Democracy Player artık Linux için de var!

0
larweda

İlgili Yazılar

kernelguys.org: Türkçe Sistem Programlama

raistlinthewiz

Birsüre önce almış olduğum domain "kernelguys.org"u değerlendirmeye karar verdim. Aslında Mambo kurulumu yapmayı düşünürken bi anda kendimi vbulletin bir sistemle uğraşırken buldum.

Amaç?

http://kernelguys.org'un amacı Türkçe sistem programlama sunabilmek ve tabii ki eğer mümkün olursa bu konuyla ilgilenenleri bir araya getirebilmek.

Hiçbir şekilde kernelguys "hadi yeni bir forum kuralım" diyerek kurulmuş bir site değildir; vbulletin ihtiyaçlarımızı karşıladığı için seçilmiştir. Şu anda siteye aktif olarak içerik eklemekte ve bu süreçte diğer arkadaşlardan da destek beklemeyiz.

Microsoft, AJAX, Ruby on Rails

FZ

Gelecek hafta başlayacak büyük etkinliklerden Microsoft Professional Developers Conference sürecinde AJAX bağlantılı teknolojilerin tanıtılacağı ve Atlas projesinin gün ışığına çıkarılacağı söyleniyor.

Yine aynı haberde ajaxian.com'dan Dion Almaer'in Ruby on Rails web geliştirme "framework"ünü AJAX teknolojilerini en iyi destekleyen platformlardan biri olarak göstermesi de dikkate değer noktalardan biri.

JavaScript ile çizim yapmanın kolay yolu: <canvas>

cbc

canvas, Apple'ın Dashboard ile çıkarttığı bir HTML elemanı.

Safari ve Gecko 1.8 tabanlı tarayıcıların (mesela Firefox) da desteklediği bu elemana son destek Google'dan geldi.

Ruby On Rails ve J2EE Üzerine developerWorks Makalesi

neikos

IBM developerWorks adresinde Rails ile J2EE mimarilerini karşılaştıran yeni bir makale yayınlandı. Makale, Rails ile Tomcat + Struts + Hibernate'den oluşan bir J2EE mimarisini karşılaştırıyor.

Özellikle J2EE'ye aşina olan ve Rails ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler için yararlı bir makale.

Imposter v0.3

butch

Gürer Özen tarafından geliştirilen Imposter 0.3 sürümüne ulaştı. OpenOffice.org Impress sunumlarını OpenOffice.org olmaksızın görüntülemeyi sağlayan Imposter'i edinmek için buraya.