tanimam. Kullanisli kolay. fazla menüsü yok, beyaz cillop gibi bir alet:) herşeyi bunla yap sonra otur. DW gibi bir programlada bir saatte şekil ver.
0
ebola
ekran goruntulerine bakilirsa sifirdan yapilmis bir yazilim degil. Mozilla Composer'i temel aliyor.
0
yalcink01
Mozilla Composer'un kodları üzerine kurulacak bir yazılım. Henüz bir ilerleme görünmüyor, şubat ya da mart aylarında ilk sürümünün hazır olması bekleniyor. sitesi bile henüz olgunlaşmış sayılmaz. gelişimini http://nvudev.org adresinden takip edebilirsiniz. elemanlar dreamweaver tadında bir araç yapmaktan bahsediyor ki ben büyük bir iştahla bekliyorum. Belki bu sayede adam gibi bir web sitesi yapmayı başarırım.
0
raps
merakla beklenen ilk surum hazir durumda
http://nvu.com/download.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java(TM) 2 SDK, Standard Edition sürüm 1.4.0 çıktı

conan

En son Ocak sonunda Release Candidate (Sürüm adayı?) haberini gördüğüm J2SE`nin son sürümü olan 1.4.0 çıkmış. (Ya sessiz sedasız çıktı ya da sağırım :) Çıkış bildirisini buradan, dökümanlara buradan, yeni özelliklerine tam buradan, karar verdim indireceğim diyorsanız da buradan ulaşabilirsiniz. ;)

Eclipse İçin Türkçe İmla Denetimi Eklentisi: Musahhih

FZ

Yusuf Karagöl, Zemberek tabanlı ve Eclipse içinde javadoc, yorum ve karakter katarlarında Türkçe imla denetimi yapan Musahhih isimli bir eklenti geliştirmiş.

Kaynak: http://zembereknlp.blogspot.com/

Veri Yedeklemenin Önemi: JournalSpace Kapandı

ez_guard

Veri yedeklemenin önemini bu hikayede bir kere daha anlayacaksınız. Blog servisi JournalSpace, veritabanlarını tutan sabit disklerdeki veriler eskilerinin üzerine yazılınca tamamen ortadan kayboldu.

Assembler 101

anonim

Ne zamandır Assembler kurcalamak istiyordum ama iş güç derken vakit kalmıyordu. Ancak bu güzel 8086 emülatörünü gördükten sonra bahanem kalmadı sanırım.

Dikkat Edilmesi Gereken 10 Semantik Uygulama

FZ

Web 3.0 ve semantik web laflarını artık FM'de de daha sık duyar hale geldik.

Read / Write Web'deki güncel bir yazı yakından takip edilmesi gereken 10 semantik web uygulamasından bahsediyor. Bunların arasında Hakia, PowerSet ve FreeBase gibi isimler de göze çarpıyor.

Belki de artık ontoloji gibi kavramları öğrenmenin, SPARQL, OWL gibi dilleri kurcalamanın ve AllegroGraph ve TopBraid Composer gibi araçlarla haşır neşir olmanın zamanı gelmiştir, ne dersiniz?