EnderUNIX'in Yeni Projesi: Scanhill MSN Dinleyici

0
anonim
EnderUNIX'in 16. projesi olan Scanhill yayımlandı. Scanhill yazılımı, şimdilik MSN Messenger protokolunu dinleyip mesajları yakalayıp istenildiğinde standart çıktıya yani ekrana ya da MySQL veritabanına aktarılabilmektedir.

Detaylı bilgi için: http://www.enderunix.org/scanhill

Görüşler

0
simor
Msn'i dinliyorum gözlerim kapalı
Önce hafiften bir sessizlik oluyor
Sonra yavaş yavaş kayıyor
Mesajlar, ekranda;
Uzaklarda, çok uzaklarda,
Sunucuların hiç durmayan logları
Msn'i dinliyorum gözüm kapalı

...
0
tolgacakiroglu
Ilk olarak sunu soylecem, daha once hic yorum eklenmemisken bu habere bir turlu yorum ekleyemedim. Bunun nedeni nedir?

Konuya donelim: Boyle bir sey yapmakla amacin ne oldugunu anlayamadim. "Evet iste sistemlerini hack'ledik. Yasasin kotuluk" mu oluyor amac?
0
tongucyumruk
İlk olarak aklıma şu geliyor: Bir şirketiniz var ve elemanlarınızın MSN'i sadece iş için kullanmasını istiyorsunuz (bunu neden istersiniz, veya Jabber dururken neden MSN gibi sorular ayrı bir tartışmanın konusu). Bu yazılımı gateway makinanıza yerleştirip MSN trafiğini takip altına alıyor bu sayede kurallara aykırı bir kullanım olduğu zaman tespit edebiliyorsunuz. Yoksa konu "heyoo onun bunun muhabbetlerini dinleyip özel hayatlarını kurcalayalım" değil.
0
Yns_
"Konuya donelim: Boyle bir sey yapmakla amacin ne oldugunu anlayamadim. "Evet iste sistemlerini hack'ledik. Yasasin kotuluk" mu oluyor amac?"

tongucyumruk'un örnek senaryosuna katılmakla beraber, yapılan yazılımın "evet iste sistemlerini hackledik" kısmını anlamayadım.

Msn zaten açık bir protokol, bilgisayardan gidip-gelen veriyi dinleyip parse eden bir yazılımın böyle bir iddiası olmasa gerek.
0
majesty
Amaçsız bir işe girişmez EnderUNIX. :)

MSN dinleyici ile sistem hack'lemek bir sürü soru getirir akla. Hangi sistem? Nasıl bir sistem? Dinlemek ile yapılan hack işlemleri nelerdir? Nasıl olur?

Kısaca, yazılımlara karşı ön yargı yerinde bir hareket değildir, bence.
0
rayyildiz
Ama hak vereceksiniz ki, msn furyası şirketlerin bir çoğunun iş gücünü azalttı. Bazı firmalar biz bayilerimizle iletişimizi msn den yapıyoruz diyorlar. Bilemiyorsun gercekten ne amacla yaprıklarını. Buna karşın şirketler msn yasaklıyor yada başka arayışlara giriyor. Bir çözüm enderunix'ten geldi. Bence gayet başarılı. Msn içeriklerini log tutuyor. Enderunix ekibinne teşekkür ediyoruz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

.NET ortamında P2P Oyun Programlama Yarışması

FZ

Microsoft, geliştiricilerin .NET programlama platformunu daha iyi tanımaları için P2P (peer-to-peer) bir bilgisayar ağı üzerinde çalışacak bir oyun programlama yarışması açtı.

Terrarium adlı bu çok oyunculu ekosistemde, programcılar kendi makinalarında VB.NET ya da C# ile bir etobur ya da otobur programlıyorlar. Teleporter sistemi bunlar ekosisteme ve diğer makinalara taşıyor.

Flash 10 son beta versiyonu (Astro) yeni linux özellikleriyle birlikte çıktı

ersin2k

Geçtiğimiz ay Adobe Flash Player in 10ncu sürümü Windows yanında Mac OS X ve Linux için aynı anda yayınlandı. Bu beta sürümü yeni 3D efektler, geliştirilmiş metin düzeni, geliştirimiş API ve görsel performans güçlendirmeleri eklemişti. Bugün Adobe Flash player 10 için yeni bir beta daha çıkarttı.ASTRO adlı bu versiyonda linux için penceresiz "wmode" , web kameraları için Video4Linux 2 (V4L2) desteği, yeni dil desteği (Türkçe artık var), arttırılmış hız ve güçlendirilmiş stabilite sunuyor. Ancak henüz 64 bit versiyonu yok.

Slashdot efektinden korunma yolları

larweda

Slashdot`u bilirsiniz, bilgisayar aleminde çok tartışmalar yaratan, gelişmelerden haberler veren, onbinlerce insanın takip ettiği saygı duyulan bir sitedir. Slashdot`ta duyurulan haberlerden birinde herhangi bir sitenin adının geçmesi, o sitenin çok (gerçekten çok) fazla hit almasına, ve çoğu zaman da sitenin ulaşılamaz halde zarar görmesine sebep oluyor. Buna alemde "Slashdot Effect" deniyor. Bu aslında bir sitenin duyurulması, geniş kitlelere yayılması adına çok istenebilecek bir durum. Ama site sahipleri sitelerinin göçmesinden (hatta kimi zaman bu yüzden hosting firmalarına cezalar ödemekten) hoşlanmıyorlar. İşte bu sebeple bu tarz bir duruma maruz kalan bir şahsiyet (adam Web-server olarak NT kullanmanın yanlış bir seçenek olduğunu kabul ediyor neyse ki) üşenmemiş, bir "Slashdot Effect Prevention Kit"geliştirmiş.

VMWare Server 1.0 Çıktı

vst

Kullandığınız işletim sistemi üzerinde başka bir işletim sistemi çalıştırmanıza yarayan sanal makine yazılımı VMWare Server bedava olarak piyasaya sürüldü. İndirip kullanmak isteyenler buyursunlar.

Software Quest Yazılım Yarışması

FZ

Bantgenişliği takip sistemi, Internet tabanlı farklı bir satranç oyunu, elektronik simülasyon sistemleri, grafik tanıma sistemleri, Civilisation benzeri oyunlar...

Yazılımcı gençlerin Bilkent Üniversitesi'nin düzenlediği Software Quest yarışmasında neler geliştirdiklerini görmek istiyorsanız buraya bakabiliriniz.