Relink: Temiz Bir Sistem, Temiz Bir Dünya

0
FZ
Relink her türlü UNIX ve uyumlu sistem üzerinde yazılım paketleriyle boğuşan yazılımcılar, sistem yöneticileri ve kullanıcılar için geliştirilmiştir. Evet bazı paketleme sistemleri iyidir (RPM), bazıları çok iyidir (DEB), bazıları ise değildir. Bazıları, yazılımı kaldırdığınıza ya da güncellediğinizde ortada bir sürü çöplük bırakır. Bazılarının betik dosyaları rezalettir. Bazıları ise kendi içinde bile eski sürümlerle uyumsuzluk gösterir. make uninstall her zaman mükemmel çalışmaz. Bazı kişiler zaten paket yönetim sistemleri ile uğraşmak istemez... Ama üzülmeyin çünkü Relink var, bunalımdaki ruhları içine düştükleri kaostan çıkarmaya aday bir yazılım!

Görüşler

0
FZ
Paket yöneticilerinden bahsetmeye başlamışken bir Stow isimli güzel yazılımı tanıtan bu makaleyi de es geçmemek lazım tabii ;-)
0
conan
./configure
make
make install
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Beta olmak ya da olmamak

redogre

Ya da bir projeyi Beta olarak yayınlarken yapılmaması gerekenler.

Malum Fm wars büyük bir gazla yayına başladı ama birçok hata yüzünden haftalardır oynayan yok. Ben kısaca yaptığım hataları sıralayacağım, eksik gördüklerinizi eklersek şahane bir "Ne yapmalı ne yapmamalı" olabilir...

30 Saniyede AJAX Öğrenin

Soulblighter

Hayır hayır! O ne bir futbol takımı ne de temizlik maddesi. AJAX'ın ne olduğunu bilmiyorsanız üzülmeyin. Daha önce tabi ki FM'de yayınlanan bu habere bakabilir ve AJAX hakkında bilgi alabilirsiniz.

AJAX'ın ne olduğunu bilenler zaten bildiğine, bilmeyenler de artık öğrendiğine göre; şimdi Rasmus'un 30 saniyede AJAX dersi ile bu güzel dili hemen öğrenme zamanı. İyi eğlenceler...

Genç Yazılımcılara Abilik Yapacak

anonim

Hamdi Koçoğlu'nun, 1999 yılında kurduğu 'İzinternet' adlı firma, Anadolu'da internet üzerinden iş yapmak isteyen ve İngilizce içerik karşısında zorlanan firmalara hizmet veriyor. Şirket, Türkçe olarak geliştirip sattığı yazılımlarla Anadolu'da önemli bir pazar yakalamış durumda. 2004 yılında 2 milyon doları muhasebe yazılımından olmak üzere 5 milyon dolarlık satışa ulaşan İzinternet, şimdi de yazılım konusunda yeni bir yapılanmaya gidiyor.

SQLite 3.5.3 Çıktı

Tarık

Yapılandırma ve ek bir sunucu yazılımı gerektirmeyen, tamamen c programlama dili ile geliştirilmiş açık kaynak veritabanı motoru SQLite 3.5.3 sürümüne ulaştı.

En son sürümü burdan indirebilirsiniz.

Ch: C/C++ Yorumlayıcısı

Tarık

Ne kadar başarılı olduğu tartışılır fakat C/C++ programlama dillerini kullanarak yorumlanabilir programlar yaratma fikri oldukça ilginç olsa gerek. Zira birçok yorumlanabilir dilin C dilinden esinlenerek geliştirildiğini ama C dilinin yapı itibariyle yerli çalıştırılabilir dosya (native executable) üretmeye daha yatkın olduğunu düşünürsek.