Squeak by Example: Açık Squeak Kitabı

0
zekzekus
Smalltalk-80 programlama dilinin ve ortamının açık kaynak kodlu bir gerçekleştirimi olan Squeak için açık bir kitap projesi ilk çıktısını vermek üzere.
Kitabın ilk versiyonunun Eylül ortasında yayınlanması planlanıyor. PDF formatında ücretsiz olarak edinilebilecek olan kitabı basılı olarak sipariş etmek de mümkün olacak. Kitabın LaTeX kodlarına şu anda svn deposundan erşmek mümkün.

Proje Ana Sayfası

Görüşler

0
auselen
Niye aklıma hep bu resim geliyor?

http://st-www.cs.uiuc.edu/Graphics/bytebloon.jpg
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İşitsel programlama notları

misafir

Bu yazıda işitsel(audio) programlama konusunda yaptığım küçük bir araştırmanın sonuçlarını paylaşmak istiyorum. Yazının sonuna kısa bir Perl betiği ekleyeceğim. Bunun için Perl ustalarından özür diliyorum. Çünkü henüz çok acemisi olduğum bir dil Perl.

CD Player ararken...

conan

Demin monster`ıma CD Player arıyordum (monster benim penguenin adi) console based olmayan, grafik arabirimli, CDDB ozelliği olan ekranda da fazla yer tutmayacak bi program bakınıyordum. grip ile karşılaştım. Çok cici bir arabirimi var. Sonra bir baktım CD-RiP, RiP+Encode gibi özellikleri de varmış. lame, cdparanoia gibi toolları toparlayıp, güzel bir arabirimde sunmuşlar. binary dosya stripped halde 454 K. GUI yaratmak için GTK kullanılmış. İçinde built-in Help menüsü de çıkıyor ki bu beni şaşırttı biraz :) Help`i çalıştırdım şimdi... Nautilus açıldı! Ne alakaysa. :)) [Naklen yayın oldu biraz]

Neyse en sevdiğim yönü ise küçük bir şekilde bi kenara koyup da sakin sakin çalmasını sağlayabiliyorsunuz. Bence oldukça güzel bir program. Herkeslere tavsiye ediyorum. Özellikle benim gibi CD dinlemeyi seviyorsanız. blackbox menüme hemen ekledim :) Sayfada screenshot`lar var.

Müzikli günler.

Bilgisayar Sektöründe Yazılım Seferberliği

Nightwalker

2000 Yılında Kurulan Türkiye Bilgisayar Mühendisleri ve Programcıları Derneği, (TBMPO), bilgisayar sektörünün gelişmesine katkıda bulunmak adına çeşitli eğitim faaliyetleri organize etmektedir. Bu çalışmaların en başında KOSGEB' le oluşturulan stratejik bir ortaklığın sonucu olarak başlatılan YAZILIM SEFERBERLİĞİ dir. Müracaat eden firmalar şu an KOSGEB'in 38 tane teşvik ve hibe imkanlarından yararlanma fırsatı bulacaklardır.

Democracy Player artık Linux için de var!

larweda

Özgür İnternet TV istemcisi Democracy Player'in en sonunda Linux versiyonu da duyuruldu! Uygulama, bir genel video oynatıcısı (VLC), bir bittorrent istemcisi ve bir RSS okuyucusunu birleştiriyor. Linux versiyonu ile birlikte uygulama Linux türevleri (Debian, Fedore Core 4, Fedora Core 5 ve Ubuntu), Windows ve Mac OS X için kullanılabilir oldu.

Vim 7 çıktı!

sundance

Unix camiasının en eski editörlerinden vi'ın steroidli hali, VİM'in 7.0 sürümü Bram Moolenar tarafından anons edildi.

Yeni özelliklerini görmek ve kullanmak istiyorsanız buradan indirebilirsiniz. Daha Amiga sürümü çıkmadı, Amiga'cılar bir zahmet Subversion'a.

Tabi bir de unutmadan; cat flames.txt > /dev/null