EnderUNIX'in Yeni Projesi: Scanhill MSN Dinleyici

0
anonim
EnderUNIX'in 16. projesi olan Scanhill yayımlandı. Scanhill yazılımı, şimdilik MSN Messenger protokolunu dinleyip mesajları yakalayıp istenildiğinde standart çıktıya yani ekrana ya da MySQL veritabanına aktarılabilmektedir.

Detaylı bilgi için: http://www.enderunix.org/scanhill

Görüşler

0
simor
Msn'i dinliyorum gözlerim kapalı
Önce hafiften bir sessizlik oluyor
Sonra yavaş yavaş kayıyor
Mesajlar, ekranda;
Uzaklarda, çok uzaklarda,
Sunucuların hiç durmayan logları
Msn'i dinliyorum gözüm kapalı

...
0
tolgacakiroglu
Ilk olarak sunu soylecem, daha once hic yorum eklenmemisken bu habere bir turlu yorum ekleyemedim. Bunun nedeni nedir?

Konuya donelim: Boyle bir sey yapmakla amacin ne oldugunu anlayamadim. "Evet iste sistemlerini hack'ledik. Yasasin kotuluk" mu oluyor amac?
0
tongucyumruk
İlk olarak aklıma şu geliyor: Bir şirketiniz var ve elemanlarınızın MSN'i sadece iş için kullanmasını istiyorsunuz (bunu neden istersiniz, veya Jabber dururken neden MSN gibi sorular ayrı bir tartışmanın konusu). Bu yazılımı gateway makinanıza yerleştirip MSN trafiğini takip altına alıyor bu sayede kurallara aykırı bir kullanım olduğu zaman tespit edebiliyorsunuz. Yoksa konu "heyoo onun bunun muhabbetlerini dinleyip özel hayatlarını kurcalayalım" değil.
0
Yns_
"Konuya donelim: Boyle bir sey yapmakla amacin ne oldugunu anlayamadim. "Evet iste sistemlerini hack'ledik. Yasasin kotuluk" mu oluyor amac?"

tongucyumruk'un örnek senaryosuna katılmakla beraber, yapılan yazılımın "evet iste sistemlerini hackledik" kısmını anlamayadım.

Msn zaten açık bir protokol, bilgisayardan gidip-gelen veriyi dinleyip parse eden bir yazılımın böyle bir iddiası olmasa gerek.
0
majesty
Amaçsız bir işe girişmez EnderUNIX. :)

MSN dinleyici ile sistem hack'lemek bir sürü soru getirir akla. Hangi sistem? Nasıl bir sistem? Dinlemek ile yapılan hack işlemleri nelerdir? Nasıl olur?

Kısaca, yazılımlara karşı ön yargı yerinde bir hareket değildir, bence.
0
rayyildiz
Ama hak vereceksiniz ki, msn furyası şirketlerin bir çoğunun iş gücünü azalttı. Bazı firmalar biz bayilerimizle iletişimizi msn den yapıyoruz diyorlar. Bilemiyorsun gercekten ne amacla yaprıklarını. Buna karşın şirketler msn yasaklıyor yada başka arayışlara giriyor. Bir çözüm enderunix'ten geldi. Bence gayet başarılı. Msn içeriklerini log tutuyor. Enderunix ekibinne teşekkür ediyoruz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PostgreSQL 7.4 sürümü duyuruldu

madness

PostgreSQL Global Development Group (PGDG), PostgreSQL Nesne İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi'nin (ORDBMS) 7.4 sürümünü duyurdu.
Detaylı bilgi için: Basın Bülteni

Kızgın Programcılar Ordusuna Bir Üye Daha

TiberiusKirk

CNET news.com'dan...
"Gnutella author Justin Frankel is considering quitting Nullsoft, the company he founded and sold to America Online, following repeated clashes with his corporate parent over software projects."

Justin Frankel, kendi sitesinden yaptığı açıklamada, Nullsoft'tan ayrılma kararı aldığını açıkladı. Geliştirdiği WASTE adlı kriptolu chat ve P2P yazılımının Nulsoft'un sitesinden kaldırılmasını, kararının nedeni olarak açıklayan Frankel, AOL tarafından özgürlüğünün kısıtlandığını belirtti...

Frankel'in açıklaması:
http://www.1014.org

Democracy Player artık Linux için de var!

larweda

Özgür İnternet TV istemcisi Democracy Player'in en sonunda Linux versiyonu da duyuruldu! Uygulama, bir genel video oynatıcısı (VLC), bir bittorrent istemcisi ve bir RSS okuyucusunu birleştiriyor. Linux versiyonu ile birlikte uygulama Linux türevleri (Debian, Fedore Core 4, Fedora Core 5 ve Ubuntu), Windows ve Mac OS X için kullanılabilir oldu.

2 Günde İşletim Sistemi Yazabilir Misiniz?

FZ

Programlamaya bir şekilde girmiş hemen herkesin aklından bir ara geçmiş sorulardan biridir, "işletim sistemi nasıl yazılır?". İşletim sistemleri bilgisayar dünyasının en popüler, en gizemli, en çok tartışılan ve piyasayı belirleyen konularından biri olagelmiştir. Kimisine göre basit, kimisine göre karmaşık olan bu işte kavram karmaşası da az değildir, çekirdek ile dağıtımı karıştıranlar mı istersiniz, neyin temel işlevsellik olduğu üstüne sabaha dek tartışanlar mı yoksa hangi donanımların esas alınması ve hangi sürücülerin desteklenmesi gerektiğine dair kavga edenler mi istersiniz... BSD, Solaris, Linux, BeOS, VMS, MS Windows ve daha pek çok geliştirme ekibine bakınca konunun popülaritesini ve karmaşıklığını anlamak mümkündür.

Pekiyi bu konuda birkaç günlük bir çalışma ile işin temellerini öğrenmek mümkün müdür? 2 günde işletim sistemi yazabilir misiniz?

MyAsist Web Framework

myasist

MyAsist, "web Tabanlı uygulamaların geliştirmesini en verimli halde nasıl yaparız?" sorusuna çözüm arayışlarımızın bir ürünüdür.

Kişisel ve Öğrenim amaçlı kullanımlar için ücretsiz olarak edinilebilir.