Windows XP, 2000 ve 2003 kurulumunu katılımsız hale getirmek

0
pulkas
Windows kurulumunu hiç bir zaman bu kadar otomatik hale getiremeyeceğiz.

unattended.msfn.org adresinde İngilizce, windocs.org adresinde de Türkçe olarak anlatılanlarla tamamen size özel ve hiçbir kurulum yönergesinin takip edilmek zorunda kalınmadığı otomatik, katılımsız, kurulum cd'si hazırlanabiliyor.

Görüşler

0
elementler
Acronis True Image gibi Ozgur yazilimlarin zamani geldi sanirim. (Belkide vardir ben bilmiyorumdur.) Öylesi bir projeyi başlatacak arkadaşlar arıyorum.
0
tongucyumruk
Acronis'in sitesine şöyle bir göz attım. Anladığım kadarıyla bu bir disk-imaging yazılımı. Eğer programın mantığını doğru anladıysam size bir müjdem var: PartImage

Disk-imaging tarzı yazılımlarla çok uğraşmadım fakat tahmin ediyorum ki PartImage dertlerinize derman olabilecek kapasiteye sahiptir.
0
elementler
PartImage'den haberim yoktu. Sitesini inceledim. Herşey çok güzel 2GB dosya siniri beni üzdü. Güzel bir arayüz ile daha iyi olabilir. sağol
0
tongucyumruk
Pratikte öyle bir sınır yok. 2GB dosya boyu sınırı Linux 2.2 çekirdeğinin içinde yer alan bir kısıtlama. Ocak 2001'den beri çıkan linux sürümlerinden birini kullanıyorsanız böyle bir kısıtlamanız yok. O 2GB sınırı sadece tarihi bir not olarak orada.
0
amd
firefox 1.5 kullanıyorum ama sitede verilen link " http://members.aon.at/equinox/wpi/ " yanıt vermiyor. bilgisi olan var mı?
0
ttk
Site o an için ulaşılamaz olabilir belki, şu anda adrese girebiliyorum. TTNet'in dns sunucuları da bazen problem çıkartabiliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

linuxdevices.com : xynth windowing system

anhanguera

v0.7.90'ı çıkardıktan sonra download sayısını ve çeşitli haber sitelerini acaba bir hareket olur mu diye sürekli takip ederken (heyecan işte) bu akşam proje arkadaşım Ali Çaglar Oral, http://www.linuxdevices.com' daki Lightweight windowing system supports embedded Linux başlıklı haberi farketmiş, bana da haber verdi.

Javacılar İşleri Neden Zorlaştırıyor? (Ya da Perl, Haskell ve Lisp Üstüne)

FZ

Değerli FM üyelerinden ve editörlerinden Recai Oktaş ile programlama dilleri üzerine yazışırken bazı enteresan yazılarla karşılaştım. Konu dillerin bir araç olarak kullanımından bir kültür olarak nasıl bir bakış açısı sunduklarına geldi.

Söz gelimi 5 yılı aşkın süredir Java kodlayan, Java ile ilgili 2 kitabı bulunan ve Jakarta Struts projesinde aktif katılımcı olan James Turner'ın Why Do Java Developers Like to Make Things So Hard? başlıklı yazısı ilk paragraftaki duruma güzel bir örnek teşkil ediyordu. Turner kendince basit olan bir işi, FTP ile dosya yollamayı şifreli hale getirme işini Java ile yapmaya çalışmış ve ciddi bir karmaşa ile karşılaşmıştı. Aynı işi daha az deneyimli olduğu Perl ile yapmaya kalktığında ise...

typo3okulu.com

anonim

Typo3'yi Türk kullanıcılarına tanıtmak ve kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla typo3okulu.com sitesi açıldı.

Lux Render: Özgür, Fiziksel Tabanlı Render Sistemi

Tarık

Windows ortamında üç boyutlu grafik işiyle iştigal edenlerin GNU/Linux dağıtımlarını tercih 'edememelerinin' birinci nedeni çoğu zaman, yüksek gerçekçilikte görsel çıktı sağlayabilen ve piyasayla yarışabilecek kalitede render sistemlerinin mevcut olmamasıdır.

Fakat durum artık eskisi gibi değil ve ortalık kızışacak gibi. Zira işte tam bu noktada Lux Render dediğimiz alet devreye giriyor ve Maxwell Render gibi paralı akranlarıyla boy ölçüşebilecek kalitede, ışığın fizikteki kurallarını benzetimleyerek çalışıyor ve gerçekten işe yarıyor gibi görünüyor. Hem de bedava. Hem de açık kaynak kodlu.

Yüz Yıl Sonraki Programlama Dilleri (ya da Perl vs. Lisp ve Lambda Calculus)

FZ

Deneyimli LISP `hacker´ı Paul Graham bu kez yüzyıl sonra ne tür programlama dilleri kullanabileceğimiz üzerine tahrik edici bir makale yazmış. Nesneye yönelik programlamaya, Java´ya, C++ diline saydıran yazar arada Perl diline de değiniyor.

Hazır konu açılmışken ilginizi çekebileceğini düşündüğüm bir başka yazı ise Mark Jason Dominus´un Perl´in Lambda Calculus içerdiğine dair bir prezentasyonu. (Prezentasyonun diğer adı: 1+1´i hesaplamak için 163 satırlık bir program nasıl yazılır? ;-)