Democracy Player artık Linux için de var!

0
larweda

İlgili Yazılar

PostgreSQL 7.4.2 duyuruldu.

madness

7_4_STABLE üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda, PostgreSQL 7.4.2 duyuruldu. 7.4.1'den sonra yapılan değişiklikler içinde, bizim için en dikkat çekici olanı:

* Partial fix for Turkish-locale issues

Türkçe sorunu için uzun süreden beri yazışmamız bir miktar sonuç verdi. Çabaları için Nicolai Tufar'a ve Enver Altın'a teşekkürler.

TÜRKİYE yarı finalde! En büyük TÜRKİYE!! (Kendi PDF`ini Kendin Yap)

SHiBuMi

Yazının başlığı "Kendi PDF'ini Kendin Yap" olacaktı ama bu coşku içersinde bu başlığı atmak ayıp olurdu :) Çok büyük bir başarı, herkese kutlu olsun.

Herhangi bir uygulamayla hazırladığınız dokümanları, resimleri, sunumları, elektronik tabloları ve yazıcı çıktısı alınabilecek hemen her türlü nesneyi yine bu uygulama içinden ücretsiz ve Türkçe olarak PDF’e dönüştürebilmek ilginizi çeker mi? Çekiyorsa bu yazıyı okumaya devam edin.

EnderUNIX'den 11. yerli yazılım

honal

EnderUNIX VoIPong, bağlı olduğu ağda, bütün trafiği görebilen bir noktaya yerleştirildiğinde, o anda aktif olan bütün VoIP çağrılarını tespit edebilmekte ve G711 algoritması ile sıkıştırılmış olanları (örneğin Microsoft Netmeeting görüşmeleri) PC'lerin "de facto" ses dosyalama standardı WAVE dosya formatında (.wav) diske kaydedebilmektedir. Sonradan, bu görüşmeler standart bir ses ortam yürütücüsü (örneğin Linux play, Windows Media Player) ile açılıp dinlenebilmektedir.

EROS: Extremely Reliable Operating System

FZ

Bu aralar FM sitesinde güvenlik, işletim sistemleri, vs. muhabbetleri yapılırken pek çok ilgili konunun ara kesitinde yer alan bir şey ilgi çeker diye düşündüm ve paylaşmak istedim.

Johns Hopkins üniversitesi bilgisayar bilimleri bölümünde çalışan Prof. Jonathan Shapiro önderliğindeki ekip "mevcut işletim sistemlerindeki güvenlik problemleri spesifik uygulamalardan değil en baştaki tasarım kararlarından kaynaklanıyor" düsturunu benimseyerek bir işletim sistemi geliştirmişler ve adını da EROS : Extremely Reliable Operating System koymuşlar.

Musonya Translator

muratdicle

Geçtiğimiz günlerde Google'ın Türkçe çeviri hizmetinin devreye girmesiyle artık bizimde bu servisten sonuna kadar faydalanmamız gerektiğini düşündük. Ve "Musonya Translator" adında yeni ve ücretsiz bir ürün geliştirdik.