Windows XP, 2000 ve 2003 kurulumunu katılımsız hale getirmek

0
pulkas
Windows kurulumunu hiç bir zaman bu kadar otomatik hale getiremeyeceğiz.

unattended.msfn.org adresinde İngilizce, windocs.org adresinde de Türkçe olarak anlatılanlarla tamamen size özel ve hiçbir kurulum yönergesinin takip edilmek zorunda kalınmadığı otomatik, katılımsız, kurulum cd'si hazırlanabiliyor.

Görüşler

0
elementler
Acronis True Image gibi Ozgur yazilimlarin zamani geldi sanirim. (Belkide vardir ben bilmiyorumdur.) Öylesi bir projeyi başlatacak arkadaşlar arıyorum.
0
tongucyumruk
Acronis'in sitesine şöyle bir göz attım. Anladığım kadarıyla bu bir disk-imaging yazılımı. Eğer programın mantığını doğru anladıysam size bir müjdem var: PartImage

Disk-imaging tarzı yazılımlarla çok uğraşmadım fakat tahmin ediyorum ki PartImage dertlerinize derman olabilecek kapasiteye sahiptir.
0
elementler
PartImage'den haberim yoktu. Sitesini inceledim. Herşey çok güzel 2GB dosya siniri beni üzdü. Güzel bir arayüz ile daha iyi olabilir. sağol
0
tongucyumruk
Pratikte öyle bir sınır yok. 2GB dosya boyu sınırı Linux 2.2 çekirdeğinin içinde yer alan bir kısıtlama. Ocak 2001'den beri çıkan linux sürümlerinden birini kullanıyorsanız böyle bir kısıtlamanız yok. O 2GB sınırı sadece tarihi bir not olarak orada.
0
amd
firefox 1.5 kullanıyorum ama sitede verilen link " http://members.aon.at/equinox/wpi/ " yanıt vermiyor. bilgisi olan var mı?
0
ttk
Site o an için ulaşılamaz olabilir belki, şu anda adrese girebiliyorum. TTNet'in dns sunucuları da bazen problem çıkartabiliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MySQL GNU/Linux Desteğini Sınırladı

vst

Slashdot haberine göre, MySQL yeni destek stratejisi doğrultusunda sadece RedHat ve SuSE Enterprise ürünlerine destek verecek.

Bahsi geçen destek stratejisi önceden "MySQL Network Support Plan" iken, şimdi "MySQL Enterprise Support Plan" ile değiştirilmiş.

Bakalım, bu gelişme PostgreSQL kullanıcılarının sayısını arttıracak mı?

Güncelleme: Bu haber MySQL müşteri temsilcisinin yanlış bilgilendirmesinden kaynaklanıyormuş. hedele'ye bilgilendirdiği için teşekkürler.

NVU - web tasarım aracı

anonim

Artık Linux için de Frontpage ve Dreamwever gibi WYSIWYG web sitesi hazırlamayı sağlayan bir program var. Kahramanımızın adı NVU.
Her ne kadar henüz download aşamasına bile gelememiş olsa da GPL olması açısından önemli bir adım.

Not: Ben yine de Quanta'yı öneririm. :)

Rosetta Stone: Dil Öğrenme Aracı

SHiBuMi

Rosetta Stone, temel mantığı "Yeni bir dili öğrenmenin en iyi yöntemi nedir? Kendi anadilinizi öğrendiğiniz yöntem" olan, çok başarılı bir yabancı dil öğrenme aracı. Sitelerinde de belirttikleri üzere, ilk dilimizi yani anadilimizi, okula bile gitmeden öğreniyoruz. Bunu, gördüklerimizi, işittiklerimizi başka hiçbir dile dayandırmadan yapıyoruz. Aynı yöntemi, yeni bir dil öğrenmek için de rahatlıkla kullanabiliriz.

Avant Browser - IE için çok özellikli bir kabuk (daha az hafıza kullanımı)

crematorium

Bugün innDir.com'u gezerken Avant Browser'i görünce aklıma Conan'ın 25 Mart'da yayınlanan Browser hafıza kullanımı karşılaştırması başlıklı yazısında yazmış olduğu birşey geldi;
"Tab browsing hafıza kullanımı büyük ölçüde azaltıyor. Phoenixde 17 MBlık bir hafıza kârımız görülüyor. Belki IE de bu tip bir teknoloji kullanarak hafıza kullanımı azaltabilir."

Kiril’den Latin’e Anında Özenli Çeviri

FZ

Takip ettiğim e-posta listelerinden biri olan Yazılım İhracatı listesinde bugün gördüğüm bir e-postayı FM camiası ile paylaşmak istedim...

Hazırlanan bir bilgisayar programı sayesinde artık 20 Türk lehçesindeki Kiril alfabesinde yazılan metinler anında Latin alfabesine çevrilebilecek.

Kırıkkale / AA

2 Ocak 2005 — Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sitesinde hizmete sunulan programı Kırıkkale Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Kara, 3 yıllık bir çaba sonucu hazırladı.

Türk Cumhuriyetleri için önemli bir sorun olan Kiril alfabesinden Latin alfabesine çeviri yapan bir bilgisayar programına ömrünü Türk dünyasının dil birliğine adayan ‘Gaspıralı İsmail’in adı verildi.

20 Türk lehçesinde Kiril alfabesi ile yazılı metinleri otomatik olarak Latin alfabesine çeviren programın yazılımı da Damla BilgisayarA.Ş. tarafından gerçekleştirildi.