EnderUNIX'in Yeni Projesi: Scanhill MSN Dinleyici

0
anonim
EnderUNIX'in 16. projesi olan Scanhill yayımlandı. Scanhill yazılımı, şimdilik MSN Messenger protokolunu dinleyip mesajları yakalayıp istenildiğinde standart çıktıya yani ekrana ya da MySQL veritabanına aktarılabilmektedir.

Detaylı bilgi için: http://www.enderunix.org/scanhill

Görüşler

0
simor
Msn'i dinliyorum gözlerim kapalı
Önce hafiften bir sessizlik oluyor
Sonra yavaş yavaş kayıyor
Mesajlar, ekranda;
Uzaklarda, çok uzaklarda,
Sunucuların hiç durmayan logları
Msn'i dinliyorum gözüm kapalı

...
0
tolgacakiroglu
Ilk olarak sunu soylecem, daha once hic yorum eklenmemisken bu habere bir turlu yorum ekleyemedim. Bunun nedeni nedir?

Konuya donelim: Boyle bir sey yapmakla amacin ne oldugunu anlayamadim. "Evet iste sistemlerini hack'ledik. Yasasin kotuluk" mu oluyor amac?
0
tongucyumruk
İlk olarak aklıma şu geliyor: Bir şirketiniz var ve elemanlarınızın MSN'i sadece iş için kullanmasını istiyorsunuz (bunu neden istersiniz, veya Jabber dururken neden MSN gibi sorular ayrı bir tartışmanın konusu). Bu yazılımı gateway makinanıza yerleştirip MSN trafiğini takip altına alıyor bu sayede kurallara aykırı bir kullanım olduğu zaman tespit edebiliyorsunuz. Yoksa konu "heyoo onun bunun muhabbetlerini dinleyip özel hayatlarını kurcalayalım" değil.
0
Yns_
"Konuya donelim: Boyle bir sey yapmakla amacin ne oldugunu anlayamadim. "Evet iste sistemlerini hack'ledik. Yasasin kotuluk" mu oluyor amac?"

tongucyumruk'un örnek senaryosuna katılmakla beraber, yapılan yazılımın "evet iste sistemlerini hackledik" kısmını anlamayadım.

Msn zaten açık bir protokol, bilgisayardan gidip-gelen veriyi dinleyip parse eden bir yazılımın böyle bir iddiası olmasa gerek.
0
majesty
Amaçsız bir işe girişmez EnderUNIX. :)

MSN dinleyici ile sistem hack'lemek bir sürü soru getirir akla. Hangi sistem? Nasıl bir sistem? Dinlemek ile yapılan hack işlemleri nelerdir? Nasıl olur?

Kısaca, yazılımlara karşı ön yargı yerinde bir hareket değildir, bence.
0
rayyildiz
Ama hak vereceksiniz ki, msn furyası şirketlerin bir çoğunun iş gücünü azalttı. Bazı firmalar biz bayilerimizle iletişimizi msn den yapıyoruz diyorlar. Bilemiyorsun gercekten ne amacla yaprıklarını. Buna karşın şirketler msn yasaklıyor yada başka arayışlara giriyor. Bir çözüm enderunix'ten geldi. Bence gayet başarılı. Msn içeriklerini log tutuyor. Enderunix ekibinne teşekkür ediyoruz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SPAM savaşları - SPAM tarama

cayfer

Kendi gözlemlerimize ve çeşitli kaynaklara göre e-posta trafiğinin yarısından fazlasını SPAM mesajlar oluşturuyor. Buna katlanmak gittikçe zorlaşıyor. SPAM ile savaşta çok çeşitli yöntemler kullanılıyor. İşte size bir yöntem daha...

Wikepage 2006.2 Opus 9 Çıktı

anonim

Bir Türk tarafından hazırlanan wiki yazılımı Wikepage'in yeni sürümü çıktı. Bu sürümde 34KB'lık yazılıma, blog özelliği de eklenerek wiki-blog melez bir yapı elde edilmiş. Blog girdilerinizi wiki sayfası gibi kaydedebiliyorsunuz ve blogunuzu istediğiniz bir wiki sayfasında görebiliyorsunuz. Bu sürümde wikepage, wiki ve blog için basit bir RSS çıktıda sunuyor. Bugfixleri ile gittikçe sağlamlaşan Wikepage'i denemeniz dileğiyle.

Not: Wikepage'i Türkçe kullanmak için ayrıca Türkçe zip dosyasını indirip açmanız gerekiyor.

Xynth 0.8.40 ve Java

darkhunter

Xynth surum 0.8.40'i yayınladik. Bu sürümde yeni özellik getirilmemesine rağmen birçok kücük hata düzeltildi ve alt yapı da iyileştirilme yapıldı, özellikle de server tarafında hızlanma sağlandı. Bununla birlikte, paketle birlikte gelen çeşitli kütüphane ve program patchleri de iyileştirildi. changelog'a buradan ulaşabilirsiniz.

Rakun XML Uygulama Platformu 0.3.2 Çıktı

evolution

Web tabanlı kurumsal uygulamaları (ERP, MRP, CRM, v.b.) XML yapısında geliştirme altyapısını sunan Rakun Platformu 0.3.2 sürümüne ulaştı. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Freemind Türkçe!

batasoy

Açık kaynak kodlu "zihin haritası" programı Freemind artık Türkçe. Program hakkında Türkçe bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Özellikle öğretmenlerin, proje hazırlayanların ve yazılım geliştiricilerin çok işine yarayacağını düşünüyoruz. Windows kurulum paketi hazır; GNU/Linux içinse birkaç gün daha beklemek gerekecek.

Programı www.pozitifpc.com adresinden indirebilirsiniz.