NVU - web tasarım aracı

0
anonim
Artık Linux için de Frontpage ve Dreamwever gibi WYSIWYG web sitesi hazırlamayı sağlayan bir program var. Kahramanımızın adı NVU.
Her ne kadar henüz download aşamasına bile gelememiş olsa da GPL olması açısından önemli bir adım.

Not: Ben yine de Quanta'yı öneririm. :)

Görüşler

0
Sijiero
Denemedim fakat şunu söyleyebilirimki. Tarzından bir numara olan "Notpad" Vaz geçilmezimiz olmaya devam edicektir. Buna ilavetende "Macromedia" nın kabiliyetine bir Linuxçu olarakta alkışlıyorum.
0
mos
yahu yapmayin lutfen
yani yanlis anlasilmasin ciddi sorucam, hala notepad'de site yazan var mi? bu hamallik degil mi? editlemeyi anlarim, notepadsiz olmaz derim, ama notepad'le hazirladim bu siteyi diyen birilerinin nasil bisey hazirladigini gormek isterdim dogrusu.

simdi su fazlamesai.net hic tool kullanmadan mi yazildi? yazilabilir mi? bence cok sacma..
0
mentat
linuxcu olarak bari emacs kullan, en azindan renkli falan olur tagler..
0
FZ
Linuxcu ya da windozcu olarak VIM editörünü kullan: http://vim.org (ve renkli tag´lerden çok daha fazlasına sahip ol ;-)
0
anonim
konsolda vim, x'de nedit derim de baska bir sey demem! (1.5-2 yildir kendilerinin fanatic'i olarak boy gosteririm!)
0
Challenger
Notepad değil de vim ile hazırlayan var. Ben!
0
Sijiero
Notpad başkasini tanimam. Kullanisli kolay. fazla menüsü yok, beyaz cillop gibi bir alet:) herşeyi bunla yap sonra otur. DW gibi bir programlada bir saatte şekil ver.
0
ebola
ekran goruntulerine bakilirsa sifirdan yapilmis bir yazilim degil. Mozilla Composer'i temel aliyor.
0
yalcink01
Mozilla Composer'un kodları üzerine kurulacak bir yazılım. Henüz bir ilerleme görünmüyor, şubat ya da mart aylarında ilk sürümünün hazır olması bekleniyor. sitesi bile henüz olgunlaşmış sayılmaz. gelişimini http://nvudev.org adresinden takip edebilirsiniz. elemanlar dreamweaver tadında bir araç yapmaktan bahsediyor ki ben büyük bir iştahla bekliyorum. Belki bu sayede adam gibi bir web sitesi yapmayı başarırım.
0
raps
merakla beklenen ilk surum hazir durumda
http://nvu.com/download.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Python : iyidir - o kadar

gencbeyin

Proglamlama bilgisi olmayan biri için öğrenmesi kolay, öğrendikten sonra ise diger dillere geçiş olanağı olan Python hem hızlı geliştirme için kullanılabilen bir script dili, hem diğer bütün programlama stillerini ihtiva eden bir bilgisayar kültürü antolojisi gibi.
Mesela eski alışkanlıkları Lisp türü fonksiyon bazlı programlama için uygun tanımlamalar içermektedir. Aynı zamanda OO yani obje bazlı programlama için de elverişlidir. Son olarak perl tipi sıralayan türden programlama da yapılabilir. Bütün bunları python öğrenirken yeni baştan tekrar edebilirsiniz.

fazlamesai.net'e soralım: Proje Yönetim ve Hata Takip Yazılımları

anonim

Eğer grup halinde projeye başlanacaksa o projede proje yönetim yazılımının (project management software, XP software) ve bir hata takip programının (bug tracking) kullanılması tavsiye ediliyor.

Proje yöneticilerine ve bu işe ilgi duyan arkadaşlara soralım: Kullandığınız, incelediğiniz yazılımların avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Bizim kriterimiz kolay uyarlanabilirlik ve kullanılabilirlik olduğundan, dotproject ve mantis oldu.

Dil Hatası Yapanları Engerek 0.1 Isırıyor Dikkatli Olun!

FZ

Ali Alphan Bayazıt'ın duyurduğuna göre özgür Türkçe yazım denetçisi engerek, Debian GNU/Linux paketiyle beraber piyasaya çıktı. Bu sürüm, muhtemel gelecek sürümler gibi Zemberek kütüphanesinin gcj dostu bir çeşidini kullanıyor.

Kurulum detaylarını buradan öğrenmek mümkün. Alphan Bayazıt, engerek sistemini Emacs, Kate, Kedit, KOffice ve Konqueror ile denediğini, sonuçtan memnun kaldığını belirtiyor.

Kendisine teşekkür ediyor ve yazılımını acımasızca test edip hata raporuna boğmak için hep birlikte kolları sıvıyoruz (yapıyoruz değil mi? ;-)

GCC 4.0.1 duyuruldu

Soulblighter

GCC'nin 20 Nisan'da çıkan 4.0 sürümünün hatalarından arındırılmış hali GCC 4.0.1 duyuruldu. Bu sürümle buradaki hatalar düzeltilmiş oldu.

Midnight Commander v4.6

m1a2

Emektar dost Midnight Commander`dan (MC) sonunda yeni haberler gelmeye başladı. Miguel Icaza`nın GNOME`a kayması ve şu Mono işiyle kendisini fazlaca meşgul etmesinden sonra gelişmesi önemli ölçüde duran MC çok uzun süre v4.55`de asılı kalmıştı. Tam ümidi kesmişken başını Pavel Roskin`in çektiği yeni bir geliştirici grubu olayı ele aldı ve üst üste yapılan release`lerle v4.6 ufukta gözüktü. En son mc-4.6pre3 geçen hafta duyurulduktan sonra final sürümün büyük bir aksilik olmazsa bu ay sonuna yetişmesi bekleniyor.