EnderUNIX'in Yeni Projesi: Scanhill MSN Dinleyici

0
anonim
EnderUNIX'in 16. projesi olan Scanhill yayımlandı. Scanhill yazılımı, şimdilik MSN Messenger protokolunu dinleyip mesajları yakalayıp istenildiğinde standart çıktıya yani ekrana ya da MySQL veritabanına aktarılabilmektedir.

Detaylı bilgi için: http://www.enderunix.org/scanhill

Görüşler

0
simor
Msn'i dinliyorum gözlerim kapalı
Önce hafiften bir sessizlik oluyor
Sonra yavaş yavaş kayıyor
Mesajlar, ekranda;
Uzaklarda, çok uzaklarda,
Sunucuların hiç durmayan logları
Msn'i dinliyorum gözüm kapalı

...
0
tolgacakiroglu
Ilk olarak sunu soylecem, daha once hic yorum eklenmemisken bu habere bir turlu yorum ekleyemedim. Bunun nedeni nedir?

Konuya donelim: Boyle bir sey yapmakla amacin ne oldugunu anlayamadim. "Evet iste sistemlerini hack'ledik. Yasasin kotuluk" mu oluyor amac?
0
tongucyumruk
İlk olarak aklıma şu geliyor: Bir şirketiniz var ve elemanlarınızın MSN'i sadece iş için kullanmasını istiyorsunuz (bunu neden istersiniz, veya Jabber dururken neden MSN gibi sorular ayrı bir tartışmanın konusu). Bu yazılımı gateway makinanıza yerleştirip MSN trafiğini takip altına alıyor bu sayede kurallara aykırı bir kullanım olduğu zaman tespit edebiliyorsunuz. Yoksa konu "heyoo onun bunun muhabbetlerini dinleyip özel hayatlarını kurcalayalım" değil.
0
Yns_
"Konuya donelim: Boyle bir sey yapmakla amacin ne oldugunu anlayamadim. "Evet iste sistemlerini hack'ledik. Yasasin kotuluk" mu oluyor amac?"

tongucyumruk'un örnek senaryosuna katılmakla beraber, yapılan yazılımın "evet iste sistemlerini hackledik" kısmını anlamayadım.

Msn zaten açık bir protokol, bilgisayardan gidip-gelen veriyi dinleyip parse eden bir yazılımın böyle bir iddiası olmasa gerek.
0
majesty
Amaçsız bir işe girişmez EnderUNIX. :)

MSN dinleyici ile sistem hack'lemek bir sürü soru getirir akla. Hangi sistem? Nasıl bir sistem? Dinlemek ile yapılan hack işlemleri nelerdir? Nasıl olur?

Kısaca, yazılımlara karşı ön yargı yerinde bir hareket değildir, bence.
0
rayyildiz
Ama hak vereceksiniz ki, msn furyası şirketlerin bir çoğunun iş gücünü azalttı. Bazı firmalar biz bayilerimizle iletişimizi msn den yapıyoruz diyorlar. Bilemiyorsun gercekten ne amacla yaprıklarını. Buna karşın şirketler msn yasaklıyor yada başka arayışlara giriyor. Bir çözüm enderunix'ten geldi. Bence gayet başarılı. Msn içeriklerini log tutuyor. Enderunix ekibinne teşekkür ediyoruz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux BIOS - Her Şeyin En İyisine Layıksınız

FZ

LinuxBIOS, makinanızı birkaç saniyede GNU/Linux yüklü olarak açmanın kestirme bir yolundan çok daha fazlasıdır.

LinuxBIOS, GPL lisanslı bir program olup pek çok BIOS´un yerini tutabilecek durumdadır, desteklenen sistemler arasında AMD64, x86, Alpha ve PowerPC sistemler de mevcuttur. LinuxBIOS üreticiden ve mimariden bağımsızdır, %95'i C dili ile yazılmıştır ve 4 yıldır geliştirilmektedir, olgunlaşmış bir yazılımdır. En büyük bilgiişlem kümelerinden tutun gömülü cihazlara dek pek çok sistem tarafından tercih edilmektedir. LinuxBIOS, AMD ve Tyan gibi pek çok üretici tarafından desteklenmetedir. Söz gelimi artık Tyan´dan LinuxBIOS yüklü anakart sipariş edebilirsiniz.

Bu makalede LinuxBIOS´un teknik yapısı ve tarihsel gelişimi detaylı olarak anlatılmaktadır. Sanayi ile işbirliği bağlamında da bir vaka analizi olarak okunabilir. En sıkı korunan endüstriyel, teknik bilgileri bize açmaları için büyük üreticileri nasıl ikna ettiğimize dair bazı dersler çıkarabilirsiniz.

QT Kütüphanesi Micros~1 Windows'da GPL Lisansına Kavuşuyor

vst

Trolltech'in web sitesinde duyurduğu habere göre, geliştirme aşamasının sonlarında olan QT4 Micros~1 Windows platformunda da çift lisansa sahip olacak: ticari lisans ve GPL lisansı.
Windows, Linux ve Mac üzerinde öncelikle grafik arayüz tasarımında kullanılan QT kütüphanesi, programlama arayüzü sayesinde C++ dilinin ağır yükünü hem hafifletiyor, hem de neredeyse tam platform bağımsızlığı sağlıyor.
Bu kararıyla, özgür/açık kaynak kodlu yazılımın yaygınlaşmasını ciddi oranda ivmelendireceğini düşündüğümüz Trolltech'in, sık sorulan sorular bölümünde verdiği cevaplar okunmaya değer.

Yeni ve Akıllı Bir Paket Yöneticisi: Smart Package Manager

FZ

smart: (programming) Said of a program that does the Right Thing in a wide variety of complicated circumstances.

Yukarıdaki alıntı Free Online Dictionary of Computing'den ve Smart Package Manager sistemini tavrını vurguluyor.

Smart Paket Yöneticisi projesi yazılım güncelleme ve kurulum konusuna akıllıca ve taşınabilir algoritmalarla yeni bir yaklaşım getirme iddiasında. Araç şu anda pek çok büyük GNU/Linux dağıtımı ile çalışıyor ve APT, APT-RPM, YUM, URPMI gibi yerel paket yöneticilerine kıyasla bazı avantajlar getiriyor. Smart, diğer dağıtımlardaki paket yöneticilerinden daha iyi bir yönetici olmak iddiasında

Fikri takip: tml2html

misafir

Daha önceki bir yazımda türkçe klavyesi olmayanların yazıcıdan türkçe metin çıkarmalarını sağlayan bir betiği paylaşmıştım. Bu kez de yine türkçe klavyesi olmayanların türkçe html belgeleri üretmelerini sağlayan bir betiği paylaşmak istiyorum.

NATURAL & ADABAS Kullanım Klavuzu

rasimsen

NATURAL/ADABAS çok eski bir teknoloji olmasına rağmen ingilizce dahi kaynak bulma sıkıntısı olan bir ikili. Bu yüzden ihtiyacım/ihtiyacımız için NATURAL/ADABAS Kullanım Klavuzu adı altında Türkçe içerikli bir Wiki oluşturmaya karar verdim..

Ayrıca bu ultra hızlı dil+db ikilisini performans sorunu olanlarda mutlaka incelemeli (ultra-high performance with transaction speeds of over 300,000 transactions per second).
Bir diğer özelliği de programcı olmayanlar bile rahatça bu dili öğrenebilir ve uygulama geliştirebilirler..

Sitemiz: http://adabas.rasimsen.com